Dodaj do ulubionych

credit card

IP: 80.193.98.* 17.05.07, 14:57
Mam pytanie odnosnie karty kredytowej.Czy ktos z was przeskoczyl ze zwyklego
konta w Natwescie na lepsze i jakie warunki trzeba spelnic zeby otrzymac
karte kredytowa.Jak na razie mam tylko skromna informacje od pani z banku ze
nalezy miec regularne wplaty od pracodawcy(tesco) przez 3 miesiace i po tym
okresie mozna sie starac o credit card.Chcialbym miec ta karte wczesniej i
interesuje mnie jeszcze jaki debet przyznaja dla naszych zarobkow z
tesco.Dzieki z gory za ewentualne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1spag Re: credit card IP: 87.224.68.* 17.05.07, 17:10
      Idz do barclaysa, tylko nie bierz platinum bo tak od razu nie dostaniesz lepiej
      wez initial oproc. 25% albo znajdz vaquis lub vaqis bank tam ci dadza na 40% no
      jak splacasz w calosci to 0%, tylko pamietaj zebys trafil na oddzial ktoremu
      zalezy na kliencie i doradcy nie wskakuja do d..y ja trafilem ze babka
      pokombinowala w systemie :)) bo mowi ze platinum sa inne wymagania i dlatego nie
      dostalem
      • Gość: xor333 Re: credit card IP: *.range86-140.btcentralplus.com 17.05.07, 18:50
        ramzes - jezeli pytasz sie o karte, zeby moc placic "debit" za BT, to ja uzywam
        karty z Lloyds TSB. zakladaja teraz konta dla Polakow bez problemu - wystarcza
        dowod osobisty, ja mialem jeszcze paszport, list od Naszego Ukochanego
        Pracodawcy, tak na wszelki wypadek :)
        • Gość: ramzes Re: credit card IP: 80.193.98.* 18.05.07, 17:11
          a nie probowaliscie zdzialac cos w natwescie,np classic?karte glw potrzebuje
          wlasnie do placenia rachunkow i ew zeby cos kiedys zakupic i nie pchac sie w
          raty albo po prostu wspomoc sie mala kwota zanim wplynie wyplata.rozumiem ze
          karty opisane wyzej to nie zwykle platnicze tylko kredytowe a moze debetowe...w
          takim razie jaki limit jest na nich do wykorzystania?
          • Gość: pl Re: credit card IP: *.popl.cable.ntl.com 18.05.07, 23:28
            a mnie w natwest dali debetówke i po 6 miesiącach dali 1000 funtów overdraftu mało??
            • Gość: Chris ;) Re: credit card IP: 89.242.12.* 19.05.07, 09:29
              na stronie natwesta masz dużo informacji co i jak..
              a jeśli chodzi Ci kiedy to dostaniesz - to wszystko zależy od dnia i godziny i
              do jakiego okienka podejdziesz w banku
              • Gość: byly Tescowicz Re: credit card IP: 84.13.188.* 19.05.07, 11:44
                Hej, tak naprawde to banki stosuja scoring czyli wycene zdolnosci kredytowej,
                wchodzac na natwest.com, aplikujac o karte musisz wypelnic kilkanascie(dziesiat)
                punktow odnosnie twoich zarobkow, okresu przebywania w UK itp. Mi po roku
                regularnych wplywow nie udalo sie zdobyc takiej karty, a koledze tak wiec -
                rosyjska ruletka... Chociaz zgadzam sie z >Chris:)< okienka baaardzo sie
                roznia... Mam nadzieje ze cos pomoglem. Pozdrawiam.
                PS nigdy wiecej z tesco
    • Gość: ramzes Re: credit card IP: 80.193.98.* 21.05.07, 17:31
      ja na razie wzialem broszurke z natwestu i tam mozna bylo odciac taki maly
      formularz i go za free odeslac,wiec tak zrobilem.pewnie pozniej zaprosza na
      rozmowe do banku no chyba ze warunki przyznawania karty kredytowej zostaly
      uproszczone,zagladaja w twoje konto widza jak dlugo jestes,ile zarabiasz i
      przyznaja albo nie.na razie zobacze co z tego wyjdzie.
      • kinita Re: credit card 21.05.07, 18:59
        Probowalam z NatWestem, po chyba 5 miesiacach wyslalam formularz, a raczej
        zostawilam go w oddziale po wczesniejszym sprawdzeniu go przez pania z okienka i
        dostalam odpowiedz, ze nie odpowiada im moj wiek (?). Z tego co wiem, daja karte
        od 18 lat na pewno, ja mama 10 wiecej... sprobowalam jeszcze raz przez internet
        i czekam na odpowiedz. W miedzyczasie zalozylam konto w Lloydsie i od razu
        dostalam karte "debit card", ktora moge placic bez problemow przez internet. Co
        prawda lim8itu na niej nie ma, ale tak naprawde to ote platnosci mi chodzilo:)
        No i generalnie moge polecic Lloydsa, zdecydowanie szybszy w dzialaniu:)
        • Gość: ramzes Re: credit card IP: 80.193.98.* 23.05.07, 17:09
          dzieki,ta opcja brzmi niezle,jakbys jeszcze dodala ile sie placi miesiecznie za
          posiadanie tej karty.pozdrawiam.
          • kinita Re: credit card 23.05.07, 22:55
            Placi sie za prowadzenei konta, normalnie 7GBP, ale przez pierwsze pol roku
            tylko 2:) Potem w razie czego mozna zmienic na bezplatne. W tym jest
            ubezpieczenie podrozne, telefonu komorkowego i kilka innych fajnych rzeczy,
            ktore kiedys moga sie przydac np karta money transfer, bardzo przydatna, jezeli
            ma sie kogos w Polsce, ktoremu wysyla sie pieniadze. no i bank ma tez
            pracownikow mowiacych po polsku, to tez jest wazne, w razie potrzeby:)
            • Gość: . Re: credit card IP: *.bulldogdsl.com 24.05.07, 03:32
              Aplikacja o kartę kredytową w Natwescie to jednorazowy koszt w przypadku
              dostania credit card ok. 160 poundów - czytajcie regulamin. Można się starać o
              overdraft ale radze radzę radzę - dzwońcie do NatWestu - internet to lipa a
              ilekroć otwieracie w okienku aplikację o takowyż debet ilekroć aplikujecie o
              karty i pytacie banku - wszystko trafia do waszej historii i tym trudniej
              będzie Wam cokolwiek dostać. Dużo daje po prostu zwykła rozmowa z
              przedstawicielem banku ale przez telefon - w oddziałach G... mogą. Powodzenia
              • Gość: . Re: credit card IP: *.bulldogdsl.com 24.05.07, 03:33
                aha no i co do kosztu wydanie karty kosztuje 160 funtów potem dochodzą odsetki
                od długu itp.
                • Gość: 1spag Re: credit card IP: 87.224.68.* 24.05.07, 12:40
                  moglbys rozwinac mysl o 160gbp bo chyba cos ci sie pomieszalo?
                  tutaj jest taka konkurencja z kartami kredytowymi ze ktos kto by wprowadzil az
                  taka oplate to moglby sie zwinac od razu

co do lloydsa to po co konto z roznymi ubezpieczeniami za 7gbp jak mozna miec za
                  free (no chyba ze ktos potrzebuje ubezpieczenia ale warto czytac warunki tych
                  ubezpieczen) ja mam za 0gbp tez z debit card dostep przez net etc. a karta do
                  wyplaty za granica to w nationwide za 0.00gbp
                  • matt.cobosca Re: credit card 08.08.07, 21:14
                    Do mnie dzis przyszla karta kredytowa MasterCard z overdraftem 400
                    funtow. W Wielkiej Brytanii jestem od 6 miesiecy ;-) Za jej wydanie
                    nie pobrali zadnych oplat, zrezygnowalem tez z ubezpieczen jakie
                    proponowali i mam nadzieje ze nic ze mnie nie zedrza dodatkowych
                    oplat. Czy ktos ma taka karte? Z tego co zrozumialem przez pierwsze
                    56 dni od zakupu karta nie placi sie odsetek?
                    • Gość: kiniak Re: credit card IP: 89.242.8.* 09.08.07, 10:01
                      Ja z przyznaniem overdraftu, jak i z otrzymaniem karty kredytowej w
                      NatWest nie miałam żadnego problemu /dodam, że oprócz tego mam
                      również u nich kredyt/.
                      Overdraft załatwiłam w punkcie obsługi klienta od ręki, o kartę
                      kredytową aplikowałam wypełniając formularz z broszurki, zostawiłam
                      go w banku i po 6 dniach roboczych karta była już u mnie :)

Co do wieku, niestety NatWest wielu z nas pozakładał blokady przy
                      koncie, takie, jakie zakłada się osobom niepełnoletnim. Gdy poszłam
                      by zapytać o to, czy mam szansę na kartę, pani zajrzała do historii
                      mojego konta i znalazła tę blokadę /założoną niesłusznie/. Blokada
                      została natychmiast usunięta i bez problemu dostałam kartę Visa.
                    • Gość: 1spag Re: credit card IP: *.hers.adsl.virgin.net 09.08.07, 13:18
                      matt.cobosca

MATKO BOSKA nie wierz w 56dni bez odsetek chyba ze termin splaty masz ustawiony
                      na np. 26 wrzesnia a transakcje dokonales 1 sierpnia wtedy tak zwykle jest to
                      miedzy 26 a 56 dni bez odstek!!! ale nigdy ze kazdy zakup +56 dni bez odsetek,
                      przez pewien okres czasu masz na pewno 0% all purchases ale po tym okresie
                      musisz splacic calosc a jesli masz maly limit to tylek zbity bo mozesz latwo
                      przekroczyc limit w koncu jest on przyznany na pewien poziom np. 300gbp a nie co
                      miesiac 300gbp
      • Gość: sebas Re: credit card IP: *.lutn.cable.ntl.com 09.08.07, 10:19
        dokladnie tak jak mowisz. ja aplikowalem online i po 2 tygodniach mialem karte,
        nikt nie dzwonil, nikt nie pisal, nie bylem w banku po prostu karta przyszla do
        domu ;) z limitem 2000. a jakis miesiac przed aplikacja o karte dostalem debet
        na 500. tzn sami przyslali mi decyzje banku tj ze przyznaja mi debet, gdybym go
        nie chcial lub chcial inny odeslac im formularz jesli sie zgadzam nie robic nic
        i faktycznie po 2 tygodniach pojawilo sie na moim koncie dostepne 500 funtow
        wiecej ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka