Dodaj do ulubionych

a mialo byc tak pieknie.....

16.10.06, 15:39
zaczelo sie tak...
piekne obietnice dane w Krakowie rozwialy sie po pierwszych 2 dniach kiedy to
poszlismy do "obozu" zrozumielismy jaki to wielki blad popelnilismy...
induction to istna propaganda przypominajaca filmiki za czasow
komunizmu,mieszkanie nawet fajne ale 2 razy drozsze niz na wolnym rynku. Tesco
wykorzystuje nas na kazdym kroku, overtimy platne jak w normalny dzien( jezeli
wogule platne), platnosci za mieszkanie niejasne,menadzerowie bardzo mili i
uprzejmi, traktuja nas jak niewolnikow, czujemy sie jak biali murzyni. awanse
to istna sciema, podwyzka na godzine po pol roku to az 20p!ogolnie zajebiscie,
polecamy, PRZYJEZDZAJCIE!! :) cdn...
Obserwuj wątek
    • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 89.241.112.* 16.10.06, 15:54
      > induction to istna propaganda przypominajaca filmiki za czasow komunizmu

eh.. nie przypominam sobie podobnych filmików w czasie komunizmu.. a filmiki nie
      są propagandowe, tylko szkoleniowe

> mieszkanie nawet fajne ale 2 razy drozsze niz na wolnym rynku

nie wydaje mi się, że jest aż taka różnica.. ale wkońcu ty chyba zbadałeś
      dokładnie rynek nieruchomości, że tak twierdzisz..

> wykorzystuje nas na kazdym kroku, overtimy platne jak w normalny dzien( jezeli
      > wogule platne)

na overtima nie ma obowiązku przychodzenia..

> menadzerowie bardzo mili i uprzejmi, traktuja nas jak niewolnikow, czujemy sie
      jak biali murzyni.

no to zdecyduj się czy mili, czy źle traktują?

> awanse to istna sciema

jeśli liczysz na awans po kilku dniach pracy - to masz wtedy racje

> podwyzka na godzine po pol roku to az 20p!

najwyraźniej ktoś ci chyba coś źle powiedział, albo źle zrozumiałeś..
      • gregory87 Re: a mialo byc tak pieknie..... 16.10.06, 16:18
        ...
        • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 89.241.112.* 16.10.06, 16:26
          czyli kończymy dyskusje?
      • gregory87 Re: a mialo byc tak pieknie..... 16.10.06, 16:38
        Gość portalu: e-vil napisał(a):

> eh.. nie przypominam sobie podobnych filmików w czasie komunizmu.. a filmiki ni
        > e
        > są propagandowe, tylko szkoleniowe

niewiele ma sie do rzeczywistosci z tych filmikow
        >
        >
        > nie wydaje mi się, że jest aż taka różnica.. ale wkońcu ty chyba zbadałeś
        > dokładnie rynek nieruchomości, że tak twierdzisz..

w pierwszym lepszym brukowcu widac ogloszenia z tanszymi mieszkaniami do wynajecia
        >

> na overtima nie ma obowiązku przychodzenia..

nie chodzi mi o to tylko ze nie chce placic za nie, bylem na 5 zaplacili za 3..
        >

>
        > no to zdecyduj się czy mili, czy źle traktują?

no wiesz, chodzenie i na kazdym kroku poganianie to chyba nie jest ok.. slowa
        typu faster itp
        >
        >
        > > podwyzka na godzine po pol roku to az 20p!
        >
        > najwyraźniej ktoś ci chyba coś źle powiedział, albo źle zrozumiałeś..

chyba muj menadzer mi zle nie powiedzial...
        • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 89.241.112.* 16.10.06, 16:58
          1) filmiki zostały w taki sposób przedstawione, by już po pierwszym obejrzeniu
          coś w głowie zostało, fakt, są może przerysowane, ale na to akurat bym najmniej
          narzekała..

2) mieszkania - miej na uwadze, że mało który landlord zdecyduje się na
          wynajęcie mieszkania osobie, ktora dopiero co przyjechała do kraju.. rzadko
          kiedy zgodzi się na więcej niż 2 osoby.. więc wtedy już tak tanio nie jest..
          jeśli natomiast jest tanio i chętnie ciebie pzyjmuja.. mozesz liczyc, ze cos sie
          za tym kryje (nie dostaniesz depozytu)

3) jak przychodzisz na overtima, zapisuj sobie kiedy i kto Ci autoryzowal - ze
          wszelkimi niejasnosciami idz do wages

4) manager pogania - bo jego z gory tez cisna.. mi nikt nie mowi 'faster' -
          widocznie w miare szybko pracuje.. najwyzej sie spytaja czy sa szanse, zebym o
          godz 5 byla juz wolna i nierzadko im mowie, że nie

5) podwyzka - skoro 'twuj' manager Ci tak powiedzial - to ja nie podwazam jego
          autorytetu
    • Gość: mars11111 Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:56
      No to gorzej już niemogłeś trafić.U mnie a pracuje w szkocji,jest
      zajebiście.Pewnie,że niezarabiam 10 funtów na godz. ale 6,30 na ręke wychodze i
      menadzerowie są spoko i jak czegoś nie kumam to zawsze pomogą itp.Z nadgodzinami
      wychodze na miech ok 1200f.Czy to jest tak żle? A z mieszkaniem trzeba bylo się
      wcześniej zapytać chociaż na tym forum,bo tu zgromadzeni wiedzą ,że wiekszej
      wtopy jak mieszkanie od Tesco to niewidzieli{drogo,brzydko,daleko}.TWÓJ BŁĄD!!!
      I mam jeszcze prośbe przestańcie sciemniać jak tu jest niby przerąbane,bo to
      nieprawda.Wiem ,że ma to na celu zniechęcenie przyszłych kandydatów,ale
      dlaczego? Boicie się ,że przyjda na wasze miejsca i was wygryzą?BEZ JAJ.Dajcie
      zarobić każdemu i PRZESTAŃCIE STRASZYĆ!!!
      • gregory87 Re: a mialo byc tak pieknie..... 16.10.06, 16:16
        gdzie ty zarabiasz 6,30 na reke??!!
        • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 18:40
          Witam Gregory87.Cieszę sie że nie jestem jedyny który bałwochwalczo nie pieje
          hymnów na temat tesco.Mam za sobą rok dla tesco,ale już tam mnie nie ma.Moim
          zdanie tesco jest ok na start ale ma swoje wady.Dość duże wady,napisałem to w
          swoim poście "Tesco w anglii", potem kilka osób mnie skrytykowało za niby złą
          ocenę pracy.Każdy ma prawo do swojego zdania, ale JA nadal mam swoje zdanie i
          nie będę pisał pochwał na ten temat.Pomogli,nie darmo ale też i na mnie/nas
          duuużo zarobili .I nadal zarabiają.Jeśli komuś to odpowiada ,.....
          pozdrawiam.Wszystkich aktualnych i byłych tescowców
          • nieslubne_dziecko_romana Re: a mialo byc tak pieknie..... 17.10.06, 09:46
            Subiektywnie - tylko w ten sposób można opisać swoje wrażenia z Tesco. Wydaje
            mi się jednak, że większość (nie mówię wszyscy) myli dwa pojęcia: wczasy za
            granicą i praca.
            Spędziłem w Tesco kilka miesięcy i wróciłem do Polski - z powodów rodzinnych. Z
            mieszkania byłem zadowolony:domek,ogród, blisko do pracy. Praca prosta,
            nieskomplikowana choć ciężka - jeśli ktoś zna angielski i "ma język w gębie",
            to nie pozwoli sobie na traktowanie z góry. Trzeba mieć jednak świadomość, że
            to są wasi przełożeni i mają prawo od was wymagać uczciwej pracy, a Wy macie
            obowiązek pracować rzetelnie (za co dostajecie wynagrodzenie). Macie też swoje
            prawa, a pracodawca obowiązki i jak jesteście w stanie pisać posty, to równie
            dobrze możecie z managerami o tym porozmawiać. Nie użalajcie się nad sobą,
            tylko weźcie do roboty. Wymagają od was, to i Wy wymagajcie. Nie dajcie sobie
            wchodzić na głowę, ale pamiętajcie że przyjechaliście do pracy. I ostatnia
            rzecz: jeśli nie umiecie, nie potraficie zmienić otzczającej was
            rzeczywistości, to ona zmieni wkrótce Was. I co? I lipa. A nadgodzin nikt brać
            nie musi, nie ma obowiązku....
            • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:52
              Oczywiście że ta ocena jest subiektywna a jaka ma być? I nie zauważyłem żeby
              ktoś narzekał na brak rozrywek czy pogody co by mogło sugerować że wczasy się
              nie udały.Praca to praca , po to tam się jedzie.Ale chodzi o pozostałą
              resztę.Anglicy tanim kosztem zatrudnili Polaków, bo normalny angol by takiej
              pracy za taką kasę nie wykonywał.Jeśli zaś chodzi o wrażenia Polaków z pobytu w
              Anglii organizowanym przez Tesco to wystarczy popatrzeć na wciąż trwającą
              rekrutację w Krakowie.Ci,którzy do tej pory wyjechali w dużej części odeszli i
              dlatego zatrudniają następnych.Więc chyba nie wszyscy są zachwyceni.I raczej
              nie będą po poznaniu realiów na miejscu.
              • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 89.241.70.* 17.10.06, 20:25
                ale wytłumacz, bo nie rozumiem.. nie wiedziałeś do jakiej pracy jedziesz? Nie
                wiedziałeś, że będziesz zatrudniony przez Tesco? Myślałeś, że to będzie
                kancelaria adwokacka, czy raczej agencja nieruchomości?

"normalny angol by do takiej pracy za taką kase nie poszedł"
                - to wytłumacz do jakiej pracy poszedłby przeciętny Anglik - to ja może pogadam
                z moimi kolegami i im nakreślę sytuację, że są nienormalni pracując dla Tesco..
                że powinni jak najszybciej się zwolnić.. aa.. dzienna zmiana też nienormalna?

druga sprawa.. Tesco Polska wysłało do Anglii ok 2 tys pracowników.. rozumiem,
                że pisząc - "Ci, którzy do tej pory wyjechali w dużej części odeszli" - to
                oczwiście kontaktowałeś się z conajmniej tysiącem z nich.. bo ja nie
                zaryzykowałabym takim stwierdzeniem..

• Gość: 1spag Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 17.10.06, 20:44
                  moze to znowu dziennikarz z art. "fajna masz prace corcia"
                  • Gość: x Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.bulldogdsl.com 20.10.06, 19:34
                    Hmmm...
                    Prawda jest taka, że Ci którzy marudzą, to w duuużej mierze "dzieci", którzy
                    nigdy nigdzie indziej nie pracowali, wyszli z pod "klosza" rodziców i
                    spodziewają się być od razu nie wiadomo kim, najlepiej prezesami firmy
                    google... !

Praca w Tesco nie jest zła. Człowiek robi swoje i dostaje za to godziwe
                    wynagrodzenie. Tygodniowo z wszystkimi dodatkami, bez nadgodzin dostaje się na
                    czysto w okolicach 240f (przynajmiej u nas). Czy to jest mało ??! Nie sądzę.
                    Fakt, praca fizyczna ale nie sądzę aby była to mordownia!
                    Menadżerowie, no cóż to tylko ludzie, a Ci jak wszędie, raz się trafi że są w
                    porządku a raz nie, nie wiem jednak co to ma do całej korporacji ?!
                    Nadgodziny, jak już wszyscy wspominają, brać ich nie trzeba. Fakt, czasem
                    zapomną zapłacić i trzeba się szarpać z księgowymi, ale po wyjaśnieniu
                    pieniążki ostatecznie trafiają na konto tak więc też widzę tutaj kapkę
                    przesadyzmu. Jeżeli nie dostałeś pieniędzy za overtimy to zamiast marnowac swój
                    cenny czas na pisanie tego typu postów, idź poprostu do menadżera wyprostowac
                    tą sprawę...
                    Po pół roku 20p podwyżki ?! U nas dostali troszczkę chyba jednak więcej bo 30p
                    ale nie o to nawet teraz chodzi. 30p to jakieś 5% podstawowej stawki więcej.
                    Jeżeli myślisz, że w polskim hipermarkecie dostaniesz więcej po 6 mc to
                    zapraszam do polski. A swoją drogą, 30p x 36,5h= 10,95F x 4tyg = 44 funty
                    miesiecznie więcej. Jeżeli 250zł/mc więcej to dla Ciebie za mało to chyba
                    faktycznie nie jest to miejsce dla Ciebie. A swoją drog dodam jeszcze tylko, że
                    my dostaliśmy podwyżkę już po 3mc (skromniejsza ale jednak podwyżkę).

Na koniec dorzucę jeszcze tylko małe pytanko do wszystkich krytykujących ??
                    Jeżeli tak wam źle, to po jaką cholerę pracujecie tam ??

• Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:35
                      Gość x-daruj sobie ten popis znajomości ludzkich charakterów-" duże
                      dzieci??,klosz rodziców??".Ciekawe na podstawie czego potrafisz tak podsumować
                      ludzi których nie znasz.Nie zapytam o Twój staż pracy i wiek,ale żeby kogoś
                      oceniać trzeba mieć jakąś skalę porównawczą,doświadczenie.Każdy jest w
                      konkretnej sytuacji i o tym pisze, nie każdemu też musi się wszystko
                      podobać.Piszesz o podwyżce 30p- no to faktycznie majątek.A dookoła rotacja
                      pracowników,którzy ciągle odchodzą do lepszej pracy.Tak przynajmniej było w
                      moim przypadku.Tesco o tym doskonale wie i TYLKO dlatego nadal prowadzi nabór w
                      Krakowie, w Anglii zresztą też.A na koniec mała odpowiedź na Twoje małe pytanko-
                      wielu już tam nie pracuje,znaleźli lepszą.
                      • Gość: Misio Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.ipt.aol.com 21.10.06, 10:15
                        "Mały" , a ty to jesteś chyba jakiś prowokator, bo ciągle piszesz z Polski. Może
                        ty jestes jakaś "kaczka" albo z LPR-u ??
                        • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:21
                          Czy ja twierdziłem że nie piszę z Polski?A z tym LPR to w moim przypadku lekka
                          przesada.
                      • Gość: 1spag Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 21.10.06, 15:51
                        mały nie ma sytuacji porownawczej jasne, ale nie sposob sie nie zgodzic z x z
                        wieloma rzeczami, pytanie tylko skad ty mozesz wiedziec dlaczego TYLKO nadal
                        prowadzony jest nabor w Krakowie? a nie przyszlo ci do glowy taka rzecz ze w UK
                        sa setki supermarketow Tesco i widocznie Tesco zalozylo sobie ze troszke
                        namieszaja w podziale etnicznym w sklepach i sciagna osoby ktore beda pracowac
                        (a Polacy za granica w wiekszosci pracuja ciezej niz w PL), wiadomo ze pewna
                        grupa odejdzie ale inna pozostanie, u mnie w sklepie jeszcze zaden Polak nie
                        zrezygnowal (ale to czesto wina menedzerow ze sklaniaja zachowaniem do
                        odejscia). Druga rzecz to w Polsce nie masz polityki otwartych drzwi? czyli jak
                        sie nie podoba to drzwi sa zawsze otwarte? najlepiej jesli chce sie dyskutowac
                        to odnosic to wlasnie porownawczo do warunkow polskich. Bo najwieksza
                        przyjemnoscia Polaka to jest ponarzekac
                        • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 12:45
                          Ta dyskusja nie ma sensu.Przepracowałem tam rok, mam swoje , nie najlepsze
                          zdanie o Tesco a jeśli któs jest zachwycony a MOIM zdaniem zaślepiony pracą dla
                          Tesco to żadne argumenty nic nie dadzą,przeciwnie ,zarzuca mi się
                          jakieś "parasole mamusi,narzekania polaków" itp.Dziecinada,widać nie ma
                          innych,bardziej rzeczowych argumentów.Trochę mam za dużo lat żeby bawić się w
                          takie przepychanki słowne.Ale chętnie poczytam za np.kilkanaście misięcy wasze-
                          forumowiczów opinie na temat waszej pracy w Tesco.Powodzenia.
                          • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 84.13.11.* 23.10.06, 04:14
                            Mój staż w Tesco to 16 miesięcy, więc już teraz możesz z przyjemnością czytać
                            moje posty. A praca jest tyko pracą i niczym więcej.. nie odpowiadała Ci (albo
                            nie dawałeś rady) - zmieniłeś i dobrze. Tylko nie rozumiem dlaczego swoje
                            frustracje przenosisz na to forum? Może lepiej do jakiegoś terapeuty, może da
                            się jakoś wymazać ten okropny okres z twojego życia. Wkońcu sam się w to
                            wpakowałeś, musisz się z tym czuć okropnie.
                            • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:14
                              E-vil- nie wypowiadaj się w moim imieniu.Nigdy nie twierdziłem że nie dawałem
                              rady w pracy, w żadnym moim poście nie miałem i nie mam zastrzeżeń do samej
                              pracy.I daruj sobie jakąś śmieszną pseudopsychanalizę- jeśli ktoś ma jakieś
                              frustracje to nie ja.A może Ty masz jakieś okropne okresy w swoim życiu?I
                              czujesz się okropnie? Bo ja z pobytu w Anglii jestem zadowolony,mam jedynie
                              uwagi do pracodawcy.Nie potrafisz zaprzeczyć oczywistym faktom-np.wynajem
                              mieszkania przez Tesco czy CRM.Mieszkałem w domu, za który w czwórkę razem
                              płaciliśmy 1200 F miesięcznie.Taki sam można wynająć za połowę tej sumy.I to
                              nie jest naciąganie ,żeby nie użyć bradziej adekwatnego określenia przez Tesco?
                              Możesz mieć swoje zdanie jak każdy.Ale nie przyjmujesz do wiadomości że ktoś ma
                              inne.
                              • Gość: e-vil Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: 89.240.78.* 23.10.06, 14:05
                                1) Ja się wypowiadam tylko i wyłącznie w swoim imieniu.
                                2) Ciągle mylisz dwa pojęcia.. CRM i Tesco
                                3) Cieszę się, że uważasz moją 'pseudopsychoanalizę' za śmieszną - świadczy to o
                                twoim poczuciu humoru
                                4) Jak najbardziej przyjmuję do wiadomości, że ktoś.. (w tym przypadku ty) ma
                                inne zdanie - tylko nie zawsze muszę się z tym zdaniem zgadzać.. ale zakładam,
                                że ty to już wiesz

• Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:57
                                  Dobrze że ustaliliśmy że każdy ma prawo do swojego zdania.Bez negowania zdania
                                  swojego rozmówcy.A co do Tesco i CRM to chyba nie do końca całkiem mylę pojęcia
                                  bo Tesco ma bardzo duży wpływ na CRM o ile nie jest jakaś "gałązka" Tesco.A
                                  świadczy o tym np.to że CRM poinformował mnie/nas że koszty za kupno mebli
                                  (kolejny fakt potwierdzający moje niezbyt pochlebne zdanie o Tesco ) będą
                                  rozłożone na wszystkich z danej grupy na wyraźne żądanie Tesco. Wydaje mi się
                                  więc,że Tesco i CRM mają ze sobą dość duży związek.Skoro jesteś tam już 16
                                  miesięcy to już Cię to nie dotyczy.Ale przez rok prawdopodobnie
                                  dotyczyło.Pozdrawiam.
                      • Gość: x Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.range81-159.btcentralplus.com 24.10.06, 21:23
                        Na podstawie czego potrafię tak podsumować ?!
                        Z przykrością informuję, że na podstawie poziomu reprezentatywnego niektórych
                        członków tego forum.
                        No sami powiedzcie. Wpisałem z czystej ciekawości w pole "szukaj" autora "mały"
                        i jakie wiadomości forumowe mi wyskoczyły ??
                        - lipiec 2006 - "mały" pyta się forumowiczów jak jest w Anglii, czy lepiej jest
                        zaryzykować mieszkanie z CRMu czy samemu szukać idp...
                        - październik 2006 - "mały" (zaledwie 3mc później) już pisze, że zdążył w tym
                        czasie przepracować 12mc w Tesco i do tego zmienić pracę. Jakby tego było mało
                        wszystkie posty mają Ip z Polski...

No sami powiedzcie, czy to nie jest żałosne.
                        I gdyby poszyukać to takich osób znalazło by się więcej. I dla tego własnie na
                        to forum już od dawna nie wchodzę ...

Inną sprawą jest to, że jak ktoś faktycznie wrucił bo mu się nie podobało to
                        raczej nie zadaje sobie tyle problemu żeby marnować swój cenny czas na pisanie
                        postów na forum, które i tak mu się już do niczego się nie przyda...
                        Pozdrawiam i żegnam!
                        • Gość: mały Re: a mialo byc tak pieknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:18
                          X-żałosny jesteś Ty sam.Jeśli jesteś tak dociekliwy że wiesz że ja pisze z
                          Polski-czemu NIGDY nie przeczyłem to zadaj sobie trochę trudu i sprawdź skąd
                          pisał ten "mały" w lipcu 2006.Bo ja w lipcu byłem w Anglii, a wyjechałem tam w
                          zeszłym roku we wrześniu.Dawno takiego głupka jak ty nie spotkałem.A dla
                          wyjaśnienia-piszę na tym forum po to żeby inni mogli się dowiedzieć co zastaną
                          lub co inni zastali po przyjeździe.I mogli sobie wyrobić jakąś opinię.A jeśli
                          już czasem poniżysz się do wejścia na to forum to pisz poprawnie.
                    • Gość: jobless Tesco IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.10.06, 13:26
                      Witam.
                      Wybieram sie jutro na rozmowę kwalifikacyjną do Krakowa. Proszę Tych co już
                      maja to za sobą o kilka praktycznych porad (jaki jest przebieg rozmowy, o co
                      pytają, itp.).
                      • Gość: Autor Re: Tesco IP: 89.240.92.* 23.10.06, 14:48
                        tutaj znajdziesz:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36953
    • silver.london miesiąc miodowy w Tesco 21.10.06, 23:43
      kiedyś ktoś mnie opieprzył za nadmierny optymizm, i muszę przyznać, że
      (niestety) miał sporo racji. Między innymi w tym, że miesiąc miodowy w Tesco
      trwa dwa miesiące, a potem zaczyna się "śrubowanie wydajności", poganianie,
      nawet gdy ganiasz z jęzorem na wierzchu, powierzanie coraz nowych obowiązków.
      Kultura kulturą, ale pracownik musi być wykorzystany i jeśli może coś zrobić
      szybciej, to znaczy, że trzeba dać mu więcej pracy.
      Jeśli od początku zauważasz, że nie jest dobrze, to warto pomyśleć o wycofaniu
      się na z góry upatrzone pozycje, niestety.
      • Gość: Arek Re: miesiąc miodowy w Tesco IP: *.cable.ubr08.croy.blueyonder.co.uk 24.10.06, 12:10
        Witam.
        Pracuje w Tesco 14 miesiecy. Kilka spostrzezen z MOJEGO sklepu.
        Pracuje w Londynie w centrum (Kennington Vauxhall).
        Managerowie: Nie mozna narzekac. Pomogli mi zatrudnic moja dziewczyne Nikt
        nikogo nie pogania tak jak to ma miejsce w Polsce. Jesli ktos Ci mowi Faster -
        to mowisz oki i dalej robisz swoje. Warunek - skonczyc swoje na czas.
        CRM - tu zgadzam sie. To najgorsza firma jaka znam. Mieszkanie drozsze 25% niz
        na wolnym rynku. Ale nie znalem Anglii i mieszkalem z ludzmi z ktorymi
        pracowalem i nie bylo obaw ze ktos mnie okradnie albo pobije (slyszalemo takich
        przypadkach).Podwyzka - Jakies 10f/tydz po 6 miesiacach. Po nastepnych 3mies
        podwyzka za dobre wyniki sieci i potem jakas tam jeszcze.
        Awans- tu jest roznie. jestem na opcji od dwoch miesiecy ale
        Praca jest banalna. Nie ma co narzekac. A jak sie nie podoba zawsze mozna sobie
        poszukac czegos innego. tylko czy znajdzie sie prace tak pewna jak Tesco? Tu
        nie ma stresu ze jutro Cie wyleja, albo jak bedzie padac to zostajesz w domu...
        Pozdrawiam
        pS: przepraszam za chaotyczny styl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka