Dodaj do ulubionych

Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 lat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:47
Zabija mnie to dziadowanie w Polsce. Umiem płynnie rozmawiać w języku
angielskim. Niestety, wykształcenie mam tylko srednie ogólne, przez
kilkanaście lat pracowałam w jednym takim banczku ale zrobili reorganizację i
mnie zwolnili. Teraz za marne grosze otwieram listy w pewnej instytucji.
Niestety, z mojego otoczenia nikt nie wyjeżdżał do UK za pracą. Zupełnie nie
mam rozeznania w tamtejszym rynku pracy, tyle co z mediów. Czy prawie 40-
letnia kobieta ma tam czego szukac? Dodam, że jestem dosyć zdeterminowana.
Obserwuj wątek
    • sarka_farka Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 04.07.06, 21:09
      welcome to wherever you are, this is your life, you've made it this far.
    • lucar Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 05.07.06, 15:49
      Witaj

Jeżeli chodzi tylko o wiek, to jak najbardziej masz szanse, sam jestem w
      zbliżonym wieku i nie było z tym problemu. Generalnie wydaje mi się, że ta
      kwestia jest tu traktowana inaczej niż w Polsce, po prostu bardziej liczą się
      umiejętności, doświadczenie itp. Oczywiście wiele zależy od tego, co chcesz
      dokładnie robić i jakie masz do tego kwalifikacje. Jakbyś miała jakieś konkretne
      pytania, to pisz na priva.

pozdr
      lucar
    • Gość: he Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: 217.33.252.* 05.07.06, 17:06
      Mysle, ze spokojnie znajdziesz jakas prace biurowa na poczatek. Jesli nie masz
      zadnych znajomych w UK, to rozejrzyj sie za ogloszeniami w prasie, coraz wiecej
      firm rekrutuje bezposrednio w Polsce. Nie mowie tu o agencjach krzakach, tylko
      o firmach rekrutacyjncyh.
    • worm83 Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 06.07.06, 12:14
      szanse sa zawsze, ale zaleezy czy odpowiadalaby ci praca 'na tasnie'. jezeli
      wieksszosc zycia pracowalas w banku to praca fizyczna moze okazac sie
      psychicznie nie do wytrzymania. podratuje Cie kasa :)
      watpie zeby zaproponowano Ci prace w banku.
      jezeli zdecydujesz sie na wyjazd w ciemno radze to zrobic w okolicach
      pazdziernika/listopada kiedy najwieksza ilosc wschodnioeuropejskich studnetow
      wraca z wakacyjnych prac z powrotem na studia.
      radze kupic ilet w dwie strony ... na wszelki wypadek i nie przekreslac zycia w
      polsce.. na wszelki wypadek :)
      znajomosc angielskiego na pewno pomoze.

zycze szczescia
      pozdrawiam i zapraszam do przeczytania
      pracujwanglii.blogspot.com
      • Gość: hm.. Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: 217.33.252.* 06.07.06, 15:11
        A dlaczego Twoim zdaniem, nie moglaby dostac pracy w banku? Dlaczego skazujecie
        ludzi na tasmy fabryczne?
        • Gość: worm Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: *.range86-134.btcentralplus.com 06.07.06, 15:20
          nikogo nie 'skazalem' na tasme :)
          moim zdaniem trudno bedzie tej pani dostac prace w zawodzie z powodu wieku, i
          braku doswiadczenia w uk. (obym sie mylil)
          pozdrawiam
    • Gość: luli jobi wyslij swoje CV IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.07.06, 12:24
      wlasnie szukam ludzi do pracy w fabryce od wrzesnia, z dobrym angielskim.

przeslij mi swoje CV po angielsku na info@crossleehrsolutions.co.uk

przesle ci wiecej informacji na maila
    • Gość: Krzysiek Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:47
      Popatrz optymistyczniej na świat!

Zwróć uwagę, że zupełnie świadomie stwarzasz sobie rzeczywistość w
      ciemniejszych barwach niż są naprawdę. Masz 38 lat a piszesz "prawie 40-letnia"
      a dlaczego nie piszesz i nie myślisz o sobie "prawie 35-letnia"?

WIĘCEJ OPTYMIZMU I WIARY W SIEBIE!
      • juniorbristol Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 06.07.06, 17:08
        jezeli tylko angielski masz plynny to uszy do gory i torbe w samolot,
        od pazdziernika wchoodzi w zycie przepis o zakazie dyskryminacji ze wzgledu na
        wiek, pracodawca ma obowiazek zatrudnic osobespelniajaca wymagane kryteria
        nawet jezeli ma 60 lat i tylko 5 do emerytury, jezeli masz doswiadczenie w
        banku i biurze, szukaj przez internet i dalej do pracy :)
        po polecam Bristol, ladna pogoda, duuzo pracy i polski sklep
    • Gość: born_to_make_Uhapy Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.07.06, 23:11
      A jestes szybka czy wolna ?

Jak dogadasz sie po angielsku i jestes szybka a do tego pozytywna to i z praca
      na pewno nie bedzie problemu.
      Ja jestem niezly, za to znowu taki jeden moj kumpel jest najszybszy ze
      wszystkich i chwala go kazdego dnia. Innnemu z kolei z usmiechem podziekowali,
      ze niby maja nadmiar, a w jakis czas potem menago w wielkim zaufaniu mi przy
      herbatce bardzo stonowanym glosem powiedzial ze tamten to nie byl efficent
      enough.
      Takze jak cos to na interwiusach im mow ze jestes szybka.
      • profes79 Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 07.07.06, 03:13
        To ciekawe co mial na mysli - ja pierwsza prace stracilem bo bylem za szybki :)
        Plynny jezyk+doswiadczenie (udokumentowane) - spora mozliwosc na prace. Jezeli
        poradzilem sobie majac niespelna roczne doswiadczenie, to i Tobie powinno sie
        udac.
        • sarka_farka Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la 07.07.06, 07:44
          W moim przypadku bylo dokladnie tak samo - nie przedluzyli mi kontraktu bo
          bylam za szybka i za inteligentna jak na te prace, co mi wyraznie dano do
          zrozumienia.
        • Gość: worm83 Re: Szanse na zatrudnienie w UK dla kobiety 38 la IP: *.range86-134.btcentralplus.com 07.07.06, 08:53
          przy herbatce ... zmlekiem co?? :)
          jak tak mozna? :)
          ja wole z cytryna :)
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka