kaczy.i.indyczy ŚW. AUGUSTYN-Wyznania 17.11.09, 19:08 Na poczatek , jak dla mnie najpiekniejsza ksiazka po Biblii . www.katedra.uksw.edu.pl/biblioteka/augustyn_wyznania.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy ROZWAŻANIA O WIERZE- ks. Tadeusz Dajczer 17.11.09, 19:20 www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS/rozwaz_wiara_00.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy DEUS CARITAS EST - BENEDYKT XVI 17.11.09, 19:27 www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/benedykt_xvi/encykliki/deus_caritas_25122005.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy SPE SALVI - BENEDYKT XVI 17.11.09, 19:30 www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/benedykt_xvi/encykliki/spe_salvi-30112007.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Klasyka karmelu- Pisma Doktorów Kościoła 17.11.09, 19:36 www.karmel.pl/klasyka/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy SZUKAJĄCYM DROGI - Jacek Salij OP 17.11.09, 20:06 www.mateusz.pl/ksiazki/js-sd/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy NADZIEJA PODDAWANA PRÓBOM - Jacek Salij OP 17.11.09, 20:07 www.mateusz.pl/ksiazki/js-npp/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy POSZUKIWANIA W WIERZE - Jacek Salij OP 17.11.09, 20:08 www.mateusz.pl/ksiazki/js-pww/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy PYTANIA NIEOBOJĘTNE - Jacek Salij OP 17.11.09, 20:09 www.mateusz.pl/ksiazki/js-pn/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy FASCYNUJĄCE ZAPROSZENIE- Wojciech Jędrzejewski OP 17.11.09, 20:34 www.mateusz.pl/duchowosc/msza/msindex.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy PYTANIA O CHRZEŚCIJAŃSTWO - M E S S O R I 21.11.09, 14:04 V I T T O R I O M E S S O R I PYTANIA O CHRZEŚCIJAŃSTWO www.mateusz.pl/ksiazki/vm-poch/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Św. Augustyn - „ISTNIEJE TYLKO MIŁOŚĆ” 21.11.09, 14:09 www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TB/istnieje_milosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy św. Ignacy Loyola"Opowieść pielgrzyma" Autobiograf 21.11.09, 14:48 św. Ignacy Loyola"Opowieść pielgrzyma" Autobiografia www.jezuici.pl/ignatiana/autobiogr.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Katarzyna ze Sieny 21.11.09, 14:57 www.mateusz.pl/ludzie/katarzyna/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy UWIERZYĆ W KOŚCIÓŁ - K s. E d w a r d S t a n 21.11.09, 15:01 www.mateusz.pl/ksiazki/es-uwk/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy BÓG TRÓJJEDYNY W ŻYCIU CZŁOWIEKA-Anna Świderkówna 21.11.09, 15:14 www.mateusz.pl/duchowosc/wobi/as-bog_trojjedyny.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Św. Josemaría Escrivá - Kochać Kościół 21.11.09, 15:19 www.pismaescrivy.org/book/kochac_kosciol-spis_tresci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Św. Josemaría Escrivá - Droga 21.11.09, 15:20 www.pismaescrivy.org/book/droga-spis_tresci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Św. Josemaría Escrivá - Bruzda 21.11.09, 15:21 www.pismaescrivy.org/book/bruzda-spis_tresci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Św. Josemaría Escrivá - Kuznia 21.11.09, 15:23 www.pismaescrivy.org/book/kuznia-spis_tresci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy PRZEWODNIK DLA ZNIECHĘCONYCH SPOWIEDZIĄ I MSZĄ ŚW. 21.11.09, 15:28 Tomasz Pawłowski OP PRZEWODNIK DLA ZNIECHĘCONYCH SPOWIEDZIĄ I MSZĄ ŚWIĘTĄ www.mateusz.pl/ksiazki/pdzsims/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Jacek Salij OP - Rozmowy ze Świętym Augustynem 21.11.09, 15:32 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/rozmowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Jacek Salij OP - Eseje tomistyczne 21.11.09, 15:33 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/eseje_tomistyczne/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Praca nad wiarą - Jacek Salij OP 21.11.09, 15:38 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/praca_nad_wiara/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Jacek Salij OP - Rozpacz pokonana 21.11.09, 15:39 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/rozpacz_pokonana/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Jacek Salij OP - Wybierajmy życie 21.11.09, 15:41 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/wybierajmy_zycie/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Jacek Salij OP - Trud wolności 21.11.09, 15:42 www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/trud_wolnosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy P A T R O L O G IA - Ks. Franciszek Drączkowski 21.11.09, 15:57 www.mikolaj-bydgoszcz.home.pl/patrologia/spispatro.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Eucharystia nasze uświęcenie 21.11.09, 16:01 liturgia.wiara.pl/?grupa=6&art=1107938897&dzi=1115658817 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy MAGISTERIUM KOŚCIOŁA -Franco Ardusso 21.11.09, 16:04 Franco Ardusso MAGISTERIUM KOŚCIOŁA Posługa Słowa, (fragmenty) www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/magisterium_ard0.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Kościele, radości moja -Daniel Ange 21.11.09, 16:07 www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/da_koscieler.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Pokarm życia. Tajemnica Eucharystii-kard.Schönborn 21.11.09, 16:12 fragmenty www.opoka.org.pl/biblioteka/M/ME/pokarm_zycia_00.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy SACRAMENTUM CARITATIS - BENEDYKT XVI 21.11.09, 16:16 www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/benedykt_xvi/adhortacje/sacramentum_caritatis_22022007.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Encykliki Jana Pawła II 21.11.09, 16:22 www.opoka.org.pl/nauczanie/papiez/jan_pawel_ii/encykliki.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Milosc i odpowiedzialnosc-Karol Wojtyla 21.11.09, 16:24 www.nonpossumus.pl/biblioteka/karol_wojtyla/milosc_i_odpowiedzialnosc/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy C.S. Lewis -Listy starego diabła do młodego 21.11.09, 16:27 www.wizlej.narod.ru/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy "Suma Teologiczna" św Tomasz z Akwinu 21.11.09, 16:29 www.katedra.uksw.edu.pl/suma/suma_indeks.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy NA SKALE CZY NA PIASKU-KS. A. SIEMIENIEWSKI 21.11.09, 16:44 www.apologetyka.katolik.pl/dyskusje-z-chrzescijanskimi-pogladami/protestantyzm/73 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Co Chrystus powiedział do świętej Brygidy 21.11.09, 16:56 Św. Brygida Co Chrystus powiedział do świętej Brygidy Objawienia fragmenty www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS/obj_brygida_0101.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Re: Co Chrystus powiedział do świętej Brygidy 21.11.09, 17:04 Zawartość Księgi 1 www.prophecyfilm.com/polish/book1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Re: Co Chrystus powiedział do świętej Brygidy 21.11.09, 17:17 Zawartość Księgi 2(nie wszystkie rozdzialy) www.prophecyfilm.com/polish/book2.htm Zawartość Księgi 3 (niektore rozdzialy ) www.prophecyfilm.com/polish/book3.htm Zawartość Księgi 6 (rowniez nie wszystkie rozdzialy ) www.prophecyfilm.com/polish/book6.htm Zawartość Księgi 7 (niektore rozdzialy) www.prophecyfilm.com/polish/book7.htm Zawartość Księgi 8(tylko dwa rozdzialy) www.prophecyfilm.com/polish/book8.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Re: Co Chrystus powiedział do świętej Brygidy 21.11.09, 17:24 Wiecej ksiag w jezyku angielskim po tym linkiem : www.prophecyfilm.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowako-wa O naśladowaniu Chrystusa Tomasz a Kempis 22.11.09, 13:30 ponadczasowa klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
nowako-wa Re: O naśladowaniu Chrystusa Tomasz a Kempis 22.11.09, 13:30 zapomniałam wkleić link: kempis.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Kompendium KATECHIZMU KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO 25.11.09, 19:35 ruda_parafianin.republika.pl/kompe/start.htm "Kompendium, które teraz przedstawiam Kościołowi powszechnemu, jest wierną i pewną syntezą Katechizmu Kościoła Katolickiego. Obejmuje w sposób zwięzły wszystkie istotne i podstawowe elementy wiary Kościoła tak, aby mogło stanowić, jak tego życzył sobie mój Poprzednik, pewien rodzaj vademecum, które pozwoli osobom wierzącym i niewierzącym objąć jednym rzutem oka całą panoramę wiary katolickiej.." Benedykt XVI Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy DIDACHE - NAUKA DWUNASTU APOSTOŁÓW 29.11.09, 16:07 www.apologetyka.katolik.pl/odnowa-kosciola/z-historii-chrzecijastwa/patrystyka/149/534-didache-nauka-dwunastu-apostoow Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Mistrz Eckhart "Mowy pouczające" 13.12.09, 19:26 www.ugrewicz.internetdsl.pl/eckhart/online.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy DZIECI SOBORU ZADAJĄ PYTANIA 02.01.10, 17:58 www.mateusz.pl/ksiazki/dszp/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Chrześcijaństwo ponownie odkrywane 02.01.10, 18:02 KS. ALFRED CHOLEWIŃSKI SJ Chrześcijaństwo ponownie odkrywane www.mateusz.pl/ksiazki/chpo/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy CZYTANIE PISMA ŚWIĘTEGO JAKO SŁOWA BOŻEGO 02.01.10, 18:04 www.mateusz.pl/ksiazki/gmcps/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Święta Edyta Stein — rozum zdobyty przez Krzyż 02.01.10, 18:17 „Wstąpiłyśmy na kilka minut do katedry i gdyśmy tam pozostawały w nabożnym milczeniu, weszła jakaś kobieta obarczona koszykiem i uklękła w jednej z ławek na krótką modlitwę. Było to dla mnie coś zupełnie nowego. Do synagogi i zborów protestanckich, do których chodziłam, szło się tylko na nabożeństwo. Tu ktoś oderwał się od wiru zajęć, aby wstąpić do pustego kościoła, jakby na poufną rozmowę. Nigdy tego nie zapomnę”. 8 Edyta intuicyjnie wyczuwa różnicę zasadniczą między katolicyzmem a protestantyzmem czy judaizmem. W przypadku tych ostatnich wyznań poza cotygodniową liturgią wspólnotową nie przychodzi się na modlitwę prywatną w inne dni tygodnia. Tylko w katolicyzmie, ze względu na eucharystyczną obecność Boga w pustym kościele, indywidualna „poufna rozmowa” ma sens. Edyta zapewne ciągle myślała o tym tajemniczym darze „obecności” w katolicyzmie. Drugie wydarzenie to znany epizod odwiedzin swojej przyjaciółki. Gdy latem 1921 r. przebywała u Jadwigi Conrad–Martius, ta zaproponowała jej, by wybrała sobie coś do poczytania. Wtedy napisze Edyta: „Sięgnęłam na chybił trafił i wyciągnełam grubą książkę. Nosiła ona tytuł: Życie św. Teresy z Avila napisane przez nią samą. Zaczęłam czytać, zostałam zaraz pochłonięta lekturą i nie przerwałam, dopóki nie doszłam do końca. gdy zamykałam książkę, powiedziałam sobie: To jest prawda”. Zaraz następnego dnia, przestudiowawszy gruntownie katechizm katolicki i mszał, udaje się na pierwszą w jej życiu Mszę Świętą: „Nic nie było mi obce. Dzięki poprzedniemu studium zrozumiałam nawet najdrobniejsze ceremonie ... Potem poszłam na probostwo i poprosiłam po prostu o chrzest. (Ksiądz) Spojrzał na mnie ze zdziwieniem i odparł, że przyjęcie do Kościoła św. musi być poprzedzone pewnym przygotowaniem: Jak długo pobiera pani naukę i kto jej pani udziela? Na to mogłam tylko odpowiedzieć: Proszę, niech mnie ksiądz egzaminuje”. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.i.indyczy Re: Święta Edyta Stein — rozum zdobyty prze 02.01.10, 18:18 Zapomnialem o linku www.mateusz.pl/czytelnia/lm-rozum-przez-krzyz.htm Odpowiedz Link Zgłoś