Dodaj do ulubionych

Career Break

IP: *.lutn.cable.ntl.com 28.03.09, 09:45
Czy ktos ma doswiadczenia z wzieciem tzw.Career Break ( urlop
bezplatny od 3 miesiecy do 5 lat ) ? Jaka jest procedura powrotu po
takim urlopie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Career Break IP: *.cable.ubr07.pres.blueyonder.co.uk 28.03.09, 14:17
      Nie wiem, czy ktoś ma takie doświadczenie, ale najprostsza droga to poprosić
      managera o udzielenie informacji lub pójść bezpośrednio do kadr i spytać.
      Ewentualnie można też spytać w związkach. Ponadto ostrzegam przed zadawaniem
      poważnych pytań na tym forum, bo zdarzają się rady idiotyczne, głupie, złośliwe
      bądź wyssane z palca.
    • Gość: da ja skorzystalem IP: 92.11.107.* 29.03.09, 12:18
      wzialem career break na okolo 1.5 miesiaca. Trzeba poprostu napisac pismo do
      store managera z prosba i normalnym uzasadieniem np. ze musisz skonczyc studia w
      pl, masz problemy rodzinne czy tez depreche. Ja wymyslilem mala depresje i
      tesknote za rodzina. O ile wiem jesli przerwa bedzie trwac powyzej pol roku
      tracisz pewne przywileje tzn nie przysluguje ci wzrost stawki i tracisz wiekszy
      wymiar urlopu (nie 22 dni, a tylko 18, czyli tak jakbys byl nowo zatrudniony).
      Nie jestem pewnien ale wydaje mi sie, ze jest to przy opcji pol roku i dluzej. O
      opcji max 5 letniej mozesz zapomniec. Chociaz dalbym sobie leb obciac, ze
      widzialem ostatnio ulotki na ten temat i napisane bylo, ze kazdy ma prawo do 2
      takich przerw w ciagu kariery i kazda nie moze przekroczyc pol roku. Znam tez
      przypadek, ze osoba dostala przerwe na rok, ale nie powinna byla dostac.
      Widocznie byla lubiana. Wszystko wiec zalezy od dogadania sie. O ile kojarze w
      moim przypadku mimo, ze byl to urlop bezplatny dostalem kase (okolo 70%) :) nie
      wiem czy nalezalo mi sie to czy sie pomylili ale bylo ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka