pocztakasi 12.07.06, 07:50 Witam Za tydzien ruszam zwiedzac Londyn (10 dni). Wybralam hotel w Nothig Hill - czy to I czy II strefa? Jak daleko jest do centrum? Co zobaczyc w Londynie o czym nie pisza w przewodnikach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomziczek Re: Zwiedzanie Londynu 14.07.06, 11:55 Sorry ale nie wiem jaka to strefa. W sumie to nie ma większego znaczenia. Notting Hill to moim zdaniem bardzo fajna lokalizacja. Samo Notting Hill ma niezły klimat. Do centrum stosunkowo blisko. Blisko do Hyde Parku, pałacu Kensington, Oxford Street. Do wielu atrakcji możesz się szybko dostać autobusem, nie mówiąc oczywiście o metrze. Najlepiej rzucić okiem na mapę np. na www.mapquest.com, jeśli nie masz takiej drukowanej. Jeśli chodzi o atrakcje, które trudno znaleźćw przewodnikach to ciężko coś doradzić. Zależy co Cię interesuje. Ja na przykład wczoraj zwiedziłem buddyjską świątynię na Wimbledonie. Choć religią buddyjską za bardzo się nie interesuje to urzekła mnie architektura tej budowli. Takich "perełek" jest zresztą w Londynie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
olajeske Re: Zwiedzanie Londynu 14.07.06, 13:36 Jesli szukasz czegos naprawde ciekawego czego nie ma w przewodnikach to w Canary Wharf wybierz sie na SS Robin - najstarszy parowiec swiata na pokladzie ktorego jest galeria zdjec. niesamowite miejsce no i oczywiscie wejscie jest za darmo. malo kto wie o tym miejscu i moze dlatego to tez czyni je tak ciekawym :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tniec Re: Zwiedzanie Londynu 15.07.06, 10:02 pierwsza strefa, polecam zdecydowanie n.h., to tez dobry punkt wypadowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gloriadarshan Re: Zwiedzanie Londynu 28.06.15, 16:20 Ciekawe miejsca i pomysły na zwiedzanie Londynu na londonnavigator.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
gloriadarshan Re: Zwiedzanie Londynu 28.06.15, 16:18 Polecam londonnavigator.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś