siupens 29.12.05, 22:00 jest to potrzebne wogole czy raczej nie za bardzo ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korkix78 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 29.12.05, 22:22 Podobno bardzo istotne w pracy jako Care Assistant, w domu starcow, przypuszczalnie podobnie przy pracy z dziecmi. Ale jak z innymi pracami - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
meggie79 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 29.12.05, 23:50 Jeśli będzie to wymagane do wykonywanej przez Ciebie pracy, pracodawca sam poinformuje Cię o konieczności uzyskania takiego zaświadczenia. Powinien Ci wówczas podać numer telfonu, pod który musisz zadzwonić i podać im swoje dane. Następnie zostanie do Ciebie przysłana aplikacja, którą musisz wypłnić i odesłać. Koszt takiej "przyjemności" wynosi 37 funtów,przy czym może go ponieść pracodawca,ale nie koniecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sith_space Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 20.01.06, 15:33 Potrzebne i przetlumaczone na angielski przez tlumacza przysieglego. Odpowiedz Link Zgłoś
laks Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 20.01.06, 16:37 Istotne co chcesz robic!? Jesli praca w hotelu, restauracji to nie jest Ci potrzebne, ale jak ktos napisal wczesniej w pracy z dziecmi i w ochronie jest niezbedne. Jesli chcesz pracowac w biurze to nie potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzelllusia Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 09.02.06, 14:38 a czy mozecie mi powiedziec jak sie takie zaswiadczenie na miejscu w Anglii zalatwia??? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
meggie79 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 09.02.06, 14:53 U nmie wygladalo to mniej wiecej tak: please telephone the CRB on 0870 90 90 844. They will ask various personal details as well as asking for the organisation name (nie wiem jaka bedzie w Twoim przypadku, ale zaznaczam, ze nie jest to nazwa pracodawcy), reference number (tego tez Ci ie powiem) and the level of disclosure required, this must be ENHANCED(nie wiem czy w Twoim przypadku bedzie to samo). It will take approximately a week for you to receive the form, which please complete as fully as you can in black ink. You must then forward it to me(tzn. do line manager) together with the following original documents for us to check (as many of them as you can provide) and return immediately to you: your Birth Certificate, Marriage Certificate, Passport, Driving Licence. And a credit card/bank statement or utility bill showing your present address. Jako ze do mojej pracy wymagane bylo zaswiadczenie z CRB, moj pracodawca posredniczyl w procesie jego uzyskania. Nie jestem pewna jak to dziala, jesli ktos aplikuje prywatnie. Moze zadzwon i sie dowiedz? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 09.02.06, 17:07 Nie w kazdej pracy jest to wymagane,zalezy od pracodawcy,zazwyczaj to wlasnie pracodawca jak juz chce cos takiego to pokrywa tego koszty,bynajmniej tak bylo w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
sith_space Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 09.02.06, 23:58 A w moim nie. Sam musialem zasuwac do tlumacza przysieglego, ktory orżnął mnie na 90 zeta, tylko po to zeby przetlumaczyc jedno-stronnicowy dokument, ktorego tlumaczenie niestety zajmuje 2 (45 zl / str). Moze nie jest to jakis ciezki szmal, ale zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaya76 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 11.02.06, 16:58 Co do zasw. o karalnosci tu w Londynie to nie mozna sie starac o to osobiscie, ja probowalam to zrobic. Firma, szkola, przedszkole itp stara sie o to w imieniu pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 12.02.06, 17:15 mozna. Juz o tym pisalam na innym forum. Staralam sie osobiscie zanim jeszcze prace z dziecmi podjelam i dostalam :) Czeka sie do 40dni. Nie kazdy jednak moze starac sie o to tutaj osobiscie, w zaleznosci od dlugosci pobytu . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya76 Re: ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI 13.02.06, 13:47 Reginan120 mozesz mi powiedziec w jaki sposob je uzyskalas, ja probowalam przez CRB. Sprawdzilam ich strone w internecie i oto co znalazlam: "The current legislation does not allow the self-employed or individuals to apply for a CRB check on themselves. In addition, parents who employ a nanny/au pair/babysitter directly cannot apply for a CRB check; however, if an agency supplies the nanny/au pair/babysitter, the agency is entitled to carry out a CRB check." Bylabym bardzo wdzieczna jezeli podalabys wiecej szczegolow jak udalo ci sie zdobyc CRB Odpowiedz Link Zgłoś