IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:53
Domyslam sie ze juz nudza pytania typu czy ktos cos wie na temat tego
posrednika pracy, i wiecie co ja tez dolacze sie do tych ludzi i zapytam czy
ktos mi moze powiedziec cos na temat JOBS.PL czy ta firma dba o sowich
klientow, i nie robi ich w balona czy zostawia za granica "samopas"
Obserwuj wątek
    • Gość: sidesaddle Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:52
      Witam

Czy piszesz o konkretnej ofercie??
      Mnie interesują informacje na temat oferty przy pakowaniu - branża
      farmaceutyczna, spotkanie w Warszawie 18 stycznia.
      Szukam ludzi żeby pogadać.

Pozdrawiam
      • Gość: Asik Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:22
        Mam pytanie, a wymagają znajomości języka, ja taką ofertę do pakowania wyrobów farmaceutycznych widziałam na stronach EURES, 40 osób potrzebowali, tylko pewnie kontaktujac sie z EURES na własną rękę trzeba by było załatwić wszelkie formalności i mieszkanie, a to napewno wymaga dobrej znajomości języka. Pozdrawiam i czekam na informacje.
        • Gość: asik Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:28
          Już sprawdziłam na ich stronie internetowej i już wiem, że wymagają komunikatywnej znajomości języka. Pozdrawiam.
        • Gość: s Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:30
          tak, komunikatywnej
        • Gość: tia Re: JOBS.PL IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 15.01.07, 20:36
          Przeciez obie strony to portale z ofertami, wiec jak jobs.pl czy eures moze byc
          solidny lub nie? Wszystko zalezy od konkretnej oferty i tego kto i co oferuje, a
          nie od samych portali, one sa tylko jak tablice ogloszen.
          • Gość: s Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:47
            nie masz do końca racji są zarejestrowani jako agencja pośrednictwa pracy w
            zakresie pośrednictwa do pracy za granicą - numer rejestru 107/1b

Chodzi głównie o to jak opiekują się pracownikiem po wyjeździe i jakie
            załatwiają zakwaterowanie?
            • Gość: tia Re: JOBS.PL IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 15.01.07, 21:09
              Najwyraznie ta strona pelni podwojna funkcje: portalu informacyjnego i przy
              okazji posredniczy w pracy. Ale i tak wyglada to tylko na to, ze bardziej
              ulatwiaja kontakt z zagranicznymi pracodawcami niz sami wysylaja gdzies ludzi.
              • Gość: zośka Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:31
                Nie - w zakresie rekrutacji zagranicznych sami to robią - wysyłaja za granicę.
                A mieszkania są zawsze juz na miejscu załatwione tylko odciągaja jego koszt z
                wypłaty.
      • Gość: gosc Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:01
        tak chodzi mi o ta konkretna oferte. a co do tablic ogloszeniowych to tak do
        konca nie jest. mialam doczynienia juz nie raz z tego typu ogloszeniami i musze
        powiedziec ze jednafirma z gdanska bedac takim posrednikiem niemal codziennie
        dzwonila do osoby ktora sie zakwalifikowala do wyjazdu do anglii,
        wspolpracowali z pracodawca z tamtad i pomagali a takze doradzali.
        ale tak swoja droga jak to jest ze ludzie czytaja pytanie a mowia o zupelnie
        czyms innym. to tak jakby slyszec a nie sluchac.
        pozdrawiam
        • Gość: A Re: JOBS.PL IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 16.01.07, 09:10
          Pytalas sie o jobs.pl, a nie o konkretna oferte w pierwszym poscie. Trzeba bylo
          podac linka do oferty, o ktora Ci chodzilo i od razu mialabys konkretne odpowiedzi.
          • Gość: gosc Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:37
            ta konkretna oferta to nie wiem czy do konca ma znaczenie. sprawa dotyczy
            JOBS.PL gdyz jestem ciekawa czy kiedykolwiek ktos wyjezdzal za granice dzieki
            tej firmie albo inaczej oferty ktora ona przedstawila juz kiedys od innego byc
            moze tego samego pracodawcy z Anglii. czy Ci ludzie mogli liczyc na pomoc przy
            zalatwianiu formalnosci z udzialem pracownika tej firmy (JOBS.PL) bedacego juz
            w Anglii. jakie sa warunki mieszkaniowe czy jak jest z terminowoscia wyplat i
            tym podobne czy podejmuja sie oni sprawdzenia oferowanych im propozycji pracy
            dla wyjezdzajoch tam Polakow.
    • Gość: eno Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:59
      To SĄ tablice z ogłoszeniami. Poszukującym pracy oferują tylko możliwość
      przejrzenia ofert i rejestracji CV tak, aby było dostępne dla potencjalnego
      pracodawcy. Nic więcej. Żadnego pośrednictwa, opieki, czy jak to tam zwał.
      EURES to portal europejskich służb pośrednictwa pracy, czyli po polskiemu,
      tablica ogłoszeń urzędów pracy z obszaru unii europejskiej.
      • Gość: Asik Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:26
        O kurcze, a ja byłam pewna że na EURES podawane są oferty z kontaktem bezpośrednio do pracodawcy (pewnio coś źle doczytałałam).

A dlatego wtrąciłam w tym wątku temat EURES, bo tak sobie pomyślałam, że Polskie Agencje Pośrednictwa mimo, iż niby nie pobierają żadnych opłat, zapewne potrącają jakiś tam procent od przepracowanej przez nas godziny/m-ca, a kontaktujac sie bezpośrednio z pracodawca otrzymujesz stawkę ustaloną przez nigo. Jeśli ktoś komunikatywnie posługuje się językiem (tak jak JOBS.pl tam wymaga) możne chyba dogadać sie z pracodawcą prawda? No nie wiem to tylko takie moje domysły. Nie wiem jak to jest w UK, ale w niektórych krajach UE, pracodawcy pogmagają w załatwieniu formalności (a nawet sami się tym zajmują) i zamieszkania, przynajmniej jak ktos wyjeżdza do pracy sezonowej.

Ja pewnie mimo wszystko pewnie skorzystałabym z Polskej Agecji Pośrednictwa Pracy :)

Przepraszam autora wątku, za zakłucenia w uzyskaniu odpowiedzi na postawiane pytanie, ja nie znam tej agencji wiec nie mogę pomóc.
        • sidesaddle Re: JOBS.PL 17.01.07, 10:56
          Każda informacja się przyda :)

Ale ponawiam pytanie, czy osoby wyjeżdżające za pośrednictwem JOBS są
          zadowolone??

Pozdrawiam
          s.
      • Gość: Zpśka Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:34
        Nie prawda - to własnie jest równiez agencja pośrednictwa. Można liczyc na całą
        pomoc - od podpisania umowy, wylotu, mieskzania, po pracę na miejscu. Duzo
        ludzi od nich wyjeżdza i sobie chwalą.
    • Gość: eno Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:52
      za pośrednictwem jobs nikt nie wyjeżdża! to tak, jakbyś zapytał, czy osoby
      wyjeżdżające za pośrednictwem gazety wyborczej są zadowolone.
      jeszcze raz, jobs zamieszcza ogłoszenia, nie pośredniczy, nie zajmuje się tobą.
      • sidesaddle Re: JOBS.PL 20.01.07, 15:51
        Mylisz sie, to z Jobsem podpisujesz pierwszą umowę w tym przypadku.
        Ale ogłoszenia innych firm też mają.

s.
        • Gość: iwonka Re: JOBS.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:51
          z tego co wiem to jobs współpracuje a agencjami w uk.w kraju podpisywana jest
          umowa wstepna a po przyjeździe do UK bedzie trzeba podpisać kolejna umowe a jaka
          ona bedzie to juz trudno powiedzieć,moze sie nie pokrywać z tą co podpisałaś w
          kraju,
          • Gość: Zośka Re: JOBS.PL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:39
            Mój chłopak był za pośrednictwem JOBS.pl w Wielkiej Brytani. Sami
            przeprowadzali z nim rozmowe, pozniej podpisał umowe - wszystkie warunki były
            na miejscu takie jak w umowie - z resztą przy umowie od razu podpisał kontrakt
            od pracodawcy. Warunki mieszkaniowe miał super (byłam go odwiedzić) - sam był w
            pokoju, super urządzonym nic nie brakowało. I płacił tylko 10 funtów za
            mieszkanie tygodniowo bo resztę dokładał pracodawca. Jest bardzo zadowolony i
            juz czeka na następną ofertę pracy od nich. We wszystkim uzyskał pomoc - nawet
            jak był w Wielkiej Brytani i pokłócił się z pracodawcą - zaraz zadzwonił do
            JOBS i od razu mu pomogli i załatwili to z pracodawcą (chosdziło o to, że
            pracodawca nie chciał dac mu urlopu w tym okresie co potrzebował.). Polecam tą
            agencję!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka