Dodaj do ulubionych

studia w UK

18.11.05, 15:50
Doradzcie ludzie bo jestem juz skolowany. Do wyboru w londynie jest tyle kierunkow studiow i tyle uczelni ze nie wiem co wybrac. Pomijajac ze drogie to jednak zaoszczedzilem troche GBP i chce dalej sie uczyc ( mam juz Magistra z Prawa ewidentnie bezuzyteczny tutaj ), gdzie najlepiej studiowac postgraduate zeby trafic na uczelnie po ktorej latwo jest przejsc przez etapy firm z wielkiej piatki ( niekoniecznie prawo, myslalem tez o finansach, chcialbym np. pracowac w Reuters )lub innych top uczelni?
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: studia w UK 18.11.05, 17:28
      Zadam moje odwieczne pytanie... Jak z Twoim angielskim? Domyslam sie, ze znasz
      bardzo dobrze... Jesli tak, to popytam...
      • lw82 Re: studia w UK 21.11.05, 17:29
        LSE i Ox najlepiej, ale nie wiem jaki maja postgraduate programme.
    • mikolaj1978 Re: studia w UK 23.11.05, 19:13
      Angielski IELTS 7:0, poza tym mam niejakie rozeznanie w kierunkach szczególnie z LSE - zastanawiam sie jedynie czy ta uczelnia jest nie przepłacona ( nie wiem jak to ująć, po prostu chodzi o to czy rzesza ludzi studiujaca tam faktycznie dowiaduje sie czegos wiecej za 8200 GBP rocznie niz np w King's College za polowe tej ceny...
      Chce po prostu wybrac uczelnie która nauczy czegos praktycznego i bedzie uzupełnieniem polskiej edukacji teoretycznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka