Gość: ghrom IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 17:35 Czesc miski. Zrobilem wam dzial ogloszen, mozecie cos ode mnie kupic. ;] ghrom.com/component/option,com_marketplace/Itemid,95/ Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pak76 Re: market na ghrom.com 08.06.06, 17:39 No to zerknij jeszcze raz na te strone i popraw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 17:58 Poprawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 18:32 Dobra, juz dziala ;] Tandeta :P Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: market na ghrom.com IP: *.bulldogdsl.com 08.06.06, 18:48 Ty nienasycony lewiatan jesteś Ghrom. Tera ogłoszenia... A może zacznij sprzedawać śpiwory i latarki dla wakacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: market na ghrom.com 08.06.06, 19:01 Hehe, ktos tu niedawno kartonu szukal : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=43245214 PS. Ten watek jak zwykle skarowany w bialych rekawiczkach, tzn bez sladu na forum. PPS. Czemu sie ikony przy sprzedam/kupie/etc nie laduja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: market na ghrom.com IP: 82.153.106.* 08.06.06, 19:07 mam pytanie natury technicznej - jak wkleic link do stronki, zeby "dzialal" w poscie (podswietla sie na czerwono) i przenosil dyskutanta bezposrednio do artykulu zamieszczonego na stronach netu? Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: market na ghrom.com 08.06.06, 19:16 Wklejasz "calosc", tzn z "" z przodu Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Otra vez : 08.06.06, 19:17 Wklejasz calosc z "h t t p : / /" z przodu (bez spacji of kors) Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 08.06.06, 19:20 Zawodowa ciekawosc, robiles jakies testy swojej stronie, bo cookies wygladaja ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 19:29 Nie bardzo, strone robie hobbystycznie, nie zawodowo ;] Co z nimi nie tak? Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 08.06.06, 19:39 Zboczenie zawodowe. Kiedys bylem ethical hacker i lamalem strony internetowe (za pozwoleniem wlascicieli) i patrzac na wartosci tych cookies zastanawiam sie czy przez przypadek nie bylbys jedna z tych ofiar... ;-) Poki co musze pozmieniac niektore z moich narzedzi - zdecydowanie nie lubia Twoich cookies ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 23:59 Niewykluczone. Chcesz sprobowac? Tylko daj mi najpierw znac, zrobie backup :O Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 00:12 Nie ma potrzeby backup'u, nie kasuje zawartosci - raz sie zdarzylo, ze developer nie przeczytal co napisalem, a potem nie doczytal co na stronie bylo i wykosil cala baze danych, ale to juz nie moja wina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 00:19 Acha. To ja poprosze, jesli masz ochote. A feedback jakis z tego potem bedzie? W sensie, powiesz mi co mam spitolone i jak to zalatac? Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 09:50 Widze, ze swiat sie ruszyl do przodu i bede musial sobie poprzypominac i nauczyc sie paru rzeczy, ale postaram sie potestowac Twoja strone w wolne wieczory (choc w czasie mistrzostw nie wiem czy takie istnieja :-)). Kilka pytan: 1. Strona jest u Ciebie na serwerze, czy "hosted by someone else" (zupelnie zapominam polskiego). Jezeli to drugie to nic nie bede mogl zrobic. 2. Nic nie bede kasowal, ale od czasu do czasu bede tworzyl uzytkownikow, posty, itd itp. Moze oddzielne forum, co by nie smiecic? 3. Zakladam, ze architektura jest web server (Apache) - baza danych (MySQL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 10:11 > Widze, ze swiat sie ruszyl do przodu i bede musial sobie poprzypominac i > nauczyc sie paru rzeczy, ale postaram sie potestowac Twoja strone w wolne > wieczory (choc w czasie mistrzostw nie wiem czy takie istnieja :-)). Nic na sile ;] > Kilka pytan: > 1. Strona jest u Ciebie na serwerze, czy "hosted by someone else" (zupelnie > zapominam polskiego). Jezeli to drugie to nic nie bede mogl zrobic. Dlaczego? :O Serwer jest moj. > 2. Nic nie bede kasowal, ale od czasu do czasu bede tworzyl uzytkownikow, > posty, itd itp. Moze oddzielne forum, co by nie smiecic? Nah, daj tylko znac to bede sprzatal. > 3. Zakladam, ze architektura jest web server (Apache) - baza danych (MySQL). Nie moge ci powiedziec, zly hakier tego nie bedzie wiedzial :D Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 11:08 Nie wiem czy slyszales o Danielu Cuthbert lepiej znany jako tsunami 'hacker'? Za ciekawosc (wklepanie paru extra "." w web form) zostal skazany prawomocnym wyrokiem, co w praktyce oznacza, ze zadna organizacja finansowa (i nie tylko) go nie zatrudni. I w ten sposob zakonczyla sie jego kariera jako IT Security Consultant. Ostatnio mowil, ze jego nowa pasja to fotografia... Znowu przymierzam sie do zmiany pracy, wiec zawsze dobrze odswiezyc umiejetnosci. Nic nie pomaga przelmaniu lodow lepiej niz zlamanie zabezpieczen. Pozniej mozna juz nic nie robic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 14:19 > Nie wiem czy slyszales o Danielu Cuthbert lepiej znany jako tsunami 'hacker'? > Za ciekawosc (wklepanie paru extra "." w web form) zostal skazany prawomocnym > wyrokiem, co w praktyce oznacza, ze zadna organizacja finansowa (i nie tylko) > go nie zatrudni. I w ten sposob zakonczyla sie jego kariera jako IT Security > Consultant. Ostatnio mowil, ze jego nowa pasja to fotografia... E, przesadzasz. Moze w teorii to oznacza - w praktyce to narobil sobie chlopak reklamy i teraz moze wiecej krzyczec za swoje uslugi ;] Zas fotografia, mmm, czemu nie. Sam jestem fotografem-lamatorem :D Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 15:08 No akurat wiem, bo pracowal w tej samej firmie, co teraz jestem. W momencie rozpoczecia sledztwa zostal zwolniony (byl kontraktorem). Po tym jak zostal skazany, zaden bank nie da mu pracy. Albo przejdzie na dark side, albo fotografia... Mowiac szczerze, czesto dla zabawy demonstrowalem problemy w innych stronach - teraz praktycznie tego nie robie - no chyba, ze ktos liczy sobie 300 USD za artykul lub wiem, ze nie moga wykryc co robie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuzzy Re: market na ghrom.com IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.06.06, 00:08 Ghrom, a nie boisz sie, ze ktos na tylnym siedzeniu zarzyga ci ta skore ;) jak beda robic flache. Torebki w tylne siedzenia. ok, koniec glupot; napiszesz tu ile do tego Wrocka w jedna manke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 00:18 A ja wiem? Z 50? Zalezy, po ile beda zaraz bilety na samolot. Jeszcze nie ma, w tamtym roku byly poczatkowo od 60. Za 50 pewnie nikt sie teraz nie zglosi, ale potrzymam was do listopada, kiedy bilet bedzie po 200 od lebka, jesli w ogole bedzie ;] Mi sie nie pali, moge jechac na pusto. Biore auto tylko dlatego, zeby troche poszpanowac na osiedlu, bo tutaj mam na parkingu furke sporo ponizej sredniej :D A na serio dlatego, ze bede mieszkanie sprzedawal wtedy a mam tam jeszcze troche ksiazek itp. gratow do wziecia. Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 17:26 No miski, daliscie dupy :D Pojawily sie bilety w Wizzairze, do Katowic: 1 osoba , one way, 93GBP W Mazdzie wczoraj jeszcze 50, dzis juz 70 :D Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 18:10 To Mazda otworzyla linie lotnicza? ;-P (Jesli tak, to nie ma co tluc sie mazda.) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
peat Re: market na ghrom.com 09.06.06, 14:15 dobra, przyznaje się - usunąlem dwa posty - oskarżaly mnie o sprzyjanie ghromowi i tolerowanie reklamy mysle, ze post ghroma jest o wiele ciekawszy niz caa masa innych; po za tym - przymykam oko, gdyż ghrom nie pojawil sie nie wiadomo skąd wasz peat Odpowiedz Link Zgłoś
troll_etatowy Re: market na ghrom.com 09.06.06, 14:25 ja tez sie nie wzialem znikad a mnie wycinasz sprzyjaczu prywatnych reklam i ghruma który łamie prawo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 14:43 Zreszta, gdybys chcial mnie usuwac za reklamowanie, musialbys wywalic _wszystkie_ moje posty. Ja tutaj przylazlem tylko po to, zeby sie poreklamowac :D Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
peat Re: market na ghrom.com 09.06.06, 16:39 > Zreszta, gdybys chcial mnie usuwac za reklamowanie, > musialbys wywalic _wszystkie_ moje posty. to się akurat da zrobić... wasz peat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: market na ghrom.com IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 16:48 Serio? Fajny ficzer, stanowczo zbyt rzadko uzywany. Ja bym z miejsca powycinal globalnie takie nicki jak 'waiesa4' i pochodne. Albo by mi sie nie chcialo ;] Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: market na ghrom.com IP: 62.69.102.* 09.06.06, 17:34 > Albo by mi sie nie chcialo ;] heheh poza tym nudno byloby na forum, tak przynajmniej jest kogo zje..ac Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: market na ghrom.com 09.06.06, 15:10 I prosze mamy dowod na istnienie kolejnego "ukladu" - cos czuje, ze kolejna komisja sejmowa sie szykuje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś