Dodaj do ulubionych

cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scześciem

IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 18:16
Dziś dotałam cudowny list z Councilu :)

dostaliśmy piękny domek ze ślicznym ogrodem, czynsz jedyne 278 funtów na
miesiąc!!!!!!!! Blisko szkół dzieci :)

hhahahahahhahahah

teraz już w d.. mam kto o jakie zasiłki się bedzie starał i jakimi metodami,
moje dzieci są zabezpieczone, a reszta niech kombinuje :P
Obserwuj wątek
    • aznar33 Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 18:20
      Czy to nie Ty czasem byłaś autorką wątku "Dość zasiłkowiczów, przesłanie do
      polskiej emigrac"?

Tak tylko pytam z ciekawości...
      • lianis Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 18:26
        nastepny troll :)
        • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 18:41
          czy kogoś , komu coś się uda natychmiast trzeba nazywać trollem??
      • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 18:27
        tak, oczywiście to ja :) jeszcze raz przypomnę, iż:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=47969101&a=47975595
        natomiast w zaistniałej sytuacji, mam to wszystko już gdzieś i chyba nic nie
        bedzie w stanie zburzyć mojego dobrego samopoczucia :)

ściskam mocno.
        • aznar33 Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 18:30
          No to szczerze Ci gratuluję. Przyznaję, że zazdroszczę (bez zawiści), bo też
          chciałbym własny dom z ogrodem.
          ... kto wie, może w następnym roku.
          • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 18:35
            Mam nadzieję (naprawdę szczerą) że i Tobie się uda..
            Widzisz, post o zasiłkowiczach powstał w przypływie ogromnej frustracji,
            musiałam przelac gdzieś ten jad, bo strasznie mnie męczył.
            Nie jestem osobą zawistną, wręcz przeciwnie chętnie pomagam innym i zawsze
            postępuję tak, aby móc spojrzeć w lustro.
            Jako matka dwójki dzieci, chcę dla nich jak najlepiej i szlag mnie trafiał,
            kiedy widziałam jak "kombinatorzy" wokół dostają benefity, niektórzy socjalne
            domy, a ja uczciwie wydeptywałam scieżki i nie było widoków na nic.

Powodzenia. :)
            • kropkacom Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 19:02
              Obraziłaś mase osób. Nie ma to jak przelać frustracje na post na forum.
              • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 19:07
                ok, miałam nie podejmować tego tematu, ale... proszę zacytuj mi fragment, w
                którym (według Ciebie) obraziłam "masę" osób i uzasadnij dlaczego ten fragment
                jest obrażliwy :)
                • aznar33 Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 19:15
                  Dobrze... to już było wałkowane wiele razy w poprzednim temacie.
                  Było, co było, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Dajcie dziewczynie spokój, niech się cieszy nowymi czterema kątami.

• kropkacom Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 19:23
                    Pierwszego postu nie zacytuje bo go usunięto :)
                    Ten tekst pochodzi z postu o mieszkaniach socjalnych:
                    > Tak więc "polaczkowie" musicie dobrze kombinować, żeby spełnić powyższe
                    > warunki, mam nadzieje że się to kombinatorom nie uda!!!
                    A jak Ty ten domek wykombinowałaś?

• Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 19:27
                      no właśnie ja nie "wykombinowałam" i o to chodzi :) mi się szczęśliwie i
                      uczciwie udało ten domek otrzymać:)

co więcej nadal mam nadzieję, że się "kombinatorom" nie uda oraz, że uda się
                      tym którym uczciwie się należy :)
                      • eeela Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 19:30
                        > co więcej nadal mam nadzieję, że się "kombinatorom" nie uda oraz, że uda się
                        > tym którym uczciwie się należy :)

Moze naiwna jestem, ufajac brytyjskiemu systemowi swiadczen socjalnych, ale
                        wydaje mi sie, ze jak sie komus nie nalezy, to mu po prostu nie daja...
                        • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 19:42
                          jak najbardziej masz rację Elu, ale są tacy którzy potrafią "zrobić" żeby im
                          się należało :(:(:(
                          • Gość: ff Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.adsl.legend.co.uk 15.09.06, 11:34
                            komu zrobilas... ?
                            hehehe
        • Gość: welfare for ever >>>A ja biore zasilek juz 8 lat i pracuje......... IP: *.range86-132.btcentralplus.com 15.09.06, 09:19
          dzieki temu mam kasy jak lodu a za mieszkanko i tak place niewiele wiecej od
          ciebie bo 350 funcikow. I blisko mojej roboty na czarno bo 100 metrow. Szkoly
          olewam bo trzeba miec dzieci.
          Ja mama kase na koncie a nie potomstwo i smrod w domku z council.

"Kto ma pszczoly to ma miod, kto ma dzieci to ma smrod.."
    • xiv Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 19:19

e tam

w moim counsilu nie musialbys nic palcic i jeszcze mialby talony na mleko...
      meble moglbys sobie wybrac w specjalnym sklepie

po za tym - niektórzy sasiedzi mowiliby po angielsku!

wiec przestan sie chwalic chwalipieto!!!
      • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 19:24
        xiv :) też Cie kocham :P
        • Gość: ff Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.ipt.aol.com 14.09.06, 20:18
          coz za szczescie potrafilas udowodnic przed councilem ze jestes nieudacznikiem
          i nic z ciebie nie bedzie
          gratuluje ! :-)

• Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 14.09.06, 20:26
            dziękuję :) , może ze mnie już nic nie będzie, za to moje dzieci wyrosną na
            prawych British Citizens, bo teraz kiedy zaoszczedze na czynszu jakieś 450
            funtów, bede mogła zapłacić im za lepszą edukacje, basen, jazde konną,
            dodatkowe jezyki :)
            • natalia.brzeska Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 20:38

Dziewczyno, nie wiem z czego Ty sie cieszysz? Przeciez w mieszkaniach
              concilowskich mieszka najgorsze dno. Powinnas raczej plakac, ze Cie nie stac na
              porzadny dom, na splate kredytu i zycie na godnym poziomie.

Gość portalu: light... napisał(a):

może ze mnie już nic nie będzie, za to moje dzieci wyrosną na
              > prawych British Citizens,

Polskie dzieci z mieszkan councilkowskich prawymi obywatelami
              brytyjskimi...hahaha...jasssne. Jeszcze pewnie Eton skoncza?
              rotfl.
              • izabelski Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 14.09.06, 23:27
                jesli nie Grammar School to prywatna dobra szkola - oszczedzac mozna od dzis :-)
                dlaczego by nie - przeciez szkoly prywatne (te lepsze i gorsze ) daja bursaries
                uwazam, ze wiele osob z naszego pokolenia powinno wlasnie tam kierowac swoje
                ambicje
                Eton: "About 116 boys in the School have Bursaries (all means-tested), with an
                overall value of about £0.5M per year"
                www.etoncollege.com/eton.asp?di=103
                albo:

www.trinity-school.org/pro/fees.htm
                The scale of bursary assistance applying from September 2004 will be
                approximately as follows:

Fees payable per year

Relevant Income* in 2003 - 2004 One pupil in Foundation school Two pupils
                10,000 60 60
                11,000 96 72
                12,000 225 168
                15,000 765 573
                21,000 2286 1713
                25,000 3606 2703
                31,000 5586 4188
                35,000 6906 5178
                37,000 7566 5673
                42,000 9266 7158
                44,000 9876 7407
    • Gość: MI5 a tam cudowna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.09.06, 01:10
      cudowna nowina..

Myslalem, ze syn ci sie conajmniej urodzil, a tu jakis flat zwykly.
      ;)
    • jot-23 Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 01:43
      "bede mogła zapłacić im za lepszą edukacje, basen, jazde konną,
      dodatkowe jezyki :)"

masz moze podrastajoncom corkiem? moze bym mog jej zapewnic "jazdem konnom" i
      ewentualnie jenzyki
      • ratpole Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 05:53
        jot-23 napisał:

> masz moze podrastajoncom corkiem? moze bym mog jej zapewnic "jazdem konnom" i
        > ewentualnie jenzyki

Jesli bedzie podrastac w takim ghetto to juz ja tam nieraz przewioza na koniku,
        hehehe
        Mama sie ucieszy ;)
        • Gość: Doctor Council ghetto nauczy coreczke zycia... IP: *.proxy.aol.com 15.09.06, 09:38
          Dodatkowe jezyki to pewnie bedzie ukru i ruski. Ukru popularny jest w kilku
          prowincjach Pakistanu. Ruski - wiadomo: przyda sie tez. Co do konnej jazdy nie
          mamy watpliwosci. Juz po 12 roku zycia corcia bedzie miala Hindusa w lozku.
          • ghrom Re: Council ghetto nauczy coreczke zycia... 15.09.06, 10:17
            'Francuski' tez bedzie najwyzszych lotow, praktyka czyni mistrza. Kariera na
            Soho - murowana. Moze pewnego dnia burdelmamą nawet zostanie, kto wie.
            • Gość: Doctor Re: Council ghetto nauczy coreczke zycia... IP: *.proxy.aol.com 15.09.06, 10:38
              Widze, ze sie rozmarzylismy co do kariery latorosli. Zyczliwosc przede wszystkim
              • ghrom Re: Council ghetto nauczy coreczke zycia... 15.09.06, 11:04
                Hehe. Z innej beczki, to nie bardzo wierze w istnienie council flatu, latorosli
                i calej reszty. Wierze za to silnie w smierdzace, zgnilozielone, wlochate
                trolle. Co za dziwny swiat ;]
    • Gość: Xena ale egzaltacja... IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.09.06, 09:34
      Hmm, najpierw wielka frustracja, "odzew do narodu" na forum i wydzieranie sie
      na cale gardlo: "precz z zasilkami", a teraz masz "w d...., bo wlasnie domek w
      councilu dostalas i niech inni kombinuja"? followed by "hahahaha" - niechybnie
      objaw paranoi - kurcze, jednak niektorym pobyt w UK wyraznie nie sluzy.
      • Gość: Polka w UK Re: ale egzaltacja... IP: *.range81-152.btcentralplus.com 15.09.06, 13:28
        eee, light nie brzmi wiarygodnie
    • kerryman cytat z twojego poprzedniego watku 15.09.06, 11:13
      "odrzucałam wszelakie myśli o zasiłkach z dwóch
      powodów:

1. z szacunku do siebie ( nie chciałam wyłudzać pieniędzy, czyt. żebrać)
      2. z szacunku dla kraju ktory dał mi możliwość zarobienia na moje dzieci."

- krotko mowiac za pareset funtow sprzedalas szacunek do siebie i nie tylko.
      • kerryman Re: cytat z twojego poprzedniego watku 15.09.06, 11:19
        a mieszkajcie sobie w tych councilowych barlogach, bierzcie sobie zasilki,
        metrowy ch.. wam w d...
        jeszcze pare lat takiego masowego polaczkowatego kombinowania i sie caly system
        socjalny pojdzie (...)
    • Gość: light... Przyjmuje ze spokojem krytyke:P IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 11:19
      bo wiem, że nabroiłam w wątku o zasiłkowiczach, ale tak jak już napisałam, mam
      to wszystkow w d... :)
      Mi jest dobrze, moim dzieciom także, więc czym innym mogę się przejmować???
      • kerryman Re: Przyjmuje ze spokojem krytyke:P 15.09.06, 11:20
        zycze z calego serca, zeby zycie was nauczylo samodzielnosci.
        • ghrom Re: Przyjmuje ze spokojem krytyke:P 15.09.06, 11:28
          Trolle zawsze chodza trojkami, nie musza byc samodzielne ;]
          • kerryman Re: Przyjmuje ze spokojem krytyke:P 15.09.06, 11:36
            te trolle przyjda za kilka lat do twojej firmy prosic o prace, placzac ze im
            "panstwo" zabralo council flat i wszystkie ich zasileczki. jak nie pomozesz,
            powiedza zes cham, ze polak polakowi wilkiem itd.
            • ghrom Re: Przyjmuje ze spokojem krytyke:P 15.09.06, 11:44
              Nie moglbym miec tego glebiej w dupie :D
              • kerryman Re: Przyjmuje ze spokojem krytyke:P 15.09.06, 11:47
                ja, ja, naturlich.
    • Gość: maacia Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.bulldogdsl.com 15.09.06, 11:47
      A ja sie tez ciesze ze sie Ci udalo. Ja dostalam wlasnie jobseekers allowance,
      szukam ciekawej pracy i juz nie ide zapisac sie do agencji pracy tymczasowej, a
      zyc z czegos trzeba. Podchodza do tego tak - zaplacilam w trakcie roku pracy
      skladki i podatek, to moge teraz skorzystac z pomocy. I wcale nie uwazam, zebym
      miala choc troche naruszyc szacunek do siebie w ten sposob, a wrecz przeciwnie -
      naruszylabym znow idac do pracy ponizej moich mozliwosci.
      • kerryman Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 11:50
        i ja sie z toba zgadzam. ale daleko ci od postawy "mam teraz wszystkich w d...,
        niech inni teraz na mnie pracuja, ja sie juz napracowalam."
        • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 12:01
          pracowałam 5 lat i dalej mogę :) i kto powiedział, że się już napracowałam???
          wrecz przeciwnie!! już mi odpie.. w domu z nudów :) i z tych nudów
          załatwiłam sobie chatke :D
          fakt.... teraz zastanaiwam się nad jeszcze jednym dzidziusiem, tak jak to robią
          nowo-przybyłe, a co!!! ale jeszcze nie jestem do konca przekonana, ale gdyby
          się zdarzyło to chętnie posiedzę sobie w domku do czasu, aż maluch skonczy 5
          lat i wtedy sobie pojde do jakiejs lajtowej pracki :)
          • kerryman Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 12:09
            nikt nie powiedzial ze sie napracowalas, ale napisalas sama ze masz teraz innych
            w d...
            i specjalnie dobrze sie calosc nie zapowiada, bo pewnie zarazisz swoja
            mentalnoscia swoje dzieci - "dopoki nie dostaje zasilkow, bede zwalczac
            wszystkich je pobierajacych. ale skoro dostalam council flat to mam wszystkich w
            d..."
            • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 12:26
              Widzisz to nie dokońca tak.. zdradzę Ci moją małą tajemnnicę ;), mieszkamy
              teraz w domu, w którym jest ogrzewanie typu hot air, tzn. nie ma kaloryferów
              tylko okropne nawiewy gorącego powietrza, które roznoszą potwornie kurz, robią
              w domu sahare i poprostu są bleeee.... Ja jako astmatyczka absolutnie nie
              powinnam przebywać w takim środowisku i dlatego z powodów zdrowotnych nie
              powinnam tutaj mieszkać. Dlatego!! dostałam ten domek i o tym włsnie pisałam,
              że "kombinatorzy" dostają, a ktoś kto naprwdę potrzebuje musi czekać w kolejce.
              Krew mnie zalewała, kiedy "polaczkowie" koczwali pod councilem, że nie mają
              gdzie iść, więc kierowano ich do Shelter, a po paru miesiącach okazywalo się
              nagle, że pani jest w ciązy i, że dostali domek, podczas gdy ja cierpliwie
              czekałam i dostawałam listy , że jeszcze nie teraz, bo jest ktoś w wiekszej
              potrzebie (czyt. ktoś kto wykombinował)...Diwnym trafem ci ubodzy, niezdolni
              sobie poradzić, wrecz glodujący!! zaraz po zamieszkaniu w councilowskiej chacie
              stawali się "dobrze sytuowani".. cóż pewno oszczedności były na koncie u
              rodzinki dopóki się kombinowało dom z councilu...

Zresztą nie chc mi się już gadać na ten tamat, idę zrobić sobie kawkę ;)
              • kerryman Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 12:47
                ">Diwnym trafem ci ubodzy, niezdolni
                > sobie poradzić, wrecz glodujący!! "

znowu ci £££ odbieraja zdolnosc logicznego myslenia. Nie ma czegos takiego jak
                "niezdolni sobie poradzic"
                co to wg ciebie znaczy. ze nie mogli wziac nadgodzin? znalezc lepszej pracy?
                nie mogli czy nie chcieli?

sam jestem alergikiem, wiem cos o ogrzwaniu. mieszkalem w pieknie odremontowanym
                flacie w Dingle. super wyposazonym itd. niedlugo po wprowadzeniu sie zaczalem
                kichac, trzec oczy. to samo moja zona. okazalo sie ze w scianach najwidoczniej
                jest jakis grzyb na ktory jestesmy uczuleni.
                w trosce o zdrowie - nasze i naszych przyszlych dzieci trzeba sie bylo
                przeprowadzic. czy wyciagnelismy rece z prosba o pomoc? nie, zona znalazla
                lepsza prace, ja dojezdzam teraz do pracy 25km zamiast miec 2 minutowy spacer
                down the street.
                pewnie, ze bym wolal mieszkac w Dingle, ale zeby nie wyjsc na tym stratny
                musialbym faktycznie zaczac pobierac jakies zasilki.
                nie pie.rz wiedz o tym ze sie nie da. dla chcacego nic trudnego.
              • vierablu Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze 15.09.06, 12:52
                > Krew mnie zalewała, kiedy "polaczkowie" koczwali pod councilem, że nie mają
                > gdzie iść, więc kierowano ich do Shelter, a po paru miesiącach okazywalo się
                > nagle, że pani jest w ciązy i, że dostali domek, podczas gdy ja cierpliwie
                > czekałam i dostawałam listy , że jeszcze nie teraz, bo jest ktoś w wiekszej
                > potrzebie (czyt. ktoś kto wykombinował)...

To znaczy uwazasz zajscie w ciaze za kombinatorstwo?
                • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 13:02
                  generalizujesz :) nie uważam zajścia w ciążę za kombinatorstwo, ale znam takie
                  właśnie przypadki, że ciąża była "celowa" (nie mylić z zaplanowaną)
                  • Gość: gosc Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: 83.71.96.* 15.09.06, 13:24
                    Sama kombinujesz żeby moze zajść w ciąze co wiąze się z większymi zasiłkami.
                    Twoje tłumaczenie o astmie to szczyt szczytów. Jeżeli dom w którym mieszkam z
                    jakiś powodów nie odpowiada mi to po prostu szukam innego a nie chodzę po
                    darmowe. A jak się okaże że i tutaj nie da sie mieszkać, ze twoje dzieci mają
                    alergię to co zrobisz? Myslę że kasa tak ci zasłoniła oczy że choćbyś padała to
                    i tak tam zostaniesz. Na twoim miejscu wstydziłabym sie pisać. Dobrze że
                    internet jest anonimowy. Poza tym dla mie to byłby odciach mieszkac w takim
                    mieszkaniu, bo swiadczy to o braku zaradnosci.
                    • Gość: light... Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 13:27
                      nie zazdrosc, nie zazdrosc
                      • Gość: gość Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: 83.71.96.* 15.09.06, 13:31
                        No niestety nie moge sie powstrzymac i chyba zaraz pekne z zazrosci. Ale ty
                        musisz być pusta kobietą skoro oceniasz innych wg siebie. Bo chyba to skłoniło
                        cię do załatwienia sobie tego mieszkania. Zazdrość że inni mają a ty nie.
                        Uważaj bo zmarszczki ci się zrobią
                • Gość: Polka w UK Re: cudowna nowina!! chce sie podzielić moim scze IP: *.range81-152.btcentralplus.com 15.09.06, 13:16
                  Troche trzeba pokombinowac, zeby zajsc w ciaze
    • athandavan Moralnosc Kalego 15.09.06, 13:21
      n/t.
      • Gość: gośc Re: Moralnosc Kalego IP: 83.71.96.* 15.09.06, 13:25
        Zgadzam się z toba w zupeności. Jak ja okradają to jest zle, ale jak ona
        kradnie to juz ok.
        • Gość: light... Re: Moralnosc Kalego IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 13:29
          kradna ci ktorzy przyjezdzaja wprost na sociale, ja juz tyle dalam z siebie
          temu krajowi, ze teraz czas aby on dal cos mnie, na zasadzie sprawiedliwej
          wymiany:)
          • Gość: gośc Re: Moralnosc Kalego IP: 83.71.96.* 15.09.06, 13:32
            Tak, tak oczywiscie pogadaj jeszcze trochę moze ktos uwierzy w te twoje brednie
          • kerryman Re: Moralnosc Kalego 15.09.06, 13:36
            > ja juz tyle dalam z siebie
            > temu krajowi

powinni cie medalem odznaczyc. pfffff
            • Gość: light... Re: Moralnosc Kalego IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 13:40
              eeee tam, w medalu nie pomieszkasz, a w domku owszem
              • Gość: gośc Re: Moralnosc Kalego IP: 83.71.96.* 15.09.06, 13:50
                No to moje gratulacje dołączyłas do grona rodaków tworzacych opinie o nas (tzn
                ludzi którzy przyjezdzja po socjal) Myslisz ze przecietnego anglika obchodzi to
                ile tu pracowałas? Nie on widzi to ze bierzesz zasiłek.
                No ale teraz będziesz mogła podac reke tym "polaczkom" domagajami sie
                darmowowych mieszkań, no i bedziesz miała o czym pogadaćw samolocie
                z "kombinatorami"
                Powodzenie nan dalszej drodze życia
                • Gość: light... Re: Moralnosc Kalego IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 14:01
                  aaa dziekuję, dziekuję :)

"polaczkom" ręki nie podam, wole moich znajomych Anglików z "councilowskich
                  slumsów" oczywiście tych niezaradnych życiowo, którzy mieszkają w takich domach
                  (notabene 80% miasteczka jest niezradna). To właśnie Anglicy , nie Polacy
                  pomogli mi tutaj najwiecej i doradzili jak dom otrzymać, co wiecej namawiali!!
                  tylko bylebym nie dawała zarabiać "this indian stingy bastard"
                  • kerryman Re: Moralnosc Kalego 15.09.06, 14:07
                    "bylebym nie dawała zarabiać "this indian stingy bastard"

Ha!
                    dzisiaj jest indian, za rok-dwa bedzie polish, wlasnie dzieki takim osobom jak ty.
                  • Gość: gość Re: Moralnosc Kalego IP: 83.71.96.* 15.09.06, 14:21
                    No to ładnych masz znajomych, gdzie ty mieszkasz 80% miasteczka zyje z
                    zasiłków? jezu oz to jakies slumsy. Przeciez większość anglików zyjący z
                    zasilków wyglada jak brudni łachmaniarze. No ale ty się juz chyba dawno
                    dopasowałaś do ich poziomu.
                    Oczywiście PANI juz tak się zagliczyła że rodaków (jacykolwiek by nie byli) ma
                    juz w d....Bardzo madra z PANI kobieta. Jeszcze raz gratuluję "zaradności"
                • kerryman Re: Moralnosc Kalego 15.09.06, 14:05
                  ma teraz 2 opcje. zagrzebac sie w tym barlogu, usmarowac dzieciaki zeby sie nie
                  rzucaly w oczy za bardzo w getcie albo bezczelnie parkowac przed councilowym
                  flatem jakas fajna fure, dobrze sie ubierac a dzieci niech najlepiej do
                  prywatnej szkoly zawozi murzyn w limuzynie. bo przeciez ja stac. wlasne
                  pieniadze zaoszczedzila.

nie moge myslec o jakichkolwiek zasilkach bo lubie rozrzutny tryb zycia i nie
                  potrafilbym sie cieszyc z np ladnego autka wiedzac ze dofinansowalem je sobie z
                  czyichs podatkow.
                  • kropkacom Re: Moralnosc Kalego 15.09.06, 14:14
                    Light napisała:
                    >kradna ci ktorzy przyjezdzaja wprost na sociale, ja juz tyle dalam z siebie
                    >temu krajowi, ze teraz czas aby on dal cos mnie, na zasadzie sprawiedliwej
                    >wymiany:)
                    Co dałaś temu krajowi?
                    • Gość: mixi moze pupy komus tam dala IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.09.06, 14:36
                      wiec teraz mysli, ze jej sie wszystko nalezy...GARTULUJE I BAAAAARDZO
                      ZAZDROSZCZE ;-PPP
                      • Gość: light... Re: moze pupy komus tam dala IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 14:37
                        eee tam zaraz pupy :) pupy owszem i daję od wielu lat temu samemu, białemu,
                        polskiemu mężowi :P i nie tylko pupy ;)
                        • kerryman o w morde ... 15.09.06, 14:45
                          dyskusja siega dna.... bolesnie :O
                          • Gość: light... Re: o w morde ... IP: *.dsl.pipex.com 15.09.06, 14:49
                            no właśnie... dna, więc jak inaczej niż tylko dennie mogłabym odpowiedzieć na
                            takie zaczepki??
                            • Gość: gość Re: o w morde ... IP: 83.71.96.* 15.09.06, 14:51
                              Jak to mówią "jaki pan taki kram".
                          • kropkacom Re: o w morde ... 15.09.06, 14:51
                            kerryman napisał:

> dyskusja siega dna.... bolesnie :O

Bo lepiej wdawać się w wulgarne pyskówki niż odpowiedzieć na konkretne pytanie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka