Dodaj do ulubionych

metoda Callana

IP: *.lodz.msk.pl 27.01.06, 13:15
3 lutego zaczynam uczyc sie jezyka ta metoda , zajecia po dwie godziny-trzy
razy w tygodniu , wyjazd planuje na kwiecien. Czy uczyl sie ktos z Was jezyka
ta metoda ? Jakie sa wasze wyniki po paru miesiacach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: polonius Re: metoda Callana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:29
      Uczyłem się 1 rok i jestem bardzo zadowolony. Mogę śmiało polecić osobą które
      szybko chcą opanować mówienie w obcym języku. Pozdrawiam
      • Gość: anticallan Re: metoda Callana IP: 194.72.105.* 27.01.06, 13:52
        ta metoda jest jak tuczenie gęsi.
    • Gość: cuna Re: metoda Callana IP: *.tvgawex.pl 27.01.06, 19:06
      Oczywiście ucz się tą metodą. Wyrazów nauczysz się na miejscu. Callan uczy
      mówić i myśleć po angielsku. Mając mało czasu na odpowiedź poprostu wyzwala
      odruch mówienia i myślenia bez analizowania. Napewno będziesz bardziej odważny
      jeśli chodzi o mówienie w tym języku.Mąż uczył się też bardzo krótko tą
      metodą , bo musiał już wyjechać do UK. Gada z wszystkimi, trochę gorzej na
      początku było ze zrozumieniem, ale to głównie dlatego ,że jest w Szkocji i tam
      jest inny dialekt. Muszę Ci powiedzieć ,że załatwia m. in. sprawy w sklepach ze
      sprzedawcami za kolegę, który umie angielski, ale ma opory by mówić. Callan
      pozbawia lub znacząco zmniejsza te opory. Polecam. Sama też uczyłam się tą
      metoidą i efekty były fajne. W tej chwili przerwałam ze względu tylko na brak
      czasu, ale napewno wrócę do tej metody, bo uważam, że jest dla mnie
      najlepsza.Mogę osiągnąć to co chce w prosty sposób bez zbędnych wysiłków
      • Gość: xxl Re: metoda Callana IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.01.06, 20:32
        mumio z łodzi czy ty naprawde do GB sie wybierasz czy znów ludzi nabierasz -
        ale mi sie zrymowało...
        • Gość: qwerty Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:59
          tak zwany "rym częstochowski" - nie ma się z czego cieszyć
    • Gość: CROIX Re: metoda Callana IP: *.udn.pl 27.01.06, 21:36
      JASNE LEPSZE BYLE CO NIZ NIC.CALLAN TO TYLKO MOWA,UCZAC MOWIC F O N E T Y C Z N
      I E!!!
      KOLEZANKA KULA CALLANA A POTEM PYTALA MNIE NA KAZDYM KROKU JAK SIE CO PISZE I
      PROSTYCH PAPIEROW NIE MOGLA WYPELNIC-TO JEST METODA CALLANA.
      • Gość: Lukasz Re: metoda Callana IP: *.stb.ubr04.haye.blueyonder.co.uk 28.01.06, 00:27
        jakby dobrze kula callana to by tez dobrze pisala.
        Na kazdych zajeciach sa jedno lub dwa dyktanda
        i trzeba je poprawiac w domu. to ze wiekszosc tego nie robi
        to ich problem.

Metoda Callana jest najszybsza moim zdaniem droga do nabycia
        podstaw angielskiego, bardzo szybko pozwala sie przelamac i
        zaczac mowic po angielsku.
        • barbakana Re: metoda Callana 28.01.06, 09:48
          Metoda Callana jest przydatna jeżeli chodzi o pomoc w nauce języka. Wyzwala w
          człowieku odruch mówienia, jednak nie pozwala nauczyć sę trudnej sztuki
          zadawania pytań. Jednak zabija kreatywność myślenia. Poza tym różni się od
          rozmowy na ulicy tym, że nie masz za sobą całej grupy ludzi i tylko jednego
          lektora, i w rozmowach 'one on one' z reguły to porażka. Jeżeli chcesz nauczyć
          się języka szybko, na bardzo podstawowym poziomie potraktuj tą metodę jako pomoc
          a nie jako sposób do nauczenia się języka. Poza nauczeniem się gramatyki, tóra w
          Callanie praktycznie nie istn9eje muszisz także 'nabywać' język, czyli oglądać
          filmy, słuchać wiadomości i czytać książki, inaczej po prostu będziesz więkzość
          rozumiał/a ale będziesz mieć problem z wyrażeniem swych myśli. I nie łudźcie
          się, że po miesiącu czy 3 nauki będziecie rozumieć wszystko i w każdych
          sytuachjach, człowiek drugiego języka uczy się przez całe życie, a angielski
          akurat, w przeciwieństwie do francuskiego, jest łatwy tylko na początku. Potem
          są tylko schody i znaki zapytania. Pozdrawiam wytrwałych
          • Gość: wojtassss3 Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:06
            na czym polega ta metoda?? gdzie mozna zaczas sie jej uczyc?
            • Gość: doktor Re: metoda Callana IP: *.retsat1.com.pl 28.01.06, 14:48
              a chociażby w internecie. pozsukaj na torrencie, było chyba z 8 lekcji wrzuconych.
              • Gość: wojtassss3 Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:54
                jak tego szukac metoda callana po polsku??
                • Gość: doktor Re: metoda Callana IP: *.retsat1.com.pl 28.01.06, 15:43
                  nie rozumiem pytania
                  • Gość: mumio Re: do doctora IP: *.lodz.msk.pl 28.01.06, 15:45
                    a wiesz po co zyjesz????
                    • barbakana Re: do doctora 28.01.06, 20:15
                      żeby urągać takim szczurom jak ty :)
                      • Gość: mumio Re: do doctora IP: *.lodz.msk.pl 28.01.06, 20:39
                        to powodzenia , niezly masz cel swojego zycia , PA
                        • barbakana Re: do mumii 28.01.06, 21:46
                          przynajmniej mam jakowyś...
                • Gość: .................. Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:47
                  ed2k://|file|callan.method.stage.1-6.pdf.doc.mp3.by.kinta
                  (includes.acrobat.reader.word.viewer.winamp).
                  (osloskop.net).iso|464736256|4B0A136CA62C1B0D5274912D25C432DF|/

cały cd w formacie iso 1 częsci

ed2k://|file|CALLAN.METHOD.STAGE.7-11.PDF.DOC.MP3.BY.KINTA
                  (INCLUDES.ACROBAT.READER.WORD.VIEWER.WINAMP).
                  (osloskop.net).ISO|505368576|568CD8019891BE0A86B5D8D025248929|/

cały cd w formacie iso 2 częsci
                  • Gość: .................. Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:49
                    zainstaluj sobie emule
      • Gość: cd Re: metoda Callana IP: *.tvgawex.pl 03.02.06, 19:40
        gorzej jakby cie pytala co ktos do niej mówi, no nie?
        czesciej sie gada niz pisze ,prawda
    • lena05 Re: metoda Callana 28.01.06, 16:54
      znam osobe,ktora przez 3 lata uczyla sie ta metoda jezyka.Pewna siebie,extra.
      Wysiadl z busa..i oniemial!Jest juz pol roku w Angllii,a nie potrafi sobie dac
      rady z zalozeniem konta w banku,tudziez z interview w job center.
      On-jak twierdzi- nierozumie,co ci Angole do niego mowia!!Akcent jakis inny i
      wymowa...
      Sadze,ze powyzsze komentuje moj stosunek do tej metody.
      • Gość: bew Ja jestem zaaaaaaaaaaa IP: 217.173.198.* 28.01.06, 18:42
        wlasnie ucze sie ta metoda 4 miesiac za 3 tygodnie jade do angii i mysle ze ten
        kursik mi bardzo pomogl. oczywiscie nie czuje sie pewnie, bo przeciez ile mozna
        sie nauczyc w 4miechy (jestem teraz na stage 4) ale jak sobie przypomne ze jak
        bylam pod koniec wakacji tam i nawet nie umialam poprosic o bilet na stacji po 7
        letniej nauce w szkole to teraz te 4 miesiace daly mi naprawde duzo. Wiem ze
        czeka mnie jeszcze dluga droga do opanowania jezyka ale callan dal mi dobre
        podstawy, dzieki ktorym moge wyjechac i zaczac tam pracowac:)
        • magda.lena8 Re: Ja jestem zaaaaaaaaaaa 02.02.06, 23:06
          dziewczyno,jesteś na 4 stage i już zamierzasz jechać,licząc ,że sobie
          dasz radę.A ja 22 grudnia 2005 skończyłam 7 stage i jeszcze się czaję.
          Pytanie:jedziesz sama,czy w jest was więcej?

pozdrawiam
      • randybvain To samo 04.02.06, 13:54
        Znam pare osob po Callanie, ktore na miejscu w UK w ogóle sobie nie mogły dać
        rady z: potocznym językiem, nieBBCowską wymową, pytaniami innymi niż What is
        your name, conditionalami, phrasal verbs, czasownikami nieregularnymi i w ogóle
        gramatyką poza poziomem elemantary, a jeśli chodzi o pisownię, to u nich to
        tragedia.
    • Gość: ghost Re: metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:13
      metoda Callana może i dobra jest ale..........
      ja trafiłem do grupy głąbów ,chodze już 3 miesiąc i jestem dopiero na stage 2 i
      to bez wew. egzaminu jeszcze :((((

ale u mnie w grupie jest jedna stara baba co zamiast odpowiadać to sie tylko
      drapie i patrzy na lektora ,po tylu lekcjach nie potrafi prostego zgania sklecić
      a myśli o wyjeździe do UK ,ale to nic ona jest jakąś nauczycielką na
      polibudzie :))) no i jest jeszcze grupa studentów ( zajebiście ku..
      inteligętnych ) co tylko ąą ęęę a jak przyjdzie co do czego to beeee :(((

no ale jaki kraj tacy studenci

ale co do metody to jest OK tylko żeby coś było z tego to trzeba co najmniej
      zaliczyć stage 6 to wtedy można coś tam zdziałać

POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZąCYCH SIę METODą CALLANA

niech moc będzie z wami i oszczędzi wam takich członków grupy jakich ja mam !!
      • zyletaaaaa Re: metoda Callana 02.02.06, 22:36
        chodzisz 3 miesiace i jestes na stage 2?>
        czy to zly czas?
        ja chodze od pazdziernika....wlasnie teraz mam egzamin z stage 2.
        to jak grupa idzie do przodu zalezy od jej wielkosci. moja liczy 10 osob.
        jestem zadowolona.Metoda jest swietna!!!!!
        POLECAM!
      • magda.lena8 Re: metoda Callana 02.02.06, 23:10
        a gdzie masz szczęście uczestniczyć w tych zajęciach? Bo ja robiłam dwa stage
        w ciągu półtora miesiąca.
        pozdrawiam
        • Gość: zyletaaaaa Re: metoda Callana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:02
          a ilu osobowa grupa????
    • meggie79 Re: metoda Callana 03.02.06, 14:15
      Metodzie wiele brakuje do idealu. Nie uczy samodzielnego myslenia. Polega na
      powtarzaniu schematow z ksiazki. Dala mi tylko tyle, ze nie balam sie mowic po
      angielsku.
      • Gość: zyletaaaaa Re: metoda Callana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 09:49
        nie patrzac....:P to to chyba kazda jedna ksiazke powtarzasz...uczac sie.....
        dla mnie metoda jest bardzo dobra.... sama nie bylabym w stanie sie tego
        nauczyc a tym bardziej zmobilizowac....
        • Gość: warszawianka Re: metoda Callana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 12:26
          Ja chodze na callana od wrzesnia,zaczelam od 2 stage,teraz koncze 4, niedlugo
          test,ale wczesniej trwa powtorka od samego poczatku,dobrze ze grupa jest zgrana
          i bystra i szybko nam idzie. Chodze do Akcess Benefit, na razie jest OK,
          chociaz czasmi trafi sie kiepski lektor polak,sporo malolatow zatrudnili, jest
          moim zdaniem za malo neativ,tlumacza oficjalnie to tym ze sie nie chciali
          callan trzymac i czesto odbiegali od tematu, ale pewnie chodzi jak zwykle o
          kase. Wlasnie najlepiej zajecia prowadza neativ, super akcent, niebanalnosc.
          Zazdroszcze tym co moga uczyc sie ta metoda za granica.
          Nie rozumiem dlaczego polacy czepiaja sie jak tos wymawiam wyrazy z
          amerykanskim akcentem a nie angielskim, strasznie mnie to wkurza i jak
          wiekszosc osob w grupie mowimy wlasnie tak a nie jak sobie by callan zyczyl.
          Pozdrawiam wszystkich callanowcow i przyszlych callanowcow!!!!!!!!!!!
          Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bew u mnie jest szybko IP: 217.173.198.* 04.02.06, 15:53
        ja chodze od polowy pazdziernika, zaczelam od 1dynki i juz zaczynam 4rke,
        zajecia 2x w tygodniu grupa 8 osobowa ale czesto jest tylko 6 osob:) lektor na
        niby mowil ze strszanie szybko idziemy i ze to dlatego ze dobrzy jestesmy -
        myslalam ze sciemnia ale jak czytam co wy tu piszecie to chyba cos musi w tym byc:)
        • Gość: samodzielne myslen :) IP: 217.168.132.* 08.02.06, 13:37
          Do przeciwników: Nie sądzicie, że już trochę za późno na naukę samodzielnego
          myślenia? (zakładam, że mam do czynienia z osobami przynajmniej pełnoletnimi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka