Dodaj do ulubionych

KOSMETYCZKI W UK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:32
Czy któraś z pań pracuje w zawodzie kosmetyczki...modelistki...pedicurzystki?
Chciałabym nawiązac kontakt i wypytac o kilka rzeczy...jestem kosmetyczka i
nie mam pojęcia czy w UK mam szanse na prace w swoim ukochanym zawodzie...?
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: KOSMETYCZKI W UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:07
      Dołączam się do zapytania, z tym że ciekawi mnie jak w UK wypada zawód make-up
      artist, czyli makijażystki/wizażystki ? Czy przeciętna Brytjka oddaje się w ręce
      specjalisty od wyglądu np. z okazji ślubu czy się raczej maluje sama ? Tylko
      proszę bez żartów na temat urody czy wyglądu mieszkanek Wyspy...choć nie da się
      ukryć że większości dobry wizaż bardzo by się przydał :)

O kosmetyczkach wiem tylko tyle że muszą mieć jakiś certyfikat że są 'beauty
      therapist'. Nie wiem jak wygląda honorowanie papierów z polskich szkół,
      podejrzewam że musiałabyś jednak pójść do jakiegoś ich collegu na odpowiedni
      kurs i uzyskać stosowne zaświadczenie o jego ukończeniu.

Zerknij na health/beauty na gumtree.com, wydaje się że praca w tym zawodzie jest
      - Angielki stać na rozpieszczanie się. A jak z Twoim angielskim, zwłaszcza
      słownictwo "urodowe" albo nawet bardziej specjalistyczne ? Chcesz prowadzić
      własną działalność czy zatrudnić się w zakładzie albo jakimś health/fitness club
      czy innym spa ?
      • Gość: Anna Re: KOSMETYCZKI W UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 08:31
        Dziekuje za podpowiedz ;-)) Jestem jeszcze w Polsce, nie do końca zdecydowana
        co do wyjazdu do UK...to bedzie zależało od tego, kiedy mąz zacznie tam
        pracować...Uczę sie języka angielskiego..szlifuje jak mogę..myslę,że jeszcze
        mam troszke czasu...i własnie dlatego ,że mam go jeszcze trochę...chcę sie
        dobrze przygotować do ewentualnego wyjazdu...zebrac wszystkie mozliwe
        informacje na ten temat...Dziekuje serdecznie za tak szybki odzew i mam
        nadzieję,że obie uzyskamy informację co do interesującego nas tematu ;-))
        Pozdrawiam serdecznie życząc wszelkiej pomyslności!!
    • Gość: K Re: KOSMETYCZKI W UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:15
      Do poczytania:

www.learndirect-advice.co.uk/helpwithyourcareer/jobprofiles/profiles/profile104/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka