Dodaj do ulubionych

Praca w GB

IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 19:50
Siemaneczko!
Myślę o wyjeździe go GB, lecz z lekka się obawiam. Mam pracę w Polsce, ale tu
nie zarobię tyle, żeby mnie było stać na przyjemności. Więc pytam, pytam i
pytam- jak jest z pracą w GB? Z moim angielskim najgorzej nie jest (dogadam
się), oglądam sobie programy po angielsku (wiadomości i inne tematy). Mam
gdzie się zatrzymać, bo moi znajomi są w Anglii. Interesuje mnie głównie rynek
pracy. Chciałabym wyjechać w połowie lipca, ale nie wiem, czy rynek pracy w GB
nie będzie zapchany Polakami. Jeżeli ktoś może mi coś doradzić to bardzo proszę.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • worm83 Re: Praca w GB 24.06.06, 17:09
      poczytaj
      pracujwanglii.blogspot.com

to ci pomoze
      pozdrawiam
    • Gość: sebek Re: Praca w GB IP: *.range86-142.btcentralplus.com 24.06.06, 21:22
      juz jest zapchany moja rada jedz ale jak najdalej od Londynu i do jak
      najmniejszej miejscowosci i tam paradoksalnie najszybciej prace znajdziesz wiem
      to z wlasnego doswiadczenia
    • Gość: coconut Re: Praca w GB IP: *.range86-129.btcentralplus.com 24.06.06, 21:37
      Bedzie zapchany, ale nie jest wazne czy Polakami czy Czechami czy ufoludkami.
      Wole zapchanie Polakami niz Murzynami, przynajmniej w Londynie.

Jesli znasz jezyk, zawsze cos sie znajdzie.
      • Gość: sebek Re: Praca w GB IP: *.range86-142.btcentralplus.com 24.06.06, 21:42
        a ja niestety nie. jak najdalej od polakow przykre to niestety ale prawdziwe
    • Gość: gosc Re: Praca w GB IP: 81.219.87.* 24.06.06, 21:46
      juz Szkocja wydala poradnik po polsku jak szukac pracy, to raczej tam chociaz
      zima zimniej
      • Gość: anuleczkam Re: Praca w GB IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 11:27
        Postanowiłam, że najpierw poszukam ogłoszeń o pracę w GB w Polsce. Czy dobrze
        robię??
        • ghrom Re: Praca w GB 27.06.06, 13:44
          Rewelacyjnie :P
          • Gość: Anuleczkam Re: Praca w GB IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 15:34
            No właśnie wysłałam kilka moich CV. Podałam w nich adres, pod którym na 100%
            będę mieszkać i telefon do kolegi. Dobrze zrobiłam?? Doradźcie, bo ja nie wiem,
            co mam o tym myśleć.
            • Gość: md Re: Praca w GB IP: 62.6.139.* 27.06.06, 15:52
              Doskonale ;P
              Powiedz tylko koledze zeby odbierajac telefon podawal sie za dziewczyne. ;)))
              • Gość: Anuleczkam Re: Praca w GB IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 19:08
                A czy kolega nie mógłby powiedzieć, że przyjadę do Anglii w najbliższym czasie
                i że teraz z Polski szukam pracy, a w każdej chwili mogę dojechać do Anglii??
                • Gość: haha Re: Praca w GB IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.06.06, 20:02
                  Jestes rekruterem, masz dwa CV przed soba: jedno osoby, ktorej nawet nie ma w UK
                  i podala kontakt to kogos innego, drugie CV osoby, ktora jest na miejscu, moze
                  przyjsc na interview i mozesz z grubsza przez telefon dowiedziec sie czegos o
                  tej osobie.
                  Kogo wybierzesz?
                  • Gość: Anuleczkam Re: Praca w GB IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 20:27
                    No zasadniczo to masz rację. Ale ja wolę poszukać pracy już w Polsce niż jechać
                    w ciemaka, bo tego rodzaju wycieczki mnie nie interesują. Jeżeli jestem w
                    błędzie szukając pracy już w Polsce, a nie na miejscu, to przestaję to robić i
                    faktycznie jadę w ciemno. Ale tego właśnie się obawiam, że pracy nie znajdę,
                    wydam pieniądze na podróż i wrócę zapłakana, że pracy nie znalazłam. Tym
                    bardziej, że jadę w tym gorącym okresie, kiedy większość studentów przebywa w
                    Anglii. A poza tym do tego miejsca, w które dotrze moje CV potrzebują dwóch
                    osób, a kumpel, który dostarcza moje CV, jeżeli dostanie tam pracę, będie
                    próbował załatwić tak, ażebym i ja razem z nim pracowała. Mam nadzieję, że coś
                    z tego wyjdzie, ale jestem pełna obaw. Doświadczenie w tego typu pracach, na
                    które aplikuję, mam (chodzi tu o pracę jako kelnerka, barmanka).
                    Pozdrawiam :*
                    • Gość: haha Re: Praca w GB IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.06.06, 23:58
                      Taka prace zawsze znajdziesz, pytanie tylko za ile. Oczywiscie wszystko zalezy
                      od Twojej determinacji. Raczej trudno bedzie Ci znalezc cos takiego z Polski.
                      Z Polski raczej szuka sie jak jest sie specjalista, albo przez rozne agencje
                      typu opieka, managerowie na zlecenie konkretnej firmy itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka