Dodaj do ulubionych

czy Draftperson=CAD Technician=ArchitectAsisstant

IP: 82.160.77.* 15.02.07, 14:30
czy Draftperson = CAD Technician = Architect (Civil Engineer) Asisstant ???
Obserwuj wątek
    • duende1 Re: czy Draftperson=CAD Technician=ArchitectAsiss 15.02.07, 14:38
      niekoniecznie.

draftsperson moze wykonywac rysunki szczegolowe (detailed, assembly, component
      drawings) przeroznych produktow, mechanizmow i maszyn.
      moze pracowac w mechanical engineering a nie civil engineering.

a w architekturze w moze pewnie zdarzyc sie tak, ze architect assistant bedzie
      zajmowal sie tym, czym CAD technician.

z reguly okreslenia CAD technician uzywa sie wlasnie w architekturze, civil
      engineering & construction,
      a draftsman/ draughtsman w mechanical albo industrial design.

przepraszam, za te ciezkostrawna mieszanke jezykowa, ale nie znam tych terminow
      po polsku.
      • Gość: gaulajter Re: czy Draftperson=CAD Technician=ArchitectAsiss IP: 82.160.77.* 15.02.07, 14:44
        Ok
        To w takim razie czym różni się praca CAD Technician od Asisstant'a?
        Chyba nie ma już osobnych funkcji kreslarzy jak kiedyś bywało?
        • Gość: erykL Re: czy Draftperson=CAD Technician=ArchitectAsiss IP: 89.100.180.* 15.02.07, 21:13
          g/o/v/n/o prawda!!! zalezy od firmy!! mam znajama ktora jest architektem w UK i
          co robi - zmienia warstwy i kolory lini od roku! nam kolege cad technichian'a
          ktory robi jako projektant-inżynier wentylacji - wszystko jest względne ! ! !
          • Gość: CAD Tech. Re: czy Draftperson=CAD Technician=ArchitectAsiss IP: *.xdsl.murphx.net 16.02.07, 21:00
            dokladnie ,sam niewiem skad pracodawcy biora najrozniejsze nazwy stanowisk.Ja w
            jednej pracy bylem engineer a rysowalem non stop.teraz jestem cad technician a
            wiekszosc czasu spedzam na projektowaniu.Wydaje mi sie ze w duzych firmach jest
            wieksze ukierunkowanie,jestes od cada to siedzisz i rysujesz ,nic ponadto.W
            mniejszych robi sie praktycznie wszytsko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka