Dodaj do ulubionych

Birmingham

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:01
Po zakończeniu sesji tj. na początku lutego wybieram się do Birmingham,aby
zarobić troszkę na studia i spędzić miło czas:)Zamierzam zostać tam 2-
3miesiące.Mam tam znajomego ale nie jest powiedziane ze załatwi mi on
prace.Zwracam się z zapytaniem gdzie najlepiej szukac pracy?po przez jakie
agencje?zaczne chyba cos szukac będąc w kraju.Jak wygląda sytuacja z pracą w
tym rejonie?Pracowałem juz w krajach UE jak i w Polsce-fizycznie i takiej
pracy szukam.Życzliwych proszę o porady.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Fizol Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:10
      ...
    • Gość: Fizol Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:17
      NIe ma nikogo z Birmingham???Dziwne...
    • Gość: Asia Re: Birmingham IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 16.12.06, 19:58
      Hej,ja mieszkam w b'ham.Mysle ze jesli szukasz pracy tyczasowej i fizycznej to
      powinienes cos znalezc w agencjach.. Praca z agencja..to jest praca pod
      tytulem "pojawiam sie i znikam" Moze byc tak ze przez tydzien nie masz w ogole
      pracy potem ,masz za duzo..wszystko zalezy-ile ludzi tyle opinii.
      Sytuacja z praca generalnie nie jest tak rozowa jak sie niektorym wydaje-zalezy
      czego szukasz, jakie masz doswiadczenia, jak znasz angol (tu ludzie mowia z
      specyficznym akcentem..ponoc najgorszy w calej anglii) no i odrobina szczescia
      sie przyda tez.
      agencje w centrum B'ham :addeco, pertemps, extra personnel, reed,
      www.bluearrow.co.uk, www.247staff. com i jeszcze sa inne ale nie pamietam nazw.
      Niektore z nich maja rozne oddzialy, np reed jeden jest tylko z praca biurowa,
      inny tylko catering.
      Tu masz link do polskiej str o b'ham www.bham.pl nie wiem czy cos znajdziesz
      ale moze.
      moze napisz maila z zapytaniem do agencji o prace tymczasowa. wiem ze np w
      extra personnel daja do sortowania paczek na poczcie czasem.
      Z tego co wiem to pertemps na dosc dobra reputacje (maja tam idustrial jobs and
      catering).
      Generalnie poszperaj na necie. Wpisz "birmingham jobs" albo cos w tym stylu.
      Happy job hunting ;)

• Gość: Asia Re: Birmingham IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 16.12.06, 20:01
        Aha jest tez polskie cenrum na bordsley street, ale nie wiem czy Ci tam cos
        pomoga.
        pozdr
        • Gość: Agnieszka Re: Birmingham IP: *.cable.ubr01.brom.blueyonder.co.uk 16.12.06, 20:22
          Asia, czy możesz napisać coś więcej o tym polskim centrum.
          • Gość: Asia Re: Birmingham IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 18.12.06, 12:28
            Aga, nie wiem jakie informacje Cie interesuja, w sumie to ja za bardzo nie wiem
            nic o ich dzialalnosci. To polskie centrum jest na Bordsley St.niedaleko Moor
            Station i Selfridges (taki budynek niebieski z srebrnymi okraglymi jakby
            luskami)Jest tam polski sklep, restauracja i chyba knajpa. Ja tam bylam tylko 2
            razy, ogladalam tablice ogloszen,ale nie znalazlam nic co by mnie interesowalo..
          • Gość: Asia Re: Birmingham IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 18.12.06, 12:32
            tu masz link do polskiej strony o B'ham
            bham.pl/content/blogcategory/14/41/lang,pl/pozdr
      • Gość: Fizol Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:53
        Dzięki Asiu za przydatne informacje.Pozdrawiam
      • Gość: profes79 Re: Birmingham IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 16.12.06, 20:59
        Generalnie nic dodac :) Moze tylko to, o czym mnie informowali polscy znajomi z
        pracy - czesc agencji w ogole sie zamyka w okresie styczen-marzec ze wzgledu na
        totalny zastoj - dopiero przed wielkanoca zaczyna cos sie dziac.

Nie polecam Adecco - kompletna olewka.
        Manpower, BlueArrow,ExtraPersonnel, 1st personnel - tak

Warto szukac w JobCentrach - tez czesto ogloszenia agencyjne i w doadtku mozna
        dzwonic za darmo :)
        Jak bedziesz szukal dokladniejszych i bardzij szczegiolowych informacji -
        jestem dostepny pod adresem gazetowym profes79@gazeta.pl
        • Gość: artur Re: Birmingham IP: *.cable.ubr02.smal.blueyonder.co.uk 16.12.06, 22:34
          z adecco to prawda niestety olewka. najsympatyczniejsza agencja z jaka sie
          spotkalem to staffline, dzialaja szybko i bez zbednego sciemniania.
      • Gość: luzak121 Re: Birmingham IP: *.40.114.235.threembb.co.uk 08.01.14, 18:07
        Witam nie polecam tegu biura oni maja tam taki balagan ze sami nie potrafia sie w tym odnalesc z kim bym nie rozmawial kazdy ma problemy z platnoscia wynagrodzenia ( a to pomina jakas dniowke albo nie zaplaca nadgodzin albo urwia tu godzinke tam dwie it...) sa oszustami co innego mowia i obiecuja a jest inaczej, pozniej zganiaja bezczelnie jedna na drugie ze oni tak nie powiedzieli ogolnie z ludzi robia sobie jaja ganiaja cie jak psa po byle pie... wzywaja koniecznie zeby isc do biura co by mozna bylo przekazac przez telefon w ciagu 15 sekund (nie przesadzam) nie spotkalem sie z tak chamska i bezczelna agencja OMINCIE Z DALEKA ta smieszna agencje
        • Gość: luzak121 Re: Birmingham IP: *.40.114.235.threembb.co.uk 08.01.14, 18:09
          pisze oczywiscie o biurze EXTRA PERSONEL powinni sie nazywac EXTRA PIERDOLNIK
    • Gość: xx Re: Birmingham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 01:08
      hej,ja tesh ajde zaraz po sesji na pocz lutego,tak kolo5-12, mozemy pogadamy o
      naszych planach na gg albomeila?
      • Gość: Do xx Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:30
        Czekam na Twój numer gg,pozdrawiam Fizol.
    • Gość: Fizol Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:43
      Podaj numer gg to pogadamy,pozdrawiam.
      • Gość: tt Re: Birmingham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 22:33
        2229675
    • Gość: Fizol Re: Birmingham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:41
      Podałeś jakis zły numer gg...pozdro
      • Gość: tt Re: Birmingham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:56
        na pewno dobry!!2229675
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka