nefrata Re: Horizon złodzieje 19.03.06, 00:48 Nic dodać nic ująć, okradają nas regularnie co tydzień a przynajmniej mnie a wyrównania nie można się doczekać ale to się zmienia bo właśnie jutro ide ostatni dzień popracować dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Horizon złodzieje IP: *.google.com / 216.239.58.* 19.03.06, 19:57 Ale o sso chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
aliyah Re: Horizon złodzieje 19.03.06, 21:51 nefrata napisała: > Nic dodać nic ująć, okradają nas regularnie co tydzień a przynajmniej mnie a > wyrównania nie można się doczekać ale to się zmienia bo właśnie jutro ide > ostatni dzień popracować dla nich. Fajnie się pracowało :)? Odpowiedz Link Zgłoś
nefrata Re: Horizon złodzieje 21.03.06, 22:32 Pracowało się fajnie, z fantastycznymi ludźmi tylko sił brakowało do Horizonu i tylko ich bede źle wspominać a te ponad pół roku spędzone w PBL bede bardzo miło wspominała:) Też się pracowało dla Horizonu??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Horizon złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:00 Ale o co chodzi z tym oszukiwaniem? Napiszcie więcej w jaki sposób to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Horizon złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:11 no wlasnie ta wypowiedz jest bardzo niekonkretna. napisz cos wiecej bo tez mam z nimi jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Horizon złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:11 up ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
nefrata Re: Horizon złodzieje 24.03.06, 17:20 To nie jest tak że cały Hirizon to złodzieje bo można spokojnie z nimi wyjechać nie obawiając się niczego ale pracownicy Horizonu dla których My pracowaliśmy sa kompletnie do niczego. Mój "agent" ma role odsyłacza a na każde pytanie zadane ma jedną odpowiedź: nie wiem. Nawet na pytanie: Jak się nazywasz odpowie nie wiem. Jak masz do niego jakąś sprawe to powie Ci żeby przyjść wtedy kiedy go nie ma. Nie bede go tu obrażać bo to nie ma sensu, zwyczajnie człowiek który powinien najwyżej zasuwać z Nami w magazynie bo na swojej pracy kompletnie się nie zna. Co do siedziby w Bradford spokojnie moge powiedzieć że nie ma żadnych obaw żeby dla nich pracować tylko mają niektórych kiepskich pracowników. Wiem że na innych kontraktach takie rzeczy się nie dzieją a Nami zajmowali się niestety Nasi rodacy z którymi teraz musze się szarpać o własne pieniądze bo taki mają burdel w biurze i ciągłe pomyłki bo nie potrafią nic dopilnowac żeby było zrobione dobrze a już nie wspomne na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teres Re: Horizon złodzieje IP: 82.160.123.* 24.03.06, 17:58 podajcie namiar na ich biuro lub stronke pilnie teres@go2.pl gdzie się miesci ich biuro w Polsce a w angli to wiem albo telefon do Dominiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Horizon złodzieje IP: *.bulldogdsl.com 31.03.06, 13:12 W jaki sposob okradaja. Juz ci mowie. Jak sie pracuje w tygodniu powiedzmy 40 godzin to chcialbys dostac wyplkate a te 40 godzin a dostajesz za 30 albo mniej a poznije mosisz chodzic do nich kilka razy zeby ci wyrownali a oni mowia ze oczywiscie wyrownaja i nic wiecej. Po za tym powiedza wam ze dostaniecie kontrakty 6 miesieczne ale niestey to jest tylko slownie bo na papierku nic nie ma mimo iz wam takie formularze pokaza. Moga was zwoplnic z dznia na dzien za posrednictwem sms co jest brakiem szacunku i kultury a napewno nielodzcie sie ze bedziecie pracowac dla nich dluzej niz 6 miesiecy bo za pol roku sciagna nowych polakow na wasze miejsce. Wiec sie zastanowcie czy warto znimi jechac.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reallondoner Re: Horizon złodzieje 31.03.06, 13:21 To zbierzcie sie do kupy, przedstawcie sprawe prawnikowi i powiedzcie, ze jesli wygra sprawe, doliczycie zawyzone koszty jego uslugi do zwrotu Horizonowi. Jesli sprawa jest tak oczywista i posiadacie jakas dokumentacje, albo choc jest Was dosc duzo, nie powinno byc problemu z udowodnieniem tego w sadzie pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis tam powaznie sie zastanowcie jak z nimi jedziecie ... IP: *.server.ntli.net 31.03.06, 16:22 o to chodzi ze z horizonu nie dostaniesz nic na papierku .... nawet kontraktu... dobra rada : jak z nimi wyjezdzacie i jak juz tu bedziecie to od razu szukajcie innej pracy !!! nie czekajcie za dlugo - ja stracilem 6 miechow ... jak zaczna wam znikac godziny na payslipach (minimum 3-4 tyg do wyrownania trzeba czekac a i to musisz im co drugi dzien dupe suszyc o to ) stawki okazuja sie kompletnie inne niz mialy byc (standard) dzieki nim ludzie byli bez paszportow przez kilkanascie tygodni bo najpierw zapomnieli wyslac do HO a pozniej zapomnieli oddac ... w horizonie nigdy nie masz pewnosci jak dlugo bedziesz pracowal - w kazdej chwili mozesz dostac sms'a typu: dziekujemy za wspolprace nie mamy juz dla ciebie pracy, odezwiemy sie jak cos bedzie ... jesli jedizecie do leicester do PBL to znaczy ze tu nie maja juz do kogo "sie odezwac" bo ludzie poznajdowali se inne roboty, sam osobiscie dowiedzialem sie ze "narazie" nie ma dla mnie pracy 2 tyg temu i jakos nikt do mnie w tym czasie nie dzwonil... teraz znalazlem se prace za 2 razy taka stawke, nikt mnie w pracy nie traktuje jak osla do roboty, i nikt mi za plecami nie rzuci hasla typu "fuckin polish" ... nie znam nikogo kto pracowal dla nich w leicester kto bylby zadowolony z horizonu ... a pracowalo kilkaset osob ... obiecywali przedluzenie kontraktu na nastepne 6 mies a po 3 tyg wywalili pewnie z 80% ludzi ... calymi zmianami po 40 - 50 osob dziennie jedyne o czym sie mowilo od stycznia w pracy to o tym ze kogos zwolnili i ciekawe kiedy nasza kolej... co ciekawe jak chcesz samemu odejsc to wymagaja tyg wypowiedzenia a sami zwalniaja z dnia na dzien - zapomnij ze se cos zaplanujesz ... overtimy byly tylko przed bozym narodzeniem kiedy PBL sie nie wyrabialo z zamowieniami do sklepow - pozniej ciezko bylo wyrobic minimalna ilosc godzin w tygodniu ... nie mowiac juz o tym ze pozniej obcieli stawki ... jak waszymymi koordynatorami beda mariusz staszkiewicz i marcin naworski to powaznie sie zastanowcie nad wyjazdem .... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz top Re: powaznie sie zastanowcie jak z nimi jedziecie IP: *.bulldogdsl.com 10.07.06, 22:42 > o to chodzi ze z horizonu nie dostaniesz nic na papierku .... nawet kontraktu.. > . > dostajesz to samo co w kazdej agencji, kopie warunkow pracy. > dobra rada : jak z nimi wyjezdzacie i jak juz tu bedziecie to od razu szukajcie > > innej pracy !!! nie czekajcie za dlugo - ja stracilem 6 miechow ... pracowales jak niewolnik za pol stawki?? > > jak zaczna wam znikac godziny na payslipach (minimum 3-4 tyg do wyrownania > trzeba czekac a i to musisz im co drugi dzien dupe suszyc o to ) stawki okazuja > > sie kompletnie inne niz mialy byc (standard) dzieki nim ludzie byli bez > paszportow przez kilkanascie tygodni bo najpierw zapomnieli wyslac do HO a > pozniej zapomnieli oddac ... > Stawki zmieniaja si w wyniku renegocjowania umowy pomiedzy PBL a Horizonem > w horizonie nigdy nie masz pewnosci jak dlugo bedziesz pracowal - w kazdej > chwili mozesz dostac sms'a typu: dziekujemy za wspolprace nie mamy juz dla > ciebie pracy, odezwiemy sie jak cos bedzie ... a w jakiej agencji masz?? wymien... jedna?? > jesli jedizecie do leicester do PBL to znaczy ze tu nie maja juz do kogo "sie > odezwac" bo ludzie poznajdowali se inne roboty, sam osobiscie dowiedzialem sie > ze "narazie" nie ma dla mnie pracy 2 tyg temu i jakos nikt do mnie w tym czasie > > nie dzwonil... Bidulku, pewnie Cie lubia a pracy na pewno jest full... A o sezonowych wahnieciach koniunktury slyszales?? teraz znalazlem se prace za 2 razy taka stawke, nikt mnie w > pracy nie traktuje jak osla do roboty, i nikt mi za plecami nie rzuci hasla > typu "fuckin polish" ... W Horizonie tak Cie nazywali?? Puknij sie w leb. Moze te sawke tez poprwisz bo jakos nie wierze. > > nie znam nikogo kto pracowal dla nich w leicester kto bylby zadowolony z > horizonu ... a pracowalo kilkaset osob ... > > obiecywali przedluzenie kontraktu na nastepne 6 mies a po 3 tyg wywalili pewnie > > z 80% ludzi ... calymi zmianami po 40 - 50 osob dziennie > jedyne o czym sie mowilo od stycznia w pracy to o tym ze kogos zwolnili i > ciekawe kiedy nasza kolej... to normalne o tej porze roku, co roku tak jest. > co ciekawe jak chcesz samemu odejsc to wymagaja tyg wypowiedzenia a sami > zwalniaja z dnia na dzien - zapomnij ze se cos zaplanujesz ... Chybas glupi, przeczytaj warunki umowy najpierw, mozesz odejsc bez uprzedzenia i moga Cie zwolnic bez uprzedzenia. > > overtimy byly tylko przed bozym narodzeniem kiedy PBL sie nie wyrabialo z > zamowieniami do sklepow - pozniej ciezko bylo wyrobic minimalna ilosc godzin w > tygodniu ... nie mowiac juz o tym ze pozniej obcieli stawki ... a to wszystko pomysl Horizonu, zeby sie ci gorzej pracowalo... A PBL jest po to zeby Polaki mieli gdzie pracowac z nie po to zeby przynosic zysk, takie jest Twoje rozumowanie?? > > jak waszymymi koordynatorami beda mariusz staszkiewicz i marcin naworski to > powaznie sie zastanowcie nad wyjazdem .... > > pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitsubischi Re: Horizon IP: *.bulldogdsl.com 10.07.06, 22:34 To jest wlasnie agencja czlowieku, Ciebie mozna zwolnic zaraz i Ty tez mozesz sie zwolnic bez wypowiedzenia, przeczytaj umowe, w kazdej agencji tak jest. Znam ludzi, ktorzy pracuja od 05,09,2005 bez przerwy, od samego poczatku, co o nich powiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
aliyah Re: Horizon złodzieje 31.03.06, 21:11 Oj pracowało się! Cale 9 dni! A potem powiedzieli ze kadrowa jest bardzo zadowolona z zalogi odkad wyrzucili 2 osoby (tzn mnie i kolezke, poszlismy przez pomylke na inny dzial i mielismy przez to 4 min spoznienia :)). I nie bylo zadnej gadki, tak traktuja ludzi. Ale w sumie czego sie spodziewac, kiedy jest sie robolem? Faktycznie najlepiej od razu szukac innej pracy. Za nadgodziny nie placa tak jak powinni, a jesli chodzi o pisemna umowe to sa doskonale bezpieczni od strony prawnej. Wszystko jest tam zawarte (przerwanie zadania itp), wiec trzeba sie z tym liczyc. Horizon jest tylko dla najbardziej zdeterminowanych. Chcesz sie poczuc jak prawdziwy lumpenproletariusz - jedz z Horizon do UK! Mariusz Staszkiewicz - no comments, podpisuje sie pod slowami poprzednikow. Fantastyczni ludzie? No tak srednio, powiedzialbym. W mojej grupie nikt nie potrafil sam kupic startera do telefonu. Kazdego funta ogladaja po cztery razy, a ulubiona ich rozrywka sa "sajderki". A najgorsze ze pozwalaja sie upokarzac fletom z Horizonu. To takie niepolskie, chociaz moze jestem w bledzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Horizon złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 14:38 ok, ale dlaczego zlodzieje od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesciu Re: Horizon złodzieje IP: *.bulldogdsl.com 01.04.06, 16:34 Anita wes poczytaj wszystkie recenzje to bedziesz wiedziala dlkaczego zlodzieje. n iewyplacaja calosci pensji wywalaja za posrednictwem sms-a itd itd. Poczytaj to zobaczysz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Horizon złodzieje IP: *.server.ntli.net 01.04.06, 16:56 przyjedz z horizonem do UK - daje ci max 2 tyg na zrozumienie dlaczego zlodzieje .... Odpowiedz Link Zgłoś
nefrata Re: Horizon złodzieje 02.04.06, 21:07 Pisząc "fantastyczni ludzie" mam namyśli moich dobrych znajomych polaków i nie tylko. Ja nie obracam się z ludźmi pijącymi cidery czy jak one się zwią i jestem naprawde zadowolona że mogłam ich poznać. Pewnie że nie wszyscy są doskonali ale trzeba się nauczyć akceptować ludzi takimi jacy są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Horizon złodzieje IP: *.bulldogdsl.com 10.07.06, 22:44 Mozesz podac jeden przyklad upokorzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Horizon złodzieje IP: *.bulldogdsl.com 10.07.06, 22:46 Pracowalas 9 dni i walisz eseje na kazdym forum o tej firmie?? Napisz lepiej o co naprawd Ci chodzi, ludzie czytaja te fora i szukaja obiektywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitsubischi Re: Horizon złodzieje IP: *.bulldogdsl.com 10.07.06, 22:31 Jak Ci sie zle pracowalo na Republic, to gratuluje, 2 lewe rece i leniwa dupa. Odpowiedz Link Zgłoś