Dodaj do ulubionych

Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Polsce

28.11.08, 08:25
Co myślicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • xiv Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 28.11.08, 09:39

mysle, ze jeszcze nie - moze za dziesiec lat...
    • Gość: izzy Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: 92.23.157.* 28.11.08, 15:11
      zdecydowanie nie jeszcze teraz, kto zaryzykuje zapewnienie najlepszych warunków
      w domu opieki w naszym społeczeństwie? jedna polowa twierdzi, ze się nie godzi,
      a druga czeka na emerytury dziadków i nie pozwoli, żeby poszły z dziadkami do
      domu opieki

może dla przesiedlonych Niemców? na Mazurach? albo śląsku? oni maja na to
      pieniądze i są mentalnie gotowi, ale ilu z nich jeszcze żyje?
      • Gość: iza Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.range81-154.btcentralplus.com 28.11.08, 15:20
        Wraz z moimi przyjaciolmi probowalismy zainteresowac roznych Niemcow, takze
        takich, co organizuja domy opieki, pewnym ladnym palacykiem na ziemiach
        odzyskanych w zachodniopomorskiem. Zakupionym od Agencji Rynku Rolnego. Zero
        zainteresowania. Cena i polozenie mogly odgrywac tu role, a jakze (chyba tylko
        Guenter von Haagen by tam zamieszkal ze swoimi "artworkami", takie to wydmuchowo).
        Coz, prawda jest, ze ci Niemcy, co mieliby sentymenty, to juz ich nie ma, a ci
        zyjacy, wiadomo - wola czekac na smierc blizej domu.

Polscy staruszkowie maja za niskie emerytury, by taki biznes mial racje bytu w
        Polsce, a tych bogatszych stac na opieke w domu.
        Podpisuje sie - za 10 albo i wiele wiecej lat - pewnie.
        • norwich_city Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 28.11.08, 16:44
          a ich dobrze zarabiające dzieci i wnuki nie zapłacą za ' swięty spokój' od
          swojej starszej rodziny, tak jak to bywa w prywatnych domach opieki na zachodzie
          europy?
          • Gość: yy Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.it-net.pl 29.11.08, 09:37
            heeh wnuki i dzieci maja czasami w nosie takie osoby ,chyba za malo
            znasz ludzi .
    • Gość: Jaro Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.range217-43.btcentralplus.com 28.11.08, 17:26
      Za jakies 30 lat, jak emigranci z Wysp zaczna wracac na zasluzona emeryture.
      Chyba, ze dla tych z Ameryki, ale oni wola na Florydzie.
    • Gość: Jaro Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.range217-43.btcentralplus.com 28.11.08, 17:29
      A tak serio, to takie domy w PL juz sa. Co jakis czas gazety pisza o skandalach
      ze wlos sie jezy na glowie.
    • u_nasz_w_londynie Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 28.11.08, 18:25
      norwich_city napisał:

> Co myślicie na ten temat?
      Swietna sprawa,tylko wszedzie bedzie pelno OAP's.
    • Gość: pracownik DPS jak sie utrzmuja DPS IP: *.it-net.pl 29.11.08, 09:39
      w Polsce One sie utrzymuja z datkow od Panstwa plus rent-emerytur
      ale to jest w mniejszym stopniu.Tam wiecej jest osob ktore maja min
      renty i emerytury niz z max.I wez teraz utrzymaj swoj dom bo chyba
      chcesz miec dobra kadre a nikt nie przyjdzie robic za 500-600 zl no
      chyba ze przyjdzie a potem beda pisac jak sa traktuje takie osoby w
      domu bo personel jest nieodpowiedni.

• jamesonwhiskey Re: jak sie utrzmuja DPS 29.11.08, 11:46
        ja bym jednak uderzyl w przedszkole, na jednym z nowo powstalych osiedli .
        mam wrazenie ze ogladales progrma o Duncanie z dragons den ;)
        tyle ze realia w UK i w polsce zupelnie inne
        • u_nasz_w_londynie Chodzi o ten program ?? 29.11.08, 15:19
          Maja ludzie pomysly. www.youtube.com/watch?v=3T13J-
          A1ATQ&feature=related
          • Gość: Kierownik DPS Re: Chodzi o ten program ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:41
            NIe wiecie o czympiszecie (w tym pracownik? dps)Prywatny DPS to są
            grube pieniądze od...biednych ludzi.Tak to wygląda i trzeba znać
            ustawy to regulujące.Do prywatnych domów również dopłaca państwo.
            Jest jednak "małe ale" Trzeba najpierw kilka milionów zainwestować w
            obiekt (piszę o stosunkowo niedużym obiekcie:)) chyba że (znowu ale)
            jest szansa dzierżawy od miasta,wtedy odbywa się to za symboliczne
            pieniądze jednak za własne trzeba obiekt standaryzować (też regulują
            to przepisy i bez tego nici z dopłat).Pozdrawiam.

P/S tak apropos to babcie,dziadka alimentują dzieci oczywiście
            jeżeli pozwalają na to zarobki (również regulowane ustawowo więc za
            dużo nie mają do powiedzenia)
            • norwich_city do kierownik dps 04.12.08, 11:45
              można prosić o e-mail do Ciebie?
    • Gość: www.domum9000.com Program komputerowy do prowadzenia placówki IP: *.range86-159.btcentralplus.com 07.07.13, 18:19
      Tani, prosty w obsłudze program dla domu seniora, domu pomocy społecznej, domu opieki dziennej lub doraźnej.
      Działa przez internet. Nie wymaga instalacji.

Domum9000 to nowoczesny program komputerowy wspomagający zarządzanie placówkami opieki krótkoterminowej, długoterminowej oraz mieszanej. Pozwala podnosić jakość usług, obniżać koszty oraz oszczędzać czas.
      Wykorzystanie internetu oraz nowoczesnych technik komputerowych eliminuje potrzebę instalacji programu. Jest on aktualizowany automatycznie i nie wymaga stałej obsługi. Gromadzone dane przechowywane są w strzeżonym centrum obliczeniowym do którego dostęp mają tylko autoryzowani pracownicy.

www.domum9000.com
    • Gość: Anna Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.Netcominternet.pl 18.12.13, 13:32
      Myslę, że to dobry pomysł. Sama nosiłam się z takim zamiarem. Ale z przyczyn losowych muszę sprzedać rozpoczętą budowę w stanie otwartym surowym na dużej działce (1,6 ha) w parku krajobrazowym na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Zainteresowanych proszę o kontakt tel: 530149010
      • londynwarszawaparyz Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 18.12.13, 21:12
        Biznes ok. 2 mln za granicami kraju nie powroci by zajac sie rodzicami, ktorzy zostali w PL. Czesc bedzie wolala zaplacic za domy opieki, niz zostawiac rodzicow samych, schorowanych. Wielu z nich nie bedzie chcialo z Pl wyjezdzac na starosc do kraju, w ktorym zyje syn/corka w mysl " starych drzew sie nie przesadza".
        Znam takich, co mysla o domach opieki dla starszych aby nie obciazac dzieci na stare lata.
        • Gość: Jessika Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: 193.33.9.* 11.01.15, 11:41
          Jeżeli Prywatny Dom Opieki ma być jedynie dobrym pomysłem na biznes to ja bardzo wspołczuje pensjonariusza tego domu.Jestem pielegniarka-buduje PDO.Dodam iż moje doświadczenie w pracy z seniorami jest tak bogate jak wiedza o tych ludziach,ich potrzebach.Kocham te osoby i potrafie dotrzeć do ich serc.Podobnie jak mój partner- nasze dotychczasowe osiagniecia sa głęboko zapisane w sercach naszych podopiecznych.Jezeli nie kierujecie się sercem,a na seniora patrzycie przez pryzmat zlotowki-poszukajcie innego sposobu na zycie.Ludzie ktorzy przeszli juz swoja droge-zasłuzyli sobie na godna zaplate.Niech wiec ich wynagrodzeniem za trudy zycia będzie zlota jesien-w dosłownym tego słowa znaczeniu. Jessika
          • Gość: poradnia Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.15, 10:59
            Przede wszystkim praca z ludźmi starszymi powinna wypływać z serca, które rozumie potrzeby takich ludzi. Miłość zrozumienie, szacunek, odrobina współczucia a najbardziej empatia to cechy które odzwierciedlają prawdziwość Domu Opieki. Taki właśnie Dom stanął na mojej drodze to "Afirmacja Życia" Prywatny Dom Opieki w Radzyminie koło warszawy ul. Orzeszkowej 3 Miejsce które funkcjonuje już 16 lat i zawsze pełne miłości i zrozumienia dla osób starszych. www.afirmacja.domyopieki.pl
            • Gość: mariano Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols IP: *.8-4.cable.virginm.net 25.01.15, 23:49
              O jaka zajebista reklama, aż bije od Ciebie miłość do seniorów i oddał bym Ci każdą swoją babcię na własność bo po Twoim niekomercyjnym, szczerym i z głębi duszy poście moje serce zmiękło jak agrestowy kisiel.

Miej Ty szacunek do ludzkiej inteligencji i wsadź sobię takie durne gadki w swoją przepełnioną miłością i zrozumieniem duszę.
    • piesior666 Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 11.01.15, 12:25
      Znam jeden przypadek.Po bardzo trudnym starcie interes sie rozkrecil.Gosciu buduje wlasnie drugi osrodek.Okolice Olsztyna.
      • dawciohk Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 01.09.15, 18:40
        Przeżyłem osiem lat z osobą bliską w pogłębiającej się demencji i z Alzheimerem.
        Dezintegracja rodziny i ciągłe zagrożenie dla chorego i domowników.
        O tym wiedzą ci którzy tego doświadczyli.
        To nie są dobrotliwi dziadkowie i babunie.
        Tylko dla dobra chorego zacząłem rozglądać się za dobrą opieką, zwiedziłem wszystkie ośrodki w Łodzi i okolicy. Znalazłem.
        Ciche Gniazdo w Łodzi, pod Konstantynowem.
        Tanio nie jest, ale fachowa opieka, atmosfera domu i tylko dla kilku osób. Było miejsce.
        Polecam z czystym sumieniem. Znajdziecie i sami zobaczycie.
    • polvit.pl Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 20.01.16, 23:59
      Dla prowadzących tego typu biznes polecam Polvit (www.polvit.pl). Pomożemy Wam z organizacją dostaw w woj. mazowieckim
    • polvit.pl Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 21.01.16, 00:00
      Dla prowadzących tego typu biznes polecam Polvit (www.polvit.pl). Pomożemy Wam z organizacją dostaw.
    • szarmila Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 25.01.16, 18:48
      Ostatnio trafiłam na interesującą stronkę z ogłoszeniami pracy w UK: htttp://www.wielkabrytania.click
    • szarmila Re: Pomysł na biznes - Prywatny Dom Opieki w Pols 25.01.16, 18:49
      Ostatnio trafiłam na interesującą stronkę z ogłoszeniami pracy w UK: www.wielkabrytania.click

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka