Dodaj do ulubionych

Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edukacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:05
Bardzo proszę o radę jak można znaleźć pracę w UK jako nauczyciel.Obecnie
pracuję w przedszkolu za bardzo marne pieniądze. Chciałabym stąd wyjechać,
choć wiem że, tam w Anglii z moim wykształceniem nie będzie łatwo. Jednak
dość mam już tej Polski, tej biedy w jakiej przyszło się żyć. Mieszkam
jeszcze z rodzicami i dlatego mogę narazie związać koniec z końcem, zawsze
zostaje trochę pieniędzy na jakiś ciuch. O odłożeniu pieniędzy na
jakiekolwiek mieszkanie nawet nie ma mowy.Proszę o rady!
Obserwuj wątek
    • silence28 Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu 13.08.06, 20:30
      Witaj,
      jedno z wyksztalcen, ktore zdobylam jest pedagogiczne,mialam pare lat
      doswiadczenia, lecz stwierdzilam, ze pracowac jako przedszkolanka nie chce z
      powodow marnego systemu edukacji. I poszlam na kolejne studia.
      Po tym, gdy juz skonczylam swoje studia wyladowalam w Anglii, gdzie teraz
      pracuje, jako... przedszkolanka:)
      Chetnie podziele sie doswiadczeniem, ale chcialabym jakichs konkretnych pytan,
      bo nie wiem, co Cie najbardziej dreczy.
      Jak cos to mozemy sie spotkac na gg.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Karina Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:43
        Witam! Ja skończyłam też studia pedagogiczne, do tego studia podyplomowe z
        matematyki i obecnie pracuje w przedszkolu, ale mam już dośc tej pracy -
        szczególnie chodzi o zarobki.Coraz częściej myślę o wyjeździe stąd, tym
        bardziej, że mój chłopak również wyjeżdza do Anglii do pracy jako opiekun . Na
        początek chciałabym się dowiedzieć jakie dokumenty muszę zebrać, aby rozpocząc
        pracę, gdzie muszę się zarejestrować jako nauczyciel w Anglii, aby móc
        wykonywać swój zawód. Słyszałam, że można też pracować jako pomoc
        nauczyciela,to też by mi odpowiadało. Mam dużo pytań i na razie chaos, ale
        jeszcze jedno czy praca przedszkolanki w Anglii jest podobna do pracy w Polsce
        i czy też jest dużo papierkowej roboty. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
        • silence28 Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu 13.08.06, 20:54
          Witaj, sprobuje narazie odpowiedziec na te pytania, w ktorych czuje sie kompetentna.
          Zabierz wszystkie dokumenty, dotyczace wyksztalcenia, przetlumaczone na
          angielski, ja zrobilam sobie tlumaczenie sama, poniewaz dorabaim tez jako
          tlumacz, lecz trakowalam to jako wersje robocza, tak by nie podac dokumentu,
          ktorego nikt nie rozumie, to dawalam przetlumaczony.
          Ja nigdzie sie nie rejestrowalam. Szukalam pracy tak jak kazdy Anglik,
          odpowiadalam na ogloszenia szkol, poszukujacych teaching assistant. Posylalam CV
          i list motywacyjny i czekalam na rozmowe, czasami zpraszali, czasami nie. Pracy
          szukalam okolo 3 miesiecy. Codziennie odsylalam jakies CV, ale tu konkursy
          trwaja z miesiac, im absolutnie sie nie spieszy. Ja lwasnie pracuje jako pomoc
          nauczyciela, a robie w sumie to co robilabym w przedszkolu, tylko ze mniej
          odpowiedzialnosci, poniewaz to glowna P.nauczyciel robi robote papierkowa.
          Czekam na nastepne.
          • Gość: Karina Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:21
            Mój angielski jest na poziomie komunikatywnym- wiem, że to jest za mało żeby
            ktoś mnie zatrudnił.Jednak jeszcze w ciągu tego roku będę się intensywnie
            uczyć.Myśle, że pracę załatwiałabym przez agencję, bo nie czuję się na siłach
            żeby sama szukać z powodu mojego angielskiego. Taka praca - jak pomoc
            nauczyciela bardzo by mi odpowiadała.A czy to jest praca tak jak u nas woźnej -
            czyli wyciszanie, pomoc w zajęciach, lekżakowaniu, wystrój sali itp. Mam
            mnóstwo pytań i czy mogę się jeszcze odezwać do Ciebie. Mój e-mail:
            anula77@onet.eu Z GÓRY DZIEKUJĘ ZA WSZELKIE WSKAZÓWKI!
    • Gość: Polka w UK Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.range81-129.btcentralplus.com 13.08.06, 21:31
      Ja tez pracuje w Anglii jako przedszkolanka(nie mam wyksztalcenia pedagogicznego).
    • Gość: Polka w UK Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.range81-129.btcentralplus.com 13.08.06, 21:37
      Mysle, ze majac doswiadczenie w pracy z dziecmi i wykszt. pedag. moglabys tutaj
      znalezc prace w zawodzie. Znajomosc angielskiego nie jest niestety plusem - to
      podstawa. Ucz sie intensywnie. W gazetach lokalnych/internecie pojawiaja sie
      ogloszenia o pracy w przedszkolach. Powodzenia
      • silence28 Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu 13.08.06, 21:44
        W przedszkolach jest sporo miejsc pracy, poniewaz jest to specyficzne miejsce
        pracy. Pracuja prawie same kobiety, a wiec zachodza w ciaze...urlopu
        wychowawcze, to powoduje, ze jest tu ciagla rotacja. Do tego nie jest to bardzo
        wysoko platna praca, wiele mlodych popracuje i idzie szukac dalej, no i
        przyznajmy nie kazda chce pracowac z dziecmi...bo roznie to bywa.Czasami to
        swoich sie ma po dziurki w nosie, a tu z cudzymi trzeba sie "meczyc":)
        Pozdrowienia dla wszystkich przedszkolanek:)
        • Gość: Ania Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:10
          A ja mam pytanie ile zarabiają przedszkolanki w Anglii?
          • silence28 Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu 13.08.06, 22:16
            W zaleznosci od wyksztalcenia, stazu i miejsca pracy, wahania sa pomiedzy 5,05-7
            funtow za godzine.Mozliwe, ze sa i wyzsze stawki, poniewaz roznicuja sie wedle
            regionu. Te stawki sa dla poludniowo zachodniej czesci Anglii. W pazdzerniku
            chyba sie zmienia stawki, bo minimalna krajowa stawka sie podnosi z 5,05 do 5,35
            funtow.
            Pozdrawiam.
          • Gość: gosc eva Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel wczesnej edu IP: *.server.ntli.net 12.10.06, 22:38
            Zarobki sa niskie,musisz wziac pod uwage,ze jest duzo pracy po godzinach (plany, pisanie sprawozdan,itd), praca bardzo ciekawa i wdzieczna ale dla osob,ktore maja motywacje i predyspozycje. Ja pracuje w angielskim przedszkolu 12 lat. Sa , tak jak w kazdej pracy plusy i minusy.
            • natalia.brzeska silence28 13.10.06, 12:03
              Zalatw sobie QTS! nie ma to znaczenia w przypadku przedszkolanki, ale jako
              nauczyciel bedziesz zarabiala wg qualified pay scale, ktora ZNACZENIE rozni sie
              od unqualified pay scale, wg ktorej masz teraz placone.
              • Gość: Karina Re: silence28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 00:45
                Ja chciałabym pracować jako pomoc nauczyciela-tak na początek, bo wiem,że
                pracując jako nauczyciel to duża odpowiedzialność-zarówno jeśli chodzi o
                dzieci, jak i pisanie sprawozdań, planów, prowadzenie zajęć itd.Na pewno trzeba
                znać bardzo dobrze język, a u mnie on jest na razie nie na najlepszym poziomie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka