Dodaj do ulubionych

Czy się nie wstydzicie ?

22.06.07, 14:48
Pytanie nie jest złośliwe i nie jest moim celem nikomu ubliżać,pytam z
ciekaości,czy nie wstydzicie się pracować w Tesco w Anglii ?
Wykonywać pracę najgorszą z możliwych,taką której nie podjąłby żaden
normalny,szanujący się Anglik?
Przecież jesteście dla nich tylko tanią siłą roboczą,na równi z murzynami i
innymi turkami
Dla mnie byłoby to nie do wytrzymania.Myślałem o pracy w Tesco ale z
w.w.powodów nie potrafię się przemóc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nikifor Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:10
      Żadna praca nie hańbi
    • Gość: ??? Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:19
      ale człowieku,anglicy też tam pracują więc nie wygaduj głupot,żadna praca nie
      hańbi,ale po twoim przykładzie widać że jesteś laluś i boisz się
      pracować...żenada i hańba..lepiej zostań polsce i klep biede...peace
      • matt.cobosca Re: Czy się nie wstydzicie ? 22.06.07, 20:26
        Pracuja tu tak samo normalni Anglicy i nie widzialem po nich, zeby czegokolwiek
        sie wstydzili. A jak w Polsce idziesz do hipermarketu to z taka sama pogarda
        sie odnosisz do jego pracownikow? Chyba w glowie cos sie Tobie poprzestawialo...
    • pan_niemota Re: Czy się nie wstydzicie ? 22.06.07, 22:30
      czy wstydem jest że zarabiam na zycie?
      czy wstydliwa jest praca fizyczna?
      czy wstydem jest że pracuje u jednego z najwiekszych pracodawców w uk?
      czy osoba innej nacji, np filipińczyk czy afrykaniec jest w jakis szczególny
      sposób ode mnie lepszy lub gorszy (oczywiście ogólnie, bo ktoś moze być
      silniejszy, posiadać wiekszą wiedze itp)

oczywiscie, moje aspiracje są nieco wyżej i jak tylko nadarzy się okazja, to
      prace zmienię. Ale nie chcę zmieniać na taką samą pracę np. w Primarku czy przy
      innym czyszczeniu wentylacji. Mam sałą i legalną pracę, regularnie na moje konto
      wpływaja pieniążki, mam całe dnie żeby coś dla siebie zrobić (spanie odpowiednio
      albo rano albo po południu, jak mi pasuje). Mam w sumie fajny kontakt z ludźmi,
      jest kilku angoli którzy potrafią mi pomóc w nauce języka (zwłaszcza jeżeli
      dotyczy to języka potocznego, o chociazby różnice pomiędzy "rubbish" i "garbage"
      - zainteresowanych odsyłanm do słowników ang-usa) i takie tam drobiazgi.

a poza tym moze i jest to związane z wysokościa zarobków (a może bardziej z tym
      na co można sobie pozwolić za zarobione pieniądze) ale tutaj ludzie są normalnie
      usmiechnięci i zadowoleni z tego co robią. i takiego optymizmu mozna się tez
      nauczyć.

Tak ze trudno powiedzieć, że wyjazd do tesco/uk jest skrajnie negatywny.
      • Gość: Ewelka Re: Do Pan_Niemota:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:41
        DO PAN_NIEMOTA: Hey! w jakiej miejscowosci jestes?? I jesli mozesz mi jakies
        fajne polecic to bylabym baaardzo wdzieczna bo mam zamiar wyjechac juz w
        sierpniu i chcialabym trafic w dobre miejsce, z tego co piszesz miales szczescie
        jesli chodzi o ta kwestie:)) ponadto mozesz mi powiedziec co jest lepsze crm czy
        hostel i wynajem pokoju na wlasna reke? i czy jest jakis problem z wolnymi
        pokojami?? pozdrawiam i licze na szybka odp zostawiam maila honey8778@gmail.com
        lub gg: 9038225 dziekuje z gory Ewelka
        • pan_niemota Re: Do Pan_Niemota:)) 03.07.07, 16:46
          jak chcesz sie do mnie odezwać, do adres gazetowy jak najbardziej funkcjonuje

--
          zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe
    • Gość: MaxymG Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: 149.254.200.* 26.06.07, 11:59
      Wiesz co...rece opadaja jak sie czyta taki post. Czego mam sie wstydzic? Tego
      ze zarabiam 5 razy wiecej niz w Polsce? Tego, ze mam stala i legalna prace w
      Anglii? Tego mam sie wstydzic?
      Czemu to ma byc praca najgorsza z mozliwych? Akurat w moim sklepie zdecydowana
      wiekszosc pracownikow to rodowici Anglicy.
      Praca jak praca - nie jest to zadna rewelacja, ale tez nie jest zle. W sam raz.
      Wcale nie jest taka ciezka jak to mowia. W Polsce bywalo, ze pracowalem ciezej.
    • Gość: tereska Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.popl.cable.ntl.com 26.06.07, 12:35
      wiesz co zupelnie nie rozumie twojego pytanie z tego co piszesz wynika ze nie
      pracowales w Tesco w Anglii wiec skad mozesz wiedziec jak tam jest i jacy ludzie
      tam pracuja w Tesco w ktorym ja jestem pracuje duzo Anglikow i nie jest to
      ludzie z marginesu albo uposledzeni i mysle ze wcale nie uwazaja sie za ludzi
      nie szanujacych sie wiec kompletnie nie wiem o co ci chodzi ja nie kradne wiec
      nie mam czego sie wstydzic a tak na marginesie to ciekawe gdzie ty pracujesz ???
    • Gość: tescowicz Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:01
      kurkam- jestes zalosny
      • ojra Re: Czy się nie wstydzicie ? 26.06.07, 16:21
        No tak,wszyscy pracujący w tesco od razu w krzyk-najlepszą obroną jest wszakże
        atak :)) W głebi serca wiecie ze jesteście żałosnymi pomiotłami angoli i boli
        was ta swiadomosc.Skoro w tesco w Uk jest tak swietnie to dlaczego sciągają
        pracowników az z Polski,a nabór trwa non-stop od kilku lat ????
        Czyżby w Uk brakowało rąk do TAKIEJ pracy :D:D:D ??
        • Gość: MaxymG Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: 149.254.200.* 26.06.07, 16:58
          Ja pracowalem w Polsce w kilku marketach i powiem jasno, ze najlepiej jestem
          traktowany w tesco w Anglii, lepiej sie tu czuje niz w Polsce. Zalezy tez na
          jakich ludzi sie trafi.
          Pracuje z prawie samymi Anglikami, wszyscy traktowani sa tak samo. To ze jestem
          Polakiem absolutnie nie wplywa na to, ze musze wiecej pracowac czy cos w tym
          stylu. Robie dokladnie tyle samo co Anglicy.
          Nie rozumiem twojego postu ojra. Poza mna pracuje tu jeszcze kilku Polakow,
          nikt z nich nie czuje sie wykorzystywany. Wrecz przeciwnie, raczej chca zostac
          na dluzej, a moze nawet na stale.
          • Gość: B-in-F Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 26.06.07, 17:08
            a mnie caly czas namawiaja zebym zostal bo jestem najlepszym materialem na team
            lidera.. oferuja pomoc itd.. ale ja postanowilem wrocic do polski, dokonczyc
            studia i caly czas mysle o powrocie tutaj, tylko na dluzsza mete..

ps. zauwazylem ze ci ludzie sa dumni z tego ze pracuja w tesco..
        • Gość: tereska Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.popl.cable.ntl.com 27.06.07, 10:04
          ojra zadzwon sobie co krakowa przejdz rekrutacje pojedz i zobacz sobie jak jest
          naprawde ja jakos sie nie czuje jak pomiotlo angoli bo oni pracuja na rozni ze mna
          a nawet czasmi sie zdarza ze to ja mowie im co maja robic :P
        • Gość: hoooszi Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: 80.51.134.* 27.06.07, 14:47
          kurkam!!!!!!!!Przyznaj sie chojraku jakie masz wykształcenie?? i ile
          zarabiasz??tylko zanim odpiszesz zastanów sie czy nie będzie cię wstyd!!
          • Gość: malina Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.bremultibank.com.pl 27.06.07, 15:24
            Ale Wy jesteście prymitywni wszyscy !Chłopcy po zawodówce jadą łoić funciaki,oł
            je! Dresy,k...wa w każdym słowiei nieodłączne piwko,alleluja i do przodu !
            Oto Polaczki pracujące w tesco,Anglicy nie chcą tam pracować ( chyba że jacyś z
            niedorozwojem umysłowym ),więc ściągają tanią siłą roboczą z Europy Wschodniej.
            Chyba bym umarała gdybym miała tam pracować.Na szczęście nie muszę,mam dobrą
            pracę w Polsce,w bankowości i jestem kimś :P
            A Wy dalej wykładajcie towar na półki :D:D:D
            • malecudo1987 Re: Czy się nie wstydzicie ? 27.06.07, 15:42
              nigdy nie pracowałam w Anglii ale zastanów się kobieto co Ty piszesz?? tu nie
              chodzi o to jakie kto ma wykształcenie. Mój przyjaciel wyjechał na wyspy
              dlatego że mimo że jest po studiach to nie moze znaleźć pracy w Polsce. Wiec
              zamiast pracować na zmywaku tutaj za marne grosze to pracuje na z zmywaku w
              Irlandii skad przesyła rodzinie pieniądze, stać go na wynajem mieszkania, nie
              żałuje sobie wielu przyjemności. Poza tym na zachodzie pracownik jest naprawdę
              duzo lepiej traktowany. Osobiście studiuje i wiem że dobrze sobie radzę i mogę
              w życiu coś osiągnąć. Ale sama byłam już dwa razy na wakacje za granicą i w tym
              roku jadę trzeci raz. Dla mnie niewiarygodne jest to że pracujac tylko 2
              tygodnie w Norwegii zarobiłam 5 tysięcy złotych a w Polcse by tyle uzbierać
              musiałabym pracować kilka miesięcy. Może ty jesteś zajebiście bogata ale ja
              chcę pomóc rodzicom bo wiem że nie mają kasy na studia dla mnie i dwójki mojego
              rodzeństwa. Dbają bardzo o nasze wykształcenie. Ale nie bedzie mi wstyd jesli
              po studiach wylonduje w Tesco w Irlandii. Jak już to będzie mi wstyd że
              pochodzę z kraju gdzie wykształcony człowiek może najwyżej pracować jako
              sprzątaczka. Na zachodzie dostaje się godziwe zarobki za ciężką pracę.
            • malecudo1987 Re: Czy się nie wstydzicie ? 27.06.07, 15:43
              btw po Twojej wypowiedzi widać ze jesteś niedojrzałą siksą
            • Gość: jacko Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: 80.51.134.* 27.06.07, 15:44
              jesteś kimś w tej swojej bankowości bo szefowi dupy dajesz!!a swoja droga to za
              duzo wiesz o tesco angielskim!!kto tam pracuje brat?mąż?siostra?a wiem pwnie
              chłopak zapie.. na nocki!!a ty w polsce w banku dupy dajesz!!
              • Gość: malina Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.bremultibank.com.pl 27.06.07, 16:02
                Nieświadomie potwierdziłeś moje słowa jacko,prymityw i tyle :)
                • malecudo1987 Re: Czy się nie wstydzicie ? 27.06.07, 17:05
                  dziewczyno.. widać że inteligencją to Ty nie grzeszysz, bo nie znasz znaczenia
                  słów, których używasz. Jacko jest ewentualnie wulgarny. Prymitywna jesteś moja
                  droga Ty. Jesteś zamknięta na nowe fakty i opinie ludzi, którzy na dany temat
                  wiedzą więcej od Ciebie. Jesteś ograniczona i zacofana. Tym właśnie cechuje się
                  prymityw!
            • radekk10 Re: Czy się nie wstydzicie ? 07.07.07, 11:56
              To po co wlazisz i udzielasz sie na tym forum...idz dalej zamiatac pokoj w swoim
              domu kuro domowa.
            • Gość: sebas Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.lutn.cable.ntl.com 08.07.07, 09:06
              oj kochanie w wielkim bledzie jestes... 7/10 osob w naszym tesco ma skonczone
              studia i szanse na prace za max 1500 zł netto, dlatego wola zap..dalac w tesco.
              i cos mi sie wydaje ze skoro znalazlas sie na tym forum to tez szukasz czegos
              innego niz praca w twoim osikanym banku ktory placi ci tyle za na wielkie nic
              cie stac :( a szkoda... szkoda ze w naszym kraju nie szanuje sie ludzi i ich
              pracy, bo chociaz w tesco wykonuje prace prymitywna, kompletnie nieadekwatna do
              moich mozliwosci i bardzo rozniaca sie od tego co robilem w polsce, to jakos
              tutaj czuje sie doceniony i szanowany. ps: czy ktos ci kiedys podziekowal (przy
              wyjsciu z pracy) za prace w polsce??
    • silver.london Re: Czy się nie wstydzicie ? 27.06.07, 17:01
      Nie, nie wstydzę się pracować. Nie wstydzę się pracować w Tesco.
      Wstydziłem się, gdy nie mogłem znleźć pracy powyżej stawki
      minimalnej w Polsce. Mam dzieci.
      Teraz trochę zakorzeniłem się tutaj i tak łatwo z tego nie zrezygnuję.
      Mam nadzieję na lepiej płatną pracę i widzę dookoła wiele takich
      przykładów. Polacy pracują w Anglii w swoich zawodach, a główną
      przeszkodą jest słaba znajomość języka.
      W moim sklepie pracuje wielu normalnych Anglików.
      Oczywiście, że jestesmy siłą roboczą, ale i droga awansu istnieje,
      co nie znaczy, że człowiek na opcjach siedzi sobie tylko i pije kawkę.
      Mój (nocny) menadżer też nieraz zasuwa z klatkami - taka praca.
      Murzyni i Turcy (??) to tacy sami ludzie, jak Polacy i nie wiem
      dlaczego miałbym czuć się lepszy od nich. Pewnie sobie wyobrażasz,
      że u nich nie ma uniwersytetów, handlu itd. Błąd - to nie są ludzie,
      którzy rzucili sochę i woły i wyjechali do cywilizacji. Oni tak samo
      jak ja, wyjechali z krainy beznadziei.
      Nie przemagaj się do Tesco, tylko - proszę - naucz się myśleć.
    • Gość: Edyta Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:22
      Nie mogę się nadziwić ludziom, którzy wypisują takie bzdury. Skończyłam
      ekonomię na państwowej,dobrej uczelni, przez studia miałam stypendium, tydzień
      temu się obroniłam i w sobotę jadę do Tesco. Nie nie wstydzę się!Jestem
      zadowolona, że mam okazję zarobić pieniądze na lepsze życie, bo niestety w tym
      kraju nie da się tego osiągnąć pomimo wykształcenia.A nie chcę sobie
      wszystkiego odmawiać. Jak można mówić o wstydzie w stosunku do Polaków
      pracujących w Tesco czy gdzie kolwiek indziej?Czy hańbą jest praca fizyczna?Tu
      chyba raczej można mówić o odwadze kiedy ludzie jadą do obcego kraju, podejmują
      ryzyko, znajdują w sobie chęć do nienajlżejszej pracy. Naprawdę niektórym się w
      głowach poprzewracało. Ludzie chyba po prostu wam za dobrze w życiu było!Nie
      umiecie dostrzec prostych spraw?
      Jak mają się czuć, po przeczytaniu takich bzdur, osoby, które ciężko pracują
      żeby ich rodzinom, dzieciom było lepiej?
      I nie wstydzę się pracować z Murzynami, Turkami,Hindusami...itd czy ludzmi
      gorzej wykształconymi. Co to ma do rzeczy? W czym miałabym być od nich lepsza?
      Może niech te osoby, które tak obrzucają błotem pracujących w w Tesco pochwalą
      się co oni zrobili takiego chwalebnego w swoim życiu?
      W tamtym roku pracowałam w fabryce też na nocki. Była to ciężka, brudna,
      fizyczna praca. Razem ze mną pracowali przyszli prawnicy, lekarze,
      nauczyciele...Nikt się nie wsydził. Nie każdemu rodzice płacą za wszystko i
      ustawiają go na życie. Nie każdy chce od rodziców też taką pomoc przyjąć. I to
      nie osoby, które radzą sobie w życiu i nie wyciągają reki do innych powinny się
      wstydzić tylko te które wypisują takie bzdury!
    • Gość: gosc Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.lutn.cable.ntl.com 29.06.07, 12:00
      nie wiem jak cie facet wychowywali ale to co napisales to totalna
      zenada.skonczylam bankowosc ale w mim zawodzie nie moglam znalezc pracy.bylam
      kierownikiem sieci sklepow w Polsce z odzieza jeansowa.W Warszawie zarabialabym
      ok3tys a w moim miescie mialam ok1500.10lat po slubie i bez perspektyw na
      wlasne mieszkanie.O pomocy rodzicow mozna bylo zapomniec,wiec wynajmowalam
      ciagle cos.Cieszylam sie jak kupilam auto17letnie!Mam corke ,ktora teraz jest w
      Polsce i wlasnie dla niej to robie bo tu moge dostac mieszkanie jak kilkoro
      moich znajomych.W Polsce nie mialabym na to szans.Nie pieprz glupot bo
      widocznie o zyciu GOWNO WIESZ!Rasista i DUPEK!
    • Gość: sebas NIE NIE NIE IP: *.lutn.cable.ntl.com 03.07.07, 09:27
      nie wstydze sie ze pracuje
      nie wstydze sie ze za moja prace otrzymuje wynagrodzenie pozwalajace mi na
      normalne zycie
      nie jestem rasistą i nie przeszkadza mi ze pracuje z azjatami, turkami,
      murzynami czy wreszcie anglikami
      nie zauwazylem zeby anglicy uwazali te prace za najgorsza z mozliwych
      nie sadze zeby praca w tesco w anglii byla gorsza od pracy w tesco w polsce

i na koniec... mysle ze (choc moze nieswiadomie) tym pytaniem wyraziles pogarde
      dla ludzi pracujacych w tesco, a ja osobiscie gardze takimi jak ty...
      • Gość: Zelazna dama Re: NIE NIE NIE IP: *.range81-159.btcentralplus.com 03.07.07, 10:17
        Nie wiem, skad rodza sie takie pytania, ale moze trzeba bylo sie zapytac, czy nie wstydzimy sie o ogole pracowac, bo sa ludzie, ktorzy maja w brud kasy, a nie grzesza praca. W Polsce pracowalam w firmie finansowej i zarabialam 1000zl. To wystarczalo mi na studia i na koszty utrzymania, ktore dzielilam z rodzicami. Studia skonczylam majac nadzieje, ze w koncu uda mi sie robic, to co lubie i pozwoli mi to na godne zycie. Niestety realia sa inne. Pracy innej nie dostalam, nadal musialam mieszkac z rodzicami i siostra, ktora ma juz swoja rodzine. Praca w tesco pozwala mi na realizowanie moich planow i na pomoc moim rodzicom, ktorym sie nie przelewa, wiec moge byc jedynie dumna, ze moja mama moze na mnie liczyc pod wzgledem finansowym. Myslisz, ze praca w tesco jest gorsza niz w polskim indesicie? Warunki pracy zdarzaja sie byc podobne, ale placa zdecydowanie inna. Nie wstyd jest okradac babcie w tramwaju? Jesli ktos jest cwaniakiem, to zawsze bedzie sie wstydzil uczciwej i ciezkiej pracy i tyle. Ja nim nie jestem, nie obieram prostej drogi w zyciu, nigdy nie mialam z gorki. W tesco robie na mrozonkach i nie narzekam. Wstydz sie dalej i korzystaj z opieki spolecznej w Polce, ktora daje 50 zl na miesiac.
    • Gość: lolek Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: 80.193.98.* 04.07.07, 10:00
      Popieram wszystkie wypowiedzi pietnujace zalozyciela tematu ale...ostatnio szly
      dwie znajome obok mojego frozena(fajnie ubrane-sobota,pewnie po tygodniu pracy
      szly na jakas imprezke) to troszke wstydzilem sie ciagnac wyladowany po brzegi
      wozek w przykrotkawym granatowo/bordowym sweterku,tak samo glupio bym sie czul
      pelzajac po ziemi zeby zapelnic najnizsza polke...to zdarzenie uswiadomilo mi
      ze mimo ze myslalem tak jak wiekszosc ze praca normalna kasa godziwa itd to na
      pewno w wiekszosci z was jakis wstyd jest mniejszy lub wiekszy ale jest...
      • Gość: Tesco man Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.07, 17:28
        1- jedziesz tam dla kasy
        2-to nauczy tak naprawde pokory i szacunku
        3-wstydzic sie to normalne w takich sytuacjach
        4-Jestesmy madrzejsi od anglikow:)
        5-oni mysla ze kopernik byl rzymianinem a nie ucza sie angielskiego bo po co
        jesl iwszyscy sie ucza angielskiego wiec leniwi
        6-Wazne co mamy w srodku i to powinno nas tzrymac ponad nimi nawet w takiej pracy:)
      • silver.london wstydzilem sie ciagnac wyladowany po brzegi wozek 08.07.07, 19:10
        Ty się nie wstydź, ty sobie kup inny sweterek ;-)
        A tak poważnie: pracować to nie wstyd.
        Każdy sobie zdaje sprawę, że początki na obczyźnie
        są trudne. Jak nie, to jest głupi i trudno.
        Zamiast się tylko wstydzić, lepiej weź się za siebie,
        wywal ze 300 GBP na kurs językowy i znajdź inną
        pracę. Taką w garniturku, albo z dala od ludzi ;-)
    • Gość: tomas Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.range86-141.btcentralplus.com 05.07.07, 00:27
      żal mi Cię człowieku, po tym co wypisałeś stwierdzam że jestes strasznym
      prostakiem, aż przykro komentować.
    • Gość: makler Re: Czy się nie wstydzicie ? IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.07, 17:24
      Masz racje co ja sobei myslale mprzeciez pracowale mw Banku 1300zł wyplata
      gajerek,kawka
      wow 1300 zl
      to jest to coc chce robic
      no comments

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka