Dodaj do ulubionych

Szukam pracy w Irlandii

22.02.07, 13:07
23 marca przyjeżdżam na stałe do Dublina. Zamierzam szukać tam pracy- proszę
o radę w jakich dziedzinach, ewentualnie gdzie mogę jej szukać z
wykształceniem jakie posiadam:
- Podyplomowe Studium Prawno – Menedżerskie;
- Wydział Administracyjny, specjalność: organizacja usług turystyczno –
hotelarskich - studia magisterskie;
- Wydział Zarządzania i Marketingu, specjalność: zarządzanie firmą - studia
licencjackie;
- Studium Bankowości i Finansów, specjalność: rachunkowość;
- Liceum Ekonomiczne, specjalność: ekonomika i organizacja przedsiębiorstw.
Zaznaczę, że posiadam 3-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku referenta
ekonomicznego w Dziale Rozliczeń i Sekcji Windykacji.
Znaomość języków :
- język angielski - poziom średnio zaawansowany,
- jezyk niemiecki - poziom podstawowy.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • wrodarczyk.witold Szukam pracy w Irlandii 22.02.07, 21:15
      Pani doświadczenie wskazuje na pracę w ksiegowości, niemniej poziom języka może
      to znacznie utrudnić. Również wykształcenie jest związane z pracą jako menedzer
      lub organizator imprez... wiem, nic odkrywczego nie dodaję.

Aby jednak uzyskać pracę na stanowisku kierowniczym, nawet niższego szczebla,
      konieczna jest dosyć dobra znajomość języka... Dlatego do tego czasu myślę, że
      mogłaby Pani pomyśleć o pracy kelnerskiej lub innej pokrewnej w hotelarstwie.
      Kiedy podszkoli Pani język, co nie powinno zająć wiele czasu, bedzie Pani miała
      możliwość awansu w firmie, bez konieczności szukania pracy.

To oczywiście tylko jedna z opcji. Polecam jednak po przyjeździe praktykowanie
      języka i jego szlifowanie. Wtedy będzie Pani mogła myśleć o pracy zgodniej z
      Pani wykształceniem i zainteresowaniami.

Polecam też:
      www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=152
      • gklej Re: Szukam pracy w Irlandii 23.02.07, 09:06
        no jest bardzo ciężko z pracą fizyczną a co dopiero dostac umysłową, oczywiście
        w Anglii.
    • shoko Praca w Dublinie?? 24.02.07, 22:02
      mam zamiar za kilka tygodni wyjechac do Dublina. Ale zanim podejme ostateczna
      decyzje, chcialabym sie dowiedziec czy mam szanse na znalezienie pracy... z
      wyksztalcenia jestem ekonomista (studia magisterskie z zakresu zarzadzania,
      oraz studia podyplomowe z HR Management'u), ponad 10 lat pracowalam w firmach
      miedzynarodowych na roznych stanowiskach administracyjnych - ostatnio bylam
      Office Managerem w ponad 100-osobowym biurze. Ostatnie 2 lata spedzilam
      zagranica pracujac jako Rezydent polskich biur podrozy. Jezyk angielski znam
      raczej dobrze ( nie mam zadnych problemow z rozmowa, pisany business english -
      trzeba by pewnie odswiezyc).
      Oczywiscie wiem , ze musze zaczac od jakis nizszych stanowisk
      administracyjnych, tylko pytanie czy na takie osoby jak ja jest zapotrzebowanie
      w Irlandii?? Od razu dodam, ze nie chce jechac do Irlandii i pracowac jako
      sprzataczka, na zmywaku czy kelnerka (z calym szacunkiem dla tych zawodow).
      Bylam wdzieczna za wszelkie informacje.
      • alfik25 Praca w Dublinie?? 19.04.07, 16:26
        pozno odpisuje, ale moze na cos zdadza sie moje spostrzerzenia. Jestem juz w
        Dublinie od miesiaca- a od 3 tygodni mam prace w biurze.Moze i szczescie mi
        sprzyja, ale nie narzekam na rodzaj pracy- jestem asystentka ksiegowej. A jak
        szukac takiej pracy? Trzeba wchodzic w kazde drzwi i pytac. Znam mase osob
        ktore "znaja" angielski na poziomie podstawowym i pracuja w zawodach gdzie maja
        kontakt z klientem a takze w biurach.Moze od razu nie bedziesz managerem, ale
        tu szybciej jest szansa na awans niz w Polsce.POWODZENIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka