mydelniczka 09.02.07, 18:07 Witam! Chciałabym skontaktować się z kimś kto robi doktorat w Irlandii, a zrobił magistra w Polsce - chodzi o nauki ścisłe. Czy jest tu ktoś taki? POZDR! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inzdamo Re: Doktorat w irlandii IP: 89.100.180.* 09.02.07, 18:55 wejdz na forum doktorzy i doktoranci!! a tak ode mnie to idz na uczelnie i porozmawiaj w tamtejszym dziale nauczania-rozne uczelnie to rozne wymagania - granty siegaja 4000e/miesiecznie - sam mam nadzieje kiedys zrobic - poki co to ciagne do bachelora - polskie studia daly mi tu dobra prace ale nie chce sie rozwijac w tym kierunku ,mam kase wiec moze spelniac marzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mydelniczka Re: Doktorat w irlandii 09.02.07, 19:55 No tak. Ale ja jeszcze jestem w Polsce - bronie sie dopiero w czerwcu a moje plany sa jeszcze w powijakach - tzn. prawie ich niema ;( Bachelor - tzn cos jak licencjat, tak? Studiujesz w Irlandii? Dobrze zrozumialam? Odpowiedz Link Zgłoś
ditlenek Re: Doktorat w irlandii 09.02.07, 21:15 tu inzdamo - bachelor towyzej niz licencjat to jak mgr. jezeli znostryfikujesz swoj dyplom to dostaniesz bachelora (90% PRZYPADKOW)CHOC CZASEM WYSTARCZY pl dyplom i juz robisz Phd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover Re: Doktorat w irlandii IP: 86.41.167.* 09.02.07, 22:45 Przepraszam, ale co to znaczy znostryfikowac dyplom? Odpowiedz Link Zgłoś
mydelniczka Re: Doktorat w irlandii 09.02.07, 21:58 A jaki jest tryb rekrutacji? Potrzebne są jakies certyfikaty językowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI5 Re: Doktorat w irlandii IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.02.07, 22:41 Jestem ignorantem w temacie jakie doktoraty warto robic w Irlandii, ale jedyne co mi przychodzi do glowy to: doktorat w Irlandii? Z czego, z pasania bydla??? Czy nie lepiej w Wielkiej Brytanii, Anglii? Calkiem serio. Chyba wiekszy wybor bardziej sensownych uniwerkow niz niewiadomo jakich irlandzkich (sic!). Odpowiedz Link Zgłoś