Dodaj do ulubionych

LONDYN - wynajem mieszkania, płatność

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:03
Jak to jest z najmem mieszkania w Londynie. Czy płaci się od osoby, czy np.
mogę wynająć kawalerkę i mieszkam tam w 2 osoby? Chodzi o to że wyjeżdżamy w
2 osoby, z tym że ja na stałe (takie są moje plany) a ta druga osoba tylko na
3 m-ce. Nie chciałabym potem szukać współlokatora, bo cenię sobie swobodę.
Najlepszym wyjściem byłaby kawalerka lub pokój 1 osobowy. Przez 3 m-ce
dalibyśmy jakoś radę, a ja potem nie musiałabym szukać nowego mieszkania. No
ale jeśli mielibyśmy i tak płacić od osoby normalnie to ten plan nie ma
sensu...
Obserwuj wątek
    • Gość: h Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 212.44.10.* 20.01.06, 10:57
      Zwykle cena jest od pokoju, i od razu jest informacja ile osob moze max
      mieszkac.W przypadku pokoju jest to wazne, bo nadliczbowe osoby to tlok w
      lazience itp, poza tym w cene pokoju masz zwykle wliczone koszty mediow.
      Z kawalerka bedzie juz inaczej, jak bedziesz podpisywala umowe, to wlasciciel
      moze chciec - ale nie musi- zastrzec w umowie, ze beda mieszkaly tam dwie osoby
      , nie rzutuje to na cene. Wszystkie rachunki i council tax placisz sama.
    • damians77 Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność 20.01.06, 11:29
      Jakis czas temu napisalismy artykul, o tym jak wynajac mieszkanie itp. Warto
      sie z nim zapoznac:
      www.gbritain.net/articles.php?id=49
      A tu drobne rady o pokojach:
      www.gbritain.net/articles.php?id=44
      • Gość: h Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 212.44.10.* 20.01.06, 11:40
        Ja mam mala uwage do tekstu:
        "Umowy podpisywane są na okres od 6 miesięcy do 1 roku" - mozna podpisac umowe
        na dluzej.
        • Gość: h Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 212.44.10.* 20.01.06, 11:43
          Reszta na pewno pomocna dla przybywajacych :-)
      • Gość: ghrom Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: *.static.dsl.as9105.com 21.01.06, 00:47
        Mozna tez zajrzec tu:
        ghrom.com/index.php?go=faq#room
        i do punktu ponizej.

Zdrowko.
    • Gość: Tom Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 62.17.252.* 20.01.06, 11:48
      Czy moze ktos polecic dobra strone z mieszkaniami do wynajecia w Londynie?
      Z gory dzieki!
      • Gość: h Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 212.44.10.* 20.01.06, 12:07
        www.gumtree.com
        www.findaproperty.com
    • Gość: Konrado Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: *.g / 80.53.83.* 20.01.06, 12:35
      Droga Aniu! Kawalerke to mozesz sobie szukac podczas studiow w Lodzi lub
      Lublinie, a w Londynie to dostanie niby-pokoj z niby-scianiami ale za
      prawdziwie duza gotowke i lepiej od razu znajdz sobie wspollokatora, bo w
      najlepszym wypadku dostaniesz taka urwana z choinki panienke jak Ty,a w
      najgorszym Polaczka-nieudacz(ni)ka, ktory chleje piwo wieczorami a w dzien
      szuka niby-pracy. Zejdz prosze na ziemie.
      • gappa1 Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność 20.01.06, 18:46
        dlaczego w ŁODZI??ja jestem z ŁODZI :)
    • chococake Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność 22.01.06, 19:13
      jesli wynajmujesz pokoj dwu osobowy za np 120 funtow tygodniowo, wtedy placisz
      ty 60 funtow i ta druga osoba swoje 60 funtow. Jednak jesli twoja
      kolezanka/chlopak czy z kim tam sie wybierasz, wyjedzie za 3 miesiace, nie licz
      ze landlord pozwoli ci dalej placic 60 funtow, bedzie dalej wymagal tej samej
      sumy za tydzien jaka otrzymywal, czyli 120 funtow tyodniowo, przy dobrej woli
      moze troche cene opuscic, ale na to nie ma co za bardzo liczyc.

Jesli chodzi o wynajecie mieszkania 1 pokoj +salon+kuchnia +lazienka, to ceny w
      londynie sa rozne, mozesz placic nawet 1000 funtow miesiecznie w gore. Zalezy
      od lokalizacji, jakosci itp itd, teoretycznie nie oplaca sie samemu wynajmowac
      mieszkania, chyba ze cie na to stac.

W twojej sysuacji najlepszym wyjsciem byloby wynajecie 2 pokojow, jeden dla
      ciebie, drugi dla tej drugiej osoby. Wtedy nie ma problemu gdy ktos wyjezdza.
    • Gość: Melek Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: *.ukonline.co.uk 26.01.06, 13:34
      Ty Anka solidnie przestudiuj faq na www.ghrom.com. Bez tego nie wyjeżdżaj,
      dobrze ci radzę.
      • Gość: tom Re: LONDYN - wynajem mieszkania, płatność IP: 81.170.24.* 29.01.06, 14:19
        chococake ma racje.Najlepiej sammeu wynajac pokoj.Ja tak tez zrobilem.potem
        dojechali znajomi z Polski wiec teraz wzielismy sobie 2 sypialnie +liv room
        kuchnia itp za L900.Co prawda 4 strefa na polnocy ale mielismy szczesie bo w
        tym rejonie takie chaty (drewniane podlogo plast okna)chodza po 1200.A
        rekompensata za t ze daleko od centrum jest to ze nie ma bambusów muzulmanow i
        innych siniakow.czasmai sie spotka polaka, oprocz tego czysta krew angielska...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka