2525k 21.04.07, 20:05 witam mam prawko b,c+e i nie mam doswiadczenia na c+e . Czy będzie problem z dostaniem pracy na c+e , angielski komunikatywny wyjezdżam do peterborough dzieki za info i pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martinez027 Re: kierowca bez doświadczenia 23.04.07, 19:55 Witam kolege po fachu:)i mam b.zle wiesci-nawet jakbys mial doswiadczenie w PL to tu ciezko z robota bo na CE szukaja z doswiadczeniem ale w UK-mam C,D,CE,DE jezdzilem autobusami w PL a tu szukam roboty(doswiadczenie na papierze na co tylko chce moglbym sobie zalatwic-ale procz wywiadu jest"test drive"i wogole trzeba wszystko wiedziec o zaladunku/rozladunku,tacho,itd.Z robota jest ciezko (wogole z jakakolwiek)terz sie zahaczylem na kierowce C-ale jazdy moze z godzina a reszta zapierd...l na budoiwe-rzucam to bo jak wiadomo na budowie to ciezka i stawka nedzna.No i pierwsze co to wymien prawko na ang.bo na polskie to pracodawcy niepatrza nawet.I do peterborough mam tak samo doaleko jak do pracy czyli z 70km:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: kierowca bez doświadczenia 24.04.07, 20:32 Ja mam calkowicie odmienne doswiadczenia. PRawko jazdy kat. C, zero doswiadczenia na ciezarowych, 2 lata na malych busach w PL. Przyjechalem kiedys na wakacje, jak jeszcze nie mialem C, poszedlem do agencji (Driver Hire) i usiadlem za kolko praktycznie z marszu - najwiekszy, 3.5 tonowy sprinter (najwieksze co w Polsce jezdzilem to byla Nyska :-) ) Rok temu przyjechalem w tydzien po odebraniu prawka. Ponownie ta sama agencja, na drugi dzien jezdzilem 7.5 tonowym DAFem, potem zamowili mnie jeszcze na nastepny dzien, a potem poprosili, zebym wzial renowke - 17 ton... Jakos dalem rade, wiec druga robota to byla taka sama renowka, tylko tym razem nie autostrada a centrum Edybnburga - jezdzilem po chodnikach, starowce, deptakach, parkach i zbieralem krowy z Cow Parade :-) No i potem bylo juz z gorki, a po pewnym czasie oferty pracy same zaczely przychodzic - teraz jezdze w Szkockiej firmie, bezposrednio zatrudniony na full time, jezdze na Wyspy Zachodnie. Aha, i nie trzeba wymieniac prawka - wystarczy sobie zrobic British Counterpart, czyli ten papierek w ktory wpisuja punkty karne - wtedy jest sie zarejestrowany w DVLA i mozna smialo mowic, ze sie ma full UK license - ja tak mam. Polecam - agencja jako zrodlo doswiadczenia jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: kierowca bez doświadczenia 24.04.07, 22:36 U nas (Somerset) ponoc kierowcow z doswiadczeniem szukaja; NIE na budowe... ________ "Jeszcze tak nie bylo zeby jakos nie bylo - jak mawial sp. Najukochanszy Pawlak" (asia.sthm) ================================================ Praca w Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
dzikuj1 Re: kierowca bez doświadczenia 11.11.07, 19:41 tutaj dostaniesz sie tylko w lapy agencji, jak ci si euda to pojdziesz do pracy do tesco lub morrisona, cienko tam z kasa, ale z tego co widze to wielu polakow dostaje tam full time. ogolonie trzeba uwazac na agencje, w szczegolnosci te, ktore zatrudniaja polakow jako naganiaczy-oszukuja!! p.s. wystrzegaj sie mega trucking i agencji zatrudniajacych dla nich kierowcow, w szczegolnosci tracker(lub podobnie..) i niejakiego sylwestra (przedstawia sie jako silvesta) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: kierowca bez doświadczenia 11.11.07, 22:51 W Somerset funkcjonuje agencja o nazwie Key - pomaga z praca dla kierowcow (praca w duzej firmie), i jak sie kierowca sprawdzi, to zwykle po jakims czasie (kilka miesiecy) przechodzi na staly kontrakt w owej firmie. Kierowcy, ktorych znam jakos straszliwie nie narzekali... ;) Odpowiedz Link Zgłoś