kicior99 22.06.06, 13:33 Lubie tam grzebac. Kupuje glownie: - ksiazki - plyty winylowe - czasem ciekawe ciuchy. Kupiliscie tam cos naprawde oryginalnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: żona Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: *.crowley.pl 22.06.06, 13:35 a co to takiego Oxfarmy i jaki tam są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:38 jnie tylko Oxfamy, sklepy organizacji charytatywnych do ktorych przynosisz za darmo niepotrzebne rzeczy, oni to sprzedaja i maja kase na dzialalnosc. Najpopularniejsze to RSPCA, Oxfam, Heart Foundation. Ceny maja niskie, na poziomie car bootow. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:44 Ja kupuje rzadko ale zanosze tam sporo ubran, ksiazek i niechcianych prezentow gwiazdkowych ;-) O czasu do czasu lubie tam poszperac wsrod sztućców bo maja czesto niezle stare egzemplarze... Odpowiedz Link Zgłoś
martin_sutton Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:41 To charity shop. Rzeczy ktorzy ludzie oddaja z domu na charity sa tam sprzedawane a forsa przeznaczana na rozne cele. Nie chodzi tu zapewne jedynie o sklepy oxfam, jest wiele innych charity ktore maja swoje sklepy. Czesto mozna tam znalezc unikalne rodzynki, stara porcelane, obrazy, ksiazki, plyty vinylowe, meble i mnostwo innych. Mam znajomego (anglik), ktory ubiera sie tylko i wylacznie w charity shopie. Zajmuje mu to wiecej czasu, mniej pieniedzy i zawsze wyglada inaczej niz reszta high street :). Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:44 vzasem mi wstyd ze mam na sobie cos z charity =( Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:49 Kupuję jedynie książki...mnóstwo książek. Mam 'zaprzyjaźnione panie' z charity shopów, które zostawiają mi podręczniki akademickie, potem kupuję je za funta :- ) Ostatnio tez kupiłam stojak na płyty CD za 2 funty, ale chyba go oddam, bo jakoś nie pasuje nam do mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: *.crowley.pl 22.06.06, 13:56 dzieki za wyjasnienia .Czy takie sklepy sa w kazdym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:56 tak i to po kilka. Tu hdzie mieszkam (miasto 35 tys.) jest ich 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: 194.205.246.* 22.06.06, 14:02 za funta w sklepach kt sa niedaleko mnie ceny sa tak od 3£ za ksiazke...czy mozna sie targowac?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 14:10 u mnie są nawet za 50p często oferty buy one get one free. Ale to małe miasteczko, jak pojedziemy do jakiegoś innego miasta/ czy bardziej 'posh' miasteczka np Henly on Thames to też są za ok 3 funty... Ostatnio byłam w Windsor i tam były nawet za 5-10 GBP! Odpowiedz Link Zgłoś
martin_sutton Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 14:10 Mozna, pamietaj jednak ze przeznaczeniem sklepu nie jest zysk, oni tam zazwyczaj pracuja za darmo a forsa idzie na charity... Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 14:14 Innymi slowy: mozna, ale nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 17:27 symboliczny funt za ksiazke to przeciez nie majatek. biorac pod uwage ze za nowa ksiazke w WHSmith zaplacisz od £5.99 wzwyz. co ciekawe, w Tesco te same ksiazki sa po £3.73 :o Odpowiedz Link Zgłoś
messier31 Re: Co kupujecie w Oxfamach? 23.06.06, 23:23 elaweybridge napisała: > > co ciekawe, w Tesco te same ksiazki sa po £3.73 :o > Tesco to musi te ksiazki w jakis niesamowitych ilosciach kupowac, ze maja tak niskie ceny. Kiedys mowili w radiu ze malym ksiegarniom oplaca sie bardziej kupowac ksiazki w Tesco niz bezposrednio od wydawcy! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Brzeska - to ty sknera jesteś... 22.06.06, 18:10 Brzeska - to ty sknera jesteś... natalia.brzeska napisała: > Kupuję jedynie książki...mnóstwo książek. Mam 'zaprzyjaźnione panie' z charity > shopów, które zostawiają mi podręczniki akademickie, potem kupuję je za funta : > - > ) > > Ostatnio tez kupiłam stojak na płyty CD za 2 funty, ale chyba go oddam, bo > jakoś nie pasuje nam do mieszkania... > Odpowiedz Link Zgłoś
martin_sutton Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 13:54 Abosutnie nie masz powodu. Wprawdzie nie mam cierpliwosci do kupowania w charity shopach bo trzeba zazwyczaj przekopac sie przez kupe smiecia. Znajomy ktorego wspomnialem bynajmniej nie ma z tego powodow zadnych problemow. Jest geyem, ma dosc forsy zeby nosic inne ciuchy z high street ale chodzi do charity shopow z 2 powodow. Lubi unikalne ciuchy ktore tam mozna znalezc i uwaza ze nalezy pomagac organizacjom charytatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: *.crowley.pl 22.06.06, 14:01 pytam z ciekawosci bo ja jestem w kraju a mąż tam.A te rzeczy kupuje sie na sztuki, wage ? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 14:02 Na sztuki i mozna grzebac do woli, niektore maja przymierzalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 15:25 na sztuki. ja glownie ksiazki kupuje. co ciekawe u mnie na krótkiej high street sa 3 charity shopy: oxfam, princess alice hospice i age concern. a jedyny na high st M&S zamkneli pare dni temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Na wagę. Żony lub męża. Albo na sztuki. 22.06.06, 18:14 Na wagę. Żony lub męża. Albo na sztuki. Gość portalu: żona napisał(a): > pytam z ciekawosci bo ja jestem w kraju a mąż tam.A te rzeczy kupuje sie na > sztuki, wage ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark He, he - geje zawsze mają kupę forsy... He, he... 22.06.06, 18:13 He, he - geje zawsze mają kupę forsy... He, he... martin_sutton napisał: > Abosutnie nie masz powodu. Wprawdzie nie mam cierpliwosci do kupowania w charit > y shopach bo trzeba zazwyczaj przekopac sie przez kupe smiecia. > > Znajomy ktorego wspomnialem bynajmniej nie ma z tego powodow zadnych problemow. > Jest geyem, ma dosc forsy zeby nosic inne ciuchy z high street ale chodzi do c > harity shopow z 2 powodow. Lubi unikalne ciuchy ktore tam mozna znalezc i uwaza > ze nalezy pomagac organizacjom charytatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: 194.205.246.* 22.06.06, 15:39 a byl ktos w charity na kensington w londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytulek Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: 199.67.203.* 22.06.06, 15:44 Gość portalu: kika napisał(a): > a byl ktos w charity na kensington w londynie? A niby w ktorym "charity", bo jest ich tam pelno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: 194.205.246.* 22.06.06, 17:19 obojetne..warto sie tam wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 17:25 Gość portalu: kika napisał(a): > obojetne..warto sie tam wybrac? w kazdym charity shop jest to samo: ciuchy, torebki, ksiazki, zabawki i inne drobiazgi ktorych ludzie pozbywaja sie z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kens. Re: Co kupujecie w Oxfamach? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 25.06.06, 10:08 Jest m.in. charity jakiejs housing organisation (chyba Notting Hill) i tam czasami sa fajne rzeczy. Oczywiscie w kazdym sklepie mozna znalezc cos ciekawego jak sie wie czego sie szuka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: Co kupujecie w Oxfamach? 22.06.06, 21:19 Ja kupuje ksiazki i czasem jakies wazoniki itp. wyposazenie domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Ciuchy, srebro, książki, bibeloty, nawet bumerang 22.06.06, 23:58 Ciuchy, srebro, książki, bibeloty, nawet bumerang australijski i kapelusz ze specjalnymi frędzlami do buszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny_kot Ksiazki ! IP: *.dbln.cable.ntl.com 25.06.06, 12:18 Ksiazki, ksiazki, ksiazki!!! Ulubiony Oxfam Books jest na George Street w Dublinie :) No a ciuchy. W porownaniu z naszymi lumpeksami to ich oxfamy wygladaja smetnie :))))) + Fajna rzecza sa dzialy "bargain" w roznych ksiagraniach, polecam "Chaptersa" i "Hodges & Figgs". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Ksiazki ! IP: 5.5R* / *.nhs.uk 25.06.06, 18:46 Ja, a wlasciwie moja dziewczyna kupila mi w charity shop w Chester silk tie - £2, koszule na wymiar NOWA z Savill Row!!! £3.99 Doc Odpowiedz Link Zgłoś