Dodaj do ulubionych

Reading czy Londyn???

01.06.06, 18:16
zastanawiam sie, które miasto wybrac...jade na poczatku lipca, nocleg mam
zapewniony w obu miejscach. pytanie tylko: gdzie lepiej pojechac?? Londyn
pewnie przezyje oblezenie,a Reading...?no wlasnie, byl ktos? wiecie jak sie
zyje, jak z praca ( pytam o puby,sprzatanie)??? dzieki za odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • spinkamala Re: Reading czy Londyn??? 01.06.06, 18:49
      Ja mieszam w Londynie, moj chlopak i jego znajomi Basingstoke(zaraz kolo
      Reading) tam podobno Polacy stanowia10% calej ludnosci. Jak dla mnie mimo
      wszystko Reading zdaje sie byc lepsze niz Londyn! Moze troche trudniej znales
      tam zkwaterowanie( ktore ty juz masz) za to o wiele wiel ladniej z praca, i
      oplaty znacznie nizsze!
      pozdrawiam i zycze powodzenia!!!
    • spinkamala Re: Reading czy Londyn??? 01.06.06, 18:58
      aaa no i dodam jeszcze ze znam sporo Polakow ze slabym angielski pracujachy tam
      w fabrykach itp:)pozatym bardzo fajne okolice jest co zobaczyc!!!
    • karmacoma1 Re: Reading czy Londyn??? 01.06.06, 20:42
      dzieki za info:))
      jakies inne opinie?
    • Gość: readingowiec Re: Reading czy Londyn??? IP: *.server.ntli.net 02.06.06, 00:40
      Na poczatek reading to dobry wybor bo wszedzie blisko, Londynu i Heathrow. nie
      ma tu pogoni za wszystkim jak w Londynie. duzo polakow, sa sklepy polskie a
      zycie jest spokojne i troche powolne w porownaniu z Londynem. Mniejsze oplaty i
      koszty zycia w porownaniu z londkiem. Generalnie na poczatek jest OK, da sie zyc
      choc po roku pewnie ci sie znudzi to miasteczko tak jak mnie :)
      • karmacoma1 Re: Reading czy Londyn??? 03.06.06, 17:27
        wiadomo, ze glownie zalezy mi na pracy, ale wazna jest dla mnie rowniez
        mozliwosc wyjscia gdzies -do pubu, na koncert, itp. w wiem,ze z Londynem nie ma
        sensu nawet porownywac, ale ciekawa jestem jak wyglada nocne zycie w Reading?
        czy ono w ogole istnieje??
        no i jak z praca - ciezko cos znalezc??
    • Gość: Donut Re: Reading czy Londyn??? IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.06.06, 21:00
      Ja jestem w Londynie. Nie wiem jak jest w Reading, ale jesli lubisz czystosc
      nie jedz do Londynu hehe
    • karmacoma1 Re: Reading czy Londyn??? 05.06.06, 01:17
      chyba malo na tym forum ,,readingowcow":)
      • Gość: mac Re: Reading czy Londyn??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.06.06, 01:39
        a co ty w tym reading chcesz porabiac w wolnym czasie????
        puby ja wszedzie sa i na roznym poziomie, a wiec na pifko znajdziesz miejsce, co
        do imprez sa lokale generalnie wjazd platny najslynniejsza salka kolo johna
        lewisa, co do zakupow masz centrum oracla a takze jak wiadomo centra zakupowe
        asdy, b&q, tesco pc world itp.....
        w reading w lipcu jest min. koncert red hot'ow..... moze to bedzie jakis
        wyznacznik, ogolnie co jakis czas na madejski stadium odbywaja sie koncerty
        roznych kapel
        co do wizualnych wrazen.... reading brzydki, a ta przelotowka w ziemi przez
        miasto tez nie zaciekawa, zycie moze tansze ale brzydkawe to miasto, na zakupy i
        relaks i impreze to tak ...... albo tylko praca
        ale okolice reading sa piekne zwlaszcza te na polnoc duzy park krajobrazowy,
        male fajne wioski, domy kryte strzecha, zadbane tereny, pagorkowate, mocno
        zalesione..... a wiec wypady z rowerkiem, a moze jak mozesz to i konno jak
        najbardziej, jedno z lepszych miejsc

pozdro
        nie z reading;-))
        • Gość: Mwaruwari Re: Reading czy Londyn??? IP: *.autocom.pl 05.06.06, 01:43
          > a co ty w tym reading chcesz porabiac w wolnym czasie????
          > puby ja wszedzie sa i na roznym poziomie, a wiec na pifko znajdziesz miejsce, c
          > o
          > do imprez sa lokale generalnie wjazd platny najslynniejsza salka kolo johna
          > lewisa, co do zakupow masz centrum oracla a takze jak wiadomo centra zakupowe
          > asdy, b&q, tesco pc world itp.....
          > w reading w lipcu jest min. koncert red hot'ow..... moze to bedzie jakis
          > wyznacznik, ogolnie co jakis czas na madejski stadium odbywaja sie koncerty
          > roznych kapel
          > co do wizualnych wrazen.... reading brzydki, a ta przelotowka w ziemi przez
          > miasto tez nie zaciekawa, zycie moze tansze ale brzydkawe to miasto, na zakupy
          > i
          > relaks i impreze to tak ...... albo tylko praca
          > ale okolice reading sa piekne zwlaszcza te na polnoc duzy park krajobrazowy,
          > male fajne wioski, domy kryte strzecha, zadbane tereny, pagorkowate, mocno
          > zalesione..... a wiec wypady z rowerkiem, a moze jak mozesz to i konno jak
          > najbardziej, jedno z lepszych miejsc

Aż dziw, że nie piszesz że "mnóstwo Polaków" i "jakże ciężko z pracą" :))).

Pozdrowiania z Krakowa :).
    • spinkamala Re: Reading czy Londyn??? 05.06.06, 10:02
      ja wlsnie spedzilam sobotnia noc w Reading w clubach...bardzo fajnie-wszedzie
      sprawdzaja dowody,wiec nie ma opcji spotkac 15latkow;)!!! W weekendy mnostwo
      ludzi na ulicach, muzyka czyli jest OK!! pozdrawiam
    • kicior99 Re: Reading czy Londyn??? 05.06.06, 12:08
      Wybralbym Reading ze wzgledu na to ze jestem zdeklarowanym fanem Mike'a Oldfielda ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka