vankot 25.09.09, 23:33 Kim jest(jaki ma charakter) i co nas z nim łączy ? I czy jest dobry, czy raczej zły ? zdar =^..^=-, vankot Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster Re: x][x Bóg 26.09.09, 00:54 Do tego najważniejsze pytania: 1. Czy istnieje? 2. Jeżeli tak, to gdzie się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 01:26 Brat, uważasz swoje pytania za ważniejsze ? Nie możesz założyć, że istnieje, i rozpatrzyć to potem ? :o) zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: x][x Bóg 26.09.09, 07:13 vankot napisał: > Kim jest(jaki ma charakter) i co nas z nim łączy ? > I czy jest dobry, czy raczej zły ? Bóg jest Miłością, Dobrocią i Doskonałością.Należy Boga kochać , wielbić i składać mu ofiary.Od Boga bije taki blask , że ktokolwiek by go zobaczył to "śmiercią umrze".Dlatego Bóg jest( dla naszego bezpieczeństwa) gdzieś tam daleko i musimy się do niego modlić , modlić , modlić ...do "usranej..." jak ktoś chce. Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:18 Bóg jest Miłością, Dobrocią i Doskonałością.Należy Boga kochać , wielbić i składać mu ofiary.Od Boga bije taki blask , że ktokolwiek by go zobaczył to "śmiercią umrze".Dlatego Bóg jest( dla naszego bezpieczeństwa) gdzieś tam daleko i musimy się do niego modlić , modlić , modlić ...do "usranej..." jak ktoś chce. A skąd to wiemy, od proboszcza ? A on co, ma numer na komórkę do Pana Boga ? :o/ Czy sam to wymyśliłeś, Brat ? zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:13 vankot napisał: > Kim jest(jaki ma charakter) i co nas z nim łączy ? Podstawowy błąd polega na tym, że pytasz: "kim jest". Zapytaj: "Czym jest". Czym ja jestem? A co nas z nim łączy? Wszystko. > I czy jest dobry, czy raczej zły ? Ani dobry, ani zły. Po prostu jest ... I wiecie co? Mówcie sobie co chcecie, piszcie sobie co wam ślina na język przyniesie, ale co wam powiem, to wam powiem: życie, to zajebiście piękna tajemnica. radzimir11 - tajemniczy Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:20 > A co nas z nim łączy? Wszystko. --- Czyli co konkretnie ? > > I czy jest dobry, czy raczej zły ? > > Ani dobry, ani zły. Po prostu jest ... -- A skąd to wiemy ? > I wiecie co? Mówcie sobie co chcecie, piszcie sobie co wam ślina na język > przyniesie, ale co wam powiem, to wam powiem: życie, to zajebiście piękna > tajemnica. Dla kalekich, głuchych, ślepych i prześladowanych też ? :o/ zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:34 vankot napisał: > > A co nas z nim łączy? Wszystko. > --- > Czyli co konkretnie ? Szukajcie, a znajdziecie. Pukajcie, a będzie wam otwarte. > > > I czy jest dobry, czy raczej zły ? > > > > Ani dobry, ani zły. Po prostu jest ... > -- > A skąd to wiemy ? Z wykopalisk. > > I wiecie co? Mówcie sobie co chcecie, piszcie sobie co wam ślina > na język > > przyniesie, ale co wam powiem, to wam powiem: życie, to zajebiście > piękna > > tajemnica. > > Dla kalekich, głuchych, ślepych i prześladowanych też ? :o/ Najpierw weź się za książki i czytelnictwo ogólnie pojęte, a dopiero później przyjdź, pytaj, i uśmiechaj się głupkowato. Tak, brat? radzimir11 - brat brata Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:47 > vankot napisał: > > > > A co nas z nim łączy? Wszystko. > > --- > > Czyli co konkretnie ? > > Szukajcie, a znajdziecie. Pukajcie, a będzie wam otwarte. *** Brat, nie potrafisz jaśniej, czy to tylko zła Twoja wola Ci nie pozwala ? I skąd wiesz, że nie szukałem ? I skąd wiesz, ze nie znalazłem ? > > > > I czy jest dobry, czy raczej zły ? > > > Ani dobry, ani zły. Po prostu jest ... > > -- > > A skąd to wiemy ? > > Z wykopalisk. --- Których konkretnie ? > > > I wiecie co? Mówcie sobie co chcecie, piszcie sobie co wam ślina > > na język > > > przyniesie, ale co wam powiem, to wam powiem: życie, to zajebiście > > piękna > > > tajemnica. > > > > Dla kalekich, głuchych, ślepych i prześladowanych też ? :o/ > > Najpierw weź się za książki i czytelnictwo ogólnie pojęte, > a dopiero później przyjdź, pytaj, i uśmiechaj się głupkowato. > Tak, brat? ---- Takiego języka nauczył Cię Bóg ? To dziwne... Wiesz, znam ludzi, którzy praktycznie tylko mówią po łacinie, ale nie kopią od razu po jajach nieznajomego... > radzimir11 - brat brata zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:49 Brat, ty masz sieczkę we łbie. Szkoda na ciebie czasu. radzimir11 - szkodupski Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:03 > Brat, ty masz sieczkę we łbie. Szkoda na ciebie czasu. > > radzimir11 - szkodupski -- Zawsze tak traktujesz swoich rozmówców, Brat ? Czyli z kopa ? I kto Cie tego nauczył ? Bo chyba nie Jeszu... On tak nigdy nie czynił... zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: x][x Bóg 26.09.09, 09:58 vankot napisał: > Wiesz, znam ludzi, którzy praktycznie tylko > mówią po łacinie, ale nie kopią od razu po jajach Jesteś upierdliwy jak mucha. Odczułeś co chciałeś? Nie podobało ci się? > nieznajomego... > A ja mam wrażenie , że dobrze ciebie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:05 > vankot napisał: > > > > Wiesz, znam ludzi, którzy praktycznie tylko > > mówią po łacinie, ale nie kopią od razu po jajach > > Jesteś upierdliwy jak mucha. > Odczułeś co chciałeś? Nie podobało ci się? --- Czy ja wiem..., może troszkę :o) A w ogóle to jestem gaduła, może stąd to wrażenie... > > nieznajomego... > > > A ja mam wrażenie , że dobrze ciebie znam. --- Jak to ? zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:17 Hmm... Czyżbym zaprosił Cie kiedyś na kawę ? :o/ zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:36 vankot napisal : *Kim jest(jaki ma charakter) i co nas z nim łączy ? *I czy jest dobry, czy raczej zły ? Przeczytaj sobie ksiagi swiete katolikow , to sie dowiesz . Dowiesz sie ,ze Bog raz jest okrtuny , raz dobry , aby znow pozniej byc zlym , - bog katolikow jest strasznie chimeryczny . Slowami Bilbii ,- ksiegi samych sprzecznosci , mozesz WSZYSTKO uzasadnic , na nastepnych stronach te madrosci sa to podwazane . Czytasz dalej ,podwazone zostalo to ,co poprzednio zostalo uznane za niepoodwazalne . Stek bzdur ,powstaly na przestrzeni setek lat , plodzony przez setki autorow . ( pare zdan jest tam madrych , ponadczasowych , co nie znaczy ,ze boskich !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:41 karbat napisał: > *Kim jest(jaki ma charakter) i co nas z nim łączy ? > *I czy jest dobry, czy raczej zły ? > Przeczytaj sobie ksiagi swiete katolikow , to sie dowiesz . Dowiesz > sie ,ze Bog raz jest okrtuny , raz dobry , aby znow pozniej byc > zlym , - bog katolikow jest strasznie chimeryczny . ---- Na całe szczęście nie tylko katolicy istnieją na świecie, tak ? :o) Istnieją też wierzący, którzy nie należą do żadnego kościoła, czyli niezależni :o) > Slowami Bilbii ,- ksiegi samych sprzecznosci , mozesz WSZYSTKO > uzasadnic , na nastepnych stronach te madrosci sa to podwazane . > Czytasz dalej ,podwazone zostalo to ,co poprzednio zostalo uznane > za niepoodwazalne . ---- Owszem, Biblia jest potężną bronią w ręku Szatana, bo za pomocą jej sprzeczności, można udowodnić praktycznie wszystko. :o/ > Stek bzdur ,powstaly na przestrzeni setek lat , plodzony przez > setki autorow . > ( pare zdan jest tam madrych , ponadczasowych , co nie znaczy ,ze > boskich !!!) ---- A skąd to wiadomo, że nie pochodzą od dobrego Boga ? Tak czy owak Jezus tak właśnie myślał, że wszystko, co dobre, pochodzi od dobrego Boga. No był wierzącycm Żydem, więc przynajmniej tyle o nim wiemy :o) zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:43 karbat napisał: > Stek bzdur ,powstaly na przestrzeni setek lat , plodzony przez > setki autorow . > ( pare zdan jest tam madrych , ponadczasowych , co nie znaczy ,ze > boskich !!!) karbat, nie bluźnij! Każde słowo jest boskie! Każde! Twoje - takoż :) I na tym polega cały dowcip ... Ze słowa powstałeś, w słowo się obrócisz. radzimir11 - dowcipny (też) Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 10:45 > karbat, nie bluźnij! Tak mawiali żydowscy kapłani do Jezusa... zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: x][x Bóg 26.09.09, 11:05 radzimir11 napisał: > karbat napisał: >Stek bzdur ,powstaly na przestrzeni setek lat , plodzony przez >setki autorow . >pare zdan jest tam madrych , ponadczasowych , co nie znaczy ,ze >boskich !!!) >karbat, nie bluźnij! Każde słowo jest boskie! Każde! Twoje - takoż :) >I na tym polega cały dowcip ... >Ze słowa powstałeś, w słowo się obrócisz. o ile cie dobrze zrozumialem ,to slowo jest prochem ,= NICZYM . radzimirku a moze ,powstajac ze slowa ,jestes jak Jezus , powstajacy ze slowa bez ruchow frykcyjnych , szeptanych do ucha Maryji . walisz texty jak ksiadz ,( czeski film ), niejednoznacze ,tzn . myslisz ze sa one madre ? . Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: x][x Bóg 26.09.09, 11:21 karbat napisał: > walisz texty jak ksiadz ,( czeski film ), niejednoznacze ,tzn . > myslisz ze sa one madre ? . karbaciku, nic nie jest jednoznaczne. I wiesz co? Tak se myślę, że właśnie dlatego jest to tak piękne ... A czy moje teksty są mądre? To zależy jak dla kogo. Każdy na swój sposób jest mądry. Ty też ... radzimir11 - mądrala Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 26.09.09, 11:23 radzimir11 napisał: > karbat napisał: > > > walisz texty jak ksiadz ,( czeski film ), niejednoznacze ,tzn . > > myslisz ze sa one madre ? . > > karbaciku, nic nie jest jednoznaczne. I wiesz co? Tak se myślę, że właśnie > dlatego jest to tak piękne ... --- Zależy dla kogo, dla kapłanów z pewnością piękne jest wszystko, co niejednoznaczne, bo wtedy mogą do woli nabierać owieczki. :o) > > radzimir11 - mądrala zdar vankot > Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: x][x Bóg 27.09.09, 10:05 vankot napisał: > --- > Zależy dla kogo, dla kapłanów z pewnością piękne > jest wszystko, co niejednoznaczne, bo wtedy > mogą do woli nabierać owieczki. :o) > Jeżeli owieczki są naiwne , to każdy cwaniak to wykorzysta. Dla mnie Bóg jest ślepy i głuchy.Nieczuły na krzywdę swoich dzieci. Jeżeli nie , to znaczy że go zwyczajnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 27.09.09, 10:36 pocoo napisała: > > Jeżeli owieczki są naiwne , to każdy cwaniak to wykorzysta. > Dla mnie Bóg jest ślepy i głuchy.Nieczuły na krzywdę swoich dzieci. > Jeżeli nie , to znaczy że go zwyczajnie nie ma. --- Jest jeszcze trzecie wyjście, a mianowicie takie, że może dokładnie tyle samo, co i my. zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: x][x Bóg 27.09.09, 12:31 radzimir11 napisał: > karbat napisał: >walisz texty jak ksiadz ,( czeski film ), niejednoznacze ,tzn . >myslisz ze sa one madre ? . >karbaciku, nic nie jest jednoznaczne. I wiesz co? Tak se myślę, że >właśnie dlatego jest to tak piękne ... radzimir11 - pieknoduch ;) Niejednoznacznosc jest piekna ,fakt np. w sztuce ,milosci (?) , poza tym w zyciu stwarza tylko problemy . Niejednoznacznosc wynika z braku wiedzy . Niejednoznacznosc prowadzi do absurdow , nieporozumien ... wojen . Czlowiek czuje sie zagubiony jak dziecko we mgle i ksiadz to doskonale wie , tlumaczy dzieciom swiat ,- dobra bozia , zly diabel itd. i ... dla wielu jest od razu wszystko jasne i jednoznaczne . Dla innych zaczyna sie pieklo ... niejednoznacznosci . >A czy moje teksty są mądre? To zależy jak dla kogo. Każdy na swój >sposób jest mądry. Ty też . >radzimir11 - mądrala Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 27.09.09, 12:55 Czlowiek czuje sie zagubiony jak dziecko we mgle i ksiadz to doskonale wie , tlumaczy dzieciom swiat ,- dobra bozia , zly diabel itd. i ... dla wielu jest od razu wszystko jasne i jednoznaczne . Dla innych zaczyna sie pieklo ... niejednoznacznosci . --- Jezus też nie był jakoś nadzwyczaj jednoznaczny... :o/ A może tylko biskupi tak poprzeinaczali jego słowa... Trudno to ogarnąć, ale w jednym był jednoznaczny jak jasna cholera. 1. Jest jeden dobry Bóg 2. Wszystko, co dobre, pochodzi od tego Boga 3. A my wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami Kto się temu sprzeciwia, wynosząc się nad braci, ten kłamie, wycierając sobie buzię Chrystusem. zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: x][x Bóg 27.09.09, 13:17 vankot napisał: >Czlowiek czuje sie zagubiony jak dziecko we mgle i ksiadz to >doskonale wie , tlumaczy dzieciom swiat ,- dobra bozia , zly diabel >itd. i ... dla wielu jest od razu wszystko jasne i jednoznaczne . > Dla innych zaczyna sie pieklo ... niejednoznacznosci . > --- > Trudno to ogarnąć, ale w jednym był jednoznaczny > jak jasna cholera. > > 1. Jest jeden dobry Bóg > 2. Wszystko, co dobre, pochodzi od tego Boga > 3. A my wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami > Jezus wscielkly , bije ,brutlnie przepedza ,wywraca stoly ,... byl to jego biznes ? , to jest ta tolerancja , milosc blizniego brata siostry ? . Jezus , bog ? ... jest dzentelmenem ,jak przeklina faryzeuszy , uczonych w pismie ? . Bog musi sie poniecac i zlorzeczyc na obrzezanych pismakow ? . Jezus z milosci siostry , brata przepowiada wieczne potepienie , tym ,ktorzy w niego NIE wierza . Obrzezany Bog , w sandalach biegajacy po pustyni ... musi straszyc innych obrzezanych ... musi sie osmieszszac ? Jezus przeklina miasta na polnoc od jeziora (jak mu tam? ) Genezareth , bo nie czynia pokuty . Jezus rzepowiada zniszczenie Jerusalem i Swiatyni Zydow ( swojej tez ) . Jezus glosi , ze ten kto nie jest z nim , jest przeciw niemu ! Jezus glosi ,ze nie przyszedl aby przyniesc pokoj , lecz MIECZ ! Widac ze Jezus co innego gadal , a co innego robil ,glosil ,- rozdwojenie jazni mial ? . Czy mu wspolczesni ,czy mu potomni wlozyli mnostwo bzdur w jego usta ? > Kto się temu sprzeciwia, wynosząc się nad braci, > ten kłamie, wycierając sobie buzię Chrystusem. > ja .. cytuje PISMO Swiete i przytaczam sczyny ,slowa Joszuy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vankot Re: x][x Bóg 27.09.09, 13:33 > > Trudno to ogarnąć, ale w jednym był jednoznaczny > > jak jasna cholera. > > > > 1. Jest jeden dobry Bóg > > 2. Wszystko, co dobre, pochodzi od tego Boga > > 3. A my wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami > > > Jezus wscielkly , bije ,brutlnie przepedza ,wywraca stoly ,... byl > to jego biznes ? , to jest ta tolerancja , milosc blizniego brata > siostry ? . --- Naprawdę nigdy nie byłeś wściekły na kłamców, by im poprzewracać stoły ? Uderzył kogoś ? Ale jesteś gotów zaufać tym, którzy rzucają na braci bomby atomowe ? :o/ > Jezus , bog ? --- Syn Boga, nie Bóg. Czy on kiedykolwiek powiedział komukolwiek, że jest Boigiem ? ... jest dzentelmenem ,jak przeklina faryzeuszy , > uczonych w pismie ? . Bog musi sie poniecac i zlorzeczyc na > obrzezanych pismakow ? . ---- A jakie to przeklęcie pamiętasz ? Proszę, zacytuj, a postawimy na wadze i zważymy. > > Jezus z milosci siostry , brata przepowiada wieczne potepienie , > tym ,ktorzy w niego NIE wierza . Obrzezany Bog , w sandalach > biegajacy po pustyni ... musi straszyc innych obrzezanych ... musi > sie osmieszszac ? ---- Kto nie uwierzy, ze jest synem dobrego Boga, bedzie na wieki nieszczęśliwy, ponieważ nie ma nic piekniejszego dla serca człowieczego. Chcewsz się przekonać ? > Jezus przeklina miasta na polnoc od jeziora (jak mu tam? ) > Genezareth , bo nie czynia pokuty . --- Jak je przeklął ? Prosze o cytat. > Jezus rzepowiada zniszczenie Jerusalem i Swiatyni Zydow ( swojej > tez ) . > Jezus glosi , ze ten kto nie jest z nim , jest przeciw niemu ! > Jezus glosi ,ze nie przyszedl aby przyniesc pokoj , lecz MIECZ ! ----- Proszę o cytat, bo przecież to był pacyfista, nie zauważyłeś ? > > Widac ze Jezus co innego gadal , a co innego robil ,glosil ,- > rozdwojenie jazni mial ? . > Czy mu wspolczesni ,czy mu potomni wlozyli mnostwo bzdur w jego > usta ? --- A tu zgoda, całe mnóstwo bzdur, które klechistan podtrzymuje dla własnej korzyści i wygody. > > Kto się temu sprzeciwia, wynosząc się nad braci, > > ten kłamie, wycierając sobie buzię Chrystusem. > > > ja .. cytuje PISMO Swiete i przytaczam sczyny ,slowa Joszuy ;) --- Soraka, ale nie zauważyłem cytatu :o/ zdar vankot Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: x][x Bóg 27.09.09, 16:01 vankot napisał: > Naprawdę nigdy nie byłeś wściekły na kłamców, > by im poprzewracać stoły ? > Uderzył kogoś ? NIGDY nie wpieprzam sie NIEPROSZONY w cudzy biznes ! , wywracac cudze stoly ? ,czym ich przepedzal ,bil , o tym mowi PISMO tzw. swiete . > Ale jesteś gotów zaufać tym, którzy rzucają > na braci bomby atomowe ? :o/ chrzescijanie rzucaja bomby na wyznawcow innych bogow . O innych nie slyszalem aby rzucali , napisz cos o nich . > ... jest dzentelmenem ,jak przeklina faryzeuszy , > > uczonych w pismie ? . Bog musi sie podniecac i zlorzeczyc na > > obrzezanych pismakow ? . > ---- > A jakie to przeklęcie pamiętasz ? > Proszę, zacytuj, a postawimy na wadze i zważymy. katoliku , przytocz komplementy jakie Jezus mowi pod ich adresem ! wal te cytaty ,posmiejemy sie razem . Podniecasz sie slowem przeklina , zastap je sobie innym negatywno-obrazliwym , jakim chcesz , wisi mi to ! . Najlepiej przeczytaj sobie samw PS . > Kto nie uwierzy, ze jest synem dobrego Boga, bedzie na wieki > nieszczęśliwy, ponieważ nie ma nic piekniejszego dla serca > człowieczego. Chcewsz się przekonać ? katoliku ,to twoje zdanie . Na kolku rozancowym stare cioty moga dostawac pod wplywem twoich slow nawet orgazmu , nie wykluczam . O czym chcesz mnie przekonac ? , o wierzeniach obrzezanych niepismiennych starozytnych Zydow biegajacych w sandalach po pustyni za kozami ? > > Jezus przeklina miasta na polnoc od jeziora (jak mu tam? ) > > Genezareth , bo nie czynia pokuty . > --- > Jak je przeklął ? > Prosze o cytat. czytaj pismo swiete katoliku . poczytaj sobie jakie tam mowi komplementy pod ich adresem . Dawaj te cytaty ,znasz je przeciez , posmiejemy sie razem . > Proszę o cytat, bo przecież to był pacyfista, > nie zauważyłeś ? Infantylny jestes jak dziecko ,nie znasz swojego tzw. Pisma Swietego , to TWOJ problem . Katoliki dziwia sie , ze w ich ewangeliach stoi jak wol czarno na bialym , co innego , niz ich wielebni pieprza co niedziele ;o . > A tu zgoda, całe mnóstwo bzdur, > które klechistan podtrzymuje dla własnej korzyści > i wygody. > > ja .. cytuje PISMO Swiete i przytaczam czyny ,slowa Joszuy ;) > --- > Soraka, ale nie zauważyłem cytatu :o/ > nie mogles zauwazyc cytatu PISZE ,przytaczam czyny i mowie o slowach jakie ponoc wypowiadal Joszua , jasne ? Nie badz leniem , chcesz rozmawiac o pismach swietych -katolikow , zacznij je czytac , a nie sluchac starannie wyselekcjonowanych , tych samych , fragmntow wielebnych cwaniakow . Odpowiedz Link Zgłoś