Dodaj do ulubionych

Żenada...

02.05.06, 11:08
Żenada - ludzie, którzy poświęcili połowę swojego życia na wykształceniu się w
naszym "cudnym" kraju... i co z tego mają?

Polecam dzisiejszy (2 MAJA 2006) artykuł z pierwszej strony dodatku PRACA do
Gazety Wyborczej.

Jestem zły jak cholera!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • while1 Re: Żenada... 03.05.06, 18:44
      ...wykształciliśmy się za nie małe pieniądze...przez wszystkie lata żyjąc
      nadzieią (młodzieńcza naiwność??),że zostaniemy zauważeni...że dostaniemy
      szansę na to,aby udowodnić,że jesteśmy coś warci,że potrafimy.

Teraz mamy jedynie poczucie beznadziejności i bezsilności...za stracony czas.
      Po co nam wiedza i umiejętności,której nie możemy wykorzystać...skorzystać dla
      siebie (finansowo głównie oczywiście,bo wokół tego się to wszystko kręci) i dać
      coś przy okazji innym.

Wykształciliśmy się...bądź kształcimy,ale po co?aby swoją wiedzę wykorzystać w
      innym kraju,ciężko tam pracować i wrócić tu do kraju i oddać nasze pieniądze
      politykom-złodziejstwu,które się tu rozmnożyło?? nigdy

...podzielam Twoją złość dr700411,każdego dnia....
    • ja_alexander Re: Żenada... 04.05.06, 09:41
      Dlatego ja nie wracam ;) Wykształciłem sie w Polsce ale tam nikt nie potrzebował
      moich umiejętności. Tutaj odwrotnie, dostałem szanse wykazania sie i moja wiedza
      jest sporo warta. Nie będę moimi pieniędzmi wspierał budowy jakiejś 'świętej
      piramidy' bo jakiś ćwok z ul. Wiejskiej tak powie.
      • while1 Re: Żenada... 04.05.06, 11:41
        Gratuluję więc ja_alexander;-),życzę sukcesów!

...a obawiam się,że patriotyzm u ludzi młodych i ambitnych przy naszym
        aktualnym rządzie szybko zaniknie...no być może pozostanie u tej garstki
        ludzi,którym się tu powiedzie.

Tam ojczyzna gdzie człowiek żyje godnie i szczęśliwie....czyż nie?Pozdrawiam

• tomek854 Re: Żenada... 04.05.06, 16:52
          Tak, to prawda. W moim przypadku PiSiory (ale również i poprzednie rżady) skutecznie oduczyły mnie chęcia bycia uczciwym względem swojego państwa (robiąc mnie w trąbę np. podwójnymi podatkami, zmieniając zdanie co chwila (w 2006 miała być zawodowa armia a jak na razie mamy pobór do armii 60latków i tak dalej)) a jeżeli chodzi o głowny argument, czyli moi polscy przyjaciele, to połowa z nich już i tak na wyspach siedzi, a to tylko dlatego połowa, że reszta jeszcze studiuje...

A jeżeli na bilet lotniczy zarabiam tam w pół dnia, to na oglądanie pięknych polskich krajobrazów mogę sobie poświęcić co ktoryś weekend...
          • ja_alexander Re: Żenada... 04.05.06, 17:05
            Jak popracujesz jeszcze pól dnia to krajobrazy mozesz podziwiać nie tylko w
            Polsce ale w Hiszpanii, Francji czy Szwajcarii ;). Z moich znajomych w Polsce
            naprawdę już mało kto został i rodzina nieliczna. Im dalej tym mniej mnie tam
            trzyma.
    • dr700411 A wszystkich... 04.05.06, 17:41
      ...wkurzonych takim obrotem sprawy...
      zapraszam jeszcze tutaj

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39284
      Mam nadziję na kolejny rozbiór polski. Tylko kto by nas teraz chciał? :)
      • tom-i Re: A wszystkich... 12.05.06, 20:28
        Witam wszystkich...
        Tak czytam wasze posty i coraz bardziej utwierdzam sie w tym iz podjolem
        jedynie sluszna decyzje o wyjezdziea bardziej emigracjie.
        Zaliczam sie do rzeszy ;nieudacznikow; ktorym nie dane bylo doznac dobrobytu na
        miare !!!! RP.
        Pozdrawiam wszystkich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka