Dodaj do ulubionych

Od czego zaczac ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:15
Mam pytanie do wszystkich samotnych rodzicow mieszkajacych w anglii.
Mieszkam w Polsce i obecnie pracuje, ale te 700zl ktore zarabiam miesiecznie
wystarcza mi tylko na rachunki nie mowiac juz o innych potrzeebach na dziecko
i siebie.
Coraz powazniej zastanawiam sie nad wyjazdem za granice do Anglii.
A dlaczego do Anglii?otorz mam tam troche znajomych i nie czulabym sie taka
samotna.
Jedno mnie dreczy, czy samotna matka moze poradzic sobie z dzieckiem za
granica, jaka moze dostac prace i jaka opieke zapewnic 2,5 rocznemu dziecku.
Kompletnie nie mam pojecia jak za to sie zabrac?? doradzcie dos prosze.
z gory serdecznie dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: MI5 Re: Od czego zaczac ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:09
      Moim zdaniem szanse sa marne. Uwazam, ze nie wyjdzie ci to na dobre.
      Zakladajac, ze, pracujac normalnie - 40h tygodniowo zarobisz ok. 800 funtow
      netto na miesiac, ok. 600 musisz przeznaczyc na wynajecie mieszkania. Chyba, ze
      chcesz mieszkac z dzieckiem w wynajmowanym pokoju - trzeba zaczac od tego, kyto
      bylby sklonny wynajac pokoj taki pokoj.
      Zostaje 200, ktore wydasz na jedzenie dla siebie i dla dziecka, moze jakies
      ciuchy, kosmetyki. Inaczej mowiac, tez bedziesz miala tylko na rachunki. W
      obcym kraju. Bedziesz musiala dziecko z kims zostawic, opiekunki sa ponoc
      bardzo drogie.

Wyjsciem jest zwiekszenie dochodu - nadgodziny?, dodatkowa praca? kosztem pracy
      po 12 godzin - warto? Na poczatku moze tak, ale potem sie okazuje ze to wcale
      nie jest takie zycie jakie chcialoby sie miec.
      Badz znalezienie sponsora/partnera - mowie powaznie :)
    • Gość: MI5 Re: Od czego zaczac ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:11
      Ale oczywiscie ktos inny moze ci podsunac inny pomysl i mozliwosci. Ja takowych
      nie widze.
      Wiec tak naprawde to zacznij od zrobienia bilansu, czy to ci sie oplaca i czy
      wiesz co robisz.
      • izabelski Re: Od czego zaczac ?? 29.12.06, 23:12
        mplan przyjazdu tu ma jedynie szanse powodzzenia gdy zamieszlalabys z inna
        samotna mama/mamami lub rodzina, zeby dzielic opieke nad dziecmi
        • Gość: MI5 Re: Od czego zaczac ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:15
          mplan przyjazdu tu ma jedynie szanse powodzzenia gdy zamieszlalabys z inna
          > samotna mama/mamami lub rodzina, zeby dzielic opieke nad dziecmi

O, to jest jakas mysl. Co oznacza dzielenie mieszkania, ale inaczej sie chyba
          nie da :)
          • izabelski Re: Od czego zaczac ?? 30.12.06, 02:17
            slyszalam, ze rodziny wynajmuja wspolnie dom, wtedy dziela sie wszystkimi
            oplatami i dopasowuja tak godziny pracy, zeby 4 doroslych byla w stanie
            pracowac i opiekowac sie dziecmi,l co w sumie jest znacznie latwiejsze niz
            robienie tego w 2 osoby
    • Gość: atina Re: Od czego zaczac ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:12
      jesli zdecycuje sie na wyjazd to mieszkanie mam juz zalatwione bedzie mnie
      kosztowac 80f tygodniowo tzn pokoj u kuzynki bo jak wiadomo na luksusy mnie
      nie stac.
      A tak po za tym to licze i licze i rzeczywiscie nie widze tego wszystkiego
      kolorowo, a moze cos wiecie jak pracuja samotne mamy w uk?? ile ich nie ma w
      domu by zyc godnie nie mowiac tu o luksusach bo o tym to moge sobie tylko
      pomarzyc.
      • Gość: profes79 Re: Od czego zaczac ?? IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 30.12.06, 02:46
        Zajrzyj na forum Polki w Anglii - tam siedzi sporo dzieciatych pan -
        niekoniecznie samotnych, ale predzej beda w stanie podsunac sensowne pomysly
        niz my tutaj :)
      • Gość: sudi Re: Od czego zaczac ?? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 30.12.06, 09:31
        kto jest chory ja mam zajebiste mieszkanie za 55 funtów zarabiam 1000 /m jako
        fizol wojciechsudol@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka