Dodaj do ulubionych

co mam wziąść

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:24
hej .mam 20 latek i 3lutego przyjezdzam do angli.wole byc zapobiegliwa i
wiedziec ze o niczym nie zapomnialam.co mam wziasc ze soba? jesli choc zas o
moj angielski to zdawalam maturke z niego w tym roku wiec nie jest najgorzsy
wiec ie powinnam miec wiekszych problemow.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kitty Re: co mam wziąść IP: *.85.udn.pl 29.01.07, 09:31
      zdalas ta mature????z polskim u ciebie nie najlepiej...Wziac - pisze sie tak
      jak ja napisalam!!!co to zabrania ze soba do Anglii-to kazdy wedlug
      uznania.Jedzenia troche, kosmetyki sa tansze troche, ciuchy sa niedrogie
    • Gość: hangman Re: co mam wziąść IP: *.server.ntli.net 29.01.07, 11:16
      weź się powieś
      • Gość: robert2202 Re: co mam wziąść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:45
        HANGMAN STRZEL TY SOBIE W TEN PUSTY ŁEB!!!
    • Gość: mxx Re: co mam wziąść IP: *.proxy.aol.com 29.01.07, 11:32
      zdrowy rozsadek

czesto z tym cienko u rodakow w uk.
    • Gość: MAZUR Re: co mam wziąść IP: *.piaseczno.robbo.pl 29.01.07, 14:32
      Obojętnie, co weźmiesz wszystkiego będzie mało (to standard).
      Ale to można zabrać:
      - rozum
      - kulturę
      - wiarę
      - uczciwość
      • Gość: xxxx Re: co mam wziąść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:07
        Szkoda, że to co doradzacie koleżance nie jest w waszym posiadaniu....
        ,,kulturę,,? wcale jej u was nie widać...
        • Gość: exexex wez gumki smakowe i analne IP: *.chello.pl 29.01.07, 15:10
          ciapasy nie beda miały nic przeciwko
    • Gość: Maya Re: co mam wziąść IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 29.01.07, 22:32
      Drobna przestroga jezyk angielski maturalny a ten w uzywany w Angli nieco sie
      rozni wiec nie badz zaskoczona ze zrozumiesz trzy slowa w jednym zdaniu
      przynajmniej przez ten krotki pierwszy okres.
    • Gość: dziewczynazbagien Re: co mam wziąść IP: *.bulldogdsl.com 29.01.07, 22:55
      weź Kochana leki! takie podstawowe na przeziebienie, jakieś przeciwbolowe,
      itpmozesz też wziaść jakis antybiotyk na wszelki wypadek taka mini apteczke
      warto miec, bo do lekarza to mozesz miec problem zeby sie zapisac, ja ciagle
      szukam wszedzie mnie odsyalaja bo nie ma miejsc.pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • Gość: gonia pisze się WZIĄĆ!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:55
      • 2paco i czyta uważnie pierwsze odpowiedzi zanim się coś 30.01.07, 12:02
        napisze - już kitty w pierwszej odpowiedzi wskazała prawidłową pisownię :)
    • zizzzy Re: co mam wziąść 31.01.07, 19:37
      Nie zabieraj ze soba wszystkiego na wszelki wypadek. tutaj na prawde wsyztsko jest, nawet chleb i pasztet (za ktorym niektorzy tesknia). Tylko nazywa sie inaczej. Lekarze tez sa i pomoga nawet w tym poczatkowym okresie, kiedy nie masz jeszcze ubezpieczenia ani numeru NHS ( z tym, ze lekastwa sa wtedy drozsze niz z NHS).
      Zabierz jakies oficjalne ubranko na interview. Ja przyjechalam w dzinsach i juz pierwszego dnia dostalam prace - w barze - kazali mi przyjsc wieczorem w czarnym ubraniu. Caly dzien biegalam w poszukiwaniu odpowiednich ciuchow..
      Papierosy sa drogie, wiec jesli palisz- wez sobie na zapas - samolotem mozna przewiezc 4 duze paczki (wagony), autobusem podobno 1, ale nie jestem pewna.
      I powodzenia :)
      • 2paco Re: co mam wziąść 31.01.07, 22:29
        a od kiedy to w samolotach limit fajek jest wyższy niż drogą lądową?
        • zizzzy Re: co mam wziąść 01.02.07, 13:42
          nie wiem, od kiedy, naprawde.
          ALe pytalam na lotnisku - poinf. ze mozna 4. I faktycznie przelecialam z 4-ma.
          • 2paco Re: co mam wziąść 01.02.07, 13:48
            www.mf.gov.pl/sluzba_celna/dokument.php?dzial=530&id=37016
            troszeczkę to w sprzeczności z tym co w linku można wyczytać, nie uważasz? to że
            ludzie przewożą po kilka ryz papierosów to wiem, ale nie zmienia to faktu, że
            można legalnie tylko 200 sztuk fajek, więc 10 paczek. chyba można jeszcze jedną
            mieć przy sobie, ale głowy nie dam sobie uciąć, bo też mnie ten limit nie
            obchodzi z braku odpowiedniego nałogu ;)
            • zizzzy Re: co mam wziąść 01.02.07, 19:24
              moze naginaja... to prawo. Ryzykowac.. mozna - zawsze mozna je po prosty oddac - pytanie - komu sie to oplaca...
              • 2paco Re: co mam wziąść 01.02.07, 19:47
                z tego co słyszałem na takim luton wysiada się z samolotu i opuszcza lotnisko
                jak na dworcu pks (sam się niedługo przekonam), i z relacji moich znajomych wiem
                ze nieźle wychodzą na przekraczaniu limitów. niby tylko konfiskata towaru grozi
                w razie złapania, ale ja wolę nie kombinować.
                każdy orze jak może, c'nie? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka