Dodaj do ulubionych

oferty nieruchomości

IP: *.ipt.aol.com 27.11.06, 19:47
szukam jakiegoś mieszkania, małego domku do kupienia.
.... szukam w gazetkach wydawanych przez lokalne agencje nieruchomości i
wyszukiwarki internetowe
czy jeszcze mogę dotrzeć do jakiś ofert? chodzi mi o to, czy np. tutaj zdarza
sie sprzedaż bez pośrednictwa agecji (tak jak w PL), czy agencja to jedyne
centrum ofert?
Obserwuj wątek
    • mike-great Przejdź się po mieście i szukaj domów "for sale" 27.11.06, 19:50
      Przejdź się po mieście i szukaj domów "for sale"

Gość portalu: asa napisał(a):

> szukam jakiegoś mieszkania, małego domku do kupienia.
      > .... szukam w gazetkach wydawanych przez lokalne agencje nieruchomości i
      > wyszukiwarki internetowe
      > czy jeszcze mogę dotrzeć do jakiś ofert? chodzi mi o to, czy np. tutaj zdarza
      > sie sprzedaż bez pośrednictwa agecji (tak jak w PL), czy agencja to jedyne
      > centrum ofert?
      • Gość: asa Re: Przejdź się po mieście i szukaj domów "for sa IP: *.ipt.aol.com 27.11.06, 20:09
        mam nadzieję, że żartowałeś, bo tabliczki to wystawiają agencje - a chodzi o to
        czy istnieją jeszcze inne możliwości
    • Gość: A Re: oferty nieruchomości IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.11.06, 20:33
      Sprzedaz bez posrednictwa agencji to bardzo maly rynek. Znam tylko jedna strone
      z takimi ofertami, ale ona raczej dotyczy Londynu www.propertybroker.co.uk/

Sprawdzalas www.findaproperty.com ? Znajdziesz tam liste wszystkich agentow z
      Twojej okolicy no i oczywiscie liste nieruchomosci na sprzedaz.

Pomysl z chodzeniem po ulicach i rozgladaniem sie za domami na sprzedaz nie jest
      taki glupi do konca. Czasami pojawiaja sie slupy informacyjne przy
      nieruchomosciach, a nie ma ich jeszcze w oficjalnej ofercie agencji. Jak masz
      jakas ulubiona okolice to mozna sie tam przespacerowac i zobaczyc co jest na
      sprzedaz.

Nie ma co kombinowac z szukaniem mieszkania bez agencji, to sprzedajacy placi
      prowizje.
      • Gość: asa Re: oferty nieruchomości IP: *.ipt.aol.com 27.11.06, 20:59
        dzięki za poradę.
        nie chodzi mi o prowizję.
        jestem zainteresowana konkretną dzielnicą i dlatego nie chciałabym przeoczyć
        żadnej oferty.(szczególnie okazyjnych cenowo)
        "moje agencje" mają strony inernetowe i oferty są tam zamieszczane bardzo
        sprawnie, czasami nie ma jeszcze zdjęć a już jest informacja, czasem są tzw.
        przedoferty.
        niestety w związku z ogromną popularnościa tej dzielnicy (a nie jest ona jakoś
        przerażająco duża) ofert nie jest zbyt dużo. biorąc też pod uwagę to, że nie
        wszystkie domy/mieszkania są w zasięgu mojego kredytu- do wyboru mam coraz
        mniej.
        pozostaje cierpliwie czekać.

jeszcze jedno pytanie - ile mniej więcej daje się nadwyżki przy ofercie offers
        over. słyszałam, że 15% to marzenie sprzedającego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka