jasiubleep 16.08.07, 08:19 www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=475299&in_page_id=1770&ito=1490 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 10:41 Typowy artykul dla daily mail. Nigdy nie widza zadnego pozytywnego wplywu dla swego kraju z emigracji tylko wyszukuja negatywne- polski doktor nie mowil pynnie po angielsku....najwiecej polskich przestepcow- najwiecej bo Polska jest najwieksza wsrod nowych krajow w ue to i emigracja jest najwieksa wiec i procentowo ilosc przestepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Hard working Polish immigrants? IP: 62.189.241.* 16.08.07, 11:30 czekam na artykul o pewnym dokotrze ze Szkocji, ktorego nie moglem zrozumiec w szpitalu... :) daily hate nie nalez traktowac powaznie. Teraz nienawidza nas, wczesciej Irlandczykow a wczesniej pewnie tych z dawnych kolonii zaraz po wojnie. Ot taki maja profil i z faktami nie ma co dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 13:20 Ja to takie bzdurne artykuly ignoruje. Wogole mail ciagle narzeka na wszystko wlasnych politykow, emigracje,sluzbe zdrowia, budownictwo,....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Hard working Polish immigrants? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 16.08.07, 13:24 Właśnie, ale podobno najbardziej na świecie narzekają Polacy, co jest zwykłą bzdurą Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 14:44 masz racje. Nasze gazety maja zdecydowanie bardziej pozytywne nastawienie i szczerze mowiac ciekawsze artykuly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Hard working Polish immigrants? IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.08.07, 11:43 Zapytajmy lepiej o odsetek przestepstw popelnianych przez polakow w Polsce. To dopiero strach wracac... Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Ciemny strach 16.08.07, 16:21 Gość portalu: artur napisał(a): > Zapytajmy lepiej o odsetek przestepstw popelnianych przez polakow w > Polsce. To dopiero strach wracac... Strach i zgroza ogarnia jaki jestes ciemny. Pewnie nie jestes w stanie zapoznac sie z danymi ale one mowia prawde ze w Polsce poziom przestepczosci jest taki sobie sredni: www.europeansafetyobservatory.eu/downloads/EUICS_The%20Burden%20of%20Crime%20in%20the% 20EU.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Ciemny strach IP: *.as15444.net 16.08.07, 16:35 sama jestes ciemna wierzac w durne statystyki ktore sa oparte na przestepstwach REJESTROWANYCH! W krejach Europy zachodniej na policje biegnie sie z byle problemem w PL ktos dostanie po mordzie i sie boi isc na policje lub w ogole wie ze i tak to nie ma sensu. Warto by sie tez zastanowic nad iloscia krat w oknach w kazdym z krajow i zamkow w drzwiach. Opieranie sie tylko na danych policji ktora niestety w pl jest marna jest bledem oczywistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff PL 4 razy bezpieczniejsza niz UK :-)) IP: *.as15444.net 16.08.07, 16:46 Wg statystyk Ilosc zarejestrowanych przestepstw przez policje w: UK: 5.5 mln PL: 1.3 mln Nawet biorac pod uwage wieksza liczbe ludnosci UK wychodzi na to ze UK jest duzo bardziej niebezpieczne niz PL hehe Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Ciemniactwo analfabety a fakty sa takie 17.08.07, 07:51 Gość portalu: ff napisał(a): > Wg statystyk > Ilosc zarejestrowanych przestepstw przez policje w: > UK: 5.5 mln > PL: 1.3 mln > > Nawet biorac pod uwage wieksza liczbe ludnosci UK wychodzi na to ze > UK jest duzo bardziej niebezpieczne niz PL hehe Jak sie nie umie czytac to sie rechoce. A fakty sa takie: Na stronie 69 raportu podana jest ocena ilosci zgloszen na policje dla wlaman: UK: 80% Polska: 60% Liczba zgloszen jest nizsza ale o 20% wiec to nie tlumaczy poziomu przestepczosci. Na przyklad ankieta na temat poczucia bezpieczenstwa na ulicach daje podobne wyniki w UK i w Polsce, str. 66. Duze roznice na niekorzysc UK sa w ilosciach napadow z uzyciem sily, str. 50. Na ogromna niekorzysc Polski przestepstwa zwiazane z korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Fakty? ty chyba nie rozumiesz co to znaczy IP: *.as15444.net 17.08.07, 09:32 co ty myslisz ze jakis raport jest wyrocznia? Przeciez ci napisalem jak wolowi > > Ilosc zarejestrowanych przestepstw przez > policje w: > > UK: 5.5 mln > > PL: 1.3 mln Nie dociera? Uwazasz ze te dane nie maja zadnego wplywu na realnosc statystyk? Sprawdz moze jeszcze liczbe/wyszkolenie i wyposazenie policji. Branie pod uwage takich statystyk jako wyrocznia bo tak podaje raport policji jest bez sensu. Watpliwa jest tez autentycznosc takiego raportu zwlaszcza w PL gdzie korupcja i klamstwo jest na porzadku dziennym. Oczywiscie ze porownywanie napadow z uzyciem sily bedzie na niekorzysc UK. W UK ulice obserwuje nie tylko policja ale i miliony kamer. Zapomnialas o tym? A moze nie wiesz? W Pl wylapywanie drobnych przestepstw jest znikome. Zastraszanie ofiar, niewiara w skutecznosc policji i w sumie niedziwne. O korupcji to nawet nie ma co pisac bo to jak kraj afrykanski. Jak zwykle kumentator zablysnal 69 strona raportu hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Ciemniactwo analfabety a fakty sa takie IP: *.as15444.net 17.08.07, 10:05 Na przyklad ankieta na temat poczucia bezpieczenstwa na ulicach daje podobne wyniki w UK i w Polsce, str. 66. No oczywiscie ze da podobne wyniki hehehe Slyszalas o efekcie bazy? Kazdy swoje odczucia porownuje do podstaw (swoich a nie Somalii). To tak jakbys zapytala przecietnego angola czy duzo zarabia. A on ci powie ze nie za bardzo pomimo ze wydaje na restauracje, duperele, wycieczki itd... Swiat nie sklada sie z raportow jak ci sie wydaje to bardzo zlozona struktura ktorej nie da sie jednoznacznie sprecyzowac i zaszufladkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 13:27 miałem Cię za inteligentnego człowieka, ale zaczytywać się w Daily Mail? Odpowiedz Link Zgłoś
ha-jo Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 17:12 no przeciez jasiu regularnie wkleja watki o "polakach" na tym forum. jaka inna brytyjska popiduwa moze dorownac daily hate w inspirowaniu naszego jasia do zakladania postow o polakach? Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 18:27 Moze mnie tutaj wszyscy zakrzycza ale.....ja osobiscie czuje sie bezpieczniej w Polsce niz w UK. Cala ta kultura YOB, over correctness aby tylko bandziora nie urazic...OK w Polsce sa futbolowi chuligani ale oni wlacza glownie miedzy soba. Natomiast w UK oni najchetniej atakuja slabszych, staruszkow. Ciagle czytam "jakis ojciec rodziny ...." zadzgany przez chuliganow. Zdecydowanie wiecej agresji jest w UK Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 18:34 Nie, zdecydowanie inne jest nastawienie prasy brytyjskiej. Widziałaś w UK taki atak na staruszka? Ja nie, w Polsce wielokrotnie, z tzw. wyrwą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Hard working Polish immigrants? IP: *.sotn.cable.ntl.com 16.08.07, 23:27 To znaczy czujesz sie mniej bezpiecznie ale czytasz o tym w gazetach? OK w Polsce sa > futbolowi chuligani ale oni wlacza glownie miedzy soba. Chyba nigdy nie wychodzilas 'na miasto' w PL :-)) Chuligani futbolowi to akurat najmniejszy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 09:24 Wychodzilam ,wychodzilam.....i np Rynek Glowny w Krakowie poznym sobotnim wieczorem i centrum Peterborough poznym sobotnim wieczorem. Wie.....lka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Hard working Polish immigrants? IP: *.as15444.net 17.08.07, 09:38 Centra angielskich miast zwlaszcza te w ktorych jest duzo klubow nie naleza do super bezpiecznych to fakt chociaz tez zalezy jakie miasto. Za to bezpieczenstwo w dzielnicach miast ang a polskich to juz duza roznica na korzysc uk. A wychodzilas w Krakowie nad ranem? Bo ja pare razy i zawsze byly regularne bitwy nawet na samym rynku. Nie bede mowil nawet o Warszawie bo tam to policja porusza sie konwojami po kilka aut. Chociaz bylem tam tylko miesiac to codziennie bylem swiadkiem jakiegos zdarzenia. Dziwne bo wg 'statystyk' Londyn jest bardziej niebezpieczny ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 14:52 Nie bylam and ranem ale przypuszczam ze moze byc niebezpiecznie.Na pewno jak pojdzies poznym wieczorem na krakowskie planty to nie jest bezpiecznie, czy na jakies osiedle w nowej Hucie gdzie zaraz zauwaza ze nie jestes "swoj" czyli miejscowy. Natomiast jak bylam w Kakowie ostatnio to poszlismy ze znajomymi do kilku pubow....jak wyszlismy bylo chyba kolo 1. Rynek cichy, spokojny, czesc ludzi siedziala sobie przy stolikach ( chociaz bylo juz pozamykane) swiecili sobie jakies swieczki.....Bylo bardso spokojnie. W Uk w centrum kazdy o tej porze kompletnie p...... glosny i agresywny. ""Za to bezpieczenstwo w dzielnicach miast ang a polskich to juz duza > roznica na korzysc uk."" To zalezy gdzie, na moim osiedlu jest bezpiecznie ale sa miejsca gdzie nie jest. Znow zalezy od tego gdzuie mieszkasz. ostatnio chyba Nottingham byl na czarnej liscie niebezpiecznych miast i "big binge drinking" Dziwne bo > wg 'statystyk' Londyn jest bardziej niebezpieczny ;-)) To chyba dlatego ze ostatnimi czasy bylo tam duzo mordersw - jakas nowa "moda" dzgania nozami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Hard working Polish immigrants? IP: *.as15444.net 17.08.07, 15:25 No wlasnie zalezy gdzie. Generalnie polnocna anglia i londyn sa duzo bardziej niebezpieczne niz poludnie :-)) Moze wynika to z tego ze na polnocy jest najwiecej biedy i patologii. Londyn to znowu ogromna koncentracja ludnosci na malym obszarze. > Natomiast jak bylam w Kakowie ostatnio to poszlismy ze znajomymi do > kilku pubow....jak wyszlismy bylo chyba kolo 1. Rynek cichy, > spokojny, czesc ludzi siedziala sobie przy stolikach ( chociaz bylo > juz pozamykane) swiecili sobie jakies swieczki.....Bylo bardso > spokojnie. Moze byla jakas zaloba? ;0)) > W Uk w centrum kazdy o tej porze kompletnie p...... glosny i > agresywny. Zalezy gdzie. W moim miescie jest pelno klubow i duzo ludzi wieczorem i nie jest tak zle jak piszesz. > To zalezy gdzie, na moim osiedlu jest bezpiecznie ale sa miejsca > gdzie nie jest. Znow zalezy od tego gdzuie mieszkasz. No tak. Ale dobre dzielnice w PL prawie nie istnieja. Potencjalnie kazde blokowisko jest niebezpieczne a takich w PL pelno. > To chyba dlatego ze ostatnimi czasy bylo tam duzo mordersw - jakas > nowa "moda" dzgania nozami. mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 16:55 Moze byla jakas zaloba? ;0)) > Hi,hi.....nie badz sarkastyczny. Bo jak wejde na jakies polskie forum i zaczyna sie temat miejsca zamieszkania to wszyscy najezdzaja na nas krakusow ze jestesmy dziwni, nieprzyjazni...... a moze my juz mamy taki swoj wlasny "life space" and "drink space" Moze wynika to z tego ze na polnocy jest najwiecej biedy i > patologii. Londyn to znowu ogromna koncentracja ludnosci na malym > obszarze. Moze, na poludniu sa wyzsze zarobki, ceny nieruchomosci....ale patologii tez nie brakuje. Anglicy twierdza ze na polnocy ludzie sa przyjazniejsi. Moim ulubionym miastem w UK jest Cambridge. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Hard working Polish immigrants? 16.08.07, 18:33 > miałem Cię za inteligentnego człowieka, ale zaczytywać się w Daily > Mail? to sie trochę różnimy. Nie zdziwię się jak następnym razem zacytuje Daily Sport. Ja zrobię to dopiero jak znajdę Kaczyńskiego w rubryce Twat of the day Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Hard working Polish immigrants? IP: 62.189.241.* 17.08.07, 12:06 a mozna im proponowac kandydatury?? zawalilbym ich mailami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 14:09 Nie mam ich za dużo ale za to bardzo mocne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 21:15 patronising and sad we are. good luck in UK. dzieki daily mail jest jakies zycie na osiedlu, seriozne buraki z lublina i wroclawia :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 21:05 > miałem Cię za inteligentnego człowieka, ale zaczytywać się w Daily > Mail? Ohoho super argument. Kazdy, kto nie czyta 'Kultury' jest prostakiem. Na szczescie w tym roku (po raz pierwszy w wym zyciu gniota idiota) bulwarowki jak NEJM i CID cos tam z mojego belkotu opublikowaly, a Daily Mail nie :((. Taki duren ze mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 EJ, jakieś kompleksy wychodzą? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 17.08.07, 21:30 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: EJ, jakieś kompleksy wychodzą? 17.08.07, 21:34 Underhand comment zawsze zadziala... Pamietam z przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Naukowcy raczej nie rozwodza się nad... IP: *.range86-131.btcentralplus.com 17.08.07, 21:41 doświadczeniami z przedszkola czy piaskownicy. Chociaż z drugiej strony, nie jestem naukowcem więc nie wiem jak to jest nim być? Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 16:49 Ja lubie kiciora blog- dobrze sie go czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 21:33 daj mu szanse - niech czymś zabłysnie. Najlepiej krytykować z zamkniętą przyłbicą, bez loga... dla kogoś takiego twat jest komplementem na który nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Hard working Polish immigrants? 17.08.07, 21:31 a kto ci każe je czytać? tchórzysz zresztą do tego stopnia że zapomniałeś się zalogować. BTW z chęcią poczytam twoje produkcje, daj mi tę szansę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: put_up_with_kicior Bez loginu też żyć się da IP: *.range86-131.btcentralplus.com 17.08.07, 21:51 Ale ja nie mam nicka, jestem offstreamowy, co poradzić :( Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Bez loginu też żyć się da 17.08.07, 21:52 zarejestrowac sie. Pozdrawiam i zycze przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Get_in_Kicior! Re: Bez loginu też żyć się da IP: *.range86-131.btcentralplus.com 17.08.07, 21:54 Pozdrawiam różwnież :) Odpowiedz Link Zgłoś