26.10.07, 22:45
co sie tutaj znowu dzieje ? co to za wyrzynanki ? ( w pien) ?
Co ja temu winna jestem ? Jak wycieliscie jeckiego to mogliscie chociaz moj
komentarz zostawic !
Wszystko kosztuje !
Prad tez!
A wogole to chyba sprawdze, czy przypadkiem mojej WLASNOSCI duchowej nie
podkradacie .
Obserwuj wątek
    • jecki.p czajniku moj GORONCY, 26.10.07, 22:48
      machnij mi komentarzA na priva;
      on przed glupota sie ukrIwa ! :-)

j.
    • jecki.p ps 26.10.07, 22:50
      chIba nie myslalas o KOCHANEJ gigulce, bo bym Cie o aberracyje ciezkie
      podejrzewac musial!!! :-)
      j.
      • wsiowa.baba Re: ps 26.10.07, 22:53
        Mowicie o tym watku z Waldkiem? Byl super!!!! :)))
        • jecki.p no masz !!! :-)) 26.10.07, 22:55
          a przeczytac zdonzlas ???

j.
          • wsiowa.baba Re: no masz !!! :-)) 26.10.07, 23:02
            Tu nie zdazylam, bo nozyczki byly szybsze od predkosci swiatla, ale
            na moderacji niezle sie usmialam :)))) A czytales nasze komentarze
            na moderacji? Tez byly niezle.
            • jecki.p jakzem czytac mial, 26.10.07, 23:05
              skorom nic nie widzial???!!! :-)
              (chetnie na privie przeczytam:-)
              j.
              • wsiowa.baba Re: jakzem czytac mial, 26.10.07, 23:10
                Komentarze posypaly sie w takim tempie, ze nie zdazyles przeczytac.
                A potem to zostalo skasowane, po kilku minutach twoj watek pojawil
                sie znow, ale tym razem bez naszych komentarzy i za chwile znow
                zostal skasowany. Nie jestem teraz w stanie powtorzyc ci
                wszystkiego, bo mialo to logiczny ciag i beu sensu byloby wyrywanie
                poszczegolnych komentarzy z kontekstu.
                • ggigus mylisz fora, babo 26.10.07, 23:12
                  to, o czym piszesz, miało miejsce na forum o moderacji
                  powinnaś mnie przeprosić za bezpodstawne oskarżenia, a jeckiemu, którego z
                  wielkim hukiem wywaliliście z gazowni, powinnaś może pomóc w walce z
                  niepotrzebnymi wulgrazmami
                  to jego poważny problem, wciąż ten sam
                  • wsiowa.baba Ggigus, jeszcze raz powtarzam, ze niczego nie myle 26.10.07, 23:14
                    a sprawa jeckiego i Gasofni nie powinna cie obchodzic, bo teraz mowa
                    jest - jesli jeszcze nie zauwazylas - o watku z Waldkiem w tresci.
                    • ggigus a ja powtarzam, że się mylisz, 26.10.07, 23:17
                      bo widzę wycięte wątki
                      zawsze ta sama opowiastka i ZERO Waszych komentarzy
                      ale tak to już mają ci z problemami z pamięcią

co mnie powinno obchodzić, o tym decyduję ja, w końcu sprawę jeckiego
                      omawialiście na różnych forach, nie tylko u siebie
                      żaliliście się wtedy komu trzeba było i komu nie
                      trzeba było, babo, okazać jeckiemu i sobie odrobinę dyskrecji
                      to nie byłoby problemu
                      • annajustyna Re: a ja powtarzam, że się mylisz, 26.10.07, 23:21
                        Ggigus, wulgaryzmow uzywaja nawet wybitni literaci, tez bys ich chiala
                        cenzurowac? Akurat wulgaryzmy w wypowiedzi Waldka byly na miejscu:(((. I ja sie
                        zwierzylam, ze stringi nosze, no:((
                        • ggigus tyle że jecki NIE jest wybitnym 26.10.07, 23:26
                          literatem, annojustyno
                          i to, co prezentował jecki, jest do cna ograną historyjką, wiele kawałów było w
                          tej formie
                          myślę, że powinnaś przeymśleć argumenty, bo są dość słabe

może jak cię zacznie znów dręczyć, ten post ci przypomnę, bo jak widzę, Wasze
                          stosunki uległy poprawie
                          • annajustyna Re: tyle że jecki NIE jest wybitnym 26.10.07, 23:38
                            Czyli kazdy - Twoim subjektywnym zdaniem - slaby literacko post masz zamiar
                            cenzurowac??? Oj, chyba to forum niedlugo zmieni nazwe na Pustelnia:/.
                            • ggigus nie, tego nie pisałam, annojustyno 26.10.07, 23:42
                              masz zamiar prowadzić dykusję we wciskanie tego, czego nie miałam na myśli?
                              to może lepiej pisz o stringach, dla jeckiego to idealna pożywka i znów będziemy
                              mieli żale annyjustyny
                              bez wciskania
                          • jecki.p wiesz, 26.10.07, 23:43
                            ze nic nie wiesz, gigulko.
                            j.
                        • westina Re: a ja powtarzam, że się mylisz, 27.10.07, 23:48
                          a coz w stringach wulgarnego? ;)
                        • westina Re: a ja powtarzam, że się mylisz, 28.10.07, 00:26
                          przepraszam, ale slaby argument.
                          Wulgaryzm nie jest dla mnie czyms, na czym mozna sie wzorcowac. Lierat tu czy
                          literat tam...
                      • wsiowa.baba Re: a ja powtarzam, że się mylisz, 26.10.07, 23:22
                        Co prawda nie mam pojecia o jakich wycietych watkach teraz prawisz,
                        o jakich opowiastkach i Zero komentarzach, ale niech to pozostanie
                        twoja slodka tajemnica.
                        A teraz jak mi jeszcze powiesz gdzie JA, BABA, rozpisywalam sie o
                        jeckim to moze nawet dostaniesz ode mnie medal ... no, taki
                        wirtualny :)
                        Pisalam juz, ze cie lubie? Nie? No to teraz napisze: lubie cie :)
                        • ggigus momencik, babo, już zapomniałaś 26.10.07, 23:24
                          o czym w tym wątku mowa?
                          gratulacje
                          nie mam potrzeby ci niczego udowadniać
                          jak nie pamętasz i mylisz fora, to jest twój problem
                          tutaj żadnego komentarza do opowiadstki jeckiego nie napisałaś i racz przyjąć to
                          do wiadomości
                  • westina Re: mylisz fora, babo 27.10.07, 23:47
                    Nie chcialam sie oddzywac, bo jestem tu nowa, ale mnie slowo "skur..." w
                    podpisie pana jecki razi.
                    • annajustyna Re: mylisz fora, babo 27.10.07, 23:51
                      Pan jecki w ogole jest kiepski, raz mu sie wpis udal, to go wykasowali:(
                      • westina Re: mylisz fora, babo 27.10.07, 23:54
                        jak zasluzyl...? czemu nie...?
                    • ggigus Re: mylisz fora, babo 27.10.07, 23:54
                      mnie tez razi
                      • westina Re: mylisz fora, babo 28.10.07, 00:27
                        a myslalam, ze tylko mnie...
                • jecki.p coz, byc moze "moderacja" na forum o "moderacji" 26.10.07, 23:14
                  osiaga 11 w skali 10 gigow... :-)

j.
            • ggigus wsiowa babo, znów mylisz fora 26.10.07, 23:06
              tu komentarzy nie było
              ten waątek był aż tak zabawny, że nie wylądował nawet na ośle
              • wsiowa.baba Re: wsiowa babo, znów mylisz fora 26.10.07, 23:12
                No coz... niczego nie pomylilam i byc moze rzeczywiscie humor
                opowiastki jeckiego moga zrozumiec tylko ci, co przezyli komune :))
                • ggigus co do rozumienia dowcipów 26.10.07, 23:13
                  jeckiego - tego nie wiem
                  a co do pomylenia forum - już nie raz ci się zdarzyło
                  • wsiowa.baba Re: co do rozumienia dowcipów 26.10.07, 23:17
                    Ggigus, jesli masz ochote zaczac ze mna bezsensowna dyskusje czy
                    myle forum czy nie, to musisz sie pospieszyc. Najpozniej za godzinke
                    wyjezdzam na 2 dni i znajac cie, mozemy tej dyskusji nie dokonczyc z
                    braku czasu.
                    Wiesz Ggigus ... ja cie lubie :)
                    • ggigus nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:19
                      babo, bo nie widzę powodu
                      mylisz fora i to wszystko
                      powodu do dyskusji nie widzę
                      (a mogę udostępnić skasowane posty i będzie ci łyso, bano)
                      weź coś na pamięc, bo jak tak dalej pójdzie, to pomylisz drogi/samochody/godziny
                      odjadzu
                      • annajustyna Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:23
                        jednym slowem: Baba jezd psychiczna:). Psychopatka po prostu...
                        • wsiowa.baba Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:24
                          No i do tego myle forum :)))
                          • annajustyna Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:27
                            To moze do Gazofni tez przez pomylke wpadasz???
                          • westina Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 27.10.07, 23:53
                            to wsiowa.baba i annajustyna to to samo?? ojjj....czlowiek sie juz gubi
                            pomalu...ech....
                            • jessi_a Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 28.10.07, 09:08
                              to dwa rozne nicki i dwie rozne osoby.
                        • ggigus Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:26
                          ja tego nie napisałam, annojustyno
                          • annajustyna Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:28
                            Ale dalas do zrozumienia.
                            • ggigus nie, nie dałam do zrozumienia 26.10.07, 23:29
                              możesz podać cytat, w którym dałam do TO zrozumienia?
                              fakt mylenia forum nie oznacza bycia psychopatą, mylisz pojęcia
                      • wsiowa.baba Re: nie mam ochoty na dyskusje z tobą 26.10.07, 23:29
                        ggigus napisała:

> babo, bo nie widzę powodu
                        > mylisz fora i to wszystko
                        > powodu do dyskusji nie widzę
                        > (a mogę udostępnić skasowane posty i będzie ci łyso, bano)
                        > weź coś na pamięc, bo jak tak dalej pójdzie, to pomylisz
                        drogi/samochody/godzin
                        > y
                        > odjadzu

Czytaj wszystko dokladnie a nie tylko tak pobieznie.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=71136630&a=71137435
                        • ggigus jak i co czytam - kolejna psycholożka- 26.10.07, 23:31
                          amatorka
                          podaj chociaż jedną myśl z zamieszczonego przez ciebie komentarza
                          chyba CO pisałaś, w zarysie, w tonie pamiętasz???
                          • annajustyna Re: jak i co czytam - kolejna psycholożka- 26.10.07, 23:32
                            Skad wiesz, ze amatorka?
                            • ggigus zachowuje sie jak amatorka 26.10.07, 23:36
                              nie moja wina
                          • wsiowa.baba Re: jak i co czytam - kolejna psycholożka- 26.10.07, 23:34
                            Po pierwsze, sloneczko ty moje, jestes bardzo AD PERSONAM, a to
                            przeciez jest beeeeeeee. A po drugie, to chyba wyjasnila sie sprawa
                            czy pomylilam forum czy nie. Przeciez wyraznie napisalam, ze
                            czytalam watek jeckiego na moderacji. A jesli nie zdazylas
                            przeczytac tam komentarzy, to nie moja wina ze bylas taka powolna :)
                            • ggigus droga babo, to po kiego 26.10.07, 23:36
                              domagasz sie tych komentarzy ode mnie tutaj?
                              bo ja o tym
                              a ad personam musisz sie nauczyc stosowac, bo uzywasz bez sensu
                              • annajustyna Re: droga babo, to po kiego 26.10.07, 23:37
                                Uzywa dokladnie tak samo jak Ty, czyli...
                                • ggigus annojustyno, a GDZIE 26.10.07, 23:39
                                  pisałam dziś o ad personam?
                                  może wymyśl coś nowego, bo to nudne
                                  albo może poczekam, jak się będziesz żalić na jeckiego i jego ordynarne zaczepki
                                  • annajustyna Re: annojustyno, a GDZIE 26.10.07, 23:40
                                    Dzis nie pisalas, ale wczesniej byl to staly reprtur. Stworzylas haslo kultowe,
                                    to wielka sztuka...
                                    • ggigus tylko musisz jeszcze to kultowe 26.10.07, 23:44
                                      hasło odpowiednio używać
                                      to też wielka sztuka, ale myślę, że kiedyś dasz radę
                                      • annajustyna Re: tylko musisz jeszcze to kultowe 26.10.07, 23:45
                                        Kultowe haslo to zywiol i nie masz juz nad nim kontroli. Jednym slowem: cale
                                        zycie jest ad personam:(
                              • wsiowa.baba Re: droga babo, to po kiego 26.10.07, 23:37
                                Byc moze ja uzywam bez sensu, ale ty za to gekonnt, gekonnt :)
                              • ggigus to napisalas, droga babo: 26.10.07, 23:38
                                na moderacji niezle sie usmialam :))))

Tu nie moglas niczego zdazyc
                                juz teraz pojelas swoj blad?
                                nie musisz przepraszac, mam zrozumienie dla ludzich slabosci
                                • wsiowa.baba Re: to napisalas, droga babo: 26.10.07, 23:41
                                  Ggigus, jezeli zadalbys sobie trudu i porownala godziny kiedy ja
                                  napisalam o moderacji a ty o pomyleniu forum, to doszlabys do
                                  wniosku, ze bylam pierwsza. A wiec niczego nie pomylilam. Nie musisz
                                  przepraszac.
                                  • ggigus nie, babo, użyłaś słowa TU 26.10.07, 23:43
                                    tu nikt niczego nie wycinał
                                    widzę, że masz spore problemy ze zrozumieniem własnych postów
                                    • wsiowa.baba Re: nie, babo, użyłaś słowa TU 26.10.07, 23:49
                                      Ggigus, uwielbiam dyskusje z toba :))
                                      Jesli napisalam ze TU nie zdazylam, to znaczy ze TU ich nie
                                      widzialam i logiczny wniosek z tego bylby, ze nie wiem czy TU byly,
                                      a wiec nie mowie o komentarzach TU tylko na moderacji.
                                      • ggigus babo, pogadaj z annąjustyną, zamiast 26.10.07, 23:51
                                        się głupio zapierać
                                        to jest mniej głupie wyjście, uwierz mi
                            • westina Re: jak i co czytam - kolejna psycholożka- 28.10.07, 00:07
                              Fakt. Napisala wyraznie, ze na moderacji...
                              Lo matko, w tu macie wesolo ...;)
                              • jecki.p mnie zasie stringi 28.10.07, 00:10
                                i DIRN DLE wqrwiaja kosmicznie !!!

j.
                                • westina Re: mnie zasie stringi 28.10.07, 00:21
                                  a tego to nie wiem. Dla mnie nie stroj robi czlowieka.
                    • jecki.p ba, babo - 26.10.07, 23:19
                      Ty zdajesz siem lubiec nawet niejakom aj, co juz wykracza poza moje
                      ograniczone... itd. :-)
                      j.
                      • annajustyna Re: ba, babo - 26.10.07, 23:23
                        Ona mnie kocha tak jak i Ty:)))
                      • wsiowa.baba Re: ba, babo - 26.10.07, 23:24
                        Jecki ... to nie jest tutaj przedmiotem dyskusji :)
                        • jecki.p von mir aus - 26.10.07, 23:25
                          zaraz do Ciem dryndne (chiiba:-)

j.
                          • annajustyna Re: von mir aus - 26.10.07, 23:28
                            Baba nie ma telefonu...
                            • jecki.p mow do mnie jeszcze; 26.10.07, 23:29
                              za taka rozmowa
                              tesknilem lata...

j.
                              • annajustyna Re: mow do mnie jeszcze; 26.10.07, 23:31
                                Wiem, wiem, moj kochany J. Zwierza Ci sie, ze tez sie trocha stesknilam, gdyby
                                nie Twoje ataki od czasu do czasu, ech...
                                • jecki.p Re: mow do mnie jeszcze; 26.10.07, 23:36
                                  każde twoje słowo
                                  słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze...
                                  -przerwa-
                                  j.
                        • ggigus poczytaj sobie, babo, WARTO 26.10.07, 23:34
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=71138583&a=71138654
                          • wsiowa.baba Re: poczytaj sobie, babo, WARTO 26.10.07, 23:36
                            No i znow musze sie zastanawiac, co autorka miala na mysli??
                            • ggigus też się nad tym zastanawiam, babo, 26.10.07, 23:41
                              skoro piszesz:

ale czy człowiek jest winien swej ułomności i słabości?
                              czy jest winien temu, że choć ułomny i domaga się od innych tego, co sam pomylił
                              to taki człowiek nie napisze, że się pomylił
                              a będzie się kłócił te dwa dni do odjazdu
                              oj, babo, babo
                              • annajustyna Re: też się nad tym zastanawiam, babo, 26.10.07, 23:42
                                Ale czy ty musisz wciaz udowadniac innym, ze sa glupsi od Ciebie? i po co to???
                                • ggigus nie, niczego nie muszę 26.10.07, 23:46
                                  ileś tam postów najpierw czajnik, potem baba domaga się swoich kometarzy tutaj,
                                  zarzuca mi parę rzeczy, a ty mnie atakujesz?
                                  nie uważasz, że przesadzasz???!
                                  tak po prostu
                                  nie pierwszy raz baba zarzuca mi cenzurę, przy czym permanentnie myli fora
                                  baba, nie ja

• annajustyna Re: nie, niczego nie muszę 26.10.07, 23:49
                                    Ja Ciebie nie atakuje. To Ty atakujesz innych:(
                                    • ggigus ja??? atakuje innych??? 26.10.07, 23:53
                                      oszalałaś???
                                      ja pisałam o wyciętych postach i komentarzach tutaj?
                                      ja robiłam analizę psychopatki? pisałam, co i jak kto czyta?
                                      bez przesady, annojustyno
                                      następnym razem pomyśl
                                      chociaż dziś muszę Ci podziękować, bo bez Twojego udziału baba się zapierała
                                      dalej przez kolejne lata
                                      • westina Re: ja??? atakuje innych??? 28.10.07, 00:13
                                        wypijcie dziewczyny mocna kawe razem, nawet wirtualnie. :)
                                        Ponoc zaden facet nie wart damskiej klotni.
                                        • ggigus nie ponoc, a na pewno 28.10.07, 00:15
                                          ja sie nie klocilam, ale jest rozsadna granica zarzutow
                                          my sie w realu z annajustyna znamy i lubimy, zeby nie bylo nieporozumien
                                          • westina Re: nie ponoc, a na pewno 28.10.07, 00:29
                                            Takie odnioslam wrazenie i dlatego zaproponowalam kawe :)
                                • jecki.p czyz dowod nie bylby 26.10.07, 23:47
                                  nieco trudny do przeprowadzenia ? (tak siem tylko pytam sam:-)

j.
                                  • annajustyna Re: czyz dowod nie bylby 26.10.07, 23:48
                                    Ty siem nie pytaj, Ty pisz dalej o Waldku
                              • wsiowa.baba Re: też się nad tym zastanawiam, babo, 26.10.07, 23:45
                                ggigus napisała:

> skoro piszesz:
                                > Tu nie zdazylam, bo nozyczki byly szybsze od predkosci swiatla, ale
                                > na moderacji niezle sie usmialam :))))
                                >
                                > ale czy człowiek jest winien swej ułomności i słabości?
                                > czy jest winien temu, że choć ułomny i domaga się od innych tego,
                                co sam pomyli
                                > ł
                                > to taki człowiek nie napisze, że się pomylił
                                > a będzie się kłócił te dwa dni do odjazdu
                                > oj, babo, babo

Ggigus, domyslam sie, ze cos przeoczylas: Wkleje jeszcze raz
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=71136630&a=71139101
                                I znow tylko pobieznie przeczytalas moja informacje o wyjezdzie.
                                Wyjezdzam DZISIAJ na dwa dni. Bedzie mi ciebie brakowalo.
                                >
                                >
                                • ggigus babo, niech ci annajustyna wytlumaczy Twoją 26.10.07, 23:47
                                  pomyłkę
                                  bo nick ggigus nie da rady ci wytłumaczyć
                                  • annajustyna Re: babo, niech ci annajustyna wytlumaczy Twoją 26.10.07, 23:51
                                    Pomylki nie bylo, wiec co mam tlumaczyc? Baba sie "zdenerwowala", bo wypadl
                                    fajny watek na moderacji. W watku tym zastanawialismy sie, dlaczego wypadl
                                    Waldek z Polonii. Doszlismy do konstruktywnych wnioskow, ze chyba przez ohydne
                                    slowko "bezmajtkowcy". Watek zniknal z moderacji, wiec dyskusja przeniosla sie
                                    na Polonie. Ot, cala intryga.
                                    • ggigus nie, babia się nie "zdenerwowała" 26.10.07, 23:55
                                      tylko pomyliła fora
                                      zarzucała mi cenzurę, której nie zrobiłam
                                      a Wasz wątek był tak fajny, że nawet na oślej nie wylądował
                                      pewnie moderacja nie doceniła literackosci jeckowych ejakulatow
                                      • wsiowa.baba Re: nie, babia się nie "zdenerwowała" 27.10.07, 00:06
                                        Ggigus, tobie to trzeba rzeczywiscie jak dziad krowie na rowie:)
                                        Byl watek jeckiego o Waldku na Polonii? Byl. Widzialam go przez
                                        chwile a potem zginal, a wiec zostal wykasowany. Ergo: cenzura.

Pisalam, ze byly TU jakies komentarze? Nie. TU zadnych nie widzialam.

Pisalam, ze komentarze byly na moderacji? Pisalam. A wiec forum nie
                                        pomylilam.

Poniala?
                                        • ggigus nie, pisalas: 27.10.07, 00:08

z czego wynika, ze domagalas sie komentarzy tutaj
                                          robilas to i zdanie zmienilas po tym, jak ci annajustyna wytlumaczyla
                                          twoj wlasny blad
                                          poczytaj sobie ten watek i zadaj sobie sama pytanie poniala?
                                          • annajustyna Re: nie, pisalas: 27.10.07, 00:09
                                            Tu nie zdazylam bylam - Baba nie zdazyla byla, zanim pojawil sie watek na
                                            moderacji...
        • ggigus tam nie bylo żadnego komentarza 26.10.07, 22:57
          czajnika i waątek naruszał netykietę
          na forum o moderacji został usunięty bez śladu
          takie ograne do cna peerelowskie opowiastki można też BEZ wulgaryzmów
          napisać
          ale nie każdy to chyba potrafi
          • jecki.p owszem, byl. 26.10.07, 23:01
            Kiedy się człowiek potknie albo skaleczy woła "o kurwa!". To cudowne, lapidarne
            słowo wyraża jakże wiele uczuć
            począwszy od zdenerwowania, rozczarowania poprzez zdziwienie, fascynację, a na
            radości i satysfakcji kończąc.
            Przeciętny Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.: "Idę sobie stary przez
            ulicę, patrzę, a tam taka dupa, że
            o kuuurrrwa." Kurwa może również występować w charakterze interpunktora czyli
            zwykłego przecinka, np.:
            "Przychodzę kurwa do niego , patrzę kurwa a tam jego żona, no i się kurwa
            wkurwiłem no nie?". Czasem kurwa
            zastępuje tytuł naukowy lub służbowy, gdy nie wiemy, jak się zwrócić do jakiejś
            osoby płci żeńskiej ("chodź tu
            kurwo jedna!"), używamy kurwy do charakteryzowania osób ("brzydka, kurwa nie
            jest" "o kurwa, takiej kurwie na
            pewno nie pożyczę"), czy jako przerwy na zastanowienie ("czekaj, czy ja, kurwa
            lubię poziomki?"). Wyobraźmy
            sobie, jak ubogi byłby słownik przeciętnego Polaka bez prostej kurwy. Idziemy
            sobie przez ulicę, potykamy się i
            mówimy do siebie: "bardzo mnie irytują nierówności tego chodnika, które
            znienacka narażają mnie na upadek.
            Nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy." Wszystkie te i o wiele jeszcze
            bogatsze treści i emocje wyraża proste
            "O kurwa!", które wyczerpuje sprawę. Gdyby Polakom zakazać kurwy, niektórzy z
            nich przestaliby w ogóle
            mówić, gdyż nie umieliby inaczej wyrazić swoich uczuć. Cała Polska zaczęłaby
            porozumiewać się na migi i gesty.
            Doprowadziłoby to do nerwic, nieporozumień, niepewności i niepotrzebnych
            naprężeń w narodzie polskim. A
            wszystko przez jedną małą kurwę. Spójrzmy jednak na rodowód tego słowa. Kurwa
            wywodzi się z łaciny od curva,
            czyli krzywa. Pierwotnie w języku polskim kurwa oznaczała kobietę lekkich
            obyczajów, czyli po prostu dziwkę.
            Dziś kurwę stosujemy również i w tym kontekście, ale mnogość innych znaczeń
            przykrywa całkowicie to jedno.
            Można z powodzeniem stwierdzić, że kurwa jest słowem najczęściej używanym przez
            Polaków. Dziwi jednak
            jedno - dlaczego słowo to nie jest używane publicznie (nie licząc filmów typu
            "Psy", gdzie aktorzy prześcigają się w
            rzucaniu kurwami), praktycznie nie słyszymy, aby politycy czy dziennikarze
            wplatali w swe zdania zgrabne kurwy.
            Pomyślmy o ile piękniej wyglądałaby prognoza pogody wygłoszona w następujący
            sposób: "Na zachodzie
            zachmurzenie będzie kurwa umiarkowane, wiatr raczej kurwa silny. Temperatura
            maksymalnie ok. 2 st. Celsjusza, a
            więc kurewsko zimno kurwa będzie. Ogólnie, to kurwa zima idzie.

j.
            • ggigus jesli komentarz był, 26.10.07, 23:05
              to zacytuj
            • konrad-walenrod Hat der Jetzki Quasselwasser getrunken? 27.10.07, 19:06
              • konrad-walenrod oder ist er krank? 27.10.07, 19:08
    • annajustyna To sobie dzisiaj milo i sympatycznie pogadalismy 26.10.07, 23:47
      a teraz moze bysmy jakis rozejm zawarli i poszli spac, co?
      • jecki.p do rozejmu to bylby 26.10.07, 23:48
        przeciwnik jaki potrzebny, nie siennikowe dziewki...

j.
        • annajustyna Re: do rozejmu to bylby 26.10.07, 23:52
          J., cos ubogie sa te Twoje fantazyje erotyczne, naprawde...dawno seksu ze
          czcigodna malzonka nie bylo? To przykro mi:8
          • jecki.p projekcje? 26.10.07, 23:54
            j.
          • ggigus teraz anno napisz o stringach 26.10.07, 23:56
            a potem się będziesz mogła pożalić na nachalnego jeckiego
            bardzo dobrze taktcznie to rozgrywasz
            • annajustyna Re: teraz anno napisz o stringach 26.10.07, 23:57
              90% wspolczesnych kobiet nosi stringi i co z tego?
              • annajustyna Re: teraz anno napisz o stringach 26.10.07, 23:57
                A teraz sie przyczep, ze skad wiem, ze 90, a njie 89,9 albo 91:)))
                • jecki.p ba, znam takowe, 26.10.07, 23:59
                  ktore nieczego nie noszom............................................
                  pod dirndlem.
                  j.
                • ggigus kiedy, do kogo i za co się czepiam - decyduję 27.10.07, 00:00
                  ja
                  w końcu nie dyktuję ci, kiedy masz się żalić na jeckiego, prawda?
              • ggigus Re: teraz anno napisz o stringach 26.10.07, 23:58
                nic
                ale tylko jedna się żali na jeckiego
                nie o stringi tu chodzi
                • annajustyna Re: teraz anno napisz o stringach 26.10.07, 23:59
                  A o sienniki? To jest akurat jakis sen, ktory sie J. przysnil i dreczy nim mnie
                  od 3 bez mala miesiecy...
                  • ggigus no aż tak produkcji jeckiego nie znam 27.10.07, 00:02
                    musisz mi wybaczyć, ale aż TAK nie są wasze wymiany zdań interesujące
                • westina Re: teraz anno napisz o stringach 28.10.07, 01:10
                  Ok.
                  Kolezanka polecila mi to forum. I to o jezyku niemieckim. Poczytalam sobie jej
                  komentarze i odpowiedzi...i w tym wypadku i ja sie pozale na pana jeckiego.
                  Jesli juz sie tak "piesci i powaza" jezyk niemiecki, to i w uzyciu jezyka
                  polskiego nie powinno sie pisac bzdurnie. I blednie.Droga dedukcji doszlam do
                  wniosku, ze pana jecki mowa ojczysta jest jezyk polski..
                  Nie mozna byc aniolem-strozem jednej mowy jednoczesnie z przeproszeniem
                  pierniczyc wszelkie reguly innej..Albo sie jest milosnikiem prawidlowosci albo nie.
                  Pan jecki dal sie w chwili slabosci,? na forum jezyka niemieckiego,poniesc
                  koniom...dziewczyna palnela bledow w tlumaczeniu ile wlezie.../ zawsze warto
                  sprawdzic poziom forum jezykowego / pan jecki przejechal po niej ordynarnie
                  walcem...i to w meskim rodzajniku..ech...
                  Ojj nie ladnie, nie ladnie!:(

• ggigus może Wy soboe pogadaliście sympatycznie 26.10.07, 23:49
        ja nie
        to nie jest sympatyczne, czytać od kogoś o rzekomej, własnej cenzurze
        przy czym pisząca myli fora
        obsesja nickowa
        nowa forma obsesji??
        • wsiowa.baba Re: może Wy soboe pogadaliście sympatycznie 26.10.07, 23:59
          Ggigus, przeczytaj sobie jutro w spokoju caly ten watek, z
          uwzglednieniem czasu napisania poszczegolnych postow i w zwiazku z
          tym ich logicznego nastepstwa, przemysl jeszcze raz i ... wez do
          reki nozyczki, bo nie wierze, ze uda ci sie zrozumiec jakie bzdury
          pisalas.
          O pomyleniu forum ciagle jeszcze piszesz, a wiec niczego nie
          zrozumialas.
          • ggigus bao, pogadaj wreszcie z annajustyną 27.10.07, 00:01
            bo się zachowujesz jak uparta koźlica
            jest takie powiedzenie: jak ci dwie osoby mówią, żeś pijany, idź do domu i
            wytrzeźwiej
            • wsiowa.baba Re: bao, pogadaj wreszcie z annajustyną 27.10.07, 00:09
              To poczekaj, az ci jeszcze jedna powie i idz spac. Ja ci to wlasnie
              mowie jako pierwsza osoba.
              A teraz buziaczek, wlasnie przyjechal kierowca i wyjezdzam.
              Bedzie mi ciebie brakowalo. Spij dobrze.
              • czajnik40 Ustalmy zatem 27.10.07, 09:59
                plan dyzurow kopiowania ciekawych watkow dla pottomnosci !
                Potem wszyscy stringami sie obrzucaja albo barchanami i nie wiadomo co w koncu
                kto zaklada.

Ja moge dyzurowac dzisiaj wieczorem.
                • annajustyna Re: Ustalmy zatem 27.10.07, 10:16
                  A potem wydamy te wontki w formie ksionszkofej. Pulitzer murowany:)
                  • czajnik40 Re: Ustalmy zatem 27.10.07, 10:33
                    podpowiem moze z obserwacji bez gwarancji, ze Ggigus pojawia sie z gumka w dni
                    powszednie tygodnia po godzinie 12.00 .

Ggigus, byl tu fajny watek salzgurka o milosci do Ciebie.
                    Nie wpisalam sie na liste Twoich wielbicieli, bowiem nie potraktowalabys mojego
                    wpisu powaznie.
                    A mam szczera nadzieje ze w moja prawdziwa sympatie do Ciebie nigdy nie
                    watpilas. Bowiem do dobrej wymiany zdan nalezy tzw. Spannung miedzy
                    wymieniajacymi, nie ma nic gorszego niz dyskusja z kims kto dyskusji unika ( no
                    moze jest cos jeszcze gorszego - wymiana uscisku dloni z kims kto zdechla rybke
                    do scisniecia podaje ;), a zToba jedno jest pewne - nigdy nie zostawiasz
                    przeciwnika na placu boju z rozdziawiona geba i zdechla rybka w dloni !!!
                    Jedno jest pewne - bez Ciebe to forum byloby jak szpitalna owsianka na wodzie.
                    Pozdrowka !
                    P.S. Wiem ze masz zwyczaj informowac wycietych o powodzie wyciecia, niestety na
                    moje skrzynki pocztowe od dosc dawna nie moge sie dostac, dlatego pisze do
                    Ciebie ta droga.
                    • ggigus czajniku!!!! nie!!!!wycinalam!!!!twoich!!!!! 27.10.07, 15:16
                      komentarzy!!!!tutaj!!!!
                      przyswoj to sobie wreszcie
                      mylisz to forum z forum o moderacji
                      koniec
                      • czajnik40 Re: czajniku!!!! nie!!!!wycinalam!!!!twoich!!!!! 27.10.07, 17:30
                        juz dobrze, Ggigus, juz dobrze, tak ?...
                        ;)
                        • ggigus no mam nadzieje, czajniku, że twoje obsesje 27.10.07, 17:40
                          zniknęły
        • westina Re: może Wy soboe pogadaliście sympatycznie 28.10.07, 01:48
          Weszlam na forum na prosbe kolezanki i z wyrazna prosba o czytanie jej
          komentarzy. Co w tym niesympatycznego??? Heeee??
          • ggigus oo ktora kolezanka Cie o to 28.10.07, 01:56
            prosila??
            DLA MNIE ta rozmowa nie byla sympatyczna
            powody sa zawarte w postach
            • westina Re: oo ktora kolezanka Cie o to 28.10.07, 16:58
              Chyba sie nam rozminely watki bo ja nie o tym co ty i odwrotnie.
    • annajustyna Cuuuud!!! Wontek siem odnalazl!!! 27.10.07, 18:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=71124196
      • czajnik40 Re: Cuuuud!!! Wontek siem odnalazl!!! 27.10.07, 18:44
        teraz sie moje obsesje rzeczywiscie skonczyly.
        TO NIE BYL WATEK O MODERACJI !!! HURRA!!!!
        • westina Re: Cuuuud!!! Wontek siem odnalazl!!! 28.10.07, 01:55
          podac pifko? :)
          • jessi_a Re: Cuuuud!!! Wontek siem odnalazl!!! 28.10.07, 09:11
            jasne, ale po sniadanku ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka