Gość: Majk IP: *.range86-133.btcentralplus.com 30.12.08, 23:01 Czy musze wymienic polskie prawo jazdy na brytyjskie? Jestem w UK ponad rok i na razie nie mialem roblemow,ale znajomi powymieniali. Mus czy fanaberia:-) PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ralph Re: Prawo jazdy IP: *.aster.pl 31.12.08, 01:31 Fanaberia. Dopóki nie skończysz 70 roku życia nie musisz wymieniać prawa jazdy. Kto nie wierzy (bo są takie niedowiarki, co "wiedzą lepiej") niech zajrzy na stronę DVLA i dokładnie przeczyta reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Prawo jazdy IP: *.lei3.cable.ntl.com 31.12.08, 03:52 jak masz tylko kat.B..to jak chcesz--ja bym wymienil dla wygody:maszdokument ktory na wszedzie przychylnie patrza(na polskie krzywo patrza),potwierdzenie adresy,wrazie jakiejs wpadki tj.przekroczenie predkosc czy swiatlo czerwone-dostajesz 3pkt iplacisz 60f--na polskim latasz po sadach.....Jesli masz katC,D,E i chcesz jezdzic zawodowo to wg.prawa i przepisow nie musisz wymieniac,ale nie znam ZADNEGO(a znam kilkatysiecy-ponad90% angielskich pracodawcow dla kierowcow mam rozpracowanych)pracodawcy co przyjal kogos na polskie--chyba ze "wujek"szwagra na czarno do przemytu np.narkotykow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Prawo jazdy IP: *.aster.pl 31.12.08, 09:04 Bzdura z tym ciąganiem po sądach. W tej chwili już automatycznie razem z mandatem przysyłają formularz do wyrobienia counterpart tak jak opisał azkeel - wyrabiasz papierowy brytyjski odpowiednik prawa jazdy i tam są kolekcjonowane punkty, nie trzeba chodzić po żadnych sądach. Najlepiej oczywiście nie kolekcjonować punktów, przez 4 lata nie zdobyłem ani jednego, Jeremy Clarkson chwalił się że ma czyste konto, to nie może być takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Prawo jazdy 31.12.08, 10:22 Ja jezdze w UK 18 roku zycia (a to bylo sporo lat temu hehe) i nie mialam nigdy ani jednego punktu. A maz caly czas mnie strofuje, ze za szybko jezdze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: Prawo jazdy IP: 81.171.215.* 31.12.08, 08:27 Nie musisz wymieniac prawa jazdy, wystarczy zlozyc aplikacje na counterpart czyli papierowa czesc na ktorej zazwyczaj wpisywane sa informacje o Twoich punktach karnych, plastik zostaje polski. Musisz wypelnic formularz D9 i wyslac do DVLA. Nie ma za to zadnej oplaty poza znaczkiem pocztowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majk Re: Prawo jazdy IP: *.range86-133.btcentralplus.com 31.12.08, 10:57 Dziekuje za odpowiedzi. A gdzie moge dostac ten formularz D9? Tez na poczcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: Prawo jazdy IP: 81.171.215.* 31.12.08, 11:38 mozesz sciagnac z internetu i wydrukowac albo napisac do DVLA zeby Ci przeslali. Z tego co wiem nie mozna ich dostac na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś