Gość: Kasjer IP: *.sotn.cable.ntl.com 03.02.09, 17:14 Co teraz? W ktora strone pojdziemy? Ilu nowych przyjedzie wkrotce na Wyspy? Jakies idee, prognozy? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: D Re: Funt = 5 PLN IP: 155.136.80.* 03.02.09, 17:38 szczerze to wali mnie to dokladnie czy jest za 4 czy za 6.Tym zajmuja sie wszystkowiedzacy rodacy ,ktorzy siedza w kraju i dop... zmywakom.Tak ze pozdro od zmywaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff.lebowski Forex - analiza 04.02.09, 03:18 Pod koniec pazdziernika pozwolilem sobie przeprowadzic dlugoterminowa analize GBPPLN. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=86295183&a=86323987 Sytuacja techniczna wygladala wowczas nastepujaco: img522.imageshack.us/my.php?image=gbppln23102008stooqft9.jpg Aktualnie kurs funta oscyluje na poziomie 5,13. Co dalej? Spójrzmy na wykres: img523.imageshack.us/my.php?image=gbpplnw03022009xo0.png Na obecna chwile kurs mocno wystrzelil w gore i ja spodziewalbym sie w niedlugim czasie korekty. Na wykresie tygodniowym RSI zbliza sie do strefy wykupienia, STS i MACD zostawiaja jeszcze miejsce na wzrosty. Wazna jest duza wzrostowa swieca z zeszlego tygodnia wybijajaca MA100, przy takim mocnym trendzie okolice ok. 4.88 - 4.90 beda dzialac jako wsparcie i mysle, ze kurs w niedalekiej przyszlosci znajdzie sie na tym poziomie. Zakladajac, ze wsparcie sie obroni kurs bedzie kierowal sie w okolice MA200 czyli na dzis ok. 5.30. To bedzie mocny opor i nie ma szans aby funt pokonal go z miejsca. Co dalej? Rzuce okiem na wykres za jakis czas.... Podsumowujac na najblizsza przyszlosc zakladam ruch w zakresie 4.90 - 5.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjer Re: Forex - analiza IP: *.sotn.cable.ntl.com 04.02.09, 08:41 Dziekuje za konkretna analize... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały czytacz Re: Forex - analiza IP: *.range86-158.btcentralplus.com 04.02.09, 09:11 Ile tu już było analiz , ile wróżenia z fusów przez te trzy lat jak czytam, ho, ho. A propos, co na to Deos? I gdzie jest Ghrom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Analitykom dziekujemy IP: *.cable.ubr16.haye.blueyonder.co.uk 04.02.09, 09:42 www.fundi.pl/5997_prognozy-kursu-zlotego.html Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Analitykom dziekujemy 04.02.09, 10:00 Moje analizy (marzenia senne-rownie dobre narzedzie wrozbiarskie) podpowiadaja ,ze funt dojdzie do 7,80.A co! Marzenia cuuuudna rzecz ;P fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html Bezposrednio do Ciebie , bezposrednio do mnie : pl.youtube.com/watch?v=aoPZKYg0RnA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Gdyby babcia miala wasy 04.02.09, 15:59 Ciekawe jest tez to, ze przez dluuugie miesiace funt / dolara byl z grubsza wymieniany w proporcji 1:2, az do jakos przelomu lipca/sierpnia 2008. Zlotowka zaczela cholernie silnie tracic do praktycznie wszystkich tzw. twardych walut. Rynek jest globalny rzecz jasna, tak wiec proporcje/stosunek tych historycznie najwazniejszych walut do siebie nawzajem sa ustalane na rynku swiatowym, Polska tylko je odzwierciela. Wystarczyloby, ze funt do dolara by byl jak kiedys, juz nawet nie smiem gdybac ze by sie umocnil, tylko po prostu pozostal na tym samym poziomie. Jak pisalem funt szterling dlugo byl rowno dwa razy drozszy od USD, teraz $1= ok. 3.65zl, to GBP w Polsce kosztowalby.... No :-) A jak jest kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Forex - analiza 10.02.09, 10:07 > Ile tu już było analiz , ile wróżenia z fusów przez te trzy lat jak czytam, ho, > ho. A propos, co na to Deos? I gdzie jest Ghrom? Akurat wpadłem. Co ja na tą 'mądrą' analizę? Gdy kaszlesz lub kichasz zakrywaj ręką lub nogą nos lub usta, a będziesz chory lub zdrowy :P Mój wyimaginowany dziadek zawsze powtarzał: nie rób interesów z ludźmi wierzącymi w analizę techniczną, bo niemoralnym jest wykorzystywać ludzi słabych na umyśle. Przypominam również, że takie właśnie mądre analizy doprowadziły do tzw. credit crunch. Historia uczy wyłącznie jednego: że nigdy niczego nikogo nie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izysia Re: Forex - analiza IP: 92.20.4.* 10.02.09, 19:00 ja tez czytam już trzy lata wywołuję deosa, bo ghrom się nam sam objawił służąc wiedza bardzo elektryczną forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=90934021&a=91124133 podejrzewam ze niemniej elektryczną, tfu elektryzującą niż kurs funta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Funt = 5 PLN IP: *.range217-42.btcentralplus.com 04.02.09, 17:03 W PL zwolnienia, obnizki plac i spadek waluty. Moze warto jakis maly biznes eksportowy tam otworzyc, jakies uslugi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Funt = 5 PLN IP: *.range217-42.btcentralplus.com 04.02.09, 17:05 Oczywiscie niemialem na mysli samobojczego rejestrowania biznesu w PL, tylko zatrudniania tam ludzi na zlecenia z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Funt = 5 PLN 04.02.09, 17:20 > W PL zwolnienia, obnizki plac i spadek waluty w UK zwolnienia, obnizki plac i spadek waluty (wzgledem USD, JPY i EUR)... Pytanie pozostanie gdzie bedzie wieksza recesja na plus Polski przemawia pomoc unijna - duzo pieniedzy jeszcze bedzie plynac do PL, ale - aby je wykorzystac - trzeba wziac pozyczke z banku a to sie nie zawsze udaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Funt = 5 PLN IP: *.range217-42.btcentralplus.com 04.02.09, 18:14 Mysle, ze na plus PL wciaz przemawia masa dobrze wyksztalconych ludzi, z ktorych krotkie szkolenie moze zrobic dobrych fachowcow. A im wiekszy kryzys w UK, tym wieksze cisnienie na koszty. Jesli w PL moznaby robic reklamy, programy czy analizy za pol ceny, to mogloby sie udac. Ja mam co robic i raczej nie planuje zadnych przedsiewziec, rzucam tylko pomysl, pod wplywem Golden Line, ktory ostatnio przegladalem i sie zdziwilem jak wielu zdolnych ludzi sie w PL marnuje.. Odpowiedz Link Zgłoś