poli-1978 11.08.10, 21:23 Może to durne pytanie ale jak jest z prowadzeniem auta na terapii? Dajecie radę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grapis Re: prowadzenie auta 11.08.10, 22:08 Ja pracuję powiedzmy dodatkowo jako kierowca (przedstawiciel handlowy). I obecnie czy poprzednio na terapii/ach bez problemów śmigam za kółkiem. Wiec czasem robię całkiem spore dystanse. Oczywiście na wszyatko trzeba patrzeć indywidualnie i brać poprawkę. Mi na przykład pogorszył się trochę wrok (osłabił) oraz mam światłowstręd. Ale przy odrobinie przezorności i uwadze jakoś daję sobie radę (wolniejsza jazda emeryca). A jeśli czujęmy zmęczenie za kółkiem pomagają małe przerwy na spacerek wokół autka. Oczywiście podczas kontroli lepiej nie przyznawać się że zażywa się leki. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: prowadzenie auta 12.08.10, 22:15 Jeśli nie jeździsz w nocy, po wstrzyknięciu iner, na drugi dzień nie ma problemu. Chyba ,że masz pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy90 Re: prowadzenie auta 14.08.10, 14:29 Nie ma problemu z prowadzeniem auta, natomiast trzeba zwracać uwagę na swoją koncentrację - ja brałam magnez w trakcie leczenia, bo koncentracja była słaba i bałam się jeździć autem, a jeżdżę codziennie. Natomiast zrezygnowałam z 10h jazdy nad morze w tym roku - nie dałabym rady. Ale to ze względu na złe samopoczucie spowodowane niską hemoglobiną. Generalnie - każdy musi sam mierzyć siły na zamiary i realnie oceniać, czy może prowadzić, czy nie. Tak, jak napisał bananarama - nie jeździć w nocy po zastrzyku, następnego dnia też ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś