negatywo 22.06.07, 08:20 Chciałbym założyć konto w banku. Najbardziej zależy mi na jak najszybszym dostaniu karty debetowej, abym mógł robić zakupy przez internet albo kupić bilet na samolot itp. Po jakim czasie dostaliscie już karty ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Który bank wybrać ? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 22.06.07, 08:23 po 3 dniach debetowa vise i kredytowa :-) Bank Loyds TSB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPO Re: Który bank wybrać ? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 22.06.07, 08:38 bank of scotland zalozy ci easy cash konto dosc szybko z debit card (visa electron) W TSB moze ci zajac 1 miesiac jak bedziesz mial pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Który bank wybrać ? IP: 62.189.241.* 22.06.07, 12:48 nie sadze, ze mozna w ciemno powiedziec ile i jaki bank. Wszystko zalezy od twojej umowy o prace, zarobkow i okresu jaki mieszkasz pod danym adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natwest Re: Który bank wybrać ? IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 22.06.07, 15:02 Polecam Natwest szybko za darmo i po polsku razem z karta debet i karta do tanich przelewow np do kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 18:59 Mieszkalem w UK dwa miesiace, zaczalem pracowac na agencje wiec potrzebowalem konta - dostalem konto i debetowke bez gadania. (Lloyds) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Który bank wybrać ? IP: *.bb.sky.com 22.06.07, 18:01 Visa Electron czy Visa debetowa? Z Visą Electron Barclaysa miałem ciągle jakieś przejścia i nie mogłem płacić przez internet za granicą, natomiast z normalną Visą debetową nie ma żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
duende1 Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 19:54 to dziwne, bo ja moja visa electron z barclaysa placilam za granica bez zadnych problemow i wielokrotnie. ciekawe od czego to zalezy..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec First Direct IP: *.chello.pl 22.06.07, 20:12 Podczepie sie, bo nie chce zakladac nowego watku... First Direct byl tu kilka razy polecany, takze ze wzgledu na prawdziwie brytyjski call centre. :-) Chodzi mi jednak w tej chwili o ich promocje "£100 when you switch your salary/income of £1,500 or more per month." "Apply for a first direct Bank Account today. If you open your Bank Account and transfer your salary/income (£1,500 or more a month) within the next three months, we will add £100 to your account. Incentives are paid within 28 days of criteria being met. Joining incentives are only paid to customers who have not previously held an account with first direct and are limited to one per customer or joint account relationship." 1. Przede wszystkim czy ten 'switching' jest tylko dla tych, ktorzy maja juz jakies inne konto w innym banku? No ja do tej pory tak rozumialem to pojecie... 2. Jesli i dla nowych, to czy 1500 GBP w postaci wynagrodzenia ma byc przelane jednorazowo w ciagu 3 miesiecy, czy co miesiac w ciagu 3 miesiecy? 3. Czy moze byc to polaczone 1500 GBP (dwie pensje), jesli konto jest na dwie osoby? Czy mozecie w ogole wiecej napisac na temat JOINT ACCOUNTS? Jakie sa tego plusy, a jakie minusy? Thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: First Direct IP: 78.32.65.* 23.06.07, 00:54 £1,500 or more a month przez 3 miesiace. Zalety joint account, to zalezy od Ciebie, bo tak poza tym to nie ma roznicy czy wspolne czy nie. Wez tylko pod uwage, ze tutaj jest troche inaczej i nie trzeba do wszystkiego zgody dwoch osob, tylko jednej. Takze partner moze ogolocic konto, a nawet zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: First Direct IP: *.ipt.aol.com 23.06.07, 05:23 Gość portalu: A napisał(a): > £1,500 or more a month przez 3 miesiace. > > Zalety joint account, to zalezy od Ciebie, bo tak poza tym to nie ma roznicy cz > y > wspolne czy nie. Wez tylko pod uwage, ze tutaj jest troche inaczej i nie trzeba > do wszystkiego zgody dwoch osob, tylko jednej. Takze partner moze ogolocic > konto, a nawet zamknac. Chyba w kazdym kraju tak to dziala. Nie wyobrazam sobie, zebym za kazdym razem musial prosic zone o zgode na wyciagniecie pieniedzy...Nie rozumiem o co Ci chodzi...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: First Direct IP: 78.32.65.* 23.06.07, 10:41 W Polsce zamkniecie konta bez drugiej osoby jest niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: First Direct IP: *.chello.pl 23.06.07, 07:03 Dziekuje... a jak rozumiesz 'switching'? Przejscie z innego banku (typu: przeniesienie kary kredytowej), czy tez jest ta promocja dla zupelnie nowych uzytkownikow kont w UK? Odpowiedz Link Zgłoś
negatywo Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 21:19 Jezeli chodzi jeszcze o wpływy na konto, to jeżeli będę miał tygodnoiwo wpłacane od pracodawcy 200 £ to myślę że będzie ok, jezeli chodzi o kartę debetową, czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Który bank wybrać ? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 22.06.07, 23:26 Wiem trochę nie na temat ale w LLoyds TSB jak powiesz im że co najmniej 200 f będzie Ci wpływać tygodniowo to bez problemu wydadzą ci debetową kartę VISA . Pomaga też list od pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
negatywo Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 09:08 Jakie macie ogólne doświadczenia z kontem np'silver' w Lioyds ? Podobno Przelewy do Polski kosztują 20 funtow niezaleznie od kwoty i trzeba tracic duzo czasu na wypełnienie papierów w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
wonski81 Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 19:03 Nie wiem, czy dobrze rozumuje, ale po otwarciu konta Silver otrzymujesz karte, ktora mozesz komus wyslac w Polsce, i wyplaca sobie tam pieniadze za niewielka oplata (cos kolo1-2 funtow). Oczywiscie ta karta nie jest powiazana bezposrednio z kontem - musisz na nia zaladowac pieniadze wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natwest Re: Który bank wybrać ? IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 23.06.07, 20:58 z tymi przelewami w Loyds to prawda i 20 f za przelew obojetnie jaka kwota, i A4 do wypelnienia (wypelnia pracownik banku ), a z karta w loyds to przezylem koszmar najpierw dali mi zwykly cashpoint , chociaz chcialem debetowa , karty przydzielali losowo , gdy powiedzialem im ze chce debetowa to powiedzieli mi ze nie ma mowy moze za rok (konto mialem juz 8mc) a dookola rozdawali nowym debetowke , i dlatego Loydsa nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Który bank wybrać ? IP: 78.32.65.* 23.06.07, 21:31 Jesli ktos ma zamiar przeslac karte rodzinie do wyplat w bankomacie w Polsce, to lepiej otworzyc konto w Nationwide i wziac druga karte do konta bezplatnie. Wyplaty za granica sa bezplatne i nie ma oplat za przewalutowanie. Wystarczy nawet konto basic z karta cash card. Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 21:14 Odradzam Abbey national! Robia problemy przy robieniu karty visa. W ogole sa jacys dziwni. Odpowiedz Link Zgłoś
negatywo Re: Który bank wybrać ? 24.06.07, 13:04 Chyba się zdecyduje na owarcie konta "Welcome" w NatWest, od razu dają kartę debetową Maestro i kartą do przesyłania waluty. Kontem można zarządzać przez internet. Są zawarte tu dwa oddzielne konta. Gorzej jest z opłatami za przesył z osobistego na konto do przelewu pieniędzy, tj 4 funty oraz 2,5%prowizji od kwoty wyciąganej z bankomatu np. w Polsce. Ale jeszcze sprawdzę dokładnie w innych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Który bank wybrać ? IP: 89.100.135.* 24.06.07, 13:20 Bank of Ireland Odpowiedz Link Zgłoś