Dodaj do ulubionych

Proponuję zmianę nazwy forum

28.01.04, 12:11
Początkowo myślałem, że powinno być "Forum bez bluźnierstw wg definicji
admina" - gdyż mam pewność, że wszyscy inni forumowicze mają zupełnie inną
definicję.
Ale teraz jestem pewien, że forum powinno nosić nazwę "Forum o Arcykrze".
Ps. Kochanico, czy ten wycięty kawał mówił o tym, że "jedna powiedziała, że
sama nie pójdzie?". Jeśli tak, to znaczy, że spod osiągniętego dna absurdu
jeszcze ktoś puka :)
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 13:25
      popieram
      Osobiście awersyjnie nie cierpię personalnych wątków, ale czasem mogą się
      zdarzyć. natomiast to co kochanica wyprawia z ilością wątków o arcykrze to
      chyba drobna przesada
      • mike_mike Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 13:37
        mamalgosia napisała:

> popieram
        > Osobiście awersyjnie nie cierpię personalnych wątków, ale czasem mogą się
        > zdarzyć. natomiast to co kochanica wyprawia z ilością wątków o arcykrze to
        > chyba drobna przesada

Why? Sam sie o to Arcypryszcz prosi.
    • trurl77 Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 15:15
      Popieram. Coraz rzadziej zaglądam na to forum, ponieważ mnożenie wątków na
      temat osobowości admina , choćby była ona nie wiem jak intrygująca, staje się
      nużące w odbiorze. Arcykr zdaje się być szalenie zadowolony z powszechnego
      zainteresowania jakie wzbudza, widocznie skromność nie jest jego najmocniejszą
      stroną.
      • nauma Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 15:34
        Czy to już jest grzech pychy? :)))
        • baba-jaga Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 15:48
          ja tam rozumiem kochanice po swojemu, bo lepsze te jej watale, skoro arcy kasuje
          ludzki wysilek uczuciowo-umyslowy, niz hodowanie w sobie jadow frustracji i
          bezsilnosci. Tez mam taka zasade iz dopoki arcyk nie wydorosleje, to jestem tu
          pol zartem pol serio. A skoro arcy sie puszy z powodu ilosci, to niech go ilosc
          zaslepia. Taka go skuteczna 'kara' spotkala iz skoro innych wartosci poza swoim
          nosem nie dostrzega, to tez niech ma na swoim forum cyrk na kolkach i wesoly
          autobus.

(
          • arcykr Re: Proponuję zmianę nazwy forum 29.01.04, 08:10
            baba-jaga napisał:

> Tez mam taka zasade iz dopoki arcyk nie wydorosleje, to jestem tu
            > pol zartem pol serio.
            A co by dla ciebie było oznaką wydoroślenia?
            • baba-jaga Re: Proponuję zmianę nazwy forum 29.01.04, 21:19
              arcykr napisał:

> baba-jaga napisał:
              >
              > > Tez mam taka zasade iz dopoki arcyk nie wydorosleje, to jestem tu
              > > pol zartem pol serio.
              > A co by dla ciebie było oznaką wydoroślenia?

no wiesz, trudno to wytlumaczyc komus kogo uwaza sie za malucha w pewnych
              asepktach wspolistnieniowych.
              A poza tym to sie czuje. Jak dajmy na to ja do Ciebie z otwartym sercem, a Ty
              noz w plecy i na zasieki, to jak prowadzic taki okrojony dialog? Gdybys umial
              bez leku, z miloscia, akceptowac innosc jako innosc, a nie naginac wszystko do
              swojej JEDYNEJ prawdy i hierarchii wartosci, to wowczas byloby bardziej po
              ludzku (siebie z tej zasady nie wylaczam ani nie uwazam ze umiem sie do niej
              stosowac w pelni. Staram sie jak potrafie.) Ale Ty programowo obwarowales sie
              negacja innosci jako bluznierstwem, podczas gdy Jezus znizyl sie do poziomu
              grzesznikow i z nimi przestawal. A nawet zalecal ganianie za czarnymi
              owieczkami (bron Boze wilkami. Jest chyba zreszta roznica miedzy czarna
              owieczka a bialym wilkiem?) Czy to znaczy ze wszystko-wiedzacych Jezus
              odrzucal? Tak, tylko zdaje sie Szymonowi powiedzial: Musisz sie na Nowo
              Narodzic, czyz nie? Ale inicjatywa musiala wyjsc od skruszonego kaplanskiego
              rozumu. A Jan Chrzciciel to nawet odpedzal ten zmijowaty rod Faryzeuszy i
              Saduceuszy od wody?

• arcykr Re: Proponuję zmianę nazwy forum 30.01.04, 08:23
                baba-jaga napisał:

> Jak dajmy na to ja do Ciebie z otwartym sercem, a Ty
                > noz w plecy i na zasieki, to jak prowadzic taki okrojony dialog?
                Lepiej umrzećniż zgrzeszyć.

Gdybys umial
                > bez leku, z miloscia, akceptowac innosc jako innosc, a nie naginac wszystko do
                > swojej JEDYNEJ prawdy i hierarchii wartosci,
                To Pan Bóg nagnie.
                Psalm 110:
                (1) Dawidowy. Psalm. Wyrocznia Boga dla Pana mego: Siądź po mojej prawicy, aż Twych wrogów położę jako podnóżek pod Twoje stopy.
                (2) Twoje potężne berło niech Pan rozciągnie z Syjonu: Panuj wśród swych nieprzyjaciół!
                (3) Przy Tobie panowanie w dniu Twej potęgi, w świętych szatach [będziesz]. Z łona jutrzenki jak rosę Cię zrodziłem.
                (4) Pan przysiągł i żal Mu nie będzie: Tyś Kapłanem na wieki na wzór Melchizedeka.
                (5) Pan po Twojej prawicy zetrze królów w dniu swego gniewu.
                (6) Będzie sądził narody, wzniesie stosy trupów, zetrze głowy jak ziemia szeroka.
                (7) Po drodze będzie pił ze strumienia, dlatego głowę podniesie.

Ale Ty programowo obwarowales sie
                > negacja innosci jako bluznierstwem, podczas gdy Jezus znizyl sie do poziomu
                > grzesznikow i z nimi przestawal.
                Z tymi, którzy pragnęli nawrócenia.

> Czy to znaczy ze wszystko-wiedzacych Jezus
                > odrzucal?
                Nie jestem wszystkowiedzący.

Tak, tylko zdaje sie Szymonowi powiedzial: Musisz sie na Nowo
                > Narodzic, czyz nie? Ale inicjatywa musiala wyjsc od skruszonego kaplanskiego
                > rozumu.
                (16) Nie wyście Mnie wybrali, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili, i by owoc wasz trwał - aby wszystko dał wam Ojciec, o cokolwiek Go poprosicie w imię moje.
                (Ew.Jana 15:16)

A Jan Chrzciciel to nawet odpedzal ten zmijowaty rod Faryzeuszy i
                > Saduceuszy od wody?
                A skąd ten wniosek?
      • a000000 Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 15:37
        Ludkowie! co jesteście tacy śmiertelnie poważni. Same dysputy filozoficzne to
        straszne nudy. Pośmiejmy się, poweselmy. Jesteśmy wszakże ludźmi z krwi i
        kości, a nie zacnymi matronowatymi nickami. Ja uważam, że rozmowy osobiste
        ożywiają i nas do siebie przybliżają. A na forum chyba nie chodzi o to, ażeby
        każdy mądrala wygłosił ex kathedra swoje jedynie słuszne mądrości. Dzięki
        różnym wypowiedziom osobistym mamy o sobie jakieś wyobrażenie. Wkradają się
        emocje, żyjemy! Wiecie jak by było smutno i nudno bez arcykra? Arcysiu, pośmiej
        się troszkę z nami, same mądre linki, niewątpliwie ważne i ciekawe, nie
        wypełnią naszego życia. Ono jest i tak ponure, cieszmy się z drobiazgów. Moja
        mama mówiła, że Żydzi z jej okolicy wyznawali zasadę: jak się nie ma co się
        lubi, to się lubi co się ma. Jak się nie ma Grety Garbo, to i Malci nie jest
        zła. Bardzo mądre podejście do życia.
        Jezu! ja chyba jestem duszą z was wszystkich najmłodsza.
        • baba-jaga Re: Proponuję zmianę nazwy forum 28.01.04, 15:55
          a poza tym zgadzam sie z a000000, smiech to zdrowie ( byleby nie rechot)
          ;-))
          cos na ksztalt chrztu oczyszczajacego, ups, bluznierstwo?
        • fridama Re: Proponuję zmianę nazwy forum 29.01.04, 01:05
          Tylko duszą?)))Masz racje za malo humoru, wszyscy nadęci a Kochanica zgodnei z
          nickiem ma wprawę w kokietowaniu )))
          • arcykr Re: Proponuję zmianę nazwy forum 29.01.04, 08:12
            fridama napisała:

> a Kochanica zgodnei z nickiem ma wprawę w kokietowaniu )))
            To ona kogoś kokietuje?
      • arcykr Re: Proponuję zmianę nazwy forum 29.01.04, 08:07
        trurl77 napisała:

> Arcykr zdaje się być szalenie zadowolony z powszechnego
        > zainteresowania jakie wzbudza, widocznie skromność nie jest jego najmocniejszą
        > stroną.
        A dlaczego ci się tak zdaje?
    • a000000 Re: do a000000 i naumy 28.01.04, 17:06
      kochanica.francuza napisała:

> do a000000 - zajrzyj do skrzynki:-)))

Zajrzałam. PUSTO!!!
      • kochanica.francuza Re: do a000000 i naumy 29.01.04, 16:32
        a000000 napisała:

> kochanica.francuza napisała:
        >
        > > do a000000 - zajrzyj do skrzynki:-)))
        >
        > Zajrzałam. PUSTO!!!
        No nie!!!
        BTW - arcy znowu mnie wyciął, gdyz osmieliłam się odpowiedzieć naumie na
        pytanie, czy to był TEN kawał...
        Ciekawe, czy nauma zdążył przeczytać...
        • nauma Re: do a000000 i naumy 30.01.04, 11:08
          Zdążyłem, Kochanico :)
          Mam na kompie plik wordowski, w którym umieszczam wszystkie potencjalnie
          podpadające Arcykrowi teksty, odkąd kilka razy mnie wyciął. Chętnie udostępnię.
          Nb. ze względu na zmienioną sygnaturkę będę chyba wrzucał tam WSZYSTKIE swoje
          słowa :)))
          • nauma Re: do a000000 i naumy 30.01.04, 11:10
            Heh, działania piekielne, czasami zapominam wkleić sygnaturkę w całości. Jest
            tam odnośnik do czegoś, co dla Arcykra jest pewnie złem wcielonym :)))
            • arcykr Re: do a000000 i naumy 30.01.04, 13:12
              A dlaczego na forum nieklerykalnym jest tak mało wpisów?
              • nauma Re: do a000000 i naumy 30.01.04, 13:14
                Bo nie ma tam Arcykra :)
              • nauma Bo... 30.01.04, 13:15
                Bo nie ma tam Arcykra :)
                • mike_mike Re: Bo... 30.01.04, 13:18
                  nauma napisał:

> Bo nie ma tam Arcykra :)

Arcykr niechcący potwierdził, że zależy mu tak na prawdę na ilości, nie
                  jakości...
                  • arcykr Re: Bo... 01.02.04, 11:48
                    Niby w jaki sposób?
                  • kochanica.francuza Ilość przechodzi w jakość 01.02.04, 18:05
                    mike_mike napisał:

> nauma napisał:
                    >
                    > > Bo nie ma tam Arcykra :)
                    >
                    > Arcykr niechcący potwierdził, że zależy mu tak na prawdę na ilości, nie
                    > jakości...

raczej według Karola Marksa, nie sądzę, żeby admini działu "Prywatne" kierowali
                    sie tym kryterium.
                    Tak ze Arcy nie tedy droga do "Najlepszych", jesli wciąż ci się roją.
                    • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 02.02.04, 11:20
                      To sama zacznij pisać lepsze posty.
                      • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 02.02.04, 18:41
                        arcykr napisał:

> To sama zacznij pisać lepsze posty.
                        Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacznij.
                        Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francuskiego(albo
                        znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                        • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 03.02.04, 09:17

> arcykr napisał:
                          > > To sama zacznij pisać lepsze posty.
                          > Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacznij.
                          To i tak by nie zmieniło faktu, że niektórzy zaniżają poziom tego forum.

> Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francuskiego(albo
                          > znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                          Dziwne pytanie.
                          • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 04.02.04, 19:02
                            arcykr napisał:

>
                            > > arcykr napisał:
                            > > > To sama zacznij pisać lepsze posty.
                            > > Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacznij.
                            > To i tak by nie zmieniło faktu, że niektórzy zaniżają poziom tego forum.
                            Jak odpowiednio zawyżysz, to się wyrówna.:-)))
                            >
                            > > Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francuskiego(alb
                            > o
                            > > znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                            > Dziwne pytanie.
                            Dlaczego? Ja mam za friko wysilac sie dla Twoich celów - to dlaczego nie Ty dla
                            moich?
                            • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 14.02.04, 10:43

> arcykr napisał:
                              >
                              > > kochanica.francuza napisała:
                              > >
                              > > > arcykr napisał:
                              > > > > To sama zacznij pisać lepsze posty.
                              > > > Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacznij.
                              > > To i tak by nie zmieniło faktu, że niektórzy zaniżają poziom tego forum.
                              > Jak odpowiednio zawyżysz, to się wyrówna.:-)))
                              > >
                              > > > Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francuskieg
                              > o(alb
                              > > o
                              > > > znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                              > > Dziwne pytanie.
                              > Dlaczego? Ja mam za friko wysilac sie dla Twoich celów - to dlaczego nie Ty
                              dla moich?
                              Nie mozna nauczyc sie za kogos. A darmowi nauczyciele zwlaszcsza jezykow obcych
                              chyba nie istnieja.
                              • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 14.02.04, 11:47
                                arcykr napisał:

>
                                > > arcykr napisał:
                                > >
                                > > > kochanica.francuza napisała:
                                > > >
                                > > > > arcykr napisał:
                                > > > > > To sama zacznij pisać lepsze posty.
                                > > > > Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacz
                                > nij.
                                > > > To i tak by nie zmieniło faktu, że niektórzy zaniżają poziom tego for
                                > um.
                                > > Jak odpowiednio zawyżysz, to się wyrówna.:-)))
                                > > >
                                > > > > Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francu
                                > skieg
                                > > o(alb
                                > > > o
                                > > > > znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                                > > > Dziwne pytanie.
                                > > Dlaczego? Ja mam za friko wysilac sie dla Twoich celów - to dlaczego nie T
                                > y
                                > dla moich?
                                > Nie mozna nauczyc sie za kogos. A darmowi nauczyciele zwlaszcsza jezykow
                                obcych
                                >
                                > chyba nie istnieja.
                                A jednak! Ale kiepscy bardzo - byłam na lekcji.
                                • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 15.02.04, 17:44
                                  > > Nie mozna nauczyc sie za kogos. A darmowi nauczyciele zwlaszcsza jezykow
                                  > obcych
                                  > >
                                  > > chyba nie istnieja.
                                  > A jednak! Ale kiepscy bardzo - byłam na lekcji.
                                  Mozesz podac wiecej szczegolow?
                                  • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 19.02.04, 16:23
                                    arcykr napisał:

> > > Nie mozna nauczyc sie za kogos. A darmowi nauczyciele zwlaszcsza jezy
                                    > kow
                                    > > obcych
                                    > > >
                                    > > > chyba nie istnieja.
                                    > > A jednak! Ale kiepscy bardzo - byłam na lekcji.
                                    > Mozesz podac wiecej szczegolow?
                                    Mogę. Mormoni w Warszawie przy Nowym Świecie udzielają bezpłatnych lekcji
                                    angielskiego - dla grup.
                                    No, to teraz Arcy rozpęta awanturę o mormonów...
                                    • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 29.02.04, 16:56

> Mogę. Mormoni w Warszawie przy Nowym Świecie udzielają bezpłatnych lekcji
                                      > angielskiego - dla grup.
                                      > No, to teraz Arcy rozpęta awanturę o mormonów...
                                      A o co mialoby w tej awanturze chodzic?
                                      • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 01.03.04, 17:38
                                        arcykr napisał:

>
                                        > > Mogę. Mormoni w Warszawie przy Nowym Świecie udzielają bezpłatnych lekcji
                                        >
                                        > > angielskiego - dla grup.
                                        > > No, to teraz Arcy rozpęta awanturę o mormonów...
                                        > A o co mialoby w tej awanturze chodzic?
                                        Ze w ogóle miałam styczność z mormonami, zamiast tylko z katolikami nieustająco.
                              • kochanica.francuza Re: Ilość przechodzi w jakość 14.02.04, 11:48
                                arcykr napisał:

>
                                > > arcykr napisał:
                                > >
                                > > > kochanica.francuza napisała:
                                > > >
                                > > > > arcykr napisał:
                                > > > > > To sama zacznij pisać lepsze posty.
                                > > > > Dlaczego ja? To tobie zależy, zeby byc w "Najlepszych" - ty zacz
                                > nij.
                                > > > To i tak by nie zmieniło faktu, że niektórzy zaniżają poziom tego for
                                > um.
                                > > Jak odpowiednio zawyżysz, to się wyrówna.:-)))
                                > > >
                                > > > > Czy ja sie ciebie czepiam, zebyś się za mnie uczył języka francu
                                > skieg
                                > > o(alb
                                > > > o
                                > > > > znalazł mi darmowego nauczyciela)?
                                > > > Dziwne pytanie.
                                > > Dlaczego? Ja mam za friko wysilac sie dla Twoich celów - to dlaczego nie T
                                > y
                                > dla moich?
                                > Nie mozna nauczyc sie za kogos. A darmowi nauczyciele zwlaszcsza jezykow
                                obcych
                                >
                                > chyba nie istnieja.
                                Darmowi dla mnie - opłacani przez kogoś innego.
                                Hehe.
                                • arcykr Re: Ilość przechodzi w jakość 29.02.04, 16:58

> Darmowi dla mnie - opłacani przez kogoś innego.
                                  > Hehe.
                                  Dlatego, ze na ciebie "lece"?
                                  Biorac na logike, jest to propozycja platnego (posrednio) seksu.
                                  • kochanica.francuza Perwersja! 01.03.04, 17:38
                                    arcykr napisał:

>
                                    > > Darmowi dla mnie - opłacani przez kogoś innego.
                                    > > Hehe.
                                    > Dlatego, ze na ciebie "lece"?
                                    > Biorac na logike, jest to propozycja platnego (posrednio) seksu.
                                    Dziwną masz logikę.
                                    Miałam na myśli, ze w swej szlachetności i leceniu na mnie opłacasz mi
                                    nauczyciela, a sam nic z tego nie masz, hehe.
      • kochanica.francuza Re: do a000000 i naumy 29.01.04, 17:09
        a000000 napisała:

>
        > > do a000000 - zajrzyj do skrzynki:-)))
        >
        > Zajrzałam. PUSTO!!!
        Wysłałam powtórnie.
        Jak dojdzie, daj znać.
        • a000000 Re: do a000000 i naumy 30.01.04, 17:35

> Jak dojdzie, daj znać.

Doszedł. Odpisałam.
    • kochanica.francuza Nie ma rady, ludzie 29.01.04, 16:34
      musimy założyć "Forum Bez Arcykra", gdzie będziemy gromadzic nasze wycięte
      wątki i posty.
      I jeżeli uda nam się oba fora skoordynowac logicznie i chronologicznie , to
      będziemy wiedziec, kto co napisał...
      • baba-jaga Re: Nie ma rady, ludzie 29.01.04, 21:03
        dobra mysl z tym osobnym forum, zbierac dowody. Jestem za! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka