ja_i_kuba 05.04.08, 00:15 Szukam dobrego lekarza dla mojego dziecka. Wiekszos polskich przychodni juz zwiedzilam, nie jestam jakos zachwycona; albo lekarz jakis sredni albo obsluga fatalna. Mozecie mi kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morela7 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 07.04.08, 10:25 Niestety nie pomoge, mam podobne doswiadczenia, jak ty, zarowna z polskimi przychodniami, jak i lekarzami w polnocno-wschodnim Dublinie. Ostatnio bylismy u irlandzkiego pediatry, 120 euro za wizyte, 30 za badania krwi, a 3 miesiace potem jeszcze 100 za 3- minutowa kontrole. I tez nie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.b5 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 08.04.08, 14:30 A ja jestem brdzo zadowolona z pediatry w EMC Healthcare, dr Anna Wuczynska. Podoba mi sie bo wedlug mnie ma trzezwe spojrzenie na sprawe, nie panikuje ani tez nie lekcewazy choroby, oglada dziecko dokladnie za kazdym raze a do tego jest bardzo mila i kontaktowa. Monia wcale nie placze u niej w trakcie wizyty. Obecnie jestesmy w trakciue leczenia zapalenia oskrzeli, ale do tej pory wszystkie zapisane przez nia leki pomagaly.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_kuba Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 08.04.08, 23:24 Ja tez chodze do tej lekarki. Rzeczywiscie jest bardzo kontaktowa, czasami moze zbyt roztrzepana, ale w sumie ok. Problemem dla mnie sa panie recepcjonistki w EMC Health Centre. Ja sama jestem chora jak mam sie umowic na wizyte, albo jak mam tam isc. Ja nie wiem kto je zatrudnil? Kiedys dzwonilam, to szanowna pani jadla cos , albo zula gume. Innym razem chcialam zapytac pani doktor o antybiotyk, ktory przepisala mojemu synowi pare dni wczesniej; powiedziano mi, ze mnie nie polacza, bo pani doktor ma inne rzeczy do robienia, a nie odbieranie telefonow. Z odbieraniem telefonow tez sie nie spiesza, spiesza sie natomiast z kasowaniem cie za wizyte, i to z gory, przed wizyta musisz placic. Czasem jeszcze dobrze nie wejde, nie zdaze dziecka z wozka wyciagnac, a ona juz rachunek mi do reki wciska!!! Do samej pani dr nie mam wiekszych zastrzezen, ale tak jak pisze obsluga tam jest fatalna Odpowiedz Link Zgłoś
ania.b5 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 09.04.08, 11:11 Rzeczywiscie, te rachunki wciskane w reke zanim sie czlowiek rozbierze to irytujacy fakt. Staram sie przymykac oko, bo Pani doktor naprawde nam odpowiada..Czy recepcjonistki sa niemile- nie zauwazylam, szczerze mowiac, ale zdarzylo mi sie zagubic rachunek za wizyte i zadzwonilam z prosba o przeslanie duplikatu- przyslali bez zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
morela7 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 09.04.08, 11:49 O swoim doswiadczeniu z ta pania doktor pisalam kiedys w innym watku. Wiecej do niej nie poszlam. Szkoda czasu na podroz, biorac pod uwage, ze moi lokalni GP sa nie gorsi, srednio rzecz biorac. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekrules Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 22.04.08, 12:05 poleca dr Renate Baranowska pediatra, alergolog przyjmuje w POLMED nr tel 851788645. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 22.04.08, 13:51 mozecie powiedziec ile biora za wizyte te polskie panie GP Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_kuba Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 22.04.08, 15:36 W Emc Health Centre wizyta u pediatry kosztuje €60.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamruczek Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 07.06.08, 20:50 Ja również polecam Panią doktor Baranowską z Polmedu. Z tego co wiem wizyta pediatryczna to jakieś 50 euro, alegologiczna jest chyba droższa. pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodarekk Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 03.09.15, 12:26 nieprawda dr ilona izdebska ma 2 fakultety pracowała na pogotowiu 15 lat teraz ma specjalizacje z pulmonologii lek rodzinny wiadomosci ma b. duże troche roztrzepana mi pomogła jak to w życiu jednemu pomorze drugiemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
blendi6 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 20.11.13, 18:16 Ja z cala stanowczoscia nie polecam i to bardzo nie polecam pediatry dr Ilony Izdebskiej ja wogole nie wiem jakim cudem ta kobieta zdobyla tytul doktora bo wiedza tej Pani jest znikoma w temacie pediatrii. Wogole nie slucha co sie do niej mowi szuka w ksiazce nazwy leku ktory moze przepisac maluszkowi , problemu doszukuje sie w tym co naturalne i jest zdrowym objawem a nie choroby a w dodatku przy ogladaniu maluszka prosi o konsultacje ginekologa totalny brak kompetencji.Nie polecam.... Co do doktor Sochackiej to mam mieszane uczucia kobitka niby ma wiedze , ale malo dociekliwa jest (i ciut arogancka mi sie wydala ale na to mozna przymknac oko) nie obejzala dzidziusia dokladnie praktycznie wogole go nie obejzala zrobione mial tylko usg i na tej podstawie postawila djagnoze ktora tak naprawde moze miec niewiele wspolnego z dolegliwoscia mojego maluszka. Pisze ze moze miec nie wiele bo wlasnie jestesmy w trakcie leczenia zapalenia cewki moczowej i leki przepisane przez inna pediatre w Polsce zaczynaja pomagac wiec mam nadzieje ze zazegnamy niedlugo wszystkie bolesci i ja tez ukoje choc troche swoje nerwy jak przestane widziec ze moje dzieciatko cierpi. Generalnie rzecz ujmujac wogole nie jestem usatysfakcjonowana opieka medyczna w tym kraju. Jedyny lekarz do ktorego naprawde warto isc (chodzilam do niego cala ciaze )to ginekolog dr Dybkowski mimo ze jest ciut arogancki i zlosliwy to naparwde facet ma wiedze i szczerze go polecam. Co do pozostalych lekarzy ktorych w ostatnim czasie odwiedzilam ujme to slowem zenada w wkiekszoci i chyba naprawde wieksza czesc z nich wyjechala tutaj bo w Polsce byli mierni i nie mieli pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodarekk DR ILONA IZDEBSKA 04.09.15, 10:34 ZBULWERSOWAŁA MNIE OPINIA O dr.IZDEBSKIEJ JAK MOSZNA KWESTIONOWAĆ WYDANIE DYPLOMU I SPECJALIZACJI 2 STOPNIA PRZECIEŻ OBRAŻA PANI CAŁĄ RZESZE PROFESORÓW DOKTORÓW I INNYCH SAM JESTEM PSYCHIATRĄ I ZA TAKĄ OPINIE POZWAŁ BYM PANIĄ MA PANIE SZCZEŚCIE ŻE NIE MAM KONTAKTU Z TĄ OSOBĄ MOIM ZDANIEM LEKARZ NIE JEST ODSŁUCHANIA LECZ OD BADANIA A KONSULTACJA Z DRUGIM LEKARZEM stanowi tylko o jej odpowiedzialnosci Odpowiedz Link Zgłoś
werjus0 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 16.09.15, 23:40 odpowiedż do blendi6 i innych ,którzy chcĄ zaszkodzić dr Izdebskiej NIE BARDZO ROZUMIEM NEGATYWNE KOMENTARZE NA TEMAT DR IZDEBSKIEJ.JEST POZYTYWNIE ZAKRECONĄ OSOBĄ,KTÓRA SŁUZY SWOJĄ WIEDZĄ I CZASEM.NIGDY MI SIĘ NIE ZDAŻYŁO,ŻEBY MNIE WYPROSIŁA Z GABINETU,PONIEWAŻ ZA DŁUGO SIEDZĘ.MOGŁAM ZADAWAĆ PYTANIA I ODPOWIADAŁA NA NIE BEZ PATRZENIA NA ZEGAREK.W PRZECIWIEŃSTWIE DO IRLANDZKICH GP,KTÓRZY MAJĄ TYLKO 10 MIN.NA PACJENTA I PATRZA NA ZEGAREK JAK SIE KOŃCZY TEN CZAS.KIEDYS TAKI JEDEN TO MI WPROST POWIEDZIAŁ,ZE PRZYSZŁAM NA 10 MINUTOWĄ WIZYTĘ A JEŚLI CHCĘ ZOSTAC DŁUZEJ TO MUSZE ZAPŁACIĆ ZA 20 MIN.WIZYTĘ.NIEŻLE, CO?TAK WIĘC NIE GADAJCIE GŁUPOT O DR IZDEBSKIEJ,PONIEWAŻ TO BARDZO DOBRY CZŁOWIEK I LEKARZ. MOJA CÓRKA ZACHOROWAŁA NA ZAPALENIE OSKRZELI I W NIEDZIELĘ PO POŁUDNIU JUZ NIGDZIE NIE BYŁO LEKARZA,KTÓRY PRZYJMUJE I POLSKIEJ PRZYCHODNI CZYNNEJ.ZADZWONIŁAM DO DR IZDEBSKIEJ I PRZYJECHAŁA SPECJALNIE DO GABINETU,ŻEBY NAS PRZYJĄĆ.INNYM RAZEM PANI DOKTOR ZAMYKAŁA JUŻ GABINET WIECZOREM I TEŻ POCZEKAŁA DO MOMENTU AŻ DOJADĘ,ŻEBY MNIE PRZYJĄĆ.JESZCE RAZ PODKREŚLĘ-WSPANIAŁY CZLOWIEK I BARDZO DOBRY FACHOWIEC W SWOIM FACHU. Odpowiedz Link Zgłoś
erbe11 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 03.10.15, 10:45 JESTEM DŁUGOLETNIM PACJENTEM DR ILONY IZDEBSKIEJ, ZNAM JĄ JESZCZE Z WROCŁAWIA. MAM O NIEJ BARDZO POZYTYWNĄ OPINIĘ O NIEJ JAKO LEKARZU I CZŁOWIEKU. KIERUJE SIĘ ZAWSZE DOBREM PACJENTA I POŚWIĘCA MU TYLE CZASU ILE POTRZEBA. MOI ZNAJOMI, KTORZY KORZYSTALI Z POMOCY PANI DR ILONY IZDEBSKIEJ MAJĄ RÓWNIE DOBRĄ OPINIĘ O NIEJ. JEST LEKARZEM, KTÓRY STARA SIĘ BYĆ NA BIERZĄCO Z NAJNOWSZYMI TERAPIAMI I TECHNOLOGIAMI W PROFILAKTYCE I LECZENIU PACJENTÓW. OSTATNIO DZIĘKI NIEJ ZAINTERESOWAŁEM SIĘ NANOCZĄSTECZKAMI SREBRA I ZŁOTA W ZWALCZNIU PATOGENÓW. SĄ REWELACYJNE! NP. W CIĄGU KILKU, KILKUNASTU DNI LIKWIDUJĄ WIELOLETNIE PROBLEMY SKÓRNE BEZ SKUTKÓW UBOCZNYCH (BEZPIECZNE DLA KOBIET W CIĄŻY I MAŁYCH DZIECI), NP. ROZSTĘPY, CELLULIT, NACZYŃKA, BLIZNY. RANY LECZĄ SIĘ BŁYSKAWICZNIE I BEZ BLIZN. W POŁĄCZENIU Z ODŻYWIANIEM BEZ BIAŁEK ZWIERZĘCYCH (WG PROF. COLINA CAMPBELLA) I SPOŻYWANIEM ALG BARDZO BOGATYCH WE WSZYSTKIE WITAMINY I MINERAŁY RADYKALNIE POPRAWIAJĄ STAN ZDROWIA W CIĄGU PARU MIESIĘCY. NIWELUJĄ WSZELKIE DOLEGLIWOŚCI ZWIĄZANE Z KRĘGOSŁUPEM, STAWAMI. SĄ BARDZO POMOCNE I REWELACYJNIE WSPOMAGAJĄ LECZENIE NOWOTWORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
luca0909 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 21.10.15, 18:04 JA TEZ WIELOLETNIM PACJENTEM DR. ILONY IZDEBSKIEJ. WEDLUG MOJEJ OPINI JEST TO ODDANY SWOIM PACJENTOM A PRZEDE WSZYSTKIM DZIECOM LEKARZ. LEKARZ WSZECHSTRONNIE UDZIELAJACY SIE I PROFESJONALNY. POSWIECA DUZO CZASU NA BADANIA I DIAGNOSTYKE. PRZYCHYLAM SIE DO WYPOWIEDZI WLODARKKA I ZGADZAM SIE Z NIA CALKOWICIE. ZAWOD LEKARZA WYMAGA WIELOLETNICH LAT CIEZKIEJ,PELNEJ WYRZECZEN PRACY I NIE MOZNA TEJ PRACY PODSUMOWYWAC LAKONICZNYMI SLOWAMI NIEUZASADNIONEJ I NIEPRZEMYSLANEJ KRYTYKI BO MOZNA KOMUS WYRZADZIC KRZYWDE A SLOWA LEKKO NAPISANE NADAL POZOSTAJA. DR. ILONA IZDEBSKA PRZYJMUJE TEZ KRYTYKE TAK ZE W CHWILI OBECNEJ STARA SIE BYC BARDZO DOBRYM I MADRYM LEKARZEM, CZEGO EFEKTY WIDZE JAKO JEJ PACJENT. Odpowiedz Link Zgłoś
ojtamojtam1990 Re: Dobry pediatra/GP w Dublinie???? 12.08.16, 17:24 Ja równiez nie polecam p. Ilony. Zero słuchania pacjenta, w ogole się nie ineresuje co może osobie dolegac, jak rozwiązać problem. Ważne by skasować za wizytę. Jak dla mnie nie jest lekarzem z powołania. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś