Dodaj do ulubionych

Który bank wybrać ?

22.06.07, 08:20
Chciałbym założyć konto w banku. Najbardziej zależy mi na jak najszybszym
dostaniu karty debetowej, abym mógł robić zakupy przez internet albo kupić
bilet na samolot itp. Po jakim czasie dostaliscie już karty ?
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Który bank wybrać ? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 22.06.07, 08:23
      po 3 dniach debetowa vise i kredytowa :-) Bank Loyds TSB
      • Gość: POPO Re: Który bank wybrać ? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 22.06.07, 08:38
        bank of scotland zalozy ci easy cash konto dosc szybko z debit card (visa electron)
        W TSB moze ci zajac 1 miesiac jak bedziesz mial pecha
        • Gość: trelemorele Re: Który bank wybrać ? IP: 62.189.241.* 22.06.07, 12:48
          nie sadze, ze mozna w ciemno powiedziec ile i jaki bank. Wszystko zalezy od
          twojej umowy o prace, zarobkow i okresu jaki mieszkasz pod danym adresem.
          • Gość: Natwest Re: Który bank wybrać ? IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 22.06.07, 15:02
            Polecam Natwest szybko za darmo i po polsku razem z karta debet i karta do
            tanich przelewow np do kraju .
          • profes79 Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 18:59
            Mieszkalem w UK dwa miesiace, zaczalem pracowac na agencje wiec potrzebowalem
            konta - dostalem konto i debetowke bez gadania. (Lloyds)
        • Gość: Ralph Re: Który bank wybrać ? IP: *.bb.sky.com 22.06.07, 18:01
          Visa Electron czy Visa debetowa?
          Z Visą Electron Barclaysa miałem ciągle jakieś przejścia i nie mogłem płacić
          przez internet za granicą, natomiast z normalną Visą debetową nie ma żadnych
          problemów.
          • duende1 Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 19:54
            to dziwne, bo ja moja visa electron z barclaysa placilam za granica bez zadnych
            problemow i wielokrotnie. ciekawe od czego to zalezy..?
    • Gość: Bankowiec First Direct IP: *.chello.pl 22.06.07, 20:12
      Podczepie sie, bo nie chce zakladac nowego watku...
      First Direct byl tu kilka razy polecany, takze ze wzgledu na prawdziwie
      brytyjski call centre. :-)

Chodzi mi jednak w tej chwili o ich promocje "£100 when you switch your
      salary/income of £1,500 or more per month."

"Apply for a first direct Bank Account today. If you open your Bank Account and
      transfer your salary/income (£1,500 or more a month) within the next three
      months, we will add £100 to your account.

Incentives are paid within 28 days of criteria being met. Joining incentives are
      only paid to customers who have not previously held an account with first direct
      and are limited to one per customer or joint account relationship."

1. Przede wszystkim czy ten 'switching' jest tylko dla tych, ktorzy maja juz
      jakies inne konto w innym banku? No ja do tej pory tak rozumialem to pojecie...

2. Jesli i dla nowych, to czy 1500 GBP w postaci wynagrodzenia ma byc przelane
      jednorazowo w ciagu 3 miesiecy, czy co miesiac w ciagu 3 miesiecy?

3. Czy moze byc to polaczone 1500 GBP (dwie pensje), jesli konto jest na dwie osoby?

Czy mozecie w ogole wiecej napisac na temat JOINT ACCOUNTS? Jakie sa tego plusy,
      a jakie minusy?

Thx
      • Gość: A Re: First Direct IP: 78.32.65.* 23.06.07, 00:54
        £1,500 or more a month przez 3 miesiace.

Zalety joint account, to zalezy od Ciebie, bo tak poza tym to nie ma roznicy czy
        wspolne czy nie. Wez tylko pod uwage, ze tutaj jest troche inaczej i nie trzeba
        do wszystkiego zgody dwoch osob, tylko jednej. Takze partner moze ogolocic
        konto, a nawet zamknac.
        • Gość: gosc Re: First Direct IP: *.ipt.aol.com 23.06.07, 05:23
          Gość portalu: A napisał(a):

> £1,500 or more a month przez 3 miesiace.
          >
          > Zalety joint account, to zalezy od Ciebie, bo tak poza tym to nie ma roznicy
          cz
          > y
          > wspolne czy nie. Wez tylko pod uwage, ze tutaj jest troche inaczej i nie
          trzeba
          > do wszystkiego zgody dwoch osob, tylko jednej. Takze partner moze ogolocic
          > konto, a nawet zamknac.

Chyba w kazdym kraju tak to dziala. Nie wyobrazam sobie, zebym za kazdym razem
          musial prosic zone o zgode na wyciagniecie pieniedzy...Nie rozumiem o co Ci
          chodzi...???
          • Gość: A Re: First Direct IP: 78.32.65.* 23.06.07, 10:41
            W Polsce zamkniecie konta bez drugiej osoby jest niemozliwe.
        • Gość: Bankowiec Re: First Direct IP: *.chello.pl 23.06.07, 07:03
          Dziekuje... a jak rozumiesz 'switching'? Przejscie z innego banku (typu:
          przeniesienie kary kredytowej), czy tez jest ta promocja dla zupelnie nowych
          uzytkownikow kont w UK?
    • negatywo Re: Który bank wybrać ? 22.06.07, 21:19
      Jezeli chodzi jeszcze o wpływy na konto, to jeżeli będę miał tygodnoiwo
      wpłacane od pracodawcy 200 £ to myślę że będzie ok, jezeli chodzi o kartę
      debetową, czy tak ?
      • Gość: zdziwiony Re: Który bank wybrać ? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 22.06.07, 23:26
        Wiem trochę nie na temat ale w LLoyds TSB jak powiesz im że co najmniej 200 f
        będzie Ci wpływać tygodniowo to bez problemu wydadzą ci debetową kartę VISA .
        Pomaga też list od pracodawcy.
        • negatywo Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 09:08
          Jakie macie ogólne doświadczenia z kontem np'silver' w Lioyds ? Podobno
          Przelewy do Polski kosztują 20 funtow niezaleznie od kwoty i trzeba tracic duzo
          czasu na wypełnienie papierów w banku.
          • wonski81 Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 19:03
            Nie wiem, czy dobrze rozumuje, ale po otwarciu konta Silver otrzymujesz karte,
            ktora mozesz komus wyslac w Polsce, i wyplaca sobie tam pieniadze za niewielka
            oplata (cos kolo1-2 funtow). Oczywiscie ta karta nie jest powiazana
            bezposrednio z kontem - musisz na nia zaladowac pieniadze wczesniej...
            • Gość: natwest Re: Który bank wybrać ? IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 23.06.07, 20:58
              z tymi przelewami w Loyds to prawda i 20 f za przelew obojetnie jaka kwota, i
              A4 do wypelnienia (wypelnia pracownik banku ), a z karta w loyds to przezylem
              koszmar najpierw dali mi zwykly cashpoint , chociaz chcialem debetowa , karty
              przydzielali losowo , gdy powiedzialem im ze chce debetowa to powiedzieli mi ze
              nie ma mowy moze za rok (konto mialem juz 8mc) a dookola rozdawali nowym
              debetowke , i dlatego Loydsa nie polecam
            • Gość: A Re: Który bank wybrać ? IP: 78.32.65.* 23.06.07, 21:31
              Jesli ktos ma zamiar przeslac karte rodzinie do wyplat w bankomacie w Polsce, to
              lepiej otworzyc konto w Nationwide i wziac druga karte do konta bezplatnie.
              Wyplaty za granica sa bezplatne i nie ma oplat za przewalutowanie. Wystarczy
              nawet konto basic z karta cash card.

• nadave Re: Który bank wybrać ? 23.06.07, 21:14
      Odradzam Abbey national! Robia problemy przy robieniu karty visa. W ogole sa
      jacys dziwni.
      • negatywo Re: Który bank wybrać ? 24.06.07, 13:04
        Chyba się zdecyduje na owarcie konta "Welcome" w NatWest, od razu dają kartę debetową Maestro i kartą do przesyłania waluty. Kontem można zarządzać przez internet. Są zawarte tu dwa oddzielne konta. Gorzej jest z opłatami za przesył z osobistego na konto do przelewu pieniędzy, tj 4 funty oraz 2,5%prowizji od kwoty wyciąganej z bankomatu np. w Polsce.
        Ale jeszcze sprawdzę dokładnie w innych bankach.
    • Gość: Marek Re: Który bank wybrać ? IP: 89.100.135.* 24.06.07, 13:20
      Bank of Ireland
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka