24.07.14, 19:34
Skąd się to wzięło, że ludzie wierzący zakładają, przynajmniej wierzą w taką tezę, że Bóg nad wszystko lubi wysłuchiwać skierowane do siebie modlitwy i to stale te same?
Trzeba do tego boskiej cierpliwości aby to znosić. Jakby tego było mało, to święci także pragną modlitw do siebie skierowanych o wstawiennictwo, popierają kumoterstwo.
Nasz ukochany papież JPII nawet zwiększył koralików w różańcu aby modlitw było więcej.
Stale dla nieba jest ich zbyt mało. Nie mają nic tak do roboty tylko modlitw wysłuchiwać?
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Modlitwy 24.07.14, 21:16
      Aniele stróżu mój kolterze .Aniele Boży, stróżu mój,
      Ty zawsze przy mnie stój.
      Rano, wieczór, we dnie, w nocy
      Bądź mi zawsze ku pomocy,
      Strzeż duszy, ciała mego,
      zaprowadź mnie do żywota wiecznego.

Amen. Wybacz kociak .
      • dunajec1 Re: Modlitwy 24.07.14, 22:01
        Im wiecej ludzie spedzaja czasu na klepanie modlow tym mniej go maja na myslenie jak ich klechy oszukuja.
        • taniarada Re: Modlitwy 24.07.14, 22:13
          Wiele tu nie napisałeś.Medytacja lub modlitwa co ma wspólnego z klechą?Milcz kiedy do Ciebie mówię.
          • kociak40 Re: Modlitwy 24.07.14, 22:33
            "Aniele Boży, stróżu mój,
            Ty zawsze przy mnie stój.
            Rano, wieczór, we dnie, w nocy ...." - taniarada

Dlaczego On musi stać, a nie siedzieć?
            • taniarada Re: Modlitwy 24.07.14, 23:06
              Dlaczego On musi stać, a nie siedzieć? Mojego nie zamknęli .Stoi.
            • kolter Re: Modlitwy 24.07.14, 23:40
              kociak40 napisał:

> "Aniele Boży, stróżu mój,
              > Ty zawsze przy mnie stój.
              > Rano, wieczór, we dnie, w nocy ...." - taniarada
              >
              > Dlaczego On musi stać, a nie siedzieć?

No i czemu nie zawsze stoi ? , mało to wypadków czyżby anioł zastrajkował ??
            • sclavus Re: Modlitwy 25.07.14, 13:39
              ... może ten aniołek na ... częstochowskich rymach wynauczony???
              • kolter Re: Modlitwy 25.07.14, 22:31
                sclavus napisał:

> ... może ten aniołek na ... częstochowskich rymach wynauczony???

Łaził ze 2 miesiące temu , każdy mój post prawie atakował , ma kolo pecha bo ja lubię takie zabawy a on ma pecha bo ja nie odpuszczam religiantom złodziejom.
          • kolter Re: Modlitwy 24.07.14, 23:39
            taniarada napisał(a):

> Wiele tu nie napisałeś.Medytacja lub modlitwa co ma wspólnego z klechą?Milcz kiedy do Ciebie mówię.

No a jaki to debil patrząc na twoją modlitwę do anioła jak nie klecha nakazuje wam takich modłów sprzecznych z duchem ewangelii ??
        • kociak40 Re: Modlitwy 24.07.14, 22:42
          dunajec1 napisał:

> Im wiecej ludzie spedzaja czasu na klepanie modlow tym mniej go maja na mysleni
          > e jak ich klechy oszukuja.

Hierarchowie powinni naśladować Chrystusa. Nie tylko żądać aby ich słuchano, ale również powinni dawać ludziom: wino, chleb i ryby.
          • kolter Re: Modlitwy 24.07.14, 23:42
            kociak40 napisał:

> Hierarchowie powinni naśladować Chrystusa. Nie tylko żądać aby ich słuchano, ale również powinni dawać ludziom: wino, chleb i ryby.

No tak tym bardziej ze jak z tej ryby już kawior wyduszą ....
      • kolter Re: Modlitwy 24.07.14, 23:35
        taniarada napisał(a):

> Aniele stróżu mój kolterze .Aniele Boży, stróżu mój,
        > Ty zawsze przy mnie stój.
        > Rano, wieczór, we dnie, w nocy
        > Bądź mi zawsze ku pomocy,
        > Strzeż duszy, ciała mego,
        > zaprowadź mnie do żywota wiecznego.
        >
        > Amen. Wybacz kociak .

Amen.

Oczywiście wiesz ze biblia potępia modły do aniołów ?
        Kolejny dowód sekciarstwa katolicyzmu to takie własnie modły
        • taniarada Jak ubiegać się o dar rozumu? 25.07.14, 09:13
          1. Potrzeba oczyszczenia. Pokonanie grzesznych nawyków, które zaciemniają naszą duszę i uniemożliwiają nam właściwe widzenie Boga. Gdy rozpoczynamy właściwe oczyszczenie, pierwszą czynnością jaką musimy uczynić to uświadomienie sobie, że jesteśmy wciąż grzeszni na wiele różnych sposobów, bez względu na to, jak głębokie było nasze nawrócenie. Stąd potrzeba praktykować: regularny rachunek sumienia i częstą sakramentalną spowiedź święta.

2. Medytacja — która służy w budowaniu życia modlitwy. Nie możemy rezygnować z wyższego poziomu modlitwy tylko dlatego, że nie wiemy jak przeprowadzić medytację. Nauczenie się medytacji w sposób istotny równoważy nasze życie duchowe. Sięgać do tekstów: św. Ignacego Loyloi, św. Teresy z Awila oraz Tomasza a'Kempis: O naśladowaniu Chrystusa.

3. Modlitwa wiary. Powinniśmy się prosić Boga o modlitwę w wierze. Wówczas Bóg prowadzi nas do modlitwy kontemplacyjnej i dlatego musimy spojrzeć na to doświadczenie jako olbrzymi postęp w Chrystusie, musimy ze zwiększonym wysiłkiem kontynuować z Nim nasze życie i potrzeba jeszcze mocniej przylgnąć do naszej wiary w Niego, do jego miłości i miłosierdzia.
          • sclavus Re: Jak ubiegać się o dar rozumu? 25.07.14, 13:37
            Nasze dusze??? big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            ... trzeba by na schizofrenię paranoiczną cierpieć, żeby się jakimś Loyolą zajmować...
            Masz ochotę - to się zajmuj...
            Ja ci mogę pomóc poleceniem: Uta Ranke-Heinemann!!! (chciałbyś wiedzieć co - poproś)
          • kolter Re: Jak ubiegać się o dar rozumu? 25.07.14, 22:28
            Ty zacznij od tego ze przestań kraść złodzieju katolicki cudze teksty, znowu wklejasz cudzy tekst i nie informujesz o tym ze nie jesteś jego autorem ,używając nawet cudzysłowu !!
            Tak ze zastanów się czy jeden z twoich 1600 bogów katolickich przyjmie twoje modły
      • sclavus Re: Modlitwy 25.07.14, 13:30
        ... już dawno powinieneś siedzieć w tym "życiu wiecznym" skoro tak usilnie się tego domagasz ... a bóg - boga nie ma!!!
        ... zatem gooFno ci wychodzi z tych "usilnych domagań się"
        Zakopią cię, robaki włączą się w łańcuch alimentacyjny a ty nic nie będziesz wiedział!!!
        • kolter Re: Modlitwy 25.07.14, 22:29
          sclavus napisał:

> ... już dawno powinieneś siedzieć w tym "życiu wiecznym" skoro tak usiln
          > ie się tego domagasz ... a bóg - boga nie ma!!!
          > ... zatem gooFno ci wychodzi z tych "usilnych domagań się"
          > Zakopią cię, robaki włączą się w łańcuch alimentacyjny a ty nic nie będziesz wiedział!!!

Hehehehehehe
      • kociak40 Re: Modlitwy 25.07.14, 15:35
        "Bądź mi zawsze ku pomocy,
        Strzeż duszy, ciała mego,
        zaprowadź mnie do żywota wiecznego. " - taniarada

Im bardziej jest nierealny plan, tym chętniej jest przyjmowany do realizacji.
        • kolter Re: Modlitwy 25.07.14, 22:31
          kociak40 napisał:

> "Bądź mi zawsze ku pomocy,
          > Strzeż duszy, ciała mego,
          > zaprowadź mnie do żywota wiecznego. " - taniarada
          >
          > Im bardziej jest nierealny plan, tym chętniej jest przyjmowany do realizacji.

To nie taniarada to ukradziony tekst znaleziony w necie
          >
          • kociak40 Re: Modlitwy 26.07.14, 00:07
            "To nie taniarada to ukradziony tekst znaleziony w necie" - Kolter

Ten, kto powołuje się na niebo, jest pewny, że nikt tego nie sprawdzi.
            • taniarada Re: Modlitwy 26.07.14, 12:27
              Polecam modlitwę w intencji zdrowa psychicznego własnego."Nowenna pompejańska ".
              • kociak40 Re: Modlitwy 26.07.14, 14:14
                Chorego z urojenia można wyleczyć tylko urojonymi lekarstwami.
              • kolter Re: Modlitwy 26.07.14, 20:37
                taniarada napisał(a):

> Polecam modlitwę w intencji zdrowa psychicznego własnego."Nowenna pompejańska " .

No właśnie może pozwoli Ci to plagiatorze wstać z kolan na widok typa w czarnej kiecce.
            • kolter Re: Modlitwy 26.07.14, 20:36
              kociak40 napisał:

> "To nie taniarada to ukradziony tekst znaleziony w necie" - Kolter
              >
              > Ten, kto powołuje się na niebo, jest pewny, że nikt tego nie sprawdzi.

Facet nazwał mnie ostatnio niewykształconym gamoniem smile) Ok nigdy nie kłamałem na forum ze ma jakieś wyższe , Jednak potrafię sam sklepać kilka zdań smile)
              • taniarada Re: Modlitwy 26.07.14, 22:11
                kolter napisał:

> kociak40 napisał:
                >
                > > "To nie taniarada to ukradziony tekst znaleziony w necie" - Kolter
                > >
                > > Ten, kto powołuje się na niebo, jest pewny, że nikt tego nie sprawdzi.
                >
                > Facet nazwał mnie ostatnio niewykształconym gamoniem smile) Ok nigdy nie kłamałem
                > na forum ze ma jakieś wyższe , Jednak potrafię sam sklepać kilka zdań :
                > ))
                >
                > Nigdy z wideł nie wyciągniesz dokładnie obornika .W zdyskredytowaniu jakoś ci wykształcenie nie pomaga ?Stałeś się specjalistą od niszczenia ludzi.Którzy przekładają wiedzę nad wychowaniem.Dużo już upodliłeś .Jesteś z tego dumny?
                • kolter Re: Modlitwy 26.07.14, 22:33
                  taniarada napisał(a):

> > Nigdy z wideł nie wyciągniesz dokładnie obornika .

To ty jesteś samotny na tym forum jak widły w gnoju .

W zdyskredytowaniu jakoś ci wykształcenie nie pomaga ?Stałeś się specjalistą od niszczenia ludzi.Którz y przekładają wiedzę nad wychowaniem.Dużo już upodliłeś .Jesteś z tego dumny?

Ty nie masz ani wiedzy ani wychowania jesteś zwykłym prostakiem , teraz się żalisz ze ja ciebie prześladuję. Po co ? ty sam z siebie robisz na forach ofiarę
                  • taniarada Re: Modlitwy 28.07.14, 09:59
                    Jest jeszcze modlitwa do ojca Pio.Dla wszystkich grzeszników Ojciec Pio był żywym znakiem Bożego Miłosierdzia. Dzięki Jego modlitwie, cierpieniu, świadectwu życia i posłudze kapłańskiej nawracali się najbardziej zatwardziali ateiści.Pozdrawiam serdecznie.
                    • bookworm Re: Modlitwy 28.07.14, 12:35
                      taniarada napisał(a):

> Jest jeszcze modlitwa do ojca Pio.Dla wszystkich grzeszników Ojciec Pio był żyw
                      > ym znakiem Bożego Miłosierdzia.

Dla niektórych był też przykładem oszusta i obłędu religijnego, który doprowadził go do samookaleczania.

> Dzięki Jego modlitwie, cierpieniu, świadectwu ż
                      > ycia i posłudze kapłańskiej nawracali się najbardziej zatwardziali ateiści.

Których to lista zapewne gdzieś istnieje i jesteś w stanie ją przedstawić jako dowód swojej tezy - dla przypomnienia: "nawracali się najbardziej zatwardziali ateiści"

> Pozd
                      > rawiam serdecznie.

Serdecznie proszę o przesłanie listy zatwardziałych ateistów nawróconych dzięki ojcu Pio.
                      • kolter Re: Modlitwy 28.07.14, 15:45
                        bookworm napisał:

> Dla niektórych był też przykładem oszusta i obłędu religijnego, który doprowadz ił go do samookaleczania.

Przecież to typowe dla sekt , ;jedyne czego od ciebie zada bóg to cierpienie. Ciekawe tylko czemu nie mówili o tym Jezus i apostołowie ??

> Których to lista zapewne gdzieś istnieje i jesteś w stanie ją przedstawić jako
                        > dowód swojej tezy - dla przypomnienia: "nawracali się najbardziej zatwardziali
                        > ateiści"

Tak ,ona tak samo istnieje jak i to ze ich bóg w niebie na tronie siedzi . Wszyscy wiercy o tym klepią ,ale żaden tego na oczy nie widział smile)

> Serdecznie proszę o przesłanie listy zatwardziałych ateistów nawróconych dzięki
                        > ojcu Pio.

On ma na myśli to ze kilku księży w coś tam uwierzyło ,a przedtem jako pragmatycy wybrali kieckę bo to dochodowa robota.
                      • taniarada Re: Modlitwy 28.07.14, 22:07
                        Dzięki o. Pio nawróciło się wiele słynnych włoskich osobistości, między innymi komediopisarz Luigi Antonelli (1882-1942), pisarz turyński Pitigrilli, rzymska aktorka Lea Padovani, piosenkarz Aurelio Ferro (cieszący się wielką popularnością we Włoszech w latach 50. i 60.), aktorka Silvana Pampanini, (w latach 50. nosiła przydomek "narzeczonej Włoch"), aktor komediowy Carlo Campa-nini, prof. Mario Spallone (słynny lekarz Togliattiego, założyciela komunistycznej partii Włoch), rzeźbiarz Francesco Messyna (legenda współczesnej sztuki), Fausto Coppi (legendarny włoski kolarz) oraz wielu innych.
                        • kolter Niereformowalny tłuk ?? 28.07.14, 22:49
                          taniarada napisał(a):

> Dzięki o. Pio nawróciło się wiele słynnych włoskich osobistości, między innymi
                          > komediopisarz Luigi Antonelli (1882-1942), pisarz turyński Pitigrilli, rzymska
                          > aktorka Lea Padovani, piosenkarz Aurelio Ferro (cieszący się wielką popularnośc
                          > ią we Włoszech w latach 50. i 60.), aktorka Silvana Pampanini, (w latach 50. no
                          > siła przydomek "narzeczonej Włoch"), aktor komediowy Carlo Campa-nini, prof. Ma
                          > rio Spallone (słynny lekarz Togliattiego, założyciela komunistycznej partii Wło
                          > ch), rzeźbiarz Francesco Messyna (legenda współczesnej sztuki), Fausto Coppi (l
                          > egendarny włoski kolarz) oraz wielu innych.

Nadal plagiatujesz a do tego podajesz bzdury z katolickich stronek dla mniej "bystrych"
                          • taniarada Re: Niereformowalny tłuk ?? 29.07.14, 11:05
                            Nadal plagiatujesz a do tego podajesz bzdury z katolickich stronek dla mniej "bystrych" O co ci biega rzepik .Przecież ty królujesz na "na Onecie i GW????
                            • kolter Re: Niereformowalny tłuk ?? 29.07.14, 21:07
                              taniarada napisał(a):

> Nadal plagiatujesz a do tego podajesz bzdury z katolickich stronek dla mniej "bystrych"

> O co ci biega rzepik .Przecież ty królujesz na "na Onecie i GW????

O co mi chodzi ? a no ze łamiesz prawo wklejając cudze teksty , ja tylko chronię cię przed katolickim piekłem dla złodziejaszków smile)
                              Słowa nie napisałem na Onecie , Nigdy
                        • bookworm Re: Modlitwy 29.07.14, 09:47
                          taniarada napisał(a):

> Dzięki o. Pio nawróciło się wiele słynnych włoskich osobistości, między innymi
                          > komediopisarz Luigi Antonelli (1882-1942), pisarz turyński Pitigrilli, rzymska
                          > aktorka Lea Padovani, piosenkarz Aurelio Ferro (cieszący się wielką popularnośc
                          > ią we Włoszech w latach 50. i 60.), aktorka Silvana Pampanini, (w latach 50. no
                          > siła przydomek "narzeczonej Włoch"), aktor komediowy Carlo Campa-nini, prof. Ma
                          > rio Spallone (słynny lekarz Togliattiego, założyciela komunistycznej partii Wło
                          > ch), rzeźbiarz Francesco Messyna (legenda współczesnej sztuki), Fausto Coppi (l
                          > egendarny włoski kolarz) oraz wielu innych.

A teraz wyjaśnij mi na czym polegał ich zatwardziały ateizm.
                    • kolter Re: Modlitwy 28.07.14, 15:41
                      taniarada napisał(a):

> Jest jeszcze modlitwa do ojca Pio.Dla wszystkich grzeszników Ojciec Pio był żyw ym znakiem Bożego Miłosierdzia. Dzięki Jego modlitwie, cierpieniu, świadectwu ż ycia i posłudze kapłańskiej nawracali się najbardziej zatwardziali ateiści.

Oczywiście ta kpinę znasz z opowieści z ambony ??.
                      Gdybyś był chrześcijaninem a nie katolikiem to wiedziałbyś ze modły kieruje sie tylko do Boga za pośrednictwem tylko Jezusa , no ale to dla ciebie za trudnesmile)

(6) Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.

(5) Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus,

Tak ze z ewangelicznego punktu widzenia modlitwę do tego oszusta Pio możesz głęboko wsadzić sobie w dupę. Już całkowicie pomijając to co Jezus mówił o nazywaniu tzw duchownych ojcami

(7) Chcą, by ich pozdrawiano na rynkach i żeby ludzie nazywali ich Rabbi. (8) Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi, albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. (9) Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. (10) Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz Mistrz, Chrystus. (11) Największy z was niech będzie waszym sługą. (12) Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony.

Gdybym wierzył w te wasze brednie skomentowałbym tak nazywanie takich dziadów jak rydzyk czy waszych papieży ojcami , pychą diabelską smile)
                      • taniarada Re: Modlitwy 28.07.14, 22:10
                        kolter co cię pcha do takich odpowiedzi .Dlaczego jesteś taki okrutny ?
                        • kolter Re: Modlitwy 28.07.14, 22:51
                          taniarada napisał(a):

> kolter co cię pcha do takich odpowiedzi .Dlaczego jesteś taki okrutny ?

Nigdy nie dostałeś za gadanie bzdur w szkole po łapach ?? To nie okrucieństwo, to edukacja teologiczna której tobie jako statystycznemu katolikowi brak !!
                          • taniarada Re: Modlitwy 29.07.14, 11:07
                            kolter napisał:

> taniarada napisał(a):
                            >
                            > > kolter co cię pcha do takich odpowiedzi .Dlaczego jesteś taki okrutny ?
                            >
                            > Nigdy nie dostałeś za gadanie bzdur w szkole po łapach ?? To nie okrucieństwo,
                            > to edukacja teologiczna której tobie jako statystycznemu katolikowi brak !!
                            >
                            > Posłałem ci w wpisie wszelakie modlitwy ,by były pomocne .Nie odrzucaj ich kolterze.
                            • kolter Re: Modlitwy 29.07.14, 21:08
                              taniarada napisał(a):

> > Posłałem ci w wpisie wszelakie modlitwy ,by były pomocne .Nie odrzucaj ich kolterze.

Sikam na nie , to woja a nie moja sprawa
                      • taniarada Zgrywanie wszystkich modlitw koltera 29.07.14, 11:25
                        A tak lubi każdego ośmieszać.forum.gazeta.pl/forum/w,721,149279483,149279483,prominentny_ksiadz_Rektor_Papieskiego_Wydzial.html
                        • kolter Re: Zgrywanie wszystkich modlitw koltera 29.07.14, 21:10
                          taniarada napisał(a):

> A tak lubi każdego ośmieszać.forum.gazeta.pl/forum/w,721,149279483,149279483,prominentny_ksiadz_Rektor_Papieskiego_Wydzial.html

No skoro ktoś lubi zbierać .
                          • taniarada Re: Zgrywanie wszystkich modlitw koltera 29.07.14, 22:06
                            Nie ma z tobą specjalnego tematu.Dogryzamy sobie ,a ludzie patrzą.Niedługo tanieirady nie zobaczysz.Rada wyjeżdża w Himalaje .Bez możliwości internetu,ale patrzenia na świat innymi oczyma.Złapaliśmy się za łby ,bez wykluczenia kto lepszy.Pozdrówka .
                            • kolter Motyko 30.07.14, 09:02
                              taniarada napisał(a):

> Nie ma z tobą specjalnego tematu.Dogryzamy sobie ,a ludzie patrzą.Niedługo tanieirady nie zobaczysz.Rada wyjeżdża w Himalaje .Bez możliwości internetu,ale pat
                              > rzenia na świat innymi oczyma.Złapaliśmy się za łby ,bez wykluczenia kto lepszy
                              > .Pozdrówka .

Masz pecha bo nie wiem czemu akurat chciałeś ze mnie zrobic ofiarę
                              • taniarada Re: Motyko 30.07.14, 22:25
                                Jesteś cienkim bolem .Sam zrobiłeś z siebie ofiarę .Aż dziw ,że ktoś próbuje z tobą rozmawiać.Czytając twoje wszystkie posty to nędza i rozpacz.Wyjeżdżam na medytacje .Jesteś uwolniony duchowo i życiowo .Niech ci się wiedzie.
                                • kolter Re: Motyko 31.07.14, 07:40
                                  taniarada napisał(a):

> Jesteś cienkim bolem .Sam zrobiłeś z siebie ofiarę .Aż dziw ,że ktoś próbuje z
                                  > tobą rozmawiać.Czytając twoje wszystkie posty to nędza i rozpacz.Wyjeżdżam na medytacje .Jesteś uwolniony duchowo i życiowo .Niech ci się wiedzie.

Gdyby napisał to ktoś kogo uważam za inteligentnego ....ale te sowa pisze forumowy tłumok który jedyne co umie to plagiatować cudze teksty. Więc jak myślisz amebo , gdzie mam twoje głupawe odszczekiwanie ??
    • woxilo Re: Modlitwy 25.09.14, 16:06
      Trzeba do tego boskiej cierpliwości aby to znosić. Jakby tego było mało, to święci także pragną modlitw do siebie skierowanych o wstawiennictwo, popierają kumoterstwo.
      Nasz ukochany papież JPII nawet zwiększył koralików w różańcu aby modlitw było więcej.
      Stale dla nieba jest ich zbyt mało. Nie mają nic tak do roboty tylko modlitw wysłuchiwać?

Masz Rację smile od natłoku myśli to tylko głowa boli , a co dopiero Bóg ma powiedzieć wysłuchując od początku świata tylu modlitw smile
    • kot_mrau Re: Modlitwy 25.09.14, 21:18
      wiesz co Kociak40 zrobiłeś z tego forum swoje forum. Wypierdzieliłeś wszystkich, którzy Ci nie odpowiadali. Nie chcesz myśleć, że ludzie mają swoją wolną wolę, tylko narzucasz im swój pogląd. Według Ciebie jedynie słuszny. NAWET 0GOLONY TEGO NIE ZAUWAŻYŁ......
      • kociak40 Re: Modlitwy 25.09.14, 21:32
        "wiesz co Kociak40 zrobiłeś z tego forum swoje forum. Wypierdzieliłeś wszystkich, którzy Ci nie odpowiadali." - kot_mrau

Ja nie usuwam postów, każdy może pisać co chce (chyba, że na życzenie forumowicza gdy uznam, to za zasadne). W tak długim czasie usunąłem tylko dwa posty.
        Każdy może swój pogląd wyrażać. Szerokość horyzontu człowieka zależy od jego poziomu, nie trzeba tego zmieniać.
        • kot_mrau Re: Modlitwy 25.09.14, 21:37
          Nie napisałem, że usuwasz posty, Człowieku czytaj dokładnie co piszę. Napisałem, że swoimi odstraszasz innych ot co!!!
          • kociak40 Re: Modlitwy 25.09.14, 21:48
            "Napisałem, że swoimi odstraszasz innych ot co!!! " - kot_mrau

Dobrego towarzystwa, nie każdy jest w stanie strawić.
            • kot_mrau Re: Modlitwy 25.09.14, 21:54
              tak to prawda.....
              ja nie trawię
              • kociak40 Re: Modlitwy 25.09.14, 22:07
                kot_mrau napisał:

> tak to prawda.....
                > ja nie trawię

Bo jesteś twardy jak sęk, dlatego wypadasz.
                • kot_mrau Re: Modlitwy 25.09.14, 22:11
                  nie naginam się Twej woli więc wypadam.
                  • kociak40 Re: Modlitwy 25.09.14, 22:29
                    kot_mrau napisał:

> nie naginam się Twej woli więc wypadam.

Ślepa wiara nie ma wątpliwości.
                    • kot_mrau Re: Modlitwy 25.09.14, 22:41
                      Ślepa wiara według Ciebie
                      Wolna Wola od bogów i szatanów po mojej stronie
                      • woxilo Re: Modlitwy 26.09.14, 02:40
                        Ślepa wiara według Ciebie
                        Wolna Wola od bogów i szatanów po mojej stronie

Wiara Powinna Być czyś żywym ,przeżywana na co dzień ,a Boga W swym wnętrzu szukajcie ,bo jak mawiał Jezus Chrystus - Szukajcie A Znajdziecie (mówił metaforami ,alegoriami ,przypowieściami ,więc tłumaczę we wnętrzu swoim poprzez - Medytację / Modlitwę / Kontemplację , szukajcie Boga -który jest Miłością - sam tak robił odizolowując się od uczniów swoich ) ponieważ Miłość która jest Bogiem ,odeprze każde Zło ,każde Demoniczne Wpływy ,i Sztuczki Szatana Który jest Mistrzem kłamstwa ,psychomanipulacji i oszustwa .
                        • kociak40 Re: Modlitwy 28.09.14, 18:23
                          "Demoniczne Wpływy ,i Sztuczki Szatana Który jest Mistrzem kłamstwa ,psychomanipulacji i oszustwa." - woxilo

Dlatego na manowcach z każdym rokiem robi się ciaśniej.
                          • woxilo Re: Modlitwy 28.09.14, 18:46
                            "Demoniczne Wpływy ,i Sztuczki Szatana Który jest Mistrzem kłamstwa ,psychomanipulacji i oszustwa." - woxilo

Demoniczne wpływy i sztuczki szatana oznaczają , skumulowane psychiczne energie negatywne ludzi . ponieważ Bóg czy Szatan to Stan Umysłu .
                            • kociak40 Re: Modlitwy 28.09.14, 19:27
                              "ponieważ Bóg czy Szatan to Stan Umysłu. " - woxilo

A każdy stan umysłu jest potrzebny. Grzechy młodości - procentują przez całe życie.
                              • woxilo Re: Modlitwy 28.09.14, 19:34
                                A każdy stan umysłu jest potrzebny. Grzechy młodości - procentują przez całe życie.
                                • kociak40 Re: Modlitwy 28.09.14, 19:55
                                  "...,jakie przyczyny stworzysz ,takie skutki poniesiesz . - woxilo

Czyli największą sztuką jest sztuka przeżycia.
                                  • woxilo Re: Modlitwy 28.09.14, 22:30
                                    Czyli największą sztuką jest sztuka przeżycia.
                                    • kociak40 Re: Modlitwy 28.09.14, 22:48

Jeżeli będziemy unikać wszelkiego grzechu w myśli, słowie i uczynku, to co robić po śmierci z zaoszczędzonym życiem?
                                      • woxilo Re: Modlitwy 29.09.14, 06:41
                                        Jeżeli będziemy unikać wszelkiego grzechu w myśli, słowie i uczynku, to co robić po śmierci z zaoszczędzonym życiem?
                                        • kociak40 Re: Modlitwy 29.09.14, 16:03
                                          ",teraz dopiero żyję bardziej świadomie niż za życia, bo dla mnie życie i śmierć to jedno" - woxilo

Odniosłeś pyrrusowe zwycięstwo - nad sobą.
                                          • woxilo Re: Modlitwy 29.09.14, 18:14
                                            Odniosłeś pyrrusowe zwycięstwo - nad sobą.
                                        • pocoo Re: Modlitwy 29.09.14, 21:21
                                          woxilo napisał(a):

...

Kiedy nocą wyjdziesz ze swojego ciała ,to wpadnij do mnie.
                                          "...Będzie się działo i znowu nocy będzie mało".
                                          No jak?Tylko nie szalej za bardzo,ponieważ muszę do swojego ciała wejść z powrotem.
                                          Ciekawi mnie ta orgietka dusz.
                                          • marina0321 Re: Modlitwy 29.09.14, 22:03
                                            pocoo napisała:

> woxilo napisał(a):
                                            >
                                            > ...
                                            >
                                            > Kiedy nocą wyjdziesz ze swojego ciała ,to wpadnij do mnie.
                                            > "...Będzie się działo i znowu nocy będzie mało".
                                            > No jak?Tylko nie szalej za bardzo,ponieważ muszę do swojego ciała wejść z powro
                                            > tem.
                                            > Ciekawi mnie ta orgietka dusz.

Przyłączę się do was - oj.... będzie się działo.
                                            • woxilo Re: Modlitwy 29.09.14, 22:21
                                              pocoo napisała:

> woxilo napisał(a):
                                              >
                                              > ...
                                              >
                                              > Kiedy nocą wyjdziesz ze swojego ciała ,to wpadnij do mnie.
                                              > "...Będzie się działo i znowu nocy będzie mało".
                                              > No jak?Tylko nie szalej za bardzo,ponieważ muszę do swojego ciała wejść z powro
                                              > tem.
                                              > Ciekawi mnie ta orgietka dusz.

Przyłączę się do was - oj.... będzie się działo.
                                              • kociak40 Re: Modlitwy 29.09.14, 23:08
                                                "Wchodzenie w światy Astralne (Duchowe ) chrześcijańskie piekło lub niebo ,bez przygotowania ,może grozić ,oderwaniem się ducha od ciała " - woxilo

Zawsze ktoś pragnie nas uszczęśliwić swoją zwariowaną ideą.
                                                • woxilo Re: Modlitwy 30.09.14, 05:47
                                                  " Wszyscy jedziemy na jednym i tym samym wózku , lecz każdy zachęca by skręcić w jego/jej stronę mówiąc przy tym że jego/jej droga jest piękniejsza ,atrakcyjniejsza , i tak świat stoi w miejscu "
                                              • pocoo Re: Modlitwy 30.09.14, 11:28
                                                woxilo napisał(a):
                                                Zarówno mnie jak i Marinie,zwisa katolickie piekło i niebo.My lubimy raj na ziemi.Bez obaw z tą schizofrenią.My już ją mamy ,skoro wchodzimy ze swoimi orgietkami w twój świat.
                                                • marina0321 Re: Modlitwy 30.09.14, 11:35
                                                  pocoo napisała:

> woxilo napisał(a):
                                                  > Zarówno mnie jak i Marinie,zwisa katolickie piekło i niebo.My lubimy raj na zi
                                                  > emi.Bez obaw z tą schizofrenią.My już ją mamy ,skoro wchodzimy ze swoimi orgiet
                                                  > kami w twój świat.

No, to kiedy rozpoczynamy zabawę?
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 30.09.14, 13:56
                                                    No, to kiedy rozpoczynamy zabawę?
                                                  • pocoo Re: Modlitwy 30.09.14, 15:59
                                                    woxilo napisał(a):

> No, to kiedy rozpoczynamy zabawę?

Zaproszenie do bani.A niby dokąd mamy sie udać nocą?
                                                    Tylko ja nie bardzo wiem,czy jestem zdrowa na umyśle.
                                                    Kto to ocenia?
                                                  • pocoo Re: Modlitwy 30.09.14, 16:03
                                                    marina0321 napisał(a):
                                                    > No, to kiedy rozpoczynamy zabawę?

To trzeba nocą.Jak on z ciała wyjdzie ,to Ty go złap a ja zajmę się jego ciałem.Potem zmiana i tak do rana.
                                                    No dobra,jak tak bardzo chcesz ,to możesz być pierwsza do jego ciała.Cholera,pojęcia nie mam czy jest się o co bić?

• kociak40 Re: Modlitwy 30.09.14, 16:36
                                                    "Cholera, pojęcia nie mam czy jest się o co bić?" - pocoo

Do szczęścia najbardziej potrzebni są kominiarze i guziki.
                                                  • pocoo Re: Modlitwy 30.09.14, 17:00
                                                    kociak40 napisał:

> Do szczęścia najbardziej potrzebni są kominiarze i guziki.
                                                    >
                                                    Jesteś kominiarzem?
                                                  • kociak40 Re: Modlitwy 30.09.14, 17:35
                                                    pocoo napisała:

> Jesteś kominiarzem?

Niestety. Mam inny sposób na szczęście. Zawsze noszę kawałek niemalowanego drewna aby odpukiwać wszelkie nieszczęścia, szczęścia zostają.
                                                  • kot_mrau Re: Modlitwy 30.09.14, 17:43
                                                    Zawsze noszę kawałek niemalowanego drewna aby odpukiwać wszelkie nieszczęścia

Tak, wiem, to Twoja głowa.

• kociak40 Re: Modlitwy 30.09.14, 19:04
                                                    "Tak, wiem, to Twoja głowa. "

To co przychodzi do głowy zależy od tego, co jest w głowie.
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 30.09.14, 19:23
                                                    To co przychodzi do głowy zależy od tego, co jest w głowie.
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 30.09.14, 20:23
                                                    Dokładnie ,bo Głowa ,intelekt ,rozum ,itd To Metafora Boga Stwórcy .

Ponieważ Bóg jest zbyt potężną istotą duchową i wszechobecną ,aby śmiertelny umysł przeciętnego szarego zjadacza chleba mógł go pojąć swym ograniczonym umysłem ,z niską świadomością .
                                                    dla Człowieka , Bóg to Intuicja (Transcendentny ,Nad Świadomy ,Nad Zmysłowy , Stan Umysłu )
                                                  • pocoo Re: Modlitwy 01.10.14, 20:50
                                                    woxilo napisał(a):

> Ponieważ Bóg jest zbyt potężną istotą duchową i wszechobecną ,aby śmiertelny um
                                                    > ysł przeciętnego szarego zjadacza chleba mógł go pojąć swym ograniczonym umysłe
                                                    > m ,z niską świadomością .
                                                    > dla Człowieka , Bóg to Intuicja (Transcendentny ,Nad Świadomy ,Nad Zmysłowy , S
                                                    > tan Umysłu )

No i...No i co w związku z tym? Niech sobie będzie.Nie mam się nad czym zastanawiać.Mój umysł,świadomość,intuicja to bóg?Dlaczego głowa?Wiesz ile razy w życiu słyszałam,że mam boską dupcię i boskie cycuszki,o reszcie nie wspomnę.
                                                  • kociak40 Re: Modlitwy 01.10.14, 21:14
                                                    "mam boską dupcię i boskie cycuszki, o reszcie nie wspomnę." - pocoo

Czasami przez jeden guzik odpięty, mężczyzna musi płacić alimenty.
                                                  • pocoo Re: Modlitwy 01.10.14, 20:45
                                                    woxilo napisał(a):

> To co przychodzi do głowy zależy od tego, co jest w głowie.

Tego się nie spodziewałam .Czy zdajesz sobie sprawę z tego ilu jest idiotów,którzy twierdzą że są normalni? To co mają w głowach nazywasz bogiem?
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 01.10.14, 21:23
                                                    Tego się nie spodziewałam .Czy zdajesz sobie sprawę z tego ilu jest idiotów,którzy twierdzą że są normalni? To co mają w głowach nazywasz bogiem?

Masz raację absolutną ,tak nie jest oczywiście ,sam mieszkam niestety z chorymi matką i bratem chorymi na schizofrenię ,ale że mój organizm jest całkowicie zdrowy fizycznie i umysłowo ,często pokaszluję ,jest to oznaka tego .że mój organizm, broni się przed wszelkimi zarazkami chorobowymi .
                                                  • kociak40 Re: Modlitwy 01.10.14, 21:35
                                                    Życie, to szczególna loteria, w której puste losy mają też znaczenie.
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 01.10.14, 22:13
                                                    " Szczęście Przeciwstawne Jest Do Pragnienia - Jest Jak Motyl ,Gdy Pragniemy Szczęścia ,Powodzenia W Życiu ,Ono Umyka ,Lecz Gdy Przystaniemy I Niczego Nie Pragniemy ,Szczęście i Powodzenie Samo Się Pojawi , W Najmniej Oczekiwanym Momencie .

Bo Bóg Który Jest Miłością ,Każdej Chwili Do Nas Przemawia ,Znając Nasze Myśli - Umysł i Emocje - Serce .
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 02.10.14, 08:01
                                                    " Wysoki Jak Koza , A Głupi Jak Brzoza "

"Jak Się Człowiek Śpieszy , To Się Diabeł Cieszy "

"Wszechświat I Głupota Ludzka , Są Nieskończone ,Nie Mają Granic "
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 02.10.14, 12:30
                                                    "Przyjaciel twój ,może stać się z czasem twoim największym wrogiem ,a wróg twój przyjacielem być może twoim "
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 02.10.14, 13:07
                                                    " Nadmiar Gorliwości I Dobroci ,Może przynieść Obdarowanemu Więcej Szkody Niż Pożytku " .

" Kota Można Zagłaskać Na Śmierć "
                                                  • woxilo Re: Modlitwy 02.10.14, 13:30
                                                    Schizofrenia to tak naprawdę rozdzielenie Ducha Od Ciała - które panuje w kościołach Katolickich I Wierzeniach Współczesnych Chrześcijan .

Najbliżej Boga Są Według Moich Obserwacji - Świadkowie Jehowy I Ateiści - są to ludzie pogodni uśmiechnięci , szczęśliwi ,poprostu przepełnieni łaską Boga .

A w kościołach obserwuję od kilku lat u niektórych ludzi wielkie cierpienie duchowe i duszy /psychiki , oraz wielki duchowy smutek i przepełnienie duszy strachem -co świadczy o ciężkiej Chorobie Psychicznej ,jaką jest Schizofrenia Paranoidalna .

Tak jakby rak zjadał człowieka od wewnątrz (jego duszę ),nie ma w takich ludziach uśmiechu ,ani radości , wyglądają jak chodzące nieboszczyki ,
    • woxilo Re: Modlitwy 04.10.14, 18:44
      Marzenia są dobre ,ale muszą znaleźć odbicie w rzeczywistości ,trzeba znaleźć sobie jakąś kotwicę by zakorzenić się w rzeczywistości (krytycznie ocenić sytuację - co mogę ,a czego nie mogę ),i nie odrealnić się odpływając w świat marzeń i fantazji C.G.Jung

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka