Dodaj do ulubionych

wyjazd do irlandii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:59
chce byc jedna z kolejnych ktorzy wyjezdzaja na podbuj europy ,ja chce
pojechac do Irlandii....jesli ktos moze mi pomoc znalesc pokuj w
Belfascie...prosze o kontakt...a jesli ktos chcialby jechaczemna tez niech da
znac!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aleksandra_lublin Re: wyjazd do irlandii IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.06, 19:58
      Hej , a kiedy planujesz jechać , ja myśle o czerwiec-lipec,
      napisz co planujesz, ja mam 21 lat i jestem chętna
      aleksandra06@poczta.fm
      • dorka321 Re: wyjazd do irlandii 24.03.06, 22:07
        maj i czerwiec,to troszke za daleka przyszlosc...ja postaram sie wyjechac nawet
        -zaraz po swietach
        • ag_atka Re: wyjazd do irlandii 25.03.06, 14:16
          a masz coś nagranego, czy jedziesz w ciemno?, i czemu do Belfastu, przecież tam
          jest niebezpiecznie?, ja też myślę o maju, ale nie mam jeszcze konkretów; może
          coś wymyślimy razem?
          • kerryman Re: wyjazd do irlandii 25.03.06, 14:38
            niebezpiecznie w belfascie? kiedys moze tak. obecnie w morde chyba latwiej w
            dublinie dostac - od Polakow heheheh.
            • monika_irl Re: wyjazd do irlandii 25.03.06, 15:44
              kerryman napisała:

> niebezpiecznie w belfascie? kiedys moze tak. obecnie w morde chyba latwiej w
              > dublinie dostac - od Polakow heheheh.

dokładnie i to nie tylko od polaków ale i irlandczyków
    • Gość: nika Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:51
      czy mozesz napisac cos więcej? tzn. czy znasz juz termin wyjazdu, czy
      jedziesz" w ciemno" szukac pracy i skąd jesteś.
      • Gość: ania do niki IP: *.local5.pl / 62.29.157.* 26.03.06, 15:07
        hej nika a ty skat jestes i kiedy planujesz wyjazd i masz juz cos
        konkretnego??? daj znac pozdrawiam
        • Gość: nika Re: do niki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:44
          południowa polska. niestety nie mam nic nagranego więc będe raczej musiała
          wyjechac "w ciemno" a tym samym miejsce do którego sie wybiore jest bez
          znaczenia w tym momencie. miałam jechac ze znajomymi ale się okazało że maja tu
          za duzo do stracenia. chciałam wyjechac jak najwczesniej teraz ciagle staram
          sie jeszcze cos znaleźć, jakis kontakt zeby jednak gdzieś sie zaczepić na
          chwile.
        • Gość: ania Re: do niki IP: *.local5.pl / 62.29.157.* 26.03.06, 19:59
          niki to moze zachaczysz sie znami ja i moja znajoma wybieram sie na poczatku
          czerwca do londynu moze z nami sie zaczepesz my tez niemamy nic nagrane chcemy
          sobie skombinowac tylko jakies spanko reszta na miejscu co ty na to a
          dokładniej s kat jestes pozdarwiam przemysl
          • Gość: ania Re: do niki IP: *.local5.pl / 62.29.157.* 26.03.06, 22:19
            ahm no to niewiem a moze przemyslisz moja propozycje zawsze jechac razniej z
            kims niz samemu daj znac co i jak pozdarwiam
    • dorka321 Re: wyjazd do irlandii 26.03.06, 19:46
      prawde mowiac to nie mam nic nagranego...staram sie zalatwic jakij pokuj,przez
      kumpla-ktory tam jest...jestem uzalezniona od niego,aco do pracy...sluchajcie,ja
      jestem zdania,ze jezeli chcesz to znajdziesz...wszedzie jest mnostwo pracy-jak
      chcesz pracowac,to na poczatek przy byle czym bede zapierdzielac..aby tylko sie
      utrzymac,i tam zostac...z dala od naszego pieknego panstewka-do ktorego tylko na
      wakacje mozna wpadac...
      • Gość: ania Re: wyjazd do irlandii IP: *.local5.pl / 62.29.157.* 26.03.06, 19:56
        ja sie tez z tym zgadzam jak sie chce to sie prace zjadzie jakom kolwiek czeba
        tylko chciec:) pozdrawiam
    • Gość: nika Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:47
      dokładnie to rzeszów :). co do londynu.. jeżeli nic nie znajde w irlandi to
      jade tam. rozmawialam ostatnio ze znajomym ktory wrocił z londynu. pare info od
      niego: pracy jest duzo jezeli znasz język ( lepiej niz podstawy), jezeli nie
      znasz dobrze nastaw sie na 2 mies. bez pracy, pokoj to jakies 60-90 funtow za
      tydzien ( pokoj dzielisz z kims jeszcze) i wprowadzajac sie placisz za
      wynajecie z gory za tydzien + kaucja za 1-2 tyg. jezeli masz szczescie i
      znajdziesz prace na pół etatu to wystarczy ci na zapłacenie za pokój. jedzonko
      i reszta to pieniadze przywiezione z polski. trudno jest zdobyc konto w banku a
      tam pracodawca przelewa twoje wypłaty. znajomy przez 2 miesiace nie miał wypłat
      bo nie miał konta. to jest to co sie dowiedzialam o londynie i pracy tam. ale
      jezeli nie bede miała wyjscia to wyjade do londynu. zaczynam byc zdesperowana a
      w takich sytuacjach ludzie sa zdolni do wszystkiego :D
      prawde mówiac wyjechałabym jak najwcześniej
    • Gość: nika Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:57
      dodam też, że staram sie zorganizowac pokoj w irlandii ale poniewaz ma mi
      pomoc moj łajzowaty znajomy, ktory mial jechac ze mna, nie wiem czy uda mi sie
      zalatwic pokój. zastanawiałam sie nawet nad hostelem ale jezeli jechałabym sama
      to po prostu boje się.
      • dorka321 Re: wyjazd do irlandii 26.03.06, 23:50
        sluchajcie...mam nadzije,ze nam wszystkim sie jakos uda wyjechac, w razie czego
        mozna sprobowac wynajac wsoplnie jakas chate...przeciez to wlasnie o to
        chodzi...jest nas kilka osob-postanowic tylko gdzie i kabinowac znalesc
        cos!!!!!!! co o tym sadzicie??
        • Gość: nika Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 02:52
          cóz ja jestem zdecydowana bo tutaj nie mam nic. nie chce czekac do wakacji z
          wyjazdem bo na wakacjach więcej ludzi szuka pracy i to nie tylko z polski. wiec
          biorac pod uwage znajomośc języka ( nie ma sie co oszukiwać słabą ) szanse na
          znalezienie pracy moga dramatycznie spaść. jak juz wspomniałam to gdzie wyjade
          jest dla mnie własciwie bez znaczenia :) wspólne wynajęcie mieszkania to jest
          chyba dobry pomysł. mieszkasz z polakami, mozna sie dogadać ( chociaz z tym tez
          jest róznie :) ). zresztą jest raźniej, samotność i strach nie zaglada tak w
          oczy :)
          najlepiej jeżeli ma sie kogos kto na miejscu rozglądnie się za pokojem lub
          mieszkaniem. bo wyladować w obcym mieście i szukać noclegu... dość ryzykowne
    • Gość: chox Re: wyjazd do irlandii IP: *.woj.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 27.03.06, 10:03
      Witam.. i ja z kolesiem cos na poczatku maja jestesmy zdecydowani i
      zdesperowani wyjechac.. sa z nas dwa fajne chlopaki po 30 pare latek z
      Wrocławia i wstepnie myslimy wlasnie o Belfascie bo Dublin czy Londyn to
      podobno strasznie zapchane juz... Jedziemy chyba w ciemno bo nagle wszystkie
      kontakty przestaly dzialac i moze faktycznie w grupie i razniej i pewniej wiec
      jakby co to tez sie z checia przylaczymy...pozdr..
      • Gość: dorka Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:11
        z tego samego powodu chce jechac do Belofastu... te wieksze miasta,przepelnione
        sa a co sie wiaze-trudniej znalesc prace...sluchajcie robcie co mozecie ze
        znalezieniem wiekszego mieszkania,ja tez postaram sie co tylko bedzie mozliwe i
        jedzmy!!!!!!!
        nie mamy nic do starcenia...pozdrowionka
    • patikab Re: wyjazd do irlandii 27.03.06, 19:32
      Ja tez sie chetnie przylacze, piszcie kiedy bysmy wyjechali, ja moge od zaraz,
      im szybciej tym wieksze szanse.Mam 27 lat i jestem z Katowic.Znam angielski
      bardzo dobrze i troche francuski.Sama bym sie nie zdecydowala, ale z kims tak.
      PATRYCJA
      • Gość: dorka Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:50
        ja tez jestem gotowa - mam 25 lat,znam angielski-i mogen nawet jechac jutro,ale
        problem to chata...szukajmy jej ..to uda nam sie...
    • Gość: nika Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:55
      ja też chce wyjechac jak najszybciej, problem z noclegiem. staram sie cos
      zalatwic ale cięzko jakoś zlapac kontakt jeżeli sie czegos potrzebuje. jezeli
      pare osób chce wyjechac to można mieszkanie lub dom wynając. ale trzeba być
      zdecydowanym i mieć może konkretny kontakt w irlandii, żeby po przyjeździe nie
      tracic dodatkowo czasu na szukanie noclegu. ustalic date jeżeli chcemy razem
      jechac i środek transportu ( ja osobiście jestem za samolotem :) )
      jeżeli ktos ma jakis pomysł to niech pisze.
      • Gość: dorka Re: wyjazd do irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:06
        prawde mowiac to ja moge doiwiedziec sie czegos,co do mieszkania dopiero moze
        jutro...ale jest jeszcze cos...sluchajcie,ja chce jechac i jestem
        gotowa..transport to nie problem(ja tez jestem za samolotem) ale czy bedziemy
        tak odwazxni aby zaufac sobie-bo to tez jest potrzebne...
        oto moj gg...pogadajmy 1707351,zobaczymy co zz tego wyjdzie...
        • Gość: chox Re: wyjazd do irlandii IP: *.woj.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 28.03.06, 08:47
          no my teraz to nie mozemy najszybciej 30.04 i tez samolot ceny z wrocka 2 .05
          to okolo 400 zł.. a czy mozemy sobie zaufac??? nie mam pojecia?? ale z drugiej
          stronu jak wokol tylko mamy weszyc podstep to sie poprsotu nie da tak.. w koncu
          jak wspolnie sobie nie pomozemy w tym wszystkim to kto na pomoze?? chyba
          nikt..a jednak bylo nie bylo w grupie razniej pewniej i moze da sie przezyc.. w
          razie co moj nr gg 1995162..
          • mexica Re: wyjazd do irlandii 28.03.06, 12:39
            Witam.
            Razem z siostrą chętnie się przyłączymy. Chcemy jechać pod koniec kwietnia /
            początek maja - obojętnie. Myślę o UK albo Irlandii - nie mam sprecyzowanych
            planów. GG 4169412.

Pozdrawiam!
      • Gość: ????? Re: wyjazd do irlandii IP: 81.15.190.* 28.03.06, 15:23
        czesc mogłabys sie odezwac do mnie na meila, jestem z krosna i zamierzam tez z
        chłopakiem wyjechac, kiedy by sie dało basiulk@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka