Dodaj do ulubionych

polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubne

IP: *.bulldogdsl.com 13.04.07, 20:45
Czy moze zna ktos jakiegos polskiego ksiedza w tym rejonie badz pobliskim ?
Chcemy sie pobrac w PL a mieszkamy w UK niestety do slubu potrzebne sa nauki
ktorych nie zdazymy juz zrobic w Polsce..... a bez tego ani rusz. Nawet taca
nie pomoze :-) Czy moze mial ktos podobne problemy ? z gory dzieki za info i
pozdrawiam....
Obserwuj wątek
    • Gość: pozjadalem rozumy Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 13.04.07, 20:56
      po co wam slub koscielny? przeciez to bez sensu
    • Gość: lenka Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:57
      cześć
      polecam wejście na stronę www.polishcatholicmission.org.uk podają kiedy są
      najbliższe kursy, ale można też napisać mail i uzyskać informacje jak i kiedy
      można się zgłaszać.powodzenia :)
      • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 14.04.07, 00:26
        dzieki lenko :-) wlasnie takiego "zaczepu" szukalem :-) pozdrowka
    • jaleo Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 13.04.07, 21:59
      A brytyjski ksiadz nie moze Wam tego podpisac? Chyba, ze dla parafi w Polsce
      brytyjski ksiadz to heretyk, mimo, ze katolik ;-)
      • damianbsc Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 13.04.07, 22:10
        najlepsze sa te odpowiedzi gnebiace Polske- to i ja sie przylacze:

tylko nie zapraszajcie na slub koscielny dzieci - pedofil sie nie bedzi emogl
        skupic na kazaniu!
        • jaleo Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 13.04.07, 22:37
          damianbsc napisał:

> najlepsze sa te odpowiedzi gnebiace Polske- to i ja sie przylacze:

A ktore odpowiedzi sa "gnebiace Polske"?
    • xiv Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 13.04.07, 22:28

skontaktuj sie z ksiedzem w Oxfordzie - niektórzy idą na rękę i kurs można zrobić "eksternistycznie"
      • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 13.04.07, 23:27
        znaczy masz na mysli polskiego ksiedza ? :-) zalezy mi na naukach w jezyku
        polskim poniewaz angielski nie dotrze do mojego sumienia ze wzgledu na bariere
        jezykowa :-) a jesli mamy to po prostu "odpukac" to mysle ze te nauki nie maja
        w ogole sensu ....pozdrawiam i szukam dalej :-)
        • Gość: vitek Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.leed.cable.ntl.com 13.04.07, 23:33
          Widać jaki z ciebie katolik z bożej łaski nawet nie wiesz gdzie szukać księdza.
          W kościele chyba ostatnio byłeś jak miałeś 1szą komunię :))
          W każdym średnim mieście w Anglii jest polska msza przynajmniej co 2gi tydzień.
          • Gość: Adamski Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.lutn.cable.ntl.com 13.04.07, 23:53
            Boze przyjezdzaja do Anglii i zamiast zaczac zyc jak europejczycy , anglicy to
            tutaj przenosza te wszystkie zabobony....ludzie, przyjechaliscie do liberalnego
            kraju, uwolnijcie sie wreszcie od tej polskiej dewocji.... no ale czego wymagac
            od malomiasteczkowej i wiejskiej mentalnosci
            • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 14.04.07, 00:02
              no blysnales stary :-) tylko po co uzywasz slowa Boze i piszesz o zabobonnosci ?
          • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 14.04.07, 00:24
            akurat w kosciele jestem dosyc czesto wiec zle trafiles, nie mieszkam tez w
            srednim miescie tylko w miasteczku wiec nie mam kontaktu z pl ksiedzem a
            zapytalem tutaj dlatego poniewaz w calej Anglii jest masa rodakow wiec kazdy
            cos podpowie pomimo iz zawsze wtraca sie docinkowicze twojego typu ktorzy nie
            pomoga ale uszczypnac musza.... mimo wszystko pozdrawiam /roman-katolik
          • Gość: Anglia Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 14.04.07, 01:33
            A czy to nie jest przypadkiem forum Wiela Brytania i Irlandia? Myslisz ze skoro was jest tam (Anglia) tak duzo to wszedzie jest tak samo?
            • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 14.04.07, 03:15
              wlasciwie to mysle ze w Ir. jest wiecej :-)
        • Gość: locust Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 14.04.07, 10:55
          One i tak nie maja najmniejszego sensu. Facet ktory nigdy nie kopulowal
          (przynajmniej nie powinien) bedzie Ci udzielal instrukcji jak to robic. Absurd.
          • xiv Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 14.04.07, 11:03

> One i tak nie maja najmniejszego sensu. Facet ktory nigdy nie kopulowal
            > (przynajmniej nie powinien) bedzie Ci udzielal instrukcji jak to robic.
            > Absurd.

Jesli malzenstwo sprowadza sie dla Ciebie do kopulacji to wyrazy wspólczucia
            dla twojego partera.
            • Gość: locust Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 14.04.07, 11:33
              Wyciągasz pochopne wnioski. Podalem jedynie przyklad dlaczego te nauki nie maja
              sensu. Z drugiej strony kopulacja jest bardzo istotnym elementem zycia
              malzenskiego (czesto rowniez kaplanskiego, hehe). Moj partner wspolczucia nie
              potrzebuje. Wyglada na szczesliwa.
              • jacinda St Giles 14.04.07, 13:44
                Idz do polskiego ksiedza na St Giles (msza w kazda niedziele o 11.30, spowiedz
                przed msza). Nie oczekuj jednak typowo polskich 'nauk'. Bedzie to po prostu
                rozmowa z ksiedzem i tyle.
                Powdzenia na nowej drodze zycia!
              • xiv Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 15.04.07, 21:48

> Wyciągasz pochopne wnioski. Podalem jedynie przyklad dlaczego
                > te nauki nie maja sensu.
                Nie wyciągam pochopnych wniosków - nie masz pojęcia po co są nauki
                przedmałżeńskie, ale czujesz się w obowiązku skomentować ich istnienie. Mój
                wniosek był prostą pochodną Twojego komentarza.
        • xiv Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 14.04.07, 11:05

mam na mysli poslkiego ksiedza - kiedys byly fajne nauki jednodniowe w
          Londynie, ale ich niestety zaniechano

co do sensu nauk - to chyba zalezy - ja ze swoich bylem zadowolony
          • Gość: roman Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.bulldogdsl.com 14.04.07, 23:37
            dzieki wszystkim i xiv w szczegolnosci :-) a wiec beda nauki eksternistyczne i
            rozmowa na koniec. Zalatwilismy w Oxfordzie jak radziles :-) Jutro dowiemy sie
            szczegolow. Co prawda mysle ze wiele te nauki nie wniosa do mojego zycia ale
            chetnie poslucham. Mowiac niewiele mam na mysli to iz jestem ze swoja kobieta
            juz od ok 7 lat i traktujemy sie na tyle dobrze iz mysle ze lepiej niz niejedno
            malzenstwo i nie chodzi mi o kopulacje :-) .......Zreszta :-) nie bede
            zatruwal :-) pozdrowka dla wszystkich i ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie
            jak wy ktorzy pomagaja innym ......
            • Gość: locust Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 15.04.07, 09:28
              to znaczy nie lejesz jej trzonkiem od kilofa?
              • xiv Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn 15.04.07, 21:49

> to znaczy nie lejesz jej trzonkiem od kilofa?

damn! - nie opowiadaj nam o swoich metodach kopulacji - to nie jest forum o
                życiu seksualnym
                • Gość: locust Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.belf.cable.ntl.com 15.04.07, 23:54
                  :D
                  zamiast "damn" moglbys powiedziec cholerka albo do krocset, ale taki juz sie z
                  Ciebie Brytyjczyk zrobil, ze poczulbys sie niezbyt cool panie koscielny.
    • Gość: dalia Re: polski ksiadz w oxforshire - nauki przedslubn IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.04.07, 15:48
      Jest polski kosciol w Fawley Court kolo Henley. To nie tylko kosciol ale tez
      zgromadzenie braci Marianskich, wiele sie tam dzieje, jest tez dom polskiego
      pielgrzyma. Maja wlasna strone internetowa.
      My sie pobieramy ale dla odmiany w office marriage w Henley.
      Pozdrawiamy!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka