Dodaj do ulubionych

Barclaycard

IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 10.03.06, 18:50
Czy ktos wie jak to dziala? Mam taki problem, ze moj pracodawca otworzyl mi
tam rachunek, a po tygodniu wylal mnie z pracy. Musialem wrocic do kraju, ale
sie wczesniej zabawilem i mam kredyt w Barclaycard. Co mam zrobic, jezeli
chce wrocic albo ewentualnie nie wracac do UK?
Obserwuj wątek
    • martin_sutton Re: Barclaycard 10.03.06, 19:00
      Co masz zrobic? Masz splacic dlug ktory zaciagnales to chyba oczywiste. I naucz
      sie nie zabawiac za nie swoje pieniadze :)
      • Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 10.03.06, 19:10
        Zabawa obejmowała: lotniczy bilet powrotny (najtanszy z mozliwych) oraz 1
        nocleg w youth hostelu w Liverpoolu, bo stamtąd wylatywalem. A na razie kaski
        na splate nie posiadam, po za tym nawet nie wiem jak sie to zalatwia z Polski.
        • martin_sutton Re: Barclaycard 11.03.06, 15:27
          To na co wydaleś pieniadze jest bez znaczenia, faktem jest że wydałes nie swoje
          pieniadze nie mając w perspektywie żadnej możliwosci spłacenia dlugu. Jeżeli
          liczysz na współczucie to sorry ale nie z mojej strony. Uważam ze to dziecinne i
          nieodpowiedzialne zachowanie, zaciagać kredyt bez możliwosci spłaty. Wydałeś
          pieniadze na bilet lotniczy który prawdopodobnie kosztował około 200 funtów,
          mogłeś pojechać autobusem za około 50 funtów.

Tak jak powiedziałem na początku, szukasz rady co zrobić to ją masz, spłać dług
          i naucz się nie życ na kredyt.

Zależnie od tego jak dawno to było twoje nazwisko może być na czarnej liście i
          prawdopodobnie żaden bank w UK nie otworzy ci już konta przez najbliższych kilka
          lat nawet jak teraz spłacisz ten dług.

Witamy w dorosłym świecie gdzie czyny mają konsekwencje.
          • Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.03.06, 15:25
            Bilet=24.67(wizzair)+nocleg=22. Nie liczę na wspolczucie, prosilem o rade. Za
            wszystkie odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.

P.S. To byla credit card visa :). Dostalem ja dosc szybko.

• Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.03.06, 17:06
            martin_sutton napisał:

> Zależnie od tego jak dawno to było twoje nazwisko może być na czarnej liście i
            > prawdopodobnie żaden bank w UK nie otworzy ci już konta przez najbliższych
            kilk
            > a
            > lat nawet jak teraz spłacisz ten dług.
            >
            > Witamy w dorosłym świecie gdzie czyny mają konsekwencje.

Czy wszyscy ludzie z siedleckiego są tacy wredni? Nie, tylko ci co pojadą do
            Anglii!

P.S. To byl zart :)
            Bo ja tez z siedleckiego :)
            • martin_sutton Re: Barclaycard 12.03.06, 19:01
              Nie jestem z siedleckiego a z tego co pamietam to ludzie tam sa wredni :P.
              • Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.03.06, 19:39
                Pamiec cie zawodzi :P
      • Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 10.03.06, 19:36
        PS. I nie musisz mi dokladac stresu bo i tak mam srala nieprzecietnego jak mi
        nalicza jakis lichwiarski procent plus kary za spoznienie. Nikogo to nie pewnie
        nie obchodzi ze mnie stac ale trudno. Jak bede mial to oddam.
    • chococake Re: Barclaycard 11.03.06, 11:08
      jestes pewnien, ze to barclaycard? po tygodniu od zalozenia konta malo kto
      dostaje karte kredytowa, chocby ze wzgledu na krotki okres czasu, po tygodniu
      to ja dostalam debit card - vise electron.
      • Gość: ewe Re: Barclaycard IP: *.range86-137.btcentralplus.com 11.03.06, 13:09
        hmm a ja dostalam visa debit card, dopiero po 2 tygodniach przyslali mi jakies
        piapiery czy chce otrzymac karte kredytowa,
      • martin_sutton Re: Barclaycard 11.03.06, 15:19
        To na pewno nie byla karta kredytowa. Czesto po zalozeniu konta masz natychmiast
        prawo do debetu, zazwyczaj ok 200-300 funtow.
        • Gość: good Re: Barclaycard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:59
          A ja jestem w Lloydsie i debit card (currentaccount)dostałem w ciągu tygodnia
          od założenia konta a w następnym przysłali mi credit card (na 500 funtów).
          Zaznaczam, że jest to moje pierwsze konto w Anglii. Pozdrawiam
    • carnivore69 Re: Barclaycard 11.03.06, 22:03
      Zadzwon do nich, powiedz co i jak, popros o nienaliczanie odsetek i rozlozenie
      splat w czasie. W zwiazku z tym, ze "wypadles z systemu" i nie interesuje Cie
      credit standing w UK, powinni sie ucieszyc, ze w ogole jestes sklonny do
      wspolpracy. Moim zdaniem lepiej dzialac szybko, bo odkrecic naliczone odsetki
      moze byc ciezej niz im zapobiec.

(Oczywiscie alternatywna strategia to zaszyc sie w PL i nie dawac znaku zycia.
      Dla paru stow pewnie nie zaangazuja Europolu. Ale i Ty bedziesz sie gorzej czul,
      i sprawa wyplynac moze za kilka lat w najbardziej nieoczekiwanym momencie.)

Pzdr.
      • Gość: Jan Dzban Re: Barclaycard IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.03.06, 15:41
        Po stokroć dzieki, Dobry Czlowieku! Wlasnie o to mi chodzilo.

Bywaj zdrow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka