Gość: Znajdę~!!!! IP: *.plock.mm.pl 19.02.09, 18:38 Mam pytanko czy jak wyjade teraz do UK to mam szanse na znalezienie pracy. Moj angielski jest super, jestem budowlancem z wyksztalcenia, mam uprawnienia spawalnicze, wozki widlowe itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jobcentre Re: Wypadam stad IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.02.09, 09:57 Mój znajomy był wczoraj w jobcentre w sprawie pracy i spotkał się z ciekawą sytuacją. Oczywiście w jobcentre ludzi tyle że przejść nie można i mnóstwo polaków. Poszedł w sprawie konkretnej pracy na operatora/kierowce wózków widłowych, ogłoszenie znalazł przez jobcentre. Praca bezpośrednio u pracodawcy, spotkanie wstępne w jobcentre właśnie. Jak procownica biura jobcentre dowiedziała się że jest polakiem to stwierdziła, że uprawnienia które ma są niewystarczające [ma wszystkie możliwe, wózki elektryczne i spalinowe, wymiana butli gazowych itd. nie znam się na tym dokładnie], że musi mieć kilka lat doświadczenia i że w zasadzie tej pracy już nie ma ale za to jest pakowanie hamburgerów za minimum przez agencje, praca tylko na jeden dzień. Odniósł wrażenie że normalna praca jest tylko dla brytyjczyków, polacy moga jedynie dostać jakieś ochłapy. Domagał się kilkakrotnie w rozmowie o szczegóły tej pracy na wózki i mówił że to go interesuje, ale cały czas był zwodzony. Nie wiem czy to sytuacja jednostkowa spowodowana comiesięcznym ciężkim okresem tej pani czy też odgórne zarządzenie ale jakoś tak się poczułem gorszy. Obym nie musiał szukać pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowcadomow Re: Wypadam stad IP: *.t-mobile.co.uk 20.02.09, 19:53 Ja od miesiaca szukam domu i w tym calym kreditkranczu nie jestem w stanie znalezc nic, bo ilekroc dzwonie do agencji z prosba o informacje, ktos tlumaczy mi, ze oferta juz nieaktualna, albo ze klucze do posesji zginely i ze oddzwonia itp, albo po prostu ze oddzwonia. Slownie raz umowilem sie na widzenie domu, agencja podala mi zly adres, przyszedlem 10 minut spozniony, a lokalny czlowiek agencji, ktory mi mial pokazac dom powiedzial, ze ma inne spotkanie i musi jechac. Dziwne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Wypadam stad IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 21:07 Widzę że nikt nic ciekawego mi tutaj nie opowie........co wy wysłannicy rządu polskiego jesteście i za zadanie macie zniechęcać ludzi do wyjazdu. Napiszę jedno tam czy gdziekolwiek bedzie zawsze lepiej niż w polsce. Bo tutaj co mamy: składki wszelkiego typu które idą na..........ja się k.....wa pytam na co moje składki idą na stanie w kolejce do lekarza, na socjal, który to podobno u nas jest tak mówią i nie pi............lcie!!!!do ciężkiej cholery że jak tam wyjadę to będe traktowany inaczej a u nas to co się dzieję wszystkich traktuje sie tak samo a jak ci ciężko to - live is brutal- twój problem. Lekko tam nie jest ale jedno wiem, że tam pracował będe ciężko i wiedział będe że pracuje za pieniądze. Pozdrawiam was WUJE DOBRA RADA Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Wypadam stad 20.02.09, 23:09 Iii tam jakies dziwnosci prezentujesz. Znajoma wlasnie sie przeprowadza i obejrzala ponad 30 domow/flatow, w tym kilkanascie w jeden dzien (wziela dzien wolnego). W koncu sie wybrala i ...i juz. Dlugo szukala, bo jest wybredna. Nie specjalnie kumam i potrafie wyjasnic co to za dziwne problemy sa u Ciebie. Zgoda, ze nierzadko agencja jest do d... ale agencji jest jak psow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowcadomow Re: Wypadam stad IP: *.t-mobile.co.uk 20.02.09, 23:31 No coz Korkix, pisze o swoich autentycznych doswiadczeniach z ubieglego miesiaca. Moj post nie mial na celu kogokolwiek do czegos zniechecac, bo tak jak nigdy nikogo nie zachecalem do emigracji, tak i teraz nie zamierzam od tego odstraszac. Kazdy powinien podejmowac decyzje w tej materii na wlasne ryzyko, a ja rzycze powodzenia tak, czy siak. Faktem jedank jest ze w malych miejscowosciach w okolicy Liverpoolu od miesiaca napotykam na dziwne problemy. Skojarzyly mi sie one z postem poprzednika i stad post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Wypadam stad IP: *.range86-141.btcentralplus.com 20.02.09, 22:41 Z tego co tu pisza to wynika, ze najpierw powinienes zmienic nazwisko. A na serio, to w UK nie tylko autochtoniczni Brytyjczycy daja prace, nie tylko Brytyjczycy potrzebuja remontow domow. W mojej branzy w UK pracuje moze 10% Brytyjczykow, a ja wlasnie zatrudniam Hindusa. Nie dlatego ze bylby tanszy, po prostu jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś