Dodaj do ulubionych

Ogorki kiszone w Subway'u

IP: *.range86-140.btcentralplus.com 01.03.09, 21:35
No wlasnie, skad oni je biora do kanapek? I to chyba na calym swiecie! Ilekroc odwiedzam Subwaya to obsluguje mnie Polka, wiec pewnie na forum znajda sie jacys informatorzy :) Moze z Polski importuja, bo chyba nie kisza na miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: from Europe Re: Ogorki kiszone w Subway'u IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 01.03.09, 22:31
      Sa wytwarzane w 95% syntetycznie ale podobno dodawane barwnik i ksztalt sa
      naturalne.
      A co Ciebie naszlo z tymi ogorkami? Pewnie sa niemieckie, tam jest chyba
      najtansze zaglebie ogorkowe :)
      • Gość: zawulon Re: Ogorki kiszone w Subway'u IP: 92.23.203.* 02.03.09, 00:04
        w tesco po 80 pensow za sloik kupuja.
      • Gość: Jaro Re: Ogorki kiszone w Subway'u IP: *.range86-140.btcentralplus.com 02.03.09, 01:00
        W Niemczech i w UK sa chyba tylko konserwowe. Tamte z Subwaya sa kiszone, czyli fermentowane a nie z octu. To zasadnicza roznica! U nas ogorki to podstawa, a kiedys jak chcielismy miec malosolne to nam rodzina wozila swieze z Polski, bo w UK ich przeciez kupic nie mozna. U nas przynajmniej.
        • izabelski Re: Ogorki kiszone w Subway'u 02.03.09, 12:22
          lata temu w Safewayu widzialam koshekne ogorki kiszone - nie musza
          byc wiec sprowadzane z Polski :-)
          • yoskaiga Do Jaro 02.03.09, 12:32
            Absolutnie Cię rozumiem. Jest to moja największa tęsknota w tym kraju- tęsknota do ogórka. Nie wiem może w Londku można gdzieś dostać ale na mojej prowincji niestety nie.
            Widziałam teraz w Lidlu nasiona najprawdziwszego ogórka gruntowego tylko nie mam gdzie go posiać :(.
            Jest natomiast pomysł aby rodzinnie polecieć do Polski w lecie i jako 20 kg bagażu przywieść ogórki :))).
            Niemcy nie są żadnym zagłębiem ogórka gruntowego owszem chodują na dużą skalę ale "wężowe ". Takie gruntowe ogórki mają u siebie sprowadzanego z Holandii.
            • Gość: from Europe Re: Do Jaro IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 02.03.09, 14:54
              yoskaiga napisała:

> Niemcy nie są żadnym zagłębiem ogórka gruntowego owszem chodują na dużą skalę a
              > le "wężowe ". Takie gruntowe ogórki mają u siebie sprowadzanego z Holandii.

Ogorek wezowy jest odmiana ogorka gruntowego.

W Irlandii mozna kupic ogorki kiszone, konserwowe, kapuste kiszona we wszystkich
              polskich sklepach w spar i centra tez widzailem.
              W zeszlym roku kupilismy swiezutkie gruntowe w polskim sklepie, poszly na
              malosolne, mniammmm.
              • yoskaiga Re: Do Jaro 02.03.09, 15:13
                Zgodnie z literą prawa :) macie racje kolego ale przecaś wiadomo o co chodzi :)
                Małosolnych zazdraszczam :)Pozdrówka
    • Gość: blau Re: Ogorki kiszone w Subway'u IP: *.anonymouse.org 02.03.09, 16:43
      Ogórkowym skrytożercom mówimy NIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka