kakkerpolakker
18.05.06, 19:11
Hej
Ja i kolezanka lecimy 13 z Wroclawia do Londynu. Chcemy popracowac w Londynie (ew. okolicach -
ladujemy na Stansted) do ok. poczatku wrzesnia. Biletu powrotnego nie mamy, bo nie mamy pojecia
jak nam sie tam na miejscu powiedzie = kiedy bedziemy chceili/musieli wracac. Obydwoje znamy
jezyk na b.wysokim poziomie (studenci anglistyki). Mam do Was kilka pytan:
1) Myslimy o wynajeciu 1/2-osobowego pokoju. Jakie sa ceny? Czy da sie to zalatwic przed
wyjazdem tak zeby z lotniska o razu jechac do mieszkania? Znacie jakies adresy/telefony?
2) Jakie sa koszta (wyjawszy mieszkanie - to w pyt.1) zycia w Londynie (jedzenie, transport etc.)? Ile
kasy na miesiac potrzebne?
3) Chcemy zalatwic sobie prace jeszcze przed wyjazdem, przez internet. Czy jest to w ogole
mozliwe? Planujemy wysylac mase CV i referencji na adresy ktore znajdziemy na jakis stronach z
ofertami.
4) Na miejscu planujemy chodzic "od drzwi do drzwi" i pytac, rozdawac CV i referencje. Jakies
porady?
5) Jakie sa Waszym zdaniem szanse na znalezienie pracy w po 13 lipca? Ja mysle ze Londyn to
przeciez wielkie miasto i tam musi byc ciagle zapotrzebowanie w knajpach/hotelach etc. ale przeciez
nigdy tam nie bylem, wiec pytam Was :)
Z gory dzieki za odpowiedzi!