Dodaj do ulubionych

klopoty ryanair

24.09.05, 16:25
POnizszy art. polecam osobom, ktore wykupily badz planuja kupic bilet na swieta w ryanair. Zeby nie spotkala was ta sama niespodzianka, co klientow Airpolonii 2 lata temu:)

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2932512.html
pozdrowienia
peyter
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: klopoty ryanair 24.09.05, 18:57
      Mam nadzieje, ze do stycznia sie wszystko wyjasni, bo wtedy ma przyleciec do
      mnie Mama... trzeba bedzie sledzic na biezaco poczynania Ryanair.

Pozdr
      Kinga
      • tomziczek Re: klopoty ryanair 24.09.05, 21:54
        Ja wybieram sie 3 grudnia. Mam nadzieje ze bede mial czym. Wydaje mi sie
        jednak, ze nie bedzie az tak zle. To chyba najsilniejsza firma jesli chodzi o
        tanie linie lotnicze.
        • peyter Re: klopoty ryanair 25.09.05, 10:56
          Tomziczek, tak sie wydaje, ale tez nie chchialbym leciec wyeksploatowanym boeingiem..
          poza tym niby jeden z najwiekszych tanich przewoznikow a jest szansa na taka wpadke:>

tomziczek napisał:

> Ja wybieram sie 3 grudnia. Mam nadzieje ze bede mial czym. Wydaje mi sie
          > jednak, ze nie bedzie az tak zle. To chyba najsilniejsza firma jesli chodzi o
          > tanie linie lotnicze.
          • neeki Re: klopoty ryanair 26.09.05, 22:43
            ja mam bilet na swieta mam nadzieje ze polece. chociaz wysokie odszkodowanie
            tez by mi sie przydalo ;)
    • ashibashi Oooops! 13.10.05, 13:49
      Przepraszam - jak mozna przeczytac ten artykul w calosci?
      Mnie sie cos nie udaje....
      My mamy bilety do Lodzi na polowe listopada!
      Polecimy czy nie?!
      • dziad_borowy Proszę bardzo 14.10.05, 09:46
        Największy z tanich przewoźników lotniczych Ryanair, nie dostanie na czas
        samolotów. Część swoich lotów będzie musiał odwołać

Irlandzka linia zamówiła siedem Boeingów 737-800 w USA. Miała odebrać je we
        wrześniu i październiku. Tymczasem Boeing
        zapowiedział, że nie przygotuje maszyn wcześniej niż w listopadzie, a nawet
        grudniu. Powód, to strajk pracowników w
        amerykańskich zakładach koncernu.

Problem w tym, że przewoźnik uwzględnił nowe maszyny w rozkładzie lotów, który
        zacznie obowiązywać za kilka tygodni. Właśnie
        nowymi maszynami na przełomie października i listopada Ryanair miał rozpocząć
        loty z czterech lotnisk w Polsce. Co teraz zrobi?
        Na razie zamierza ratować się samolotami ze swej floty. Postanowił przesunąć
        termin wycofania trzech Boeingów 737-200, które
        miały przejść na emeryturę pod koniec września. Po zmianie planów te samoloty
        będą eksploatowane do końca października. Ale to i
        tak za mało - Ryanair w samym tylko październiku musi zmodyfikować aż 200 lotów.

Czy właśnie starymi maszynami polecą pierwsi pasażerowie z Łodzi, Szczecina,
        Rzeszowa i Bydgoszczy? Kłopot w tym, że Boeingi
        737-200 są mniejsze i zabierają na pokład 130, a nie 189 pasażerów (jak 737-
        800). A bilety na polskie trasy sprzedają się bardzo
        dobrze. Na pierwsze rejsy z Łodzi do Londynu wykupionych jest ich 80 proc.,
        czyli ok. 150 miejsc. - Ryanair potwierdził, że z
        Łodzi wystartuje zgodnie z planem, czyli 30 października - mówi Michał Marzec,
        dyrektor łódzkiego portu Lublinek.

Co do zmiany samolotu na mniejszy, przewoźnik ma takie prawo. Ale - zgodnie z
        nowym prawem Unii Europejskiej - gdyby zdarzyło
        się, że nie poleci ktoś, kto wykupił bilet, przewoźnik musi zapłacić bardzo
        wysokie odszkodowanie. - Nie sądzę, by to mu się
        podobało - zastanawia się Marzec.

Tomasz Kułakowski, odpowiedzialny w Ryanair za marketing w krajach Europy
        Środkowo-Wschodniej, uspokaja: - Część zmian w
        rozkładach już została dokonana i zapewniam, że nie dotyczą one żadnej z
        polskich tras. Wszystkie połączenia wystartują zgodnie
        z planem. Nie zmienią się też samoloty, które będą je obsługiwać.

I inny artykul na ten temat:
        Dwusetki nie dla Polaków

Uspokajamy klientów Ryanair. Irlandzki przewoźnik nie wyśle nad Wisłę „starych
        dwusetek”. Co więcej, rozkład lotów z i do Polski nie ulegnie zmianie –
        zapewniają przedstawiciele Ryanair.

Kilka dni temu jeden z portali internetowych wyraził przypuszczenie, że „polskie
        trasy” irlandzkiego przewoźnika są zagrożone. Miałoby to wynikać z fali
        strajków, jakie nawiedziły firmę Boieng.

Ryanair miał już wycofać B737-200. Jednak opóźnienia w dostawach nowych
        samolotów sprawiły, że przejście „dwusetek” do historii odwlecze się.
        Kilkunastolenie samoloty będą dalej pracować – jednak nie na nowych trasach do
        Polski. Tutaj możemy być pewni, że przylecą B737-800 NG. - Cześć zmian w
        rozkładach już została dokonana i zapewniam, że nie dotyczą one żadnej z
        polskich tras. Wszystkie połączenia wystartują zgodnie z planem. Nie zmienią się
        też samoloty, które będą je obsługiwać – powiedział Gazecie Wyborczej Tomasz
        Kułakowski z Ryanair.

Z pewnością wysłanie do Polski „dwusetek” byłoby dla firmy marketingowym błędem.
        Dlatego można być pewnym, że Ryanair nie zdecyduje się na ten krok w naszym
        kraju oraz w innych państwach, które debiutują na mapie połączeń tej firmy.

Pracownicy Ryanair, z którymi rozmawialiśmy kilka dni temu powiedzieli nam, że
        B737-200 pojawią się w rozkładach lotów ale na innych, niż „polskie”, trasach.
        Jednocześnie zostaliśmy zapewnieni, że wiek tych maszyn nie oznacza, że są w
        złym stanie technicznym. - Samoloty są pod dobrą kontrolą – powiedzieli nam
        ludzie z Ryanair, którzy poprosili o zachowanie ich imion i nazwisk do
        wiadomości redakcji.

Dzierżbór!!!!
        • ashibashi Re: Proszę bardzo 14.10.05, 10:54
          Dzieki!
          Troche sie uspokoilam, chociaz musze przyznac, ze "wysokie odszkodowanie" tez
          by sie przydalo... ;-)
          • mrufkaa Re: Proszę bardzo 16.10.05, 23:23
            Wlasnie polecialam i wrocilam, na razie lata:)
            Doniose co dalej za jakis miesiac...:0)
    • peyter Re: klopoty ryanair 23.10.05, 13:12
      wlasnie dostalem powiadomienie o zmianie godzin lotu na trasie LDN-GDANSK-LDN 9.listopada-19.list...
      ciekawe jak to bedzie w te swieta:)

pozdr.
      peyter
      • neeki Re: klopoty ryanair 28.10.05, 23:23
        ja dostalam powiadomienie o zmianie na swieta, mialam zawal zanim przeczytalam
        maila bo juz myslalam ze odwolali ale to tylko zmiana kosmetyczna o kilka minut
        przesuneli lot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka