Dodaj do ulubionych

Pytanie o zarobki Uk?

24.07.06, 14:12
Czesc mam pytanię interesują mnie zarobki w Angli lub Irlandi,jestem na
ętapię podejmowania decyzji o wyjezdzie,więm że to nię są wakacjię tylko
cięzka praca,obecnie pracuję na umowę zlecenie i zarabiam 2tys na
rękę,pracuję po markętach wykładam towar,odkładam ponad połowę,alę maży mi
się kiedys własny kąt,a wiem żę przy obecnych cenach mieszkan w Warszawię
jest to prawię nię możliwę mam 24lata,chciałbym więdziec ilę można realnię
zarobic,dzięki pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kapitan.hameryka Re: Pytanie o zarobki Uk? 24.07.06, 14:29
      Tyle co 80 % Polakow w UK ,
      • Gość: torpedowiec Re: Pytanie o zarobki Uk? IP: *.onspeed.com / *.onspeed.com 24.07.06, 17:39
        minimum plac dla osob ponizej 22 roku zycia 4.25/godz powyzej 5.05/godz
        od pazdziernika min plac podnosi sie o 0.30 na godz
    • zenek_pijak mie starcza na jabola i jest git!!!!! 24.07.06, 17:42
      ja sie ku.. nie wytrawiam na takie alkochole bo wiem ze mi starcza jak pije to
      jest cieplo i zawsze mam tutaj w angliji co sie pije ja to zawsze za smaczne
      mysle ze dulbin jest chyba duzy miastem bo tak jaskos swiatelek duzo ale
      lonodonyn jest taki jak te chyba indiajei czy jakos takie bezowe...
    • Gość: borus14 Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 62.255.240.* 24.07.06, 18:02
      to zalezy gdzie i w jakim dziale chcialbys pracowac. Markety, pierdoly,
      ukladanie towaru, w noc i dzien 5-7.40£ za godz, ale nie w londynie. Legalnie
      wyciagniesz (w przypadku moich zanjomych)860- 950£ (to jest kwota po podatku
      ktory tu jest wysoki ale firma ci to sama robi jak masz insurance number card.
      Od tego musisz odjac realne koszty jedzenia itp- ok 160-200£ na m-c, realne
      koszty mieszkania: hostel ok. 50£ na weekend w pok 5 osob w reading, papierosy
      i napoje wyskokowe drogie, pokoj roznie to bywa w mieszkaniu, od 150- 350+
      oplaty,jak nie zabukujesz wczesniej samolotu do Polski zabulisz i to sporo, NHS
      system zdrowia, jak masz INC (wyrabia to Job centre jak pracujesz leg., mozesz
      sie tez sam zatrud.)zapisz sie do przychodni.
      • Gość: City Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 18:18
        W dobrej instytucji w City od £50k w gore. Starcza na zycie ale bez szalenstw.
        • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 20:49
          Zdefiniuj szalenstwa.
          • Gość: City Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 22:14
            Dobre pytanie ;))

Zalezy co kto lubi ale np.
            wygodne mieszkanie gdzies w bok od King's Road
            dobry samochod
            prywatna szkola dla dziecka
            raz w miesiacu weekend w Europie i dobre wakacje gdzies na innym kontynencie
            z £2,000 oszczednosci miesiecznie
            i zakup grafik Durera z biezacego cash flow

No i £100k nie starczy - jak to sie tu mowi: "£100k - neither here nor there"

Pzdr - City
            • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 22:28
              Zdefiniuj dobry samochod. Golf R32 moze byc, czy musi byc cos bardziej w stylu
              bezjajowych chlopaczkow z City, w rodzaju Lotusa czy Boxtera?

I po ch..a wafla komukolwiek 2k oszczednosci, salon bedzie tym tapetowac czy
              jest po prostu zwyklym materialista?

Nie wiem ile kosztuja grafiki Durera, ale na reszte 50k styka w zupelnosci,
              jesli sie te durne oszczednosci skresli.

No offence.
              • Gość: pinhead Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: *.194.adsl.brightview.com 24.07.06, 22:46

oj ghrom zal ci d.. sciska

no sam piszczales pare watkow wczesniej ze apetyt rosnie w miare jedzenia...

jak sie zarabia 100K to sila rzeczy obracasz sie wsrod ludzi ktorzy zarabiaja
                tyle lub wiecej wiec i rozrywki inne i inny pulap ambicji zarobkowych.
                a 2K oszczednosci to bardzo rozsadna suma jak chcesz zyc na takim poziomie na
                starosc lub w kilka lat kupic dom w francji za gotowke

a kolega City pracuje w firmie w ktorej wchodzisz na poziomie 30K wiec co mu sie
                dziwisz ze 50 to normalka

ciezko zrozumiec jak pracujesz w jakiejs dziurowatej firemce i zaloze sie ze nie
                dostajesz wiecej niz 25K (jesli juz w tym weybridge tyle placa) co? z
                perspektywa 25K rocznie tez by mi sie porsche nie podobal he he he
                • Gość: City Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 22:59
                  pinhead - nie napisalem ze zarabiam £50k...
                  ale ze od tylu sie tu mniej wiecej zaczyna w dobrej instytucji.

Dajmy spokoj z tym pissing contest - dla jednego jacht w St Tropez jest
                  szalenstwem, dla innych kolacja w lokalnej restauracji.

W jednym sie z ghromem zgodze - materializm nie polaca ale czlowiek sie bardzo
                  szybko do pieniedzy przyzwyczaja.

Pzdr - City
                  • bigbadelectriccow Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 23:04
                    Gość portalu: City napisał(a):

Ach, ci ludzie z City. Nic tylko praca i praca. nawet sobie porzadnego nicka nie potrafia wymyslic;))
                    • Gość: City "bore" Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 23:06
                      Fakt - Twojego nie przebije ;)))

Pzdr - City
                • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 23:06
                  35k z benefitami, i nic mi sie nie sciska tylko czasem smiac mi sie chce.
                  • Gość: City Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 23:07
                    Good for you!
                    • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 23:20
                      Whatever, juz dawno bym sie zwolnil i poszedl do City za 45, zeby tylko mi sie
                      chcialo. Na szczescie, jak juz wielokrotnie tu pisalem, jestem smierdzacym leniem.
                      A co do moich zarobkow, juz tyle razy mi dupe zawracali, ze im w koncu
                      napisalem, niech sie ode mnie wreszcie odp...lą.
                      Zdrowko.
                • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 23:32
                  > (jesli juz w tym weybridge tyle placa) co?

BTW, w Weybridge maja biura m.in. Procter&Gamble, Toshiba, Sony i IBM. Wlasnie
                  konczy sie budowac Mercedes.
              • Gość: City Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 164.143.244.* 24.07.06, 22:48
                Zadales pytanie to ci kulturalnie odpowiedzialem - to nieladnie panie ghrom
                wyzywac ludzi, ktorzy cie niczym nie obrazili. Tak jak napisalem w poscie,
                kazdy ma wlasna definicje szalenstwa i materializmu.

Dobry samochod - raczej volvo niz golf - ten jest dobry dla chlopcow
                podrywajacych malolaty na "dysce"
                Oszczednosci - na czarny poniedzialek w City i krach systemu emerytalnego
                Grafiki Durera - £15,000 - £20,000 za dobry miedzioryt.

Pzdr - City
                • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 23:14
                  > Zadales pytanie to ci kulturalnie odpowiedzialem - to nieladnie panie ghrom
                  > wyzywac ludzi, ktorzy cie niczym nie obrazili.

Naah, mialo byc no offence i dlatego tez adresowalem bezosobowo.

> Dobry samochod - raczej volvo niz golf - ten jest dobry dla chlopcow
                  > podrywajacych malolaty na "dysce"

W Polsce moze tak, tu w UK na pewno nie, Golf to samochod lower middle i working
                  class, dlatego R32 to tzw. discreet sport car, dla ludzi ktorzy lubia miec na co
                  nacisnac ale nie chca sobie przy tym doczepiac plakietki kolesia z middle-life
                  crisis albo wlasnie chlystkow z City. Cos jak Saab turbo albo Mazda MPS.

W twoim poscie ucieklo mi jakies to dziecko i prywatna szkola, wydawalo mi sie
                  ze rozmawiamy tu o single male.
        • Gość: kriz Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 205.228.74.* 25.07.06, 16:04
          nie tylko w city:) na wschodzie Londynu tez tyle sie zarabia

ostatni rok byl dobry, wiec z tego co wiem to pensje poczatkowe byly jakies 50%
          wieksze niz te 50k (oczywiscie z bonusem)
        • Gość: Offshore Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 148.122.35.* 31.07.06, 11:38
          Gość portalu: City napisał(a):

> W dobrej instytucji w City od £50k w gore. Starcza na zycie ale bez szale
          > nstw.

City, piszesz o kwocie brutto czy netto (jesli to brutto to ile wynosi netto od
          takiej pensji?)? Ja w brytyjskiej firmie offshore mam ok. 50,000gbp pa ale
          netto. Moge sobie pozwolic na szalenstwa bo wydaje glownie w Polsce.
          • elaweybridge Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 31.07.06, 11:57
            Gość portalu: Offshore napisał(a):

> Ja w brytyjskiej firmie offshore mam ok. 50,000gbp pa ale
            > netto. Moge sobie pozwolic na szalenstwa bo wydaje glownie w Polsce.

w PL wcale nie jest taniej niz w UK wiec na te same szalenstwa mozesz sobie
            pozwalac w UK.
            • Gość: Offshore Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 IP: 148.122.35.* 31.07.06, 12:35
              a to juz zalezy od tego co za szalenstwa uwazasz. apartament w polsce, znacznie
              wiekszy niz mi jest w tej chwili potrzebny (to takie moje 'szalenstwo' +
              inwestycja), jest duzo tanszy niz w jukej.
      • ghrom Re: Pytanie o zarobki Uk? do colasza23 24.07.06, 20:51
        > to jest kwota po podatku ktory tu jest wysoki ale

i tak duuuzo nizszy niz w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka