Dodaj do ulubionych

Tiscali...

IP: *.range81-132.btcentralplus.com 20.06.06, 17:04
Hej

Chce zalozyc internet w domu i zastanawiam sie nad skorzystaniem z uslug TISCALI. Czy ktos z Was ma i korzysta? i co mozecie mi napisac na temat dzialania netu przez ta firme (plusy i minusy)
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • pak76 Re: Tiscali... 20.06.06, 17:07
      Ja uzywam, nie mam ograniczen, tylko musze sie pilnowac aby wylaczac sciaganie
      w godzinach 18.00 - 23.00 - raz mi zwrocili na to uwage. Poza tym nigdy nie
      mialem problemow.
      • Gość: fruit Re: Tiscali... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 20.06.06, 17:20
        Dziekuje za odpowiedz.

>>.... tylko musze sie pilnowac aby wylaczac sciaganie w godzinach 18.00 - 23.00 - raz mi zwrocili na to uwage

Dlaczego zwrocili Ci uwage ze sciagasz w tych godzinach, a nie w innych? I dlaczego wogole zwrocili Ci uwage?

• pak76 Re: Tiscali... 20.06.06, 17:24
          Maja cos co nazywaja "fair usage policy" i w tych godzinach, jako, ze sa
          najbardziej popularne, prosza o uzywanie Internetu tylko do e-mail'a,
          surfowania i nie uzywania programow typu Azureus. Poza tym zadnych ograniczen i
          juz calkiem sporo giga sciagnalem.
          • Gość: fruit Re: Tiscali... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 20.06.06, 17:31
            A jesli sie nie zastosuje do ich prosby? Akurat bede mial ochote zasysac cokolwiek od 18 do 23 to grozi mi jakas kara? (blokada portow, wieksze koszty abonamentowe itp.)?
            • pak76 Re: Tiscali... 20.06.06, 17:37
              Przerzuca Cie do grupki, ktora tez tak robi i wtedy powodzenia... ;-)
              • Gość: fruit Re: Tiscali... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 20.06.06, 17:40
                Czyli wszystko moze sie zdarzyc :)

Dziekuje za pomoc

P.S. Gdyby ktos jeszcze chcial cos dodac w tym temacie prosze o Wasze opinie na temat Tiscali

Pozdrawiam
    • malgocha.s Re: Tiscali... 20.06.06, 20:31
      Ja uzywam Tiscali blisko 4 miesiace. Dziala jak burza i bez zadnych problemow.
      O zadnych ograniczeniach przy sciaganiu nie slyszalam choc wlasnie najczesciej
      w godzinach wieczornych mam na to czas. Polecam
      • Gość: ??? Re: Tiscali... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.06.06, 20:37
        Nie wiem ile sciagasz, ale moze warto sie zapoznac:

www.tiscali.co.uk/products/broadband/fair-usage-policy.html?code=ZZ-NL-11EE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka