Dodaj do ulubionych

germanistka

31.08.06, 13:07
czy ktos jest moze germanista z polski i pracuje w irlandii, anglii
ewentualnie w USA ? jak moge
zalatwic te wszystkie papiery, na mysl ktorych az mi cierpnie skora. wydaje
mi sie, ze tego nie przeskocze
Obserwuj wątek
    • aniajawo Re: germanistka 31.08.06, 13:14
      Asia, a co bys chciala robic?
      • Gość: ania Re: germanistka IP: *.cable.ubr01.tonb.blueyonder.co.uk 31.08.06, 14:36
        Hej!ja rowniez jestem po filologii a wlasciwie dwoch.Mowie biegle w języku
        angielskim i niemieckim i obecnie jestem w Anglii w poszukiwaniu
        pracy.Interesuje mnie praca biurowa gdzie wymagana bylaby znajomosc języka
        niemieckiego.Moze macie jakies pomysly jak znalezc taka pracę albo znacie
        stronki z ofertami dla filologow????z gory dzieki za wpisy
        • konstruktorka1 Re: germanistka 31.08.06, 14:45
          www.toplanguagejobs.co.uk/
          linguistlist.org/jobs/browse-job-current-rs-1.html
    • xiv Re: germanistka 31.08.06, 14:32

pare osób jest, ale pracuja glownie na on-callu
      • aniajawo Re: germanistka 31.08.06, 14:41
        ja tez jestem po filologii i nawet rozwazalam mozliwosc uczenia tutaj hiszp.
        Ale od razu 'sciagneli' mnie na ziemie w pierwszej agencji posredniczacej w
        znalezieniu pracy dla nauczycieli mowiac, ze tu jest pelno Hiszpanow uczacych
        tego jez. Jakie mam szanse z native speakerem? Wiec zaczelam sie zastanawiac
        nad praca biurowa gdzie moglabym uzywac tego jez. Ale nie mialam szczescia -
        znowu ci Hiszpanie mnie wyparli :). Juz sobie dalam spokoj. Licze na to, ze
        mnie moja firma wysle do Hiszp za pare lat :).
    • aniajawo Re: germanistka 31.08.06, 14:59
      (londyn):
      www.bilinguagroup.com
      www.eurolondon.com
      www.multilingualvacancies.com

te agencje znam, bo korzystalam
      • Gość: aska1976 Re: germanistka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:17
        dzieki dobrzy ludzie za odpowiedzi. wczesniej nie moglam pisac (dzieci, kuchnia
        itd). wlasciwie to jest mi wszystko jedno co moge robic. nie wiem, moze
        potrzebuja kogos do firmy niemieckiej w anglii (marzenie), moge nawet zamiatac.
        i tak pewnie dostalabym wiecej kasy niz tu
    • Gość: Ewa Re: germanistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:47
      Asiu to ze jestes germanistka nic nie znaczy! W Englandzie i Irlandii musisz
      skonczyc niby kurs przez rok zeby wyrownac wyksztalcenie i to zalezy jeszcze
      czy masz tylko licencjata czy mgr.germanistyki .Kurs jest platny i mozna go
      uzupelnic w odpowiednich uczelniach Jakich nie wiem! Ogolnie jest OGROM
      ZALATWIANIA dodam tylko ze wszelkie dyplomy i swiadectwa MUSZA BYC
      PRZETLUMACZONE PRZEZ TLUMACZA PRZYSIEGLEGO W NASZYM KRAJU ! Duzy koszt ! w tych
      krajach jestes bez zawodumozesz liczyc na ciezka prace fizyczna !
      • aska1976 Re: germanistka 31.08.06, 20:19
        wiem wiem, ja mam magistra ale momentami zaluje ze nie jestem jakas fryzjerka
        albo masazystka, konkretny zawod i kasa, a nam magistrom nic nie pasuje
        • natalia.brzeska Re: germanistka 31.08.06, 20:47
          Bez przesady. Zaden kurs, zaden stos papierow. Po prostu wypelniarz formularz o
          QTS. Wszystko jest na forum.
        • Gość: filolożka Re: germanistka IP: *.range217-43.btcentralplus.com 31.08.06, 20:48
          Wszystko zależy od szczęścia. Jeśli znasz biegle angielski, próbuj jako
          interpreter - tłumaczysz na przykład Polakom w urzędach, nie znającym ni w ząb
          angielskiego, albo w szpitalach, sądach, etc. Moja koleżanka, która
          skończyła...ekonomię, zaczynała od tłumaczeń w jobcentre, potem wkręciła się do
          miejscowego collegu i uczy angielskiego Polaków. Jeśli ktoś zna biegle
          angielski, to praca jest, trzeba umieć tylko po nią sięgnąć. Pozdrawiam!
          Filolożka (nie w zawodzie, angielski za słaby:(
          • aska1976 Re: germanistka 01.09.06, 13:17
            dzieki serdeczne. bede probowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka